E o tome pricam, 90% ljudi tako igra ER. Kao "ne drzi te igra za ruku"™ a s druge strane sve zivo trazis po netu da bi sebi stvorio normalno iskustvo igranja.
Pazi to je sve opcija. U ER ljudi i imaju izgovor - lore je poprilicno suptilan, sve saznajes i kapiras na svoj nacin i u tome ima magije koliko hoces.
Da ne pricam o tome sto je tezi od ostalih slasher/RPG-ova.
Licno sam jedino pretrazio na netu kako da zavrsim line quest sa Ranni, onom belom vesticom, jer jelte - treba pricati sa lutkom koja iz prve 3 interakcije daje "..." (tri tacke, odnosno - muk) da bi tek kasnije progovorila sa tobom i stvari postale jasnije.
Vi gledate na to što ima toliko "sireva" kao znak da je laka. Ja smatram da je to loše, jer
1. svako će da gleda da koristi cheese
2. to je pokazatelj da je drugačije teško igrati (objasniću posle zašto je to loše)
Igrao sam hrpicu puta Demon's Souls i sva 3 Dark Souls, i Elden Ring je gde je From Soft skroz odvrnuo sva ****** i budalaštine koje smo tolerisali sve ove godine i uzimali zdravo za gotovo. U DS2 i 3 smo se nervirali zbog raznih gluposti koje se mogu okarakterisati kao "veštačka težina", u ER je to norma. Sve je tu, nadrukani HP i damage, bullshit komboi, neprijatelji imaju beskonačnu staminu, ....
Procitao sam ti ceo post uz kafu, vala si se raspisao i dobar deo teksta je na mestu

Igra nije savrsena ali su isto tako krpili i DS1 a vala i ostale (znam jer ih sve imam od pocetka, cak i Demon`s souls za PS3 koga ne zelim da prodam).
Jedino jos ER nisam uzeo original jer finansijske neprilike trenutne.
Isuvise je kompleksna igra da bi se testirala na svaki moguci scenario, tako da sam siguran da je FromSoft pustio igru u trenutku kada su oni smatrali da valja. Druga stvar, evo, 2 nedelje nakon releasa , vec je svasta pokrpljeno, sto puno znaci, narocito imajuci na umu kakve alpha i early access "final release" igre danas dobijamo.
CyberJunk khm khm... Witcher 3 su krpili godinu dana samo da bude igriv, itd itd...
Cheesing radi u svim igrama. Problem je sto ljudi ne mogu ni toga da se sete sami, nego im treba pomoc interneta.
Ona 3 zmaja, pokusavao i pokusavao da ubijem i ne vredi. E onda se lepo setim da probam scarlet rot na njima - gueass what: Apply and wait.
Sve to su legitimni nacini za ubijanje koji postoje sa razlogom. Ne moze svako da bude onaj korejanac sto prelazi igru sa SL1, no hit, na gitari za Rock hero.
Sistem borbe je fantastican i pravi trademark From Softa. Jeste, oruzja protivnika cesto prolaze kroz zidove, sudar oruzja ne postoji (kao u Sekiru) osim ako je main weapon na stit, kasapljenja isto ne postoji sto je izgleda jedan od retkih kompromisa, koji i nisu toliko bitni, ali nikad necu zaboraviti kako su leteli delovi tela u Blade of Darkness-u od Codemastersa u skladu sa tim koji deo tela zakaci vas mac pri finalnom udarcu. Obezglavljivanje uz prskanje krvi, i les koji nije nestajao su tacno pokazivali put kojim si dosao do nekog mesta
Svi se nadamo Bloodbornu za PC , mada u ovom trenutku vise mislim da je realniji Bloodbourne 2 za par godina, mada je cak i to pitanje posto bi Sony mogao tu nesto da se pita oko prava.
Ti u ER imas reposte i stitove i nozeve, cak i silne ashes of war i komotno mozes da igras Bloodborne stil borbe.