Šta je novo?

Elden Ring

U čemu je fora sa kraftingom? Platim par hiljada runa za novu knjigu, a otvori mi se svega par recepata? Jel to normalno ili nešto propuštam?

Generalno mozes i bez njih. Ja sam se nakupio tih knjiga a jedino sto sam craftovao su firebombs i protiv-otrovi.
Sada se nakupilo materijala pa mogu da pravim sta hocu, ali cuvam samo za neke retke , teske susrete, gde je sve bitno.

Vidim već da je craft sistem promašaj, nego nešto su mi skupe knjige u odnosu na to šta nude. Bukvalno dobijem par dodatnih itema da napravim.

Vidim već da je craft sistem promašaj, nego nešto su mi skupe knjige u odnosu na to šta nude. Bukvalno dobijem par dodatnih itema da napravim.
Vredi da se uzmu recepti, tih par hiljada runa su ništa kad se malo više leveluješ i kad dođeš u malo teže zone. Ali ako bi rune čuvao za levelovanje onda barem označi prodavce na mapi da bi kasnije znao gde su, pa kupi kad tebi odgovara.

Igra nema nikakav tutorial, cak ni osnovno oko kretanja i kombata. Ima gomile itema i menija koje zbunjuju. Ima li negde neki tutorijal koji objasnjava osnove u igri?

Igra nema nikakav tutorial, cak ni osnovno oko kretanja i kombata. Ima gomile itema i menija koje zbunjuju. Ima li negde neki tutorijal koji objasnjava osnove u igri?
Na samom početku igre, kad prolaziš pored onog malog zlatnog drveta a pre nego što izađeš u open world, ima onaj duh što sedi, i pored njega ti piše da skočiš u Cave of Knowlege. To ti je najosnovniji tutorijal o borbi i šunjaju. Al eto, nije baš da ne postoji. :)
Ovaj video od Vaatividye je svakako bolji i detaljnji.

Mnogi su probali Elden Ring zboh hype-a. Neki su i ostali ali mislim da većina igrača neće završiti igru.

Moguce i da se ceka neki ljudski patch koji ce da ispravi stucanje. Prerano sam rekao da je sredilo kod mene, sada kad je dobar deo sveta otkriven, stucanja su cesca i pocinju malo da idu na zivce, narocito u boss fight-u.

Ja sam na Series X. Nije neki framerate ali ga VRR lepo pegla tako da je sve "tečno".

Dajte neki savet za totalnog noob-a (osim git gud)...Mislim izbegavam bosseve i mini bosseve, muku mucim sa gruntovima, kao trudim se da ne gubim rune vec da se levelujem.
Krenuo sam sa prisonerom pa batalio i krenuo sa Vagabundom, mislim da sam lvl 20 sad.

Kad prestanes da se osecas ranjivo u ovoj igri? Na kom levelu

Iskreno probao sam igru zbog hajpa, danas mi je tek kliknula, ubio sam sigurno 5-6h...

Kako da stavim torrenta na D pad UP, posto ova klasa ima taj slot slobodan

Na D-pad UP idu samo magije, Torrenta možeš da staviš u slot za pouch koji ima četiri aktivna mesta ( i dva koja se mogu aktivirati samo iz menija). Uđi u meni, pouch je sa desne strane ekrana, izaberi slot za Torrenta (u tvom slučaju D-pad UP) i izađi iz menija. Aktiviraš ga tako što držiš trougao na ps4 kontroleru (ili Y na xbox) + Dpad UP.
Trebalo mi je neko vreme da primetim da pouch uopšte postoji! U svakom slučaju, mnogo bolje i brže nego da se stavi u quick slot.

Dajte neki savet za totalnog noob-a (osim git gud)...Mislim izbegavam bosseve i mini bosseve, muku mucim sa gruntovima, kao trudim se da ne gubim rune vec da se levelujem.
Krenuo sam sa prisonerom pa batalