Šta je novo?

Elden Ring

Pala Malenia iz drugog puta sa Black Knife Tiche i Rivers of blood za 30sec.
Kao što sam već napisao, ušao sam u NG+ ali relativno brzo se zasitio. Međutim, Malenia mi nije dala mira. :ROFLMAO:

Stignem brzo do nje, opet "potop". Istekao mi PS+ pa sad igram "offline", doduše nisam ni planirao da zovem igrače u pomoć. Izginuo jedno 10-15 puta, INT build, i rekoh odoh da se "prepakujem".

Pravio sam build za RoB. Spucam 75 na Arc, čini mi se 60 na Dex, 65 na HP, 35 na FP, nekih 25 na Int (koliko da ima za neki spell), manje-više htedoh samo da naglasim da sam najviše spucao na Arc i Dex. Iz dva puta, dok sam se malko uvežbao :p, Malenia je pala (rekao bih vrlo lagano). Naravno, uz Mimic-a, pre toga sam probao da se mangupiram (dok se nisam prepakovao) ali sam shvatio da sam premator (spori refleksi) za nju, a pogotovo za njen "Waterfowl Dance". :)

Za sve ostale boss-ove sam OP, a igrao sam INT build sa RoB i Sacred Relic Sword (iako mi je primarna katana Moonveil), dok nisam došao do nje.

Poslednja izmena:
I ja sam krenuo NG+, lvl 250, ali mi opada entuzijazam polako. Sve je lagano i poznato i nema ni delić draži kao prvi prelaz. NG+ daje priliku za "osvetu" nekima koji su nas mučili u prvom prelazu i to je možda neka draž drugog prelaza uz pokupljanje po nekog itema koji je promašen u prvom prelazu. E sad, kontam da bi promena builda dodala na draži ali me to mrzi.

ja sam na nekih ~80 sati, roknuo sam Radana, i vec sam u fazonu optimum bi bio jos nekih 20-ak sati (znam da sam tek blizu pola igre, zato i kazem), u sustini sve igre duze od 100 sati mi postanu ponavljanje jednog te istog previse. Na 100h ce mi entuzijazam biti 0, i sve ce se svesti na cistu zelju da zavrsim igru kad sam vec dogurao tako daleko - ovo vazi za svaku 100+ igru, mozda ima veze i sa uzrastom...
igra je 10/10 inace

Uh, da li se dzabe nerviram...Elem, nakon sto sam ubio Astel, Naturalborn of the Void ...dobio sam od nje da mogu da zamenim za Bastard's Stars i jos NESTO...To nesto me interesuje sta je! Jer BS sam bezveze uzeo misleci u ove sitne sate da je za bacanje magije, a ne za udarce. Dobio sam i DARK MOON i uopste mi nije bilo potrebno (cak sam imao mocniji 'mac 5x) Da bude gore nagogradio sam i potrosio dosta resursa...Dakle u Table of lost grase kod one vestice sam imao da menjam za ta dva izbora... Sta je bilo drugo...licilo mi na ove moje divne meteore? Valjda nije bilo nesto korisno, jer ne mogu da vratim pricu i vidim sta je...P.S. Izvinite malo sam nabacao INFO, ali je 4AM i pristojno sam se iznervirao :) Inace sam mag sa INT 48 i potreban mi je jak spell, dosadili su 'meteori' da CASTujem vise...Mada posle RANNIquest znam da me cekaju jaki spellovi, ali na tek INT 60

Od Astel dobiješ Remembrance of the Naturalborn. Iz njega možeš da biraš između Ash of War: Waves of Darkness ili Bastards stars flail. Remembrance možeš da umnožiš u walking mausoleum pa da uzmeš oba kod Enie.

Poslednja izmena:
Noćas je bio još jedan.
@Sean potrudi se da Int leveluješ min na 60. Ja sam imao 80 kada sam krenuo sa poslednjom četvrtinom igre.
Dark moon je i meni bio inferioran u odnosu na Moonveil katanu.

Nisam ni siguran koja je poslednja cetvrtina 🤪 ...Nisam jos tamo skroz otvorio ''capital city ''...A trenutno sam na ostrvu (Moonlight Altar) nakon sto sam uzeo Dark moon
:unsure:

Dark Moon je mnogo dobar. Weapon art povećava magic dmg na neko vreme, ima dobar heavy attack i solidan je kao oružje.
Idealno je 70-80 Int za full mage...
Sa 70+ Int najbolji staff je ili Lusat's (ali spellovi koštaju duplo više FP, ako se dobro sećam) ili Carian staff koji se dobija od Rennale, ako ne želiš penale...

juro, kada mislis da bi bio dobar momenat preci sa meteorite staff na nesto drugo? mislim, ima li nesto pre ovoga sto si nabrojao ili je ok da teram meteorite sve do 70+? ovaj renalin mislim da trazi 60 int

Prelistaj postove u temi, okačio sam jednu tabelu sa staffovima i skaliranjem...
Dok ne nabiješ nekih 40+ Int i ne budeš mogao da apgrejduješ drugi staff, možeš slobodno da furaš Meteorite.

EDIT: evo tabele

Staff.png

40-60 Int, najbolji je Academy Glintstone staff...posle, od 70 na dalje Carian Regal Scepter od Rennale ili Lusat's ako voliš da koristiš Comet Azur spell (laser).

Mada, neki od njih boostuju određene tipove spellova pa zavisi i koje najviše koristiš...

