Šta je novo?

Električni brijač - preporuka

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
Pozdrav kolege...

Poslednjih četiri godine nosim bradu koju samo trimujem...

Međutim pomalo se posedelo, pa sam rešio da se obrijem (a i žena mi zvoca godinama za jbn bradu)...

Oduvek sam mrzeo da se brijem, i sad mi posle ovolikog perioda bez brijanja izgleda nezamislivo da se ponovo "gulim" žiletima (nebitno da li old skul, Gillette sa tri ili pet oštrica)...

Zato gledam neki električni kupim, jer mi deluje da mi je bolje svaki radni dan da manem i prozujim dva minuta preko lica, nego da sapunjam, gulim, posečem se i sl.

Da li neko ima preporuku, da je dostupan kod nas i da je lično testirao...

Naravno da je dobar i jak motor, da ne čupa, da bude glatko i ravnomerno...

Hvala

@Mrljesana

R41 i friodur brirva. Međutim, r41 sa Derby žiletom je onako dok je sa Featherom baš opasan (za moju veštinu brijanja). Ja r41 koristim sa Astrom. Probaj Feather sa d89, možda dobiješ šta želiš.

@Mrljesana kao što već rekoh, mora da se proba. Svakome odgovara nešto drugačije. Moja brada, 24h posle brijanja, je kao čelična četka. Katastrofa.
Brijanje mi zavisi i od vode kojom sam pokvario lice.

Da ne bude da sam na onom sajtu izabrao pogrešan proizvod. Evo dve ambalaže koje trenutno imam. Kupljene sa nekoliko meseci razmaka, u dva različita dela Italije. Serijski broj na dnu im se razlikuje za oko 4.000. Možda I nije bas neki popularan proizvod :)
Evo ja ću da probam :)
Našao sam ovde najjeftinijie (100ml, ima jeftinije veće pakovanje, ali rekoh da vidim prvo jel mi odgovara): https://www.prodajakozmetike.com/proraso-krema-pre-brijanja-sensitive-100ml
Jel imaš neki savet šta preko toga koristiti? Trenutno koristim ulje za brijanje iz DM-a (pisao sam o njemu ovde u grupi).

P.S. Probaću onda i gel za zaustavljanje krvarenja: https://www.prodajakozmetike.com/proraso-gel-za-zaustavljanje-krvarenja-10ml

Aman ljudi,

1618659336947.png

Napraviste filozofiju oko običnog brijanja. :rolleyes:

Tama mi je zanimljiva, dok ste pisali o el. mašinicama/brijačima, jer i sam već 5-6 godina se kanim da kupim jedan (od kako mi je neki noname otišao u "večna lovišta"). Koga zanimaju žileti neka otvori novu temu o tome. :sneaky:

@old_bookmaker ja sam otvorio temu i iskreno ne bih se nikad više vratio na regularan brijač (žilet, britva, šta god)...
Sa električnim brijačem brijanje malo duže traje, ali kad ideš uz dlaku, brijanje je glatko skoro kao sa regularnim brijačem, jedino nema posekotina i iritacije :)...
Moja brada raste u više smerova u zavisnoisti od regije lica pa je trik kako u kojoj regiji potrefiti da je sečeš uz dlaku, ali se navikneš, kao i na to da sa električnim brijačem briješ u više kratkih poteza po istom mestu, za razliku od regularnog brijača gde je potez znatno duži...
Da se brijem svaki dan, a ne svaki drugi, cenim da bi mi za brijanje trebalo i kraće vremena nego sa regularnim brijačem.

Aman ljudi,

Pogledajte prilog 304089

Napraviste filozofiju oko običnog brijanja. :rolleyes:

Tama mi je zanimljiva, dok ste pisali o el. mašinicama/brijačima, jer i sam već 5-6 godina se kanim da kupim jedan (od kako mi je neki noname otišao u "večna lovišta"). Koga zanimaju žileti neka otvori novu temu o tome. :sneaky:
Svaki od ovih električnih brijača može za suvo i mokro brijanje. Oba električna koja imam (pisao ovde u temi) sam koristio kako na suvo, tako i na mokro, što u zavisnosti od vrste uređaja pravi OGROMNU razliku u iskustvu sa električnim brijačem. Tako da sve pisano uopšte nije van teme!

@nemanja123, šta se praviš lud, ti pominješ, tj. raspituješ se za pomadice za klasične brijače...
Ne treba tebi proraso krema pre brijanja i gel za zaustavljanje krvarenja posle električnog brijača...
Stvarno nema potrebe za brecanjem pogotovo ako nisi u pravu.
@old_bookmaker , a verujem i niko na forumu neće imati ništa protiv da se otvori tema klasični brijači, pa da se tu piše.

Hej, polako, da li u svakoj temi mora da se pojavi neki hejter?

Ja sam prvi pomenuo proraso "pomadicu", jer mi je rešila ozbiljan problem sa brijanjem. A ovde pričamo o problemima i iskustvima. Zakačio sam dve makro fotografije, gde se jasno vidi razlika između OneBlade i klasičnog brijača. Ja sam moj dobio na poklon. Uporednu fotografiju sam stavio da ga ne uzme neko, pa da e razočara.

Ne odričem se one blade, ali za moju (ekstremno oštru) bradu, žilet ostaje žilet.

Sve je to super, samo kad je krenulo sa

setio sam se sličnog koji sam nasledio od svog pokojnog dede, koristio ga sa
1618697041980.png
ili nekim sličnim koji su se koristili pre 30-ak godina. Koristio sam pastu za brijanje sa klasičnom četkicom i mogao nih memoare da pišem o tome.

Međutim, kakve to ima veze sa električnim brijačima?

Kad neko od korisnika napomene da se pravi off, onda je hejter, a kad moderator to isto spomene onda mu obično zalepi i nekakve dodatne poene uz to. Nigde veze ali ... "vlast je vlast". ;)

Ne znam da su nekome deljeni bodovi na ovoj temi. Sama tema je off topic na IT forumu, ali sada imamo teme i o kuhinjskim uređajima, pa je valjda sve to uredu.

Po onome što se u ovoj temi pisalo, pomislio sam da bi OneBlade mogao da mi zameni žilet. I onda vidim da to nije ni blizu žiletu. Ima svoje prednosti, evo i jutros sam ga koristio, ali nije zamena za brijač.

Moderator ili ne, smatram da je uredu to napisati, da ljudi koji se razmišljaju da ga kupe, imaju sliku šta da očekuju.

Ja sam ga kupio juče da isprobam, nisam mogao da odolim, bode mi oči u svakoj radnji. :)
Ne volim da se brijem, pa mi brada previše izraste između dva brijanja, tipa 7-10 dana, i onda je muka to skidati klasičnim brijačem.

Ne znam da su nekome deljeni bodovi na ovoj temi. Sama tema je off topic na IT forumu, ali sada imamo teme i o kuhinjskim uređajima, pa je valjda sve to uredu.

Po onome što se u ovoj temi pisalo, pomislio sam da bi OneBlade mogao da mi zameni žilet. I onda vidim da to nije ni blizu žiletu. Ima svoje prednosti, evo i jutros sam ga koristio, ali nije zamena za brijač.

Moderator ili ne, smatram da je uredu to napisati, da ljudi koji se razmišljaju da ga kupe, imaju sliku šta da očekuju.
Nisam uopšte mislio na tebe, već onako uopšteno, nije ni bitno. Nisam hejter, čitam temu detaljno i reckam "+" ili "-" za određene modele.

Što se tiče tvoje diskusije mogu samo da kažem da mi je bila od koristi jer sam bio na "ivici" da kupim OneBlade. Međutim, kako volim "glatko" brijanje odustao sam od toga. Generalno, imao sam zaista nekoliko noname el. brijača od kako se brijem (a ima tome 30+ godina). Odavno nemam jednu "mašinicu za brijanje" (kako smo je nekada zvali), a sad se razmišljam, već duži period da uzmem jednu.

Brzinu kojojm se brijem sa žiletom verujem da ne mogu da imam ni sa jednom "mašinicom", a opet, vikendom me mnogo mrzi da se brijem pa bi mogla da tu uleti neka mašinica. :)

Inače, brijem se svako jutro i nije da me ne mrzi.

• Like
Reagovanja: PJ
Meni One Blade za sad deluje kao pun pogodak. Brije dovoljno glatko za moje potrebe, brz je i efikasan, ne smeta mu što se nisam brijao prethodnih 7 dana, ne čupa i ne iritira kožu. Vrlo lagan i ugodan za korišćenje sa oštricama na obe strane. Uz registraciju se dobija 50% popusta na set dodatnih brijača, pa sam odmah i to naručio (ne znam da li ovo važi za Srbiju). Videću koliko će trajati oštrice.
Mane su što rasipa dlačice (ovo verovatno mogu da rešim sa penom, što ću probati sledeći put), što ne brije skroz glatko (meni je dovoljan, ali vidim da ima kome nije), i što nema USB punjenje. već mora da se koristi njegov punjač. Remington mašinica npr. koristi Micro-USB pa ne moram da mislim o dodatnim punjačima i kablovima kad sam na putovanju.

Preporučujem da se proba.

Ja imam Panasonic Arc 4, američku verziju sa Amazona.

To mi je prvi električni brijač, nisam više mogao da se cimam onako, ali sam svestan da je žilet - žilet, pa nisam očekivao previše.

Vrlo prijatno sam se iznenadio, prilično glatko brijanje, vrlo blizu nečemu što je meni idealno.

Ostaje problem dlaka na vratu koje rastu u milion smerova, pa oko toga mora malo više da se potrudi, ali se vremenom nauci i ako se redovno brije, i to je odlično.

Za taj problem su navodno neophodni oni najbolji brijači kao Braun Series 9 koji ima poseban dodatak za to na foliji. Panasonic Arc 5 takođe.

Po onome što sam ja čitao, Panasonic daje brijanje najbliže žiletu, ali uz malo više iritacije od Brauna koji pruža najprijatnije brijanje, ali ne baš toliko glatko.

Ogromna prednost Panasonica je ultra lako čišćenje, stvarno je vrhunski rešeno, samo se ispere pod vodom i kao nov je, jer je sve otvoreno i dostupno, za razliku od Brauna koji ima kasetu i koja traži onaj cleaning station za normalno čišćenje.

Inače, Panasonic brijači su Made in Japan, što je jako lepo videti danas. Tako i deluju.

Sad je ova cena, ali bude vrlo često na akciji za 20$ manje, tako sam ga ja uzeo.

Poslednja izmena:
OneBlade

Mane su što rasipa dlačice (ovo verovatno mogu da rešim sa penom, što ću probati sledeći put),

E, da, ovo zaboravih da napišem. Užas kakvo djubre ostavi. Još ja imam dosta sede dlake, pa se i ne vidi sve da očistim odmah posle brijanja. Nisam ga probao sa penom. Ako već koristim penu, ide brijač.

Takodje sam zaboravio da napišem da se OneBlade zaista lako i lepo čisti. Pod mlazom vode.

Imam neki malo stariji Philips trimer, koristim ga redovno, svaki put mi presedne čišćenje. Dlake upadnu u onaj prihvat za glavu, pa se teško očisti.

Sa zakasnjenjem ali mozda nekome pomogne ko ima izrazito jaku bradu koja izrazito brzo raste kao meni: Philips S9000 serija.
Nisu jeftini ali briju na glatko bez cupanja izrazito brzo, laki za odrzavanje i baterija drzi jako dugo.
Mile, ovakvo nešto:

Sad baš pišem burazeru da mi to naruči (kaže da ne radi MM, samo online), samo još da nas puste u "Vienu" da odem i da uzmem to. :)

Ovo što kaže @Ivan® mogu da potpišem od reči do reči u vezi učinka Panasonic električnog brijača.
Problemi:
  • kod brijanje duže brade, tj nebrijanje 7-10 dana predstavalja problem i brijač je pri tretiranju veće brade manje efikasan i potrebno je mnogo više vremena za završetak brijanja, a zna i da "čupne" ako je brada duža,
  • više cimanja oko dlaka na vratu koje rastu u raznim smerovima u odnosu na klasični brijač,
Subjektivni problem (koji meni ponekad smetaju, ali možda ulaze u kategoriju uobičajenih i očekivanih za ovaj tip proizvoda):
  • najbolje se pokazao kod mokrog i suvog brijanja, pene, ulja i sl samo zapuše mrežicu i brijač je manje efikasan,
  • brijanje traje duže nego običnim brijačem,
  • puni se samo svojim specijalnim punjačem (dakle ne na USB), što može biti problem ako zaboravite da ponesete adapter na put.

Prednosti:
  • brijanje je vrlo glatko pod uslovom da se brije uz dlaku, rame uz rame sa brijanjem običnim brijačem,
  • nema posekotina,
  • ne ostavlja strv jer sve dlake završe u spremniku kod glave brijača i ispiraju se pod mlazom vode,
  • lako čišćenje i održavanje (podmazivanje)
  • velika autonomija rada, bukvalno ga punim jednom svake tri nedelje, dakle na nekih 12-15 brijanja,
  • brzo i jednostavno punjenje.
Subjektivne prednosti:
- nema osipa, iritacija i uraslih dlaka (ponavljam ovo kod mene, možda će neko drugi imati nus pojave).

Ovo je opis za model Panasonic ES-RT47-S koji svakako nije ni blizu kremu ponude električnih brijača, ali meni se dobro pokazao, a vidim da je i nikad jeftiniji sa cenom od 6999din...

Za problem sa dužom bradom, ukoliko imaš adapter za dužu dlaku, postaviš adapter, pa prvo brzinski pređeš celu bradu sa njim. Onda skineš adapter i briješ kraću bradu.

Za iritaciju, osip i urasle dlake ništa nije pomoglo kao witch hazel (hamamelis ekstrakt)

Namažem posle brijanja vrata ili glave i to je sve.
Koža mirna od kako to koristim, a pre toga sam pokušao milion stvari, skupih ili jeftinih, a koža posle brijanja uvek bila kao da je bomba eksplodirala.

Pomogao je i Leaf brijač, koji mi je penzionisao električne brijače za glavu i vrat.

Ostao mi samo Panasonic GF60 za telo (jedini koji sam našao da nikada ne čupa) i Philips 7000 da oblikujem bradu.

@nemanja123, šta se praviš lud, ti pominješ, tj. raspituješ se za pomadice za klasične brijače...
Ne treba tebi proraso krema pre brijanja i gel za zaustavljanje krvarenja posle električnog brijača...
Stvarno nema potrebe za brecanjem pogotovo ako nisi u pravu.
@old_bookmaker , a verujem i niko na forumu neće imati ništa protiv da se otvori tema klasični brijači, pa da se tu piše.
Nisam se ja brecao nego ti. Ja it opet kažem da kreme pomažu mnogo kod brijanja i da služe za SVE vrste brijača. Pročitaj šta pišem pre nego što kreneš sa paljbom.

posle skoro godinu dana koriscenja Braun serije 5, mislim da je za jacu bradu jako zamorno brijati se njim, skoro 10 minuta treba. zato sam se vratio na philshave prvi model elektricni sa tri kruga valjda sto je ikada postojao, on radi na struju i mnogo brze uradi sta moze, bez da ga pritiskam. Onda tek na to jos dva minuta pritiskanja treba sa braunom, i zaista bude babybut, bez osipa i iritacija, ali sve u svemu, ocekivao sam da ce biti potrebno manje prelaza. na osnovu drugih utisaka ovde sa jeftinijim aparatima zakljucujem da braun ne vredi tih para.

Da li radi opcija da se umijem samo cistom vodom i onda obrijem sa OneBlade-om? Tako trenutno radim sa nekom masinicom sa kojom se brijem zato sto dlake manje lete po kupatilu :D

Da li neko mozda zna sta znace ove oznake, vidim da ima QP2520/20 i QP2520/30, a ima i QP 2530?

Ovaj QP 2530 ima jedan nastavak vise i baterija traje nesto duze. Ima popust u liliju, kosta 4700. Idem sutra da ga uzmem :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno