Šta je novo?

Električni bicikli i električni skuteri tema

Max 25kmh je ograničenje za trotinete...
za el biciklove, u eu i kod nas na 25km/h motor treba da prekine podrsku pedalisanju, pa dalje veglaj svojom snagom ako hoćeš i možeš. Tako i radi bosch.

Ali znamo da svi dodaju "varalicu" koja motor laže o pravoj brzini i mogu ići i do 50km/h.

kako znaš? aj namesti i meni?
kao prvo ne moze tako mali motor da izvuče toliko, a kao drugo varaluca za bisch kosta poprilicno.

Sećam se da sam za moj Turbo Levo preko iphone app sa drugarom podesio drugi obim točka i komotno dostizao 55 km/h sa nekom ludačkom kadencom. Kapiram da sličnih fora ima i za ostale ebike-ove.

turbo levo ima motor 500-700w, a zobs definicija elektricnog bicikla je pedaltec cija najveca snaga nije veca od 0.25kw.

Kao kada ni stavio porche 911 turbo motor u vw bubu i dalje je zvao buba.

@Snejk U pravu si :) Nisam znao da moze toliko brzo da ide i da daje toliku asistenciju.

@Snejk U pravu si :) Nisam znao da moze toliko brzo da ide i da daje toliku asistenciju.
Realno svi imaju 'nominalnu' i 'maksimalnu' snagu koju definišu sa 'up to'. Taj iz 2018 su ljudi merili na 600tinak W. Ali se i dalje vodi kao 250. Veći prednji zupčanik takođe olakšavao postizanje pomenute brzine, kao i drumske gume koje sam stavio.

Kupio sam rezervni punjač za F2 pro na AliExpressu....istih je dimenzija i težine kao original, na njemu umesto znaka piše "Segway" i nema EMI filter na kraju kabla. Deluje ok

Prilozi

• Screenshot_20240904_185710_1.jpg
    Screenshot_20240904_185710_1.jpg
    54.7 KB · Pregleda: 63
Stigao danas paket sa alija sto sam narucio ... nisam ocekivao da su pločice kocnica tako male 😂

Prilozi

• 20240904_191611.jpg
    20240904_191611.jpg
    168.5 KB · Pregleda: 62
Pošto je gore kvotovana moja poruka, pa je opet krenula priča za i protiv električnih bicikaka, još jednom da ponovim, nemam ništa protiv električnih bicikala. Smatram da su praktično prevozno sredstvo.
Nisam imao nameru da pokrećem priču za i protiv. I sam vozim eBike.

Ja sam mislio da je Beograd prvi proterao iznajmljivace trotineta

Xiaomi lock sa sajlom, onaj crni sa 5 cifara se juče zabagovao. Neće da se otključa na kombinaciju ispred radnje. Srećom nisam ga zavezao za objekat neki. I jutros ga odnesem kod tate i za 6 sekundi ga preseče ručnom brusilicom na baterije. Pitam se zar ta sajla vredi 4000 din kada štiti 6 sekundi samo, smešno. Kako vam se čini U Lock i ti fiksni vidovi zaštite bazirani na šipkama?

Zavisi od debljine šipke. Neće biti 6, već 10-12 sekundi 🙄

Uh onda neću ni kupovati za sada. Ne ostavljam ga na duže od 10 min sa digitalnim zaključavanjem dok ne smislim šta zauzima najmanje zapremine da ne vuglim te lažne zaštite.

u lock je nezgodno koristiti zato sto je fixirana sirina.
za onu moju kombinaciju sa abus lancem i lokotom sto su svi bili negativni, a vlada ocenio da moze i rukom da se otvori, treba najmanje 30s elektricnom brusilicom koja je duplo jaca od baterijske, posto je lanac od kaljenog celika,slucajno znam posto sam probao ...
u medjuvremenu ssm kupio i onu trecu varijantu-preklopnu bravu, posto sam dobio popust uz kacigu, ali me mrzelo da probam 😂

Da li neko odavde koristi Xiaomi 4 pro skuter?

Razmisljam da ga kupim za posao. Distanca do posla je 8km u totalu, ravna povrsina, bez uzbrdica.
Sluzio bi mi iskljucivo da se odvezem do posla i vratim nazad, ne planiram ga za druge stvari.

