Ni jedan EV star 10 god nece dobro proci sa prodajom bilo da je baterija 10 ili 77kwh. Ne zbog propadanja baterije, koliko zbog razvoja novih tehnologija. Za 3-4 godine ce domet automobila od 30ak k eur verovatno biti 1000+ km.
Nek baci pogled na Classic Ioniq. Mislim da je od 2017 poceo da se radi, jedan od boljih EV starije generacije.Predlagao sam mu Zoe, međutim neće Reno, iz njemu samo znanih razloga..
Svakako bih el golf prve generacije preporučio jedino za izbegavanje. Osim ako ga ne dobije maltene za gratis 😄 Nije vredan nikakvog novca, 100ak km dometa (i to samo u gradu) je besmisleno za auto iz moje perspektive..Ima on već Outlander PHEV, koji mu radi to za šta bi mu trebao veći domet električnog auta, kupovina ovog je pokušaj da ne nabija bespotrebno km na Outlanderu.
Predlagao sam mu Zoe, međutim neće Reno, iz njemu samo znanih razloga..
Ako može da mi neko objasni razliku između:
1) ev sa uvučenim kvakama koji je zaključan iznutra i ne mogu da se otvore vrata spolja u slučaju požara
2) sus sa normalnim bravama, ali zaključan iznutra i ne mogu da se otvore vrata spolja u slučaju požara
Koja je tačno prednost izvučene kvake na vratima i sus u slučaju identičnog događaja?
У случају удеса треба аутоматски да се откључају врата. Проблем са електричним аутомобилима је што је узрок пожара највероватније проблем са батеријом/инсталацијама које између осталог напајају и браве. Браве треба да се дизајнирају да се аутоматски откључају у случају нестанка напајања, али то би можда олакшало крађе и сл.Ako može da mi neko objasni razliku između:
1) ev sa uvučenim kvakama koji je zaključan iznutra i ne mogu da se otvore vrata spolja u slučaju požara
2) sus sa normalnim bravama, ali zaključan iznutra i ne mogu da se otvore vrata spolja u slučaju požara
Koja je tačno prednost izvučene kvake na vratima i sus u slučaju identičnog događaja?
Postoje ljudi koji kradu el. auta?У случају удеса треба аутоматски да се откључају врата. Проблем са електричним аутомобилима је што је узрок пожара највероватније проблем са батеријом/инсталацијама које између осталог напајају и браве. Браве треба да се дизајнирају да се аутоматски откључају у случају нестанка напајања, али то би можда олакшало крађе и сл.
Svakako ne možeš da otvoriš ni jedan moderan auto na kvaku u toj situaciji, jer su vrata zaključana. Doduše trebalo bi iznutra da može kad se razbije prozor, ako se ne aktivira dedlok.Логика је да ако услед квара или пожара браве изгубе напајање не можеш изаћи односно не можеш споља оворити врата - Као у том видеу где гори та Тесла, ови што су притрчали у помоћ нису успели да отворе врата споља. Кваке су обично мануалне у односу на дугмиће/тастере/прекидаче, самим тим су поузданије јер не зависе од напајања. Електрична врата ако је то прави израз обично морају имати и "мануалну кваку" као сигурносну меру да би уопште могла бити одобрена за продају и употребу.
Ово све је независно од погона СУС / ЕV.
Pa nije to svugde, ali zabrinutost generalno postoji. Na netu se mogu pronaći poneke informacije o tome, najčešće za Nemačku u EU.Ово прво да, ово друго не.
Auu koliko vidim dve Pande izgorele potpuno. Eto ipak crnogorci ugasili pozar vrlo brzo, svaka im cast.Kad smo kod požara, izgoreo ceo kamion koji je prevozio električne Pande u tunelu u CG… srećom nije bilo povredjenih a ozbiljna situacija…
Таквих је прича сваки дан?СУС возила горе 5-10 пута више него електрична. Наравно за исти узорак возила, само то није вест и никад није била, СУС гори већ деценијама.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari