Šta je novo?

Electroneum

Update: kod mene onih 10 i kusur od jutros stiglo na wallet. Proces je automatizovan pa kad prebacuje koliko imate vise od 5 toliko ce prebaciti. Bitno da stize i da je za sada sve ok.

Meni je, iz nekog razloga, prebacilo u wallet tek kad se skupilo 20 etn, inace vrlo mala potrosnja baterije, prakticno kao i da ga ne koristim....

Sent from my Nokia 8 using Tapatalk

Kod mene na xperia xzp isto mala potrosnja, prakticno se ne primeti. Prebacilo mi 10 etn danas na wallet sto je iskopalo, sa otprilike 1 dan delay-a od kako jenskinuo na mined...

Sent from my G8141 using Tapatalk

Takodje tek danas prebacilo u wallet.. potrosnja baterije nekih 0,5% na 1h.. sto je 12% na 24h.. skroz prihvatljivo :)

Na Xiaomi Mi Max 2 izmedju 20 i 22 H/s, SD 625 u pitanju inace.

Dok sam se registrovao odlepio sam od onih Robot provera :p

Jos jednom se otplatila ova baterija od 5300 mAh :p

Poslednja izmena:
Konacno je Electroneum dodat na Kucoin menjacnicu :) odmah se to automatski odrazilo na cenu cena je porasla za 20 posto...

Jos samo da ga dodaju na jos par velikih menjacnica i ima da bude raketa :)....

Odlicne vesti [emoji3][emoji16]

Sent from my Nokia 8 using Tapatalk

Jesu :D...

Naravno da je pocelo nece da vam nestanu coini ne znam sto se brinete...

Nego sta je ovo sada sa asic masinama za electroneum? Svud se zavukose te masincine sem u eth :D

Samo sto je garancija na te masine 45 dana :D i plus kad jedanput narucis nema otkazivanja porudzbine i vracanja novca onda minimum je da narucis 6 komada a jedna kosta 3500 dolara ako se ta Asic masina pokvari mozes samo u kantu da je bacis.

A te masine mogu da se odplate ako racunamo rast diff-a i trenutnu cenu Electroneum-a tek za vise od 6 meseci u najboljem slucaju ako diff eksplodira mnogo nema sanse za manje od 9 meseci....

Tako da moj glas ide i dalje za graficke karte iako su skupe ali makar imas garanciju od 3 god. mozes da ih prodas kad hoces gejmerima ili rudarima....

I jos jedna bitna stvar Monero ce promeniti neke stvari u kodu da bi bio Asic resistant i to ce raditi par puta u toku godine verovatno pre ili kasnije ce Etn uraditi isto kao i ostali novcici na Cryptonight algoritmu....

Masine naravno uvek mogu da se reprogramiraju i da se prilagode ali cim se prilagode opet ce Monero odraditi neke promene da bi ostao Asis resistant to ce biti igra macke i misa.

Poslednja izmena:
A i ne mogu stalno ASIC da se reprogramiraju, i to jedino ako moze nesto preko firmware-a.
Ako je u dizajnu cipa, mozes bukvalno da ga bacis.

ASIC je isplativ za velike minere, koji vec obrcu po 10k$+ soma nedeljno, pa kad hoce da sa par njih pojacaju profit a da ne izgube previse na riziku, ono ako ga otplate super ako ne i onako zarade na drugom.

Za te pare bolje bi uzeo rigove sa recimo 1080ti, i da rudari manje, ali za par meseci bi mogao komplete da se prebacim na druge algoritme i da dalje kopam bez problemaž
a i na kraju nekome da ih prodam da radis sa njima sta hoce.
ASIC su mnogo rizicni, gore nego mačke u džaku.

A za ETH ne mogu da ga naprave da bude mnogo efikasniji, jer algoritam je memory bound, a mnogo je skupo da se toliko nabudži DDR/GDDR da bude dobar.
Videcemo da li ce ovi kinezi bitmain uspeti nesto da sklempaju custom, ovi sto koriste graficke unutra nisu asic, samo fensi zapakovani rigovi.

Veliki da rade sa gubitkom i da se razbacuju sa parama ne bi sad bili veliki

Sent from my P8000 using Tapatalk

Da preko firmware-a moze...

Da naravno da je isplativ za velike minere nikad nisam rekao da nije mada opet i da imam 100 tih masina i da crkne 10 u roku od 2 meseca ne bi mi bilo svejedno bas ali da imam 1000 i da crknu 10 to je vec prihvatljivo problem je sto nikad ne znas dokle ce ta masina da radi a garancija kratka....

Pa sad ti bi sa gtx 1080ti ja bi to sve isto samo bi uzeo gtx 1070....

Bitmain bukvalno moze da sklepa sve sto zamisli ali sta god da sklepa postoje odredjeni rizici o kojima sam vec pricao....

