Šta je novo?

Električni brijač - preporuka

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
Pozdrav kolege...

Poslednjih četiri godine nosim bradu koju samo trimujem...

Međutim pomalo se posedelo, pa sam rešio da se obrijem (a i žena mi zvoca godinama za jbn bradu)...

Oduvek sam mrzeo da se brijem, i sad mi posle ovolikog perioda bez brijanja izgleda nezamislivo da se ponovo "gulim" žiletima (nebitno da li old skul, Gillette sa tri ili pet oštrica)...

Zato gledam neki električni kupim, jer mi deluje da mi je bolje svaki radni dan da manem i prozujim dva minuta preko lica, nego da sapunjam, gulim, posečem se i sl.

Da li neko ima preporuku, da je dostupan kod nas i da je lično testirao...

Naravno da je dobar i jak motor, da ne čupa, da bude glatko i ravnomerno...

Hvala

Ja koliko sam istražio nema ni približno.

A na osnovu upotrebe do sada ja sam prezadovoljan... Bukvano nemam nijednu zamerku. A imaš i trogodišinju garanciju ako registruješ.

Na trimer za kosu sam dobio 2+3 godine... Palo mi kasnije da pamet da to moža ne zavisi i od ture...

Kako god bilo, u pakovanju dobiješ karticu za registraciju, tako da sigurno dobijaš koju godinu na ove standardne dve.

A na osnovu upotrebe do sada ja sam prezadovoljan... Bukvano nemam nijednu zamerku. A imaš i trogodišinju garanciju ako registruješ.

Na trimer za kosu sam dobio 2+3 godine... Palo mi kasnije da pamet da to moža ne zavisi i od ture...

Kako god bilo, u pakovanju dobiješ karticu za registraciju, tako da sigurno dobijaš koju godinu na ove standardne dve.
Hvala puno za pomoc kolega. Da se vise ne lomim oko izbora :)

Pozh again. Koliko si platio 3226? Sada je u tehnomediji 4900 rsd. Poslednje pitanje je da li si probao da se ošišišaš ovim trimerom? Buni me uska oštrica i šišanne, nikako ne mogu da zamislim da je efikasno onako uskim sečivom šišati se. Meni treba za 0.5!

Kakvi su oni brijaci Silvercrest iz Lidla?

401620-950-100000.jpg

Pozdrav... Drago mi je da sam naleteo na ovu temu.

Da li neko ima iskustva sa Philips aparatom za brijanje serije 3000? Konkretno ovaj model da neko nema slučajno

Uglavnom, hoću da kupim prvi aparat za brijanje i nemam nikakva iskustva sa njima, sem što sam pogledao par YT klipova da bih stekao dojam kako briju...

Takođe, da li ove rotarijuće glave rade posao, da li je potrebna neka posebna tehnika sa njima? Gledao bih ja one prostije sa mrežicom ali nekako sam naklonjem Philipsu pošto godinama koristim njihove aparate od trimera za kosu, za bradu, telo... Pa nekako odmah računam i da brijač mora biti dobar.

Pozh again. Koliko si platio 3226? Sada je u tehnomediji 4900 rsd. Poslednje pitanje je da li si probao da se ošišišaš ovim trimerom? Buni me uska oštrica i šišanne, nikako ne mogu da zamislim da je efikasno onako uskim sečivom šišati se. Meni treba za 0.5!

Nisam ni znao da ovde ima grooming sekcija, omiljena mi tema s obzirom na posao. 😆

Vidim davno postavljeno pitanje, ali možda pomognem. Može se sa trimerom za bradu šišati, početnici frizeri često koriste 32mm sečiva, toliko su uglavnom i ona na trimerima za bradu.
Ako se šišaš uniformno, naravno da je brže sa oštricom od 41mm ili više, ali daleko od toga da je neugodno ili nemoguće sa manjom.

Nego savet, ja volim te kućne Philips grooming aparate, naravno daleko je to od profi mašina ali za household upotrebu su super. Nego savet, ako bi za šišanje na 0.5mm, a to je gola oštrica, biraj onaj trimer koji ima plastično kućište oštrice, tj. da nije kompletno sečivo od nerđajućeg čelika, jer ako se šišaš i to traje malo duže, brzo se oni ugreju pa tu toplotu prenesu na oštricu, pa logično može biti neugodno.

Vidim da je ovde jedan forumaš preporučivao 3226 naspram 3222 trimera jer ima kompletnu oštricu od nerđajućeg čelika..

Moj savet, nije bitna toliko forma sečiva, 3222 ima oštrice obložene titanijumom. To je uvek prednost.
Pa kad vidite da se negde spominje titanijum, moj vam je savet da ako ostale karakteristike zadovoljavaju, uvek birate za sečivo ono sa titanijumom, naročito ako planirate aparat da koristite baš često ili dugo, jer zadržava oštrinu jako dugo, izvan veka aparata.

Naručio sam po prepruci Philips BT3226/14 trimer. U radnji na "G" je na popustu, a imao sam i 1.200,00 dinara bodova. Za par dana javljam utiske.

Drugari, vec sam se oglasavao u ovoj temi, ali nedavno mi je crkao Remington sisac sa pola osisane glave pa sam bio prinudjen da posao zavrsim obicnim brijacem. Samim tim sam se zainteresovao za Gilette King C DE koji se pominjao vise puta ovde. Da li smatrate da moze da koristi za redovno brijanje glave? Probao sam da istrazim recenzije i klipove, medjutim naisao sam na jedan jedini klip gde neki lik koristi za glavu, a ne za bradu. Hvala:)

Apsolutno, bez problema.
Brijač je blag i relativno efikasan, tako da ne očekuj da možeš 6 meseci kose da skidaš, ali jednom nedeljno do jednom u dve nedelje sasvim ok, bez krvi.
To je kopija r89\db89 glava brijaca, tako da sve što mogu oni, može i gillete za manje para :)

E sad tajci, monasi, vole open comb brijač da koriste za glavu, ali ja time skinem skalp :)

Na brijackom forumu kao prvi brijač preporučuju plastični Wilkinson, on ti je oko 500 sa ziletima, pa možeš I to ako nisi siguran...
Znam I čoveka koji shavettom brije glavu. Ja sam jednom vrat probao i onda sam izvadio nozic iz nje, dobro je obrisao I ostavio za budućnost.

Philips BT3226/14. Mnogo je oštar.

Koji aparat za brijanje brade, da se duga brada skroz obrije?
Moze li to lepo na malu dlaku da se sasece obicnim aparatom elektricnim za šišanje kose pa posle gel i brijačem?

Koji aparat za jedno brijanje duge brade a da se posle koristi za redovno brijanje?

Kako se za elektricne brijace koristi gel, pena i sl. preparati pri bijanju?
Da li se isto kvasi lice i nanosi gel kao i za brijanje ziletom ili ...?

Kakva je razlika izmedju "Philips Aparat za brijanje OneBlade Pro QP6510/20", "Philips OneBlade Trimer za bradu QP6530/15" i "Philips Trimer za bradu OneBlade QP2520/30"
U čemu je razlika između "aparata za brijanje" i "trimera"?

Aparati za brijanje sa mrežicom ili oni sa tri kruzna seciva?
Koji bolje obrije i izbrije?
Da li iritiraju kozu el. aparati za brjanje ili to pre svega zavisi od kože i održavanja (čišćenja) aparata (mrežice i seciva)?

Koji dobar ali ne i preskup elektricni aparat za bijanje bi preporucili a da ga ima kod nas?

Jedini smisao električnog brijača je po meni sto možeš da uzmeš I zujis bez ičega. Čim ti uzmeš nečim da mazes, zar ti nije lakše pravim brijacem da se obrijes? Ima Wilkinson classic plastični po Srbiji jeftino, Lilly I Metro recimo...

Pošto nema teme za mašinicu za šišanje napisaću ovde, treba mi pomoć.
Šišam se na 0.5mm do 1mm i potrebna mi je mašinica... Znam da se za ovu namenu može koristiti bilo koja krštenija ali bolje mi je da uzmem neku kvalitetniju.
Što se marke tiče znam da su Remington i Wahl dobri u tom polju pa eto, možda je to neka moja smernica.
Cenovni rang do nekih 5000-6000.
Preferirao bih možda samo strujnu mašinicu bez mogućnosti baterija, ali ako je neka provereno dobra može i bežična

Ne znam kakve su cene u Srbiji, ali je moja frizerka imala baš taj model, a viđao sam ih i po drugim frizerski salonima, tako da sa njim ne možeš da pogrešiš. Čak mi je i frizerka rekla da je zadovoljna njim.

Ja sam pre više godina uzeo Wahl Super Taper (žični) i bio je odličan. Jedan od najpopularnijih Wahl modela (pogledaj YouTube recenzije raznih frizera, kao i modifikacije, nuliranja...), ali mislim s a u je cena porasla u Srbiji i da prevazilazi tvoj budžet.

Poslw selidbe sam njega stavio u Srbiji, a uzeo Wahl Magic cordless (130€ na Amazonu) koji dolazi sa premium metalnim češljevima (samo oni posebno vrede minimum 30€) i on mi je ekstra. Nudi sve što i Super Taper, samo što je na bateriju (2 sata rada), plus pomenuti češljevi.
- Jedina razlika je u vrsti sečiva, gde je kod Super Taper sečivo Taper (bolje za početnike, više "prašta" greške), dok Magic ima Fade (brže skida veću kosu i generalno ga više vole frizeri, mada je sve stvar ukusa u navika pri šišanju).

U pravu si za cenu, moze da se nadje za 70e nova na KP. Eventualno bih mogao da se isprsim jos tih 2 hiljade a da uzmem nesto da valja. Skeptican sam samo sto sam pogledao velicinu na koju hvataju nozevi i nema nista ispod 1mm. Eh sad je tu pitanje i masinica sa kojom se trenutno sisam na koliko je (iako pise 0.5). Svakako mislim da cu uzeti eto taj taper pa cemo videti. Mala je razlika izmedju 0.5 i 1 (tešim se haha)...
Takodje hvala na odgovorima :)

Sam je nuliraš: odvrneš dva šrafa, podesiš dužinu i zavrneš. Kucaj u Google ili YouTube "zero gap" i dodaj mašinicu ili brend.

Pogledaj cene mašinica u radnjama koje prodaju materijal za frizere (Alexandar, beše neka radnja na U...). Pitaj ženu/devojku/drugaricu, znaju one koje su radnje, jer se tamo prodaju profi stvari za žene (za depiliranje, nokte, kosu...).

To je to! Zero gap je to što mi je trebalo... Da da, ta radnja je unitech i pogledao sam juče uživo baš mašinicu. Teška je i baš odaje utisak kvaliteta u ruci. Prodavačica mi je tamo rekla da ne može da skida na 0.5 i kao da je bolje za to da uzmem balding model. Ali sa ovom "modifikacijom" je moguce. Jedino što je cena tamo 11000 dok preko KP ispadne do 8500. Čuo sam da nema kopija Taper 2000 modela već ima Super Tapera... pa sam zato mirniji malo, ili možda grešim?

Sve Wahl mogu da se nuliraju, iako fabrički piše da mogu do 1mm. Moser i Andis dolaze sa 0,5mm i bolje su mi zbog spoljašnjeg dela sečiva koji odmah seče i nema ramzak od nekoliko milimetara gde ne hvata, ali su one manje dostupne i skuplje. Wahl je bolji odnos cena/kvalitet i za profi upotrebu, a kamo li za kućnu. Ne znam ni kakve su ove drugesšto se tiče servisa i rezervnih delova. Za Wahl nemaš brige u Srbiji (slao sam svoju kada mi je ispala pa se utripovao da ne radi isto, jer se promenio zvuk).

Što se kopija tiče, to ne znam. Uzimao sam iz zvaničnih radnji u Srbiji (možda je bio bas taj Unitech što ti reče ili Alexandar), a u Nemačkoj sa Amazona. Vidi gde je najpovoljnija i pouzdan prodavac, pa uzmi. Ne kvare se one, a sigurno su mnogo bolje od Remington/Philips i sličnih. Imao sam i Philips neki top model i to u ruci odmah vidiš da je nebo i zemlja, a tek kad krene da radi...

Ja porucih Philips QP6510/64 Oneblade Pro Arc (onaj sa tvrdom torbicom) sa KP, kazu 3-7 radnih dana isporuka (pre ce biti 7-10 al' ajde da se nadam...), cekam pa javim kako to "čudo" brije +40 dana staru, gustu i jaku bradu...

Iz ko zna kojih "bolesnih" razloga sam se navrzao da kupim i masinicu za šišanje (necu da pisem ošišana slova da ne pomislite na neko sisanje u pitanju, bolesno zar ne) pa zagledam Wahl Cordless Magic Clip koja mi je po karakteristikama privukla pažnju ALI me odbija cenom...
Znam, znam, cena odgovara kvalitetu ALI meni guja u džepu i ne dozvolja mi da za kuću, povremeno šišanje (ne, ne, nije sisanje) kad udari korona platim 140€ ili 17.000rsd na KP ili 21.650 orginal u prodavnici Wahl zastupnika.
Ima li nešto što šiša od 5-8mm kao najniže (može i kraće od 1mm) do 18-25mmm kao najviše (a može i duže) a da ne podrazumeva više od 100€ (bolje i manje), da se ne kvari posle 3 šišanja i da je Li-ion baterija.
Odozgo dlaku mi šišaju na 18-20mm, sa strane 8-10mm pa zato tražim nešto da može u tim dužinama da me šiša.
Ko zna čemu tačno služi i kako s koristi ona ručica sa strane kod Wahl Cordless Magic Clip?
I kad kolege prethodno spomenuše kopije, da li kod nas (na KP) ima kopija Wahl Cordless Magic Clip mašinice za šišanje (pitam da se ne zenem) ?

A da li ima boljih "klasičnih" brijača od Gillette Mach3.
Pre svega pitam za kvalitet brijanja i izbrijavanja kao i izbegavanja neželjenog sečenja lica pri brijanju?
Postoji li brijač sa "žiletom" a da ne može ili barem skoro da ne može poseći pri brijanju?

Sve Fusion varijante su bolje od Mach 3, ja za sve ove godine korišćenja nisam uspeo da se posečem ni jednom.

Ja porucih Philips QP6510/64 Oneblade Pro Arc (onaj sa tvrdom torbicom) sa KP, kazu 3-7 radnih dana isporuka (pre ce biti 7-10 al' ajde da se nadam...), cekam pa javim kako to "čudo" brije +40 dana staru, gustu i jaku bradu...

Iz ko zna kojih "bolesnih" razloga sam se navrzao da kupim i masinicu za šišanje (necu da pisem ošišana slova da ne pomislite na neko sisanje u pitanju, bolesno zar ne) pa zagledam Wahl Cordless Magic Clip koja mi je po karakteristikama privukla pažnju ALI me odbija cenom...
Znam, znam, cena odgovara kvalitetu ALI meni guja u džepu i ne dozvolja mi da za kuću, povremeno šišanje (ne, ne, nije sisanje) kad udari korona platim 140€ ili 17.000rsd na KP ili 21.650 orginal u prodavnici Wahl zastupnika.
Ima li nešto što šiša od 5-8mm kao najniže (može i kraće od 1mm) do 18-25mmm kao najviše (a može i duže) a da ne podrazumeva više od 100€ (bolje i manje), da se ne kvari posle 3 šišanja i da je Li-ion baterija.
Odozgo dlaku mi šišaju na 18-20mm, sa strane 8-10mm pa zato tražim nešto da može u tim dužinama da me šiša.
Ko zna čemu tačno služi i kako s koristi ona ručica sa strane kod Wahl Cordless Magic Clip?
I kad kolege prethodno spomenuše kopije, da li kod nas (na KP) ima kopija Wahl Cordless Magic Clip mašinice za šišanje (pitam da se ne zenem) ?

Pre svega pitam za kvalitet brijanja i izbrijavanja kao i izbegavanja neželjenog sečenja lica pri brijanju?
Postoji li brijač sa "žiletom" a da ne može ili barem skoro da ne može poseći pri brijanju?
Ja imam baš Magic Cordless i nisam se pokajao. Imao sam pre toga isto Wahl, ali žični model Super Taper. Pisao sam o tome poslednji put prošlog meseca, a ima poatova i od ranije.

Uz Magic dolaze 8 premium, čelikom ojačanih češljeva (nema ugibanja ako pritisneš malo jače) koji sami po sebi koštaju minimum 30€. Inače, tu su i češljevi broj 0,5 i 1,5 koji mnogo znače!

Ako ti on cenovno ne odgovara, uzmi bilo koji Wahl (makar ovde pominjani žični 2000 koji koriste većina berbernica/frizera u Srbiji). Češljevi ti omogućavaju šišanje na određenu dužinu, a poluga sa strane isto to radi, ali u rasponu od (čini mi se) 2,5mm. Ona ti znači za prelaze od nule do 4,5mm/6mm. Za sve iznad nije potrebna i ne koristi se, jer se prelaz lako napravi i ne vidi se crte/linije/stepenice.

OneBlade će ti skinuti tu bradu bez problema. Ako može, pusti link do te torbice. Nešto ih nisam viđao, a i ne pratim duže vreme ponudu, osim onog što vidim po prodavnicama.

P.S. Pročitaj moje prethodne postove o Wahl mašinicama, makar zbog razlike u vrsti sečiva.

Svi klasični brijači su bolji od tog plastičnog smeća. A ne znam zašto se tek na elektronski otpad lozite.
Nećeš se poseći ništa češće nego machom, stagod da radiš i koliko god da ne paziš. Zato se i zovu Safety razors. Kupi Wilkinson plastični pa probaj. Košta kao 2 uloška za Macha. Palmira sapun, balea četku i brion i udri.
Brijač kojim bas bas ne možeš da se posečes je merkur 34 ili 42, mada lično mislim da ni sa gillete king c ne možeš da se posečes, a tog sad ima na svakom ćošku.

Dve slike u prilogu, palmira i brion su došli i na Tajland samnom, doduše služe mi za put uglavnom.

Prilozi

• 20220508_172449.jpg
    20220508_172449.jpg
    73.8 KB · Pregleda: 59
  • 20220508_172540.jpg
    20220508_172540.jpg
    188.9 KB · Pregleda: 58
Sve se bojim da ne preteramo s pricom o brijanju umesto da se pise o elektricnim brijacima... a imam ja pitanja o brijanju (ko da mi je 16-18g)?

Isteče vreme za izmenu prošle poruke...

U nadi da neće biti obrisana, ja pokrenuh temu o brijanju na forumu, gde su svi dobrodošli, muško i žensko, da svako može pričati o brijanju, podeliti svoja lična iskustva i predložiti šta činiti s dlakama po licu i telu...

A šta mislite od bežičnoj mašinici ANDIS LCL (ANDIS USProLi LCL) za 14.000rsd u zvanicnoj radnji?

Ja sam prethodni put uzeo na KP, 3 komada za oko 4000 ako se dobro secam. Znam da je vreme za zamenu ako ne "dere" bradu 😁

Nazad
Vrh Dno