Tezak sam oko 100kg, visina 190, ovaj me je privukao jer je maksimalna nosivost do 120, svi ostali koje sam gledao su najvise 100.
I da, bitno mi je po mogustvu da bude vodootporan posto ovde gde ziviim ima jako puno kisnih dana.

Cena mu je 500e, ima li nesto bolje za ove pare?

Ja jako izbegavam da vozim trotinet po mokrom, dosta je veci zaustavni put i smanjena upravljivost, nije zabavno.

znaci ne isplati se uzimati u kisovitim regijama?
ja sam par puta sa posla uzimao one gradske (bolt i voli), secam se da je jednom bas padala kisa pa sam malo pazljivije vozio ali nisam primetio da je nestabilan ili slicno. a kontao sam da su ovi Xiaomi malo bolji/jaci skuteri od tih

Mozda ce se javiti neko sa vecim i boljim iskustvom :) Ja sa biciklom nemam problem po kisi i mokrom, ali trotinet ne volim.

Da li neko odavde koristi Xiaomi 4 pro skuter?

Razmisljam da ga kupim za posao. Distanca do posla je 8km u totalu, ravna povrsina, bez uzbrdica.
Sluzio bi mi iskljucivo da se odvezem do posla i vratim nazad, ne planiram ga za druge stvari.

Tezak sam oko 100kg, visina 190, ovaj me je privukao jer je maksimalna nosivost do 120, svi ostali koje sam gledao su najvise 100.
I da, bitno mi je po mogustvu da bude vodootporan posto ovde gde ziviim ima jako puno kisnih dana.

Cena mu je 500e, ima li nesto bolje za ove pare?
Segway Ninebot F2 pro je bolji trotinet i ima tu nosivost...pogledaj Segway trotinete...kišni dani nisu problem, problem je duboka voda, ako imate kišnu kanalizaciju i nema potoka i reka po kolovozu/trotoaru, onda možeš sasvim normalno da voziš trotinet...naravno, uz povećanu pažnju

znaci ne isplati se uzimati u kisovitim regijama?
ja sam par puta sa posla uzimao one gradske (bolt i voli), secam se da je jednom bas padala kisa pa sam malo pazljivije vozio ali nisam primetio da je nestabilan ili slicno. a kontao sam da su ovi Xiaomi malo bolji/jaci skuteri od tih
Meni je xiaomi pred semafor 10 min posle pljuska koji se smirio proklizao pri kocenju kod semafora i zaneo zadnji tocak u stranu. Sišao sam sa njega instant i probao da zakočim opet ali je to sve izgledalo tako klizavo po zebrama da sam se zaustavio pred kraj prešavši na crveno i za malo pao ta dva puta. I u uputstvu i guidu na početku stoji jasno da se ne vozi po kiši. Naravno, ako ti ideš sporije dosta i oprezan si sa zaustavljanjem itd, može da prođe ali ti mali točkovi i dužina nisu za poređenje sa biciklom i njegovom stabilnošću.

sad bas citam za segway, deluje mi super.
dobro je odvod uradjen, naidje poneka barica ali retko, po biciklistickim stazama ih i nema uopste.
do posla mi je ruta 95% pokrivena stazom tako da ne bih imao taj problem.

sad bas citam za segway, deluje mi super.
dobro je odvod uradjen, naidje poneka barica ali retko, po biciklistickim stazama ih i nema uopste.
do posla mi je ruta 95% pokrivena stazom tako da ne bih imao taj problem.
Segway je odlican, ima prednji amortizer i ima traction control system sto je meni zvucalo smesno do pre 2-3 nedelje kad je padala kisica na 10-15 minuta, tek tek nakvasila asfalt.

Samo sto sam izasao iz zgrade, drugo blago skretanje, jos idem polako, 10-15 sam isao, samo sto sam dao gas, zaneo zadnji tocak. razbio bih se zvecka da nije sam aktivirao TSC i prikocio i ispravio me.

Poznanik pazario ovo "kao za caleta" , fino izgleda motor mu je u prednjem tocku.. no meni je to tesko bzv. I jos kao sto neretko lupeta da ide 50 na sat.. :) mozda ako je otkljucan.

Treba pažljivo sa tim triciklima, skloni su prevrtanju u krivinama. Za starije ljude pogotovo, izlome se dok trepnu.

Nazad
Vrh Dno