Šta je novo?

Elden Ring

black myth izgleda jaako dobro, ali je moja filozofija - prvo narodnjak, pa onda eventualna kupovina.
***, vremena i industrija diktiraju takav stav.

lol, pa sad nema sanse da kupim xD

Probaj da skines sa remote storage-a, mozda je jos gore, https://store.steampowered.com/account/remotestorage
Hvala, ali sam vec odlucio kada izadje neka "kompletna" verzija igre, ispeglana sa DLC (ako vec nije) - da krenem sa nekom klasom koja se razlikuje od MAGE...Pa kao ocekujem drugacije iskustvo. igrao sam ER kada se pojavio, proslo je neko vreme...***, mislim d sam spreman za ponovo...Pomalo se zaboravilo, druga klasa, drugi fazon igranja 🤷‍♂️

I ja se razmišljam da krenem ispočetka main pa onda DLC ali mi sama pomisao proizvodi leptiriće u stomaku. 🫣 Moraću još malo da zaboravljam.

Samo da neko ovde javi da je dovoljno UPDATE-a bilo i krećem...Vece mi "uzbudjenje" od ono - jaoj ponovo... Nekako znam kako je treba igrati, a i samo udaljavanje od MAGE-a i jurnjama za MELEE borbe ce opravdati moja ocekivanja razlicitosti (kako je ovo receno :alien: )

Dovoljno je updateovan, ne moras da brines. Ako bude bilo nekih daljih update-a bice zbog rebalansa, tj. nurf-a, a to mogu da rade do besvesti, jer isprave 3 oruzja, pa zeznu jos toliko.

Evo stigoh i ja do kraja. Romina i nije bila nešto preterano teška. Samo tri puta smo se družili,. Dragon Bayle me je pošteno namučio i to ne zbog toga koliko je jak (a i jeste dosta jak) nego zbog gomile efekata u kojima se potpuno pogubiš. Niti znaš gde si niti gde je dragon. Radan je posebna priča. Nisi ni ušao u arenu već te je otresao 3-4 puta ko slinavu maramicu. Gomilu puta sam zaginuo, a da nisam ni krenuo da eskiviram njegov prvi napad. Bilo kako bilo zaista dobar DLC i vredi za sve pare. Tek sam sada video da sam kao i svi koji su prevtali mapu uzduž i popreko imao "sukob" za 80 bosova, što lakših što težih. Neke stvari su preterano dobro sakrivene da sam tek na YT video gde se nalaze. Jedan medaljon sakriven iza nekih nabacanih kaveza. Ma ne bi mi napamet palo da potražim to tamo. Opet sam zabrljao neke kvestove tako da nemam baš sve skupljene stvari. Kada prođu malo ove vrućine krenućemo u treći pohod. U prva dva sam bio Vagabound kao neki STR build mada sam ulagao i u INT. Kao neki balanced buld. Ako neće na silu onda je radila Terza mađija :D
U prvom krugu glavno oružije je bilo Bloodhound's Fang i Morgott's Cursed Sword, dok u drugom krugu Blasphemous Blade i Sword of Miloš.
Armor u prvom krugu Tree Sentinel set, dok sam u drugom krugu uglavnom koristio nešto izmenjen Briar set sa Radahn's Redmane Helm.
Kontam da u trećem krugu isprobam neki Faith ili Arcane build.

Pošto iz DLC-a imam 9 novih "značkica", šta bi bilo vredno da se odradi duplikat?
Mogu da odradim tri dupikata, jer ima samo tri sarkofaga :( Ostalo sam potrošio u mauzolejima u drugom krugu pre ulaska u DLC.

Koje to imaš?

Recimo, Mesmer daje koplje (DEX/FTH) i inkantaciju. Koplje nije loše ako uspeš da pokreneš ash of war da te ne prekinu, isto za inkantaciju.
Što se ostalih DLC "sećanja" tiče, možda još onu od zadnjeg bossa jer daje dva oružja i jednu meh inkantaciju, a svako od ta dva oružja se računa zasebno. Ako hoćeš da dual wielduješ ta dva oružja (svako ima svoj posebni skill), možeš da dupliraš i to.
Ostalo mahom ima jednu dobru ili ok stvar i drugu koja je shit. Suncokret daje odličan FTH colossal hammer, Relanna daje light greatsword koji je nezgodan jer skalira sa SRT/DEX/INT/FTH, Midra daje pristojan greatsword, Metyr daje dobar staff koji skalira sa INT i FTH i može da castuje i INT i FTH spellove, Bayle daje 2 dragon inkantacije (skaliraju sa ARC) koje imaju dobar dmg ali im treba večnost da se odrade...

Poslednja izmena:
Pa da ali dzabe mu greathammer ako ne namerava da koristi strength build do sledeceg prelazenja.
Preporucio bih fred021 da vidis da li ces prelaziti igru ponovo u nekoj buducnosti:
ako da - slobodno odaberi item koji mislis da ces moci da koristis sa svojim licnim skillsetom/buildom, jer ces svakako doci ponovo do rememberenca tih glavnih i odabrati i drugi item koji dobijas od njih;
ako ne - biraj sto razlicitije iteme (cekic od ovoga, mac od onoga, magiju od treceg...), da bi eventualno pokrio sto vise mogucih buildova koje bi mozda razmotrio u buducnosti.

Generalno pravilo sta valja u ovoj igri ne postoji jer fromsoft rebalansira oruzja svakih mesec dana. Tako da se ne zamaraj oko toga previse.

Baš taj njihov rebalans oružija mi ide na nerve. Jedno dignu u nebesa dok drugo spuvaju na totalni krš. Stalno imam utisak kao da se cela igra bazira na tome da ako hoćeš da osetiš bol uzmeš STR/DEX build, do su FTH i Arcane lagana šetnjica. Pošto imam sigurno desetak Larval Tears-a možda ćemo malo i da eksperimentišemo, pa ako ne ide lako se vrneš na početni build. Inače baš mi se dopali Relanna mačevi i to sam odmah uzeo.

Poprilicno su dobro izbalansirali svasta u 1.13 patchu. Bas sam isprobavao svakakva oruzja koja su pre bila krs, i sad su poprilicno upotrebljiva. Magije isto.
Glavni su poubijani tako da za njih ne mogu da pricam, a ne prelazi mi se na ng++.

Jel zna neko da li moze da se ikako dodje do ove gornje povrsine? Cini mi se da samo jos to nisam istrazio.
To je istocno od onog zamka na krajnjem zapadu dlc mape (Belurat tower settlement) .
eldenring_2024.08.01-13.28.png
eldenring_2024.08.01-13.27.png

ако је веровати званичној вики мапи, горе нема ничега.
1722515854831.png

Moraću da proverim kasnije, mislim da sam našao ponešto tu...ništa krupno, ako se dobro sećam.

Lepo... Ovaj PATCH sam cekao? Provericu... :) Ipak se radi o 200 sati igranja

Poprilicno su dobro izbalansirali svasta u 1.13 patchu. Bas sam isprobavao svakakva oruzja koja su pre bila krs, i sad su poprilicno upotrebljiva. Magije isto.
Glavni su poubijani tako da za njih ne mogu da pricam, a ne prelazi mi se na ng++.

Jel zna neko da li moze da se ikako dodje do ove gornje povrsine? Cini mi se da samo jos to nisam istrazio.
To je istocno od onog zamka na krajnjem zapadu dlc mape (Belurat tower settlement) .
Pogledajte prilog 452511
Pogledajte prilog 452510

Jasno, stize se uz pomoc hackova i nema nicega jer nije ni zamisljeno da se obilazi.
Nadao sam se da je taj deo slican onoj visoravni iz land between kojoj moze da se pristupi samo ako se kompletira Ranin quest. Ali izgleda da nije tako.

1722845917411.png

Фали само овакав натпис

gta no easter eggs.jpg

^Neka igra kao sto mi normalni igramo - sa rollom, i svim zezancijama, da vidimo koliko ce da izdrzi pre nego sto se ispegla po ekranu.

ф8к & гхе

Dosla je i ta nedelja :D Update 1.13.1 i drugi prelaz je spreman. Jos nisam kliknuo na NEW GAME (trebaju mi pripreme visinske :LOL: ). Odluceno je na poslednjem "kriznom stabu" da se nakom MAGE-a, krene sa FTH i Arcane.. Sta kaže struka :unsure:

Vrh Dno