Poslednja izmena:
Ja sam do sada furao Meteoric Ore blade i bio zadovoljan. Poceo sam Dark Moon da upgrad-ujem i magija je sad jaca nego na Met. Ore..Dok udarci osetno slabiji ako se ne varam...
Nisam full mage, koristim met, staff vec dugo...Obraticu paznju od od Rennale staf (int 46, no sad cu to povecati)

Uzeo dok jos ne ojacam Academy Glintstone staff.....i otisao po Lusat (zaboravio na boss-ove te, pobio sam ih kao 'miseve') -vidim da je najjaci iako uzima 50+FP (Ima se, moze se):sneaky: E sada jos da nadjem nesto za njega jace od ona 3 jbn 'meteora'

Poslednja izmena:
MoB katana i Dark Moon su značajno sporiji od Moonveil katane. Zavisi kako si navikao da igraš.

Od spell-ova ja sam uglavnom koristio Rock Sling i Night Shard.

Sad sa RoB build-om ne koristim ni to, ne treba ti, samo spamuješ bleed dmg i Mimic-a. :p

Deluje mocno, naravno drugi prelaz bi krenuo sam vise 'macevanja' i po malo tih zlocestih magija...Sada je fokus sa distance, zna da malo smori... Nikako da se odlucim i ponovo rodim, nekako hocu i da zavrsim kao spel kaster

Kako je strava wing of astel, prešao sam sa moonveil katane na njega barem na neko vreme, super zanimljivo

Jedno od najboljih Int oružja.
Ako hoćeš oružje da staviš weapon art po svojoj želji, Cross Naginata ima dobar moveset i Int scaling...

I Jurodivi, kako ti se dojmi ovaj naš ceo film (cela igra zapravo) obzirom da si joj dosta vremena i pažnje posvetio?

Kojom bi ocenom ocenio ceo proizvod?

Znači i dalje ******?

Znaci Sekiro ga u tom (fight) segmentu oduvao? Ja sam vec preko 100h u igri, planiram nakon ovog pomenuti Sekiro...Malo sam ga zagrebao i odustao kada je izasao, ali ER sam skoro presao jer BOSS me nije blokirao da odem dalje u igri...

Poslednja izmena:
Posle 250+ sati i 3 meseca samo Elden Ringa sad sledi pauza od svega jedno mesec dana. Detoks klasičan :D Prešao dva puta, pomagao drugu bar 100 od tih 250 sati da i on pređe, dosta je za sad. Igra godine svakako

I ja sam na 250+ sati ali još uvek u drugom prelazu i još mi nije skroz dosadila. Navlačim se polako na PvP pa mi je zanimljivo.

Ima li sanse da igru preko PS4 kontrolera igramo i mi koji je nemamo na Steamu, odnosno sta i gde se treba podesiti?

Imam DS4Windows instaliran i preko njega sam igrao recimo Witcher 3 ali Elden Ring u okviru same igre ne mogu da podesim da igram preko kontrolera...
Da li si resio problem? Elem ja imam neki Genius krs gamepad i naravno da igra nije htela da ga prepozna. Kako ne igram preko Steam-a nisam ni pokusavao one fix-ove koji su podrazumevali podesavanja u okviru Steam klijenta. Pokusao sam milion stvari i ovo je upalilo kod mene:
Ubacio sam x360ce.exe u dir gde je exe igre, u okviru njega podesio tastere kako zelim da funkcionisu, mislim podesio sam ih po def posto inicijalno nisu bili tako podeseni ti bi naravno mogao da obrnes ABXY kako ti odgovara. Napravio se onaj xinput1_3.dll fajl i nije funkcionisalo. Onda sam nabasao na video nekog rusa koji je taj fajl preimenovao u xinput1_4.dll, jeste samo se 3 prebaci u 4 i od tada radi bez ikakvih peripetija.
E sada, ne znam da li je x360ce kompatibilan sa tim DS4W za PS kontroler, mada ne kosta te nista da probas.

Razmisljam koliko bi mi trebalo vremena da provalim kako 'otkljucati' RANNI'S DARK MOON, jednostavno sam morao da pogledam na internetu! Ne znam da li da se divim ili da negodujem igru zbog ovog :p

Pazi, sem da slučajno "ubodeš" u pravom trenutku ono što je neophodno i da "ubodeš" gde se to nalazi (neki se kvestovi završavaju prelaskom nekih deonica i boss-ova) mislim da nema šanse da se taj i njemu slični kvestovi reše bez gledanja nekog wiki-a. Ko ovo sve uradi bez bilo kakvog vodiča svaka mu čast (y)

1. Meet Ranni in Ranni's Rise at Caria Manor, Liurnia.
  2. Meet Blaidd in Siofra River.
  3. Talk to Seluvis to get his letter of introduction for Sorceress Sellen.
  4. Talk to Sellen to find out about Radahn.
  5. Talk to Blaidd about Radahn.
  6. Head to Redmane Castle, Caelid.
  7. Defeat Radahn to free the stars.
  8. Head to East Limgrave and down into the falling star crater.
  9. Head to the center of Nokron to get the Fingerslayer Blade.
  10. Return and give the blade to Ranni.
  11. Head to Renna's Rise and go through the portal.
  12. Collect the Miniature Ranni Doll and talk to it at a Grace until it speaks.
  13. Defeat the shade of Blaidd near Lake of Rot to get the key.
  14. Head to the Raya Lucaria Grand Library to open the chest and get the ring.
  15. Head across Lake of Rot and descend the ledges to climb inside the coffin.
  16. Defeat Astel, Naturalborn of the Void and enter the room behind him.
  17. Head into the Cathedral of Manus Celes and down through the hole.
  18. Put the ring on Ranni's finger.
  19. Claim the Dark Moon Greatsword.

@jurodivi je jedini u ovoj temi uspeo to da reši, kako je i sam napisao, slučajno. :)

Poslednja izmena:
Feeling guilty xd:

Nazad
Vrh Dno