Šta je novo?

Elden Ring

Ne bih da budem pretenciozan, ali Elden Ring je možda i najbolja igra od 2020-te pa na ovamo...
Mnogi to kazu, e sad koliko god da je najbolja mozda meni recimo ne dogovara kao sto mi recimo Wukong ne odgovara jer se svodi na mazohizam... Maltretiras samog sebe do kraja igre mlatecise sa teskim protivnicima sto je ujedno jedini izazov i stimulans u igri za dalje igranje, a mene tako nesto ne zanima.

Onda ti se nece ni Elden ring svideti. Mada je elden ring mnogo vise RPG nego Wukong, u Eldenu su nagrade oprema ili oruzja koja se isplate kada ubijes "šefa".
Ovde se maltretiranje ne svodi samo na glavne baje, ovde i sekundarci udaraju kao poludeli.
Uf navukoste me da opet instaliram igru hahahahaha. Mada će mi uvek DS3 biti bliži srcu.

Pa, smisao ovih igara i jeste mazohizam.

Jel ovo toliko nebitan spinoff da mora da se šlepa uz temu mnogo slavnijeg originala?

I prethodni DLC je pokriven u istoj temi, tako da uopste ne vidim razlog za dobijanjem zasebne teme.
Igraci koji su igrali original bi mogli biti zainteresovani u ovo. Znam da ja jesam, iako se mozda ne pridruzim lovu odmah zbog zauzetosti.

Ja necu odmah da krenem, sacekacu malo da vidim kako bude izgledala igra, deluje mi preskupo za nesto sto vrlo verovatno moze da postane repetitivno i dosadno posle 2,3 nedelje max.

Odlicno je objasnio, narocito mi se svidja ovo na kraju kada prica kakvo je najbolje iskustvo i najlakse igrati i u kojoj kombinaciji.

Odlicno je objasnio, narocito mi se svidja ovo na kraju kada prica kakvo je najbolje iskustvo i najlakse igrati i u kojoj kombinaciji.
Legendarni Youwy, čoveku se život svodi na igranje Elden Ringa :) , zato je po meni i najrelevantniji kada je u pitanju bilo šta u vezi ove igre.

Bogami IGN ozbiljno opleo, ovaj baja inace zna sta prica tako da verujem u ostru kritiku.

lol, veruj im.
IGN je izgubio ono malo kredibiliteta svojom agendom jos pre desetak godina.

Jeste, ali ovaj lik je jedini koji ima kredibilitet u celom njihovom timu, ceo rivju sto je dao je na mestu, bukvalno samo njegovi rivjuovi valjaju, ostalo je smece.

lol, veruj im.
IGN je izgubio ono malo kredibiliteta svojom agendom jos pre desetak godina.
Bogami ja bih otisao jos dalje i rekao da je IGN izgubio relevantnost tamo izmedju 2008-2010. Kao i gamespot npr.

Poneki put neku igru ocene kako valja npr Elden Ring OG , Ili South Park Stick Of Truth.

Al uglavnom meme od sajta.

Ovaj isti lik je ocenjivao Elden Ring i DLC i dao im 10/10, sad je dao 7/10. Znaci nije fanboy da samo zalepi najbolje ocene bez kritike.

Ma ovo je straight OG usudicu se da kazem mod.Kakve njihove price da je user friendly za nove igrace.Ko voli ER i bih da nabije jos malo sati u CO-OP to je to.Sigurno nece da ima MILIJARDU MILONA sto bi rekla deca, kopija prodatih.Da nisi nikad igrao ER pa eto sad ces da probas coop, daj malo da se uozbiljimo.Nego svaki hajp je ok pre izbacivanja igre.I ja sam nabio oko 450h u ER+DLC i prevrnuo svaki kamen i bosa ,al ovo ni ne mogu da povezem sa igrom definitivno.Ne kazem da ce da prodje lose, ali i ja bih dao 7/10 ne vise iskreno.

Ja i dalje igram Elden, uglavnom PvP ali ovo nešto nemam volju da kupim a nije ni jeftino.

Sačekaću recenzije pa ću onda razmisliti.

Isto, cepam Elden PVP, mozda uzmem ako uvedu duo mod i odrade dobro balansiranje, imam samo 1 ortaka koji je dobar souls igrac.

Ima tačno tri godine kako sam završio igru, i ng+, nisam igrao dlc. Sad mi se “otvara prostor” (slobodno vreme) pa razmišljam da uzmem dlc. Nemam baš toliko vremena da igram sve od početka, može li se u dlc bez podsećanja na kontrole, stats.,…? Da li da se prepakujem na nešto, čini mi se da imam 10-ak onih larvi?

Ako si u vecem NG+ ciklusu znaci da je DLC tezi, znaci bossovi i neprijatelji imaju vise HP. Ako imas lika u NG+1 ciklusu nije strasno mislim da mozes odma da udjes u DLC. Probaj pa vidi kako ti bude islo, DLC je tezi od vanila igre, ne mnogo ali tezi je i ima svoj sistem koji moras da proucis ( scadutree fragmenti ) koji ti odredjuju koliko ti nanosis i primas damage. Ako hoces da ti ide lakse idi na neki STR ili DEX/Arcane , Bleed i Frostbite su najjaci status elementi koje mozes naneti neprijateljima, svi su maltene slabi na to u DLCu.

Nije strašan NG+ u Elden Ringu, koliko god bossovi i trash mobovi imali veći HP u odnosu na NG, tvoj lik je ipak prejak i NG+ je mnogo lakši od NG. Određena težina se oseti samo kod onih najjačih bossova u NG+.

Nije bas ni naivan. Ja sam se pomucio poprilicno bas za taj scenario o kome prica - odavno nije igrao, iz ng+ usao u dlc.
Savetovao bih ti da igras malo bez dlc-a, nekih par sati dok se ne podsetis mehanike pa posle kad se odlucis da zapocnes dlc, samo teraj i istrazuj prvih par sati i izbegavaj da se boris i ubijas ista vece od sebe.
Skupljaj iteme gde god zasvetlucaju, ima nekih koji ti bukvalno olaksavaju igru.

Tako ću i da uradim, malo da se promuvam par sati ili dana, da se podsetim nekih stvari, pa onda u dlc. Imam RoB katanu, pa ću da krenem s njom. Čini mi se da sam bio previše OP na kraju igre. Bilo mi je dosadno pa sam nebrojeno puta farmao pticu i one npc kod Mohgwyn Palace. Mislim da sam i skočio s konjem jedno 100-150 puta. 😂

Dosta je opao intenzitet invazija na PVP u Elden Ring vanila, neko jos primecuje mozda? Valjda jer su se svi presaltovali na Nightreign al kapiram da ce opet da se vrati na staro kada Nightreign smori sto ce biti vrlo brzo. Po onome sto sam video do sada ne vidim kako nekome moze biti zanimljivo da igra vise od dve, tri nedelje kada predje sve bossove.

Vrh Dno