Šta je novo?

Electroneum

Update: S7 edge sad daje 36hs, ne znam u cemu je fora, ali nije hteo nikako preko 30..

Meni Huawei P8 varira od 18 do 24 :)

Evo ja sam cisto iz radoznalosti hteo da vidim sta mogu dobiti iz mog Phenom II x2 550be 3.1ghz , dobijem 34 -35 , pa kad to uporedim sa mobilnim tek to je neisplativo :D
I evo , masina radila mirno bez da se cuje , koji me terao da oprobavam ovo , jbna EVGA ukljucila ventilator a tiha je u tri lepe ..

xiaomi mi mix 2 48-50

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Koliko hasha daje 10-15 instanci Android simulatora na PC-u? :type:

^Ovo isto mi je proslo kroz glavu bukvalno dok sam skrolovao ka kraju :D

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Android simulator je nemoguc na pc-ju jer je svaki account vezan za jednu ip adresu i jednu e-mail adresu tako da nema od toga nista....Dzabe ste se ponadali da simulator moze da radi na pc-ju.

Meni su pre nego sto su pustili miner dan dva pre poslali e-mail da potvrdim svoju ip adresu....

Mislim da je maksimum 5 uredjaja koji mogu da kopaju na jednoj ip adresi i to je to...

I sam sam probao par emulatora za android na pc-ju ali nista od toga.

e da bude kao u vreme kointelekta,pa kartica do 2 na maticnu i IP samo za taj komp,pa se snalazi ko kako zna :)
ludnica bila,cak je jedan nas clan video dokumentovao svoju borbu

Android simulator je nemoguc na pc-ju jer je svaki account vezan za jednu ip adresu i jednu e-mail adresu tako da nema od toga nista....Dzabe ste se ponadali da simulator moze da radi na pc-ju.

Meni su pre nego sto su pustili miner dan dva pre poslali e-mail da potvrdim svoju ip adresu....

Mislim da je maksimum 5 uredjaja koji mogu da kopaju na jednoj ip adresi i to je to...

I sam sam probao par emulatora za android na pc-ju ali nista od toga.

jaoooo
ovo je isto kao i cointelect samo nema placenih ugovora , ovo moze da se odradi, stariji se secaju kako se resava problem za IP :)

Nije bas isto ali ima nekih slicnosti....

Pa ok ako je moguce da se resi taj problem svaka cast :)...Ne znam kako resiti problem sa mail-om kad ti posalju da potvrdis svoju ip adresu?Ako imas na jednu ip adresu povezano 5 telefona na svakih od tih 5 telefona imas drugaciji e-mail za svoj online wallet....

Kada povezes 6 telefon onda trebaju iz Electroneum-a da ti posalju mail da potvrdis opet svoju ip adresu a ta ip adresa mora da bude razlicita od one koje vec imas....

Ako neko uspe da zaobidje taj problem bilo bi lepo da to ovde podeli :).

Jedna losa vest za Electroneum rudarenje.

500,000 computers infected in 12 hours, mining Electroneum
A quickly spreading cryptojacking infection, geared to mine Electroneum, has been detected.

Just before noon on 6 March Microsoft picked up more than 80,000 instances of the same sophisticated trojan. In the next 12 hours, more than 400,000 other instances were recorded. 73% of it was in Russia, 18% in Turkey and 4% in Ukraine.
It turned out to be a new variant of a Dofoil or Smoke Loader trojan, equipped with a cryptocurrency mining payload. The coin miner is believed to use the NiceHash system which can be geared to mine a range of coins, but this particular attack was geared to mine Electroneum.
Electroneum might have been a tempting option for the attackers because it was designed to let people mine with their phones, which tend to be considerably less powerful than PCs. So someone with half a million computers at their disposal might be able to make considerable returns.
Microsoft said that it was a sophisticated piece of malware, designed to stay hidden for a long time by masquerading as a genuine Windows function, but did not say how it managed to spread so quickly.
Dofoil has a long history as a malware downloader, using a system called "process hollowing." This means it duplicates a suitable legitimate process, then hollows it out and replaces the contents with malicious code to remain undetected. This hollowed program then spawns the cryptocurrency mining program which also masquerades as a legitimate process.
From here it connected to a remote command and control server hosted on the decentralised Namecoin network. This server would then give the malware commands, including connecting or disconnecting from IP addresses, download a file and executing or terminating it, or sleeping for a period of time. Like most cryptojackers, it was engineered to stay hidden for as long as possible in order to extract as much value from its host computers.Windows Defender AV initially flagged the attack’s unusual persistence mechanism through behavior monitoring, which immediately sent this behavior-based signal to our cloud protection service.
Within milliseconds, multiple metadata-based machine learning models in the cloud started blocking these threats at first sight.
Seconds later, our sample-based and detonation-based machine learning models also verified the malicious classification. Within minutes, detonation-based models chimed in and added additional confirmation.
Within minutes, an anomaly detection alert notified us about a new potential outbreak.
After analysis, our response team updated the classification name of this new surge of threats to the proper malware families. People affected by these infection attempts early in the campaign would have seen blocks under machine learning names like Fuery, Fuerboos, Cloxer, or Azden. Later blocks show as the proper family names, Dofoil or Coinminer.
Since Microsoft picked it up, it can now be detected by Windows 10, Windows 8.1 and Windows 7 users running Windows Defender AV or Microsoft Security Essentials, and probably other antivirus systems too.

Koliko sam shvatio iz teksta neki virus je usao preko Nicehash-a rudarima na racunare ko rudari Electroneum preko Nicehash-a rizikuje i da njemu udje virus.....

Mene blokirali,u fazonu to je za sitno rudarenje a ne krupno.Imao 4 aktivna telefona za rudarenje.Nekako me odblokirari nakon popunjavanja nekog upitnika i sad sam ostavio 3 telefona da rade

A kako te blokirali preko e-mail ti poslali da pristupas sa vise od 3 uredjaja sa iste ip adrese ili na neki drugi nacin?

Nisam znao stvarno da ne dozvoljavaju vise od 3 uredjaja procitao sam negde da ce da dozvole 5 uredjaja ono na kraju ispade 3 uredjaja samo jesu pokvareni...

nije mi stigao mejl vec aplikacija na telefonu nije htela da pocne da rudari, pokusas ono nece,prvo sam pomislio da je offline ali nije bilo,kliknem na details i on me odvede na neku stranu sa obavestenjem da me blokirali bla,bla,bla

Ne prebacuje poale 5 etn na wallet. Imam preko 10.[emoji11][emoji16]

Sent from my TA-1053 using Tapatalk

Prebacice se ne brini :) ima jos dosta ljudi isti problem nekima od njih se vec prebacilo samo kopaj i uzivaj :D.

mene po drugi put blokirali,3 telefona sam koristio trenutno sam na 7,97ETN
nista mi nije jasno,ponovo popunio neki upitnik i odblokirali me, stvarno mi nista nije jasno,nisam 20 etn-a sakupio nego bednih 8
sad da smanjim na 2 telefona

Smanji na nulu i reši sebe bede i patnje. :)

Da li se kod vas desava ovo:
Ugasio sam aplikaciju i vidim da mi je nakon negde 12 sati od gasenja na stanju doslo do promene za jedan etn,ovo sam primetio i pre par dana ali je bilo manje pa sam mislio da sam prevideo.
Znaci om kopa i kad je ugasen kod mene,ajde javite kako je kod vas jer ocigledno on nekako radi i dalje...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ma ovo nije miner. Ima u gornjem desnom uglu info. Jednostavno provrti povremeno bencmark cisto da odredi hash i na osnovu toga se dodele koini. Ovo je bukvalno kao reklama gde se ukljucuju korisnici i dobijaju koine. Meni se desilo par puta dok sam probao, ostavim manje od minuta i ugasim i dobijem 0.3 koina kasnije. Znaci ne vrti se non stop i nema zagrevanja telefona jer ne majnuje tako da nista ne kosta svakoga dok je kuci da ostavi upaljeno i skuplja koine. :)

Sve je tako osim što iz nekog razloga baš iscrpljuje bateriju, kada bi to rešili bilo bi super. Ovako razmišljam ozbiljno da prekinem, a verujem da i većina drugih korisnika tako misli ili je već odustalo nakon nekoliko dana testiranja. Inače, sakupio sam desetak ent i nema isplate već par dana, da li je nekom isplaćeno?

imao i ja juce oko 10,jutros samo 2 , onih 10 pojela maca,nema ih nigde, jako jako neozbiljno

Sad proverio, nema ih ni kod mene tako oko 10. Pise da su transakcije nesto sporije zbog guzve na mrezi tako da ce leci to u wallet malo kasnije. Sto se tice baterije nije strasno. Nisam primetio da mi drasticno krace traje. Ne bih rekao da trosi vise od 10% za ceo dan jer mi je u nedelju bio upaljen ceo dan a telefon sam koristio kao i obicno, nista posebno nije krace trajala kad sam proverio sreen on i koliko je ostalo. Stoji da je najveci pitrosac od aplikacija bila ova ali generalno nista posebno.

Poslednja izmena:
bateriju ne vuce nista,bukvalno kao i da ne radi u pozadini,tako je barem kod mene na moto z

Ispade još da dopunjuje bateriju. :D Šalim se ali ja bih rekao da skida približno 10-15% na 12h što je previše, a kao što reče čovek i android ga karakteriše kao najvećeg potrošača, kod mene isto. Sad, meni radi isključivo na Wi-Fi, ne znam da li bi 3g/4g manje trošio. Inače, ako izgubite internet prekida sa radom i ne aktivira se ponovo već mora ručno start mining opet.

Poslednja izmena:
Ja sam na 8,5 za sada, nije nista prebačeno u wallet još uvek, iako piše da je minimum 5, neka ga nek radi, meni ne jede bateriju gotovo ništa, samo često se ugasi pa moram da ga palim ručno

Sent from my HUAWEI P8 using Tapatalk

Vrh Dno