Srecom pa imamo ogroman izbor novcica za rudarenje tako da gpu mining nece tek tako da nestane a i nece Amd i Nvidia da se odreknu kolaca osladilo im se jeste da ce u narednom periodu imati probleme ali to je i normalno standardni ciklus za rudarenje.

A algoritmi koji ne zanimaju Bitmain su Scrypt,Neoscrypt,Lyra itd...Na primer recimo ko jos kopa EMC2 verovatno niko na forumu nema ga ni na whattomine a on je u svom ovom crvenom ludilu medju prvima na bittrex-u koji je u zelenom....

Izvinjavam se na duploj poruci baguje mi nesto forum a vama?

Poslednja izmena:
Da preko firmware-a moze...

Da naravno da je isplativ za velike minere nikad nisam rekao da nije mada opet i da imam 100 tih masina i da crkne 10 u roku od 2 meseca ne bi mi bilo svejedno bas ali da imam 1000 i da crknu 10 to je vec prihvatljivo problem je sto nikad ne znas dokle ce ta masina da radi....

Pa sad ti bi sa gtx 1080ti ja bi to sve isto samo bi uzeo gtx 1070....

Bitmain bukvalno moze da sklepa sve sto zamisli ali sta god da sklepa postoje odredjeni rizici o kojima sam vec pricao....

Srecom pa imamo ogroman izbor novcica za rudarenje tako da gpu mining nece tek tako da nestane a i nece Amd i Nvidia da se odreknu kolaca osladilo im se jeste da ce u narednom periodu imati probleme ali to je i normalno standardni ciklus za rudarenje.

A algoritmi koji ne zanimaju Bitmain su Scrypt,Neoscrypt,Lyra itd...Na primer recimo ko jos kopa EMC2 verovatno niko na forumu nema ga ni na whattomine a on je u svom ovom crvenom ludilu medju prvima na bittrex-u koji je u zelenom....

GPY mining umire baš brzo.. ASISici za razne algoritme sad izlaze kao na traci ..naravno ti što ih prave ne daju ih odmah u prodaju vec majnuju za sebe ..time i coini gube smisao jer par kompanija drži bukvalno ceo kripto jer oni će taj asic da ti prodaju tek kad za sebe imaju noviji model koji radi brže a tebi uvale stari po nenormalnoj ceni..tako zarade na dve strane i sve pare koje se ulože u kripto idu njima .

Ovaj novčić jeste neozbiljan, ali ste ga vi diskusijom prevazišli.

To se na prvi pogled cini tako ali kao sto rekoh ima toliko novih algoritama za kopanje da nikad ne moze gpu mining potpuno da nestane uvek ce se kopati neki novcici samo je pitanje koliko ce isti da vrede.

Pa vidi Ltc i Btc definitivno nisu izgubili smisao iako se kopaju Asic masinama.

Poslednja izmena:
Nakon fijaska sa mobilnim minerom i ocajno malim brojem minera koga nisu bitnije uspeli povecati ni ocajnickim potezom dizanja rewarda za 300% vec prvi dan, nove lose vesti za electroneum: na poslednjem Weiss Ratings-u, ovaj "coin" se ne bez krupnog razloga nasao medju 12 najgorih kriptovaluta, koje treba kako kazu zaobilaziti u najsirem luku:

http://bitcoinist.com/12-cryptocurrencies-avoid-weiss-ratings/

Pocetkom marta ovaj coin je vec bio klinicki mrtav usled nesposobnosti dev tima da rese banalan problem sa monero bug-om u blockchainu pa su morali angazovati KnifeOfPee-a iz komjunutija (a koga su prethodno oni sektasi iz etn fan kluba Luke Fenija popljuvali da siri FUD kada je prvi ukazao na problem), pa su se na jedvite jade izvukli.

Medjutim, cini se da pravi problemi tek dolaze i da su u pravu oni koji su ovaj novcic prozvali najvecim cirkusom kripto sveta: monero platforma koju su nubovski izabrali za projekat prosto nije prilagodjena za mikropejment transakcije u velikom broju i zato je wallet na cryptopiji neupotrebljiv toliko vremena i ne moze da se resi problem(govori se o 100 000(STO HILJADA) ticketa sluzbi podrske), sto je jos gore pocelo je da se suska da vec i Kucoin ima probleme i da je pitanje vremena kad ce ukinuti withdraw i deposit. Mreza je u velikim problemima, diff pada, juce je procenat orphaned blokova bio na 15% sto je jako lose takodje, na peticiji za binance menjacnicu takodje fijasko, vrlo mali odaziv sto govori kako od milion registrovanih korisnika aktivno im je ostalo bukvalno par procenata...

Cena se polako priblizava ICO nivou. i misljenja sam da ako probije taj level vrlo brzo ce ova prica biti zavrsena.

Poslednja izmena:
Koga briga za Weiss Ratings xD.

Taj bug je imao i Monero pa je i normalno da ga je imao i Electroneum.

Cryptopia je sama kriva za sve jer nisu mogli da se nose sa volumenom Electroneum-a trebali su to jos na pocetku da kazu Etn timu a ne da ga ubrajaju na svoju menjacnicu ako ne mogu da ga isprate....Na primer Monero je na istom algoritmu kao i Electroneum a sa njim nema bagova na Cryptopia menjacnici jer Monero tamo ima mali volumen i ima ga jos na 10 menjacnica najmanje.

Kucoin evo prebacio sam na njega 10 Etn sve proslo u roku od 20 minuta evo slike http://prntscr.com/iuaimz a mogu i okaciti sliku iz svog novcanika....Kako to da Kucoin radi bez greske a Cryptopia ne ti meni objasni?

Cena se priblizava Ico nivou sasvim normalno jel vidis koliko su pali ostali altovi i sam Btc u poslednjih nedelju dana?Jedan dash koji je bio 1500 u jednom trenuku sad je pao do 340 dolara...A i kod ostalih altova je bio ogroman pad...

Ako padne ispod Ico cene ja cu prvi da kupim 100000 komada....Jer i dalje verujem u projekat....A nek pise ko sta hoce tako i za Btc cim odu cene dole odmah svetski bankari pisu kako je kraj sveta kako ce da vredi 100 dolara za 10 godina itd.

Kod mene mreza radi perfektno jer da ne radi ne bi moglo da prodje slanje Etn-a na kucoin uopste....

Dodace se Etn kad tad na sve velike menjacnice mene licno briga sta pisu za Binance da izbacuju Etn svakih 2 meseca na vecu menjacnicu meni bi to odgovaralo.

Za diff iskreno sto pada ne znam zasto je tako jer ako stvarno postoje Asic masine za Electroneum sad bi diff bio vec duplo veci,moje nagadjanje je da su ljudi presli na nesto drugo da kopaju diff je pao samo oko 15-20 posto koliko sam ja ispratio.

Uopste nije mali broj mobilnih miner-a za sam pocetak da vidis koliki ce biti broj sledece godine u ovo vreme...Mobilni mining jos nema ni 3 nedelje tako da je smesno pricati o broju miner-a sada.

Poslednja izmena:
I jos nesto zar zaista mislis da prica biti zavrsena a izbacili su i mobile miner i dodati su na Kucoin i na jos par menjacnica skoro svima su resili probleme sa novcanicima njihovim pa nije ovo Bitconnect....Moze cena da mu padne i ispod Ico cene veliki igraci ce samo to videti kao priliku da se natovare.

Da je sada bitkoin 15000 i da smo u bull-u a ne bear-u cena bi bila veca makar 3 puta od sadasnje.

Novcic jeste da nije savrsen ali sta ocekivati od necega sto je staro 3 meseca novcic se gleda posle godinu dana ili dve godine koliko je napredovao i koje su mu mane a ne sada.

@Fallout 3, bez uvrede, ali tacno se vidi da jos nisi crypto "sazreo", suvise lako dopustas da te ponesu emocije i vezes se za projekat braneci ga frazama fanboj kluba, u ovom slucaju etn fanboj kluba :)

1. Bug originalno vuce koren iz Monera pa ga je imao i etn, tacno, ali vidis, za razliku od Monera koji ga je resio, etn NIJE, nego je morao traziti pomoc od nekog, raspitaj se kako su to resili. Danas sutra kad se ponovo nesto desi, a npr, iscure pare od ICO-a, ko ce im odradjivati posao, buduci da njihov dev tim nema blage veze?

2. Dif nije pao za 15-20% nego sa 26,000,000,000 na 13,000,000,000 koliko je bio juce

3. 70k mobilnih minera jeste smesno malo, pa registrovanih korisnika je preko milion sto znaci da vecina vise nije aktivna.

4. Kucoin nema problema JOS UVEK, ali nije imala ni cryptopia prvih mesec dana. Pitacu te uskoro :)

5. Weiss radi posao od 1971-e i izuzetno veliku tezinu ima sta oni kazu, a bitno je investitorima itekako, lako je reci "koga briga" ali prica "udruzena zavera CIE Vatikana" ne drzi vodu.

6. Savet: nemoj kupovati ako padne cena ispod ICO-a.

1.Ako su ispravili taj bug ispravice i svaki sledeci nebitno ko im je pomogao.

2.Izvinjavam se ja sam pre par dana video diff od 20 milijardi posle sam video 16 milijardi....

3.70k uopste nije smesno s obzirom da je mobilni miner pusten 5 marta znaci tek 16 dana je proslo.

4.Kucoin je ozbiljnija menjacnica od Cryptopia daleko, najveci volume od svih novcica na Cryptopia je bio bas Etn njihov tim se prvi put sreo sa tolikim volumenom ikada i nije znao kako da resi problem ne mogu jednostavno da krivim Etn tim zbog Cryptopia menjacnice.Ali krivicu cu tim Etn-a ako i Kucoin zabode i desi se to sto si rekao.

Cryptopia realno nikad nije trebala da uzme novac od Etn tima da bi Etn bio na samoj menjacnici i to je strasno glupo sto su uzeli novac a nisu bili pripremljeni za ogroman volume.

5.Svi ti nabrojani coini su smesni tj. smesno sta weiss radi a pogotovo Potcoin taj coin prvo padne dobro u crvenom a onda eto jednog dana se sete da ga napumpaju i onda bude u zelenom prvi na listi kad je sve u crvenom(to rade redovno za potcoin pogledaj njegov grafik)....Weiss radi posao jos od 1971 god. samo sto tada nisu postojale kriptovalute tako sto se tice njih nemaju dve blage veze neka se oni bave onim sto znaju tj. drugim berzama a ne kriptovalutama.

6.Kad i ako bude cena pala ispod Ico cene videces ordere gde se odjedanput kupuje milion novcica tako da ne brinem uopste za Etn.

Nisam emotivan u vezi Etn-a da jesam rekao bih da ce za mesec dana cena biti veca od 20 centi svesan sam naravno da od toga nema nista za sada,Etn se nalazi u istoj korpi sa svim altovima i realno treba da prodje minimum godinu-dve da bi bio ozbiljan coin i ujedno da prodje bear period ja ocekujem dobru cenu Etn-a tek 2020 god. kad ce se i ostali altovi oporavljati i raketirati gore.

Ako si citao temu diskusije o cenama predvidja se da ce Btc biti 3000 dolara sto znaci da ce Ltc da se vrati na minimum 20-30 dolara a i ostali ce proci slicno Etc ce se vratiti na 4,5 dolara itd. Tako da me ne bi cudilo uopste da Etn padne ispod Ico cene to je jednostavno splet okolnosti da je bas izasao u Bear periodu a ne aprila 2017 kad je bio bull.

Ovde mozes videti da je Electroneum na 13 mestu kod Kucoin-a tako da je Kucoin rasterecen u odnosu na Cryptopia gde je Etn bio 1 mesto dosta dugo vremena a sada je 3 mesto https://coinmarketcap.com/exchanges/kucoin/

Da sada rade depozit na Cryptopia i withdrawal opet bi na Cryptopia etn bio na 1 mestu na listi a evo liste za Cryptopia https://coinmarketcap.com/exchanges/cryptopia/

Poslednja izmena:
Rule no. 1 - nikad se ne vezuj emotivno za novcic.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ne vezujem se uopste kao sto vidis ne hvalim ga ne kazem da je bez problema samo pricam o stvarima koje su do sada uradjene cak pricam i onim stvarima koje nisu uradjene kako treba.

Ne mislim da ce da propadne tek tako preko noci ta Ico cena jeste blizu ali ne bi bio prvi ni poslednji novcic koji je probio Ico cenu dole pa je opet preziveo....

Realno Etn je neka sredina nije medju najboljima ali nije ni medju najgorima ne zasluzuje da bude u top 12 najgorih novcica na svetu medju hiljadama altova.

Ma djubre koje ce da nestane i cao zdravo a i on ce nauciti valda ponesto i ovako je u skoro svakoj temi mirodjija i svi se sprdaju , ali ima vremena shvatice

Ok recimo da je tako spreman sam na gubitak nisam neke velike pare ulozio u ovo,pa svi sto se sprdaju nek se sprdaju uvek ima drugacijih misljenja a da se borim sa takvima vise nemam snage ja napisem sto mislim ako se neko ne slaze sta da se radi mene bas briga.

Evo malo razmišljanja u pozitivnom pravcu

"It wouldn't surprise me if there was a little bit of that entrepreneurial spirit starting to take off with ETN in India already, they have their own exchange there now, Bitbns which lists ETN and where they can direct exchange with rupees. Couple this with the mobile app, and the mobile miner, the large numbers of unbanked people and this is just the target market they intended to capture... to be a crypto Paypal without the barriers to entry or fees!"

@Phoenix257, zašto đubre?

A evo opet nešto negativno:

ASICs are an inevitably for any successful coin/algo. But Monero have made it quite clear that they won't allow ASIC miners to takeover the network. People who buy these ASICs miners are going to be in for an unpleasant surprise as they will probably only be able to mine ETN (which is a joke/shitcoin IMO.)

Vrh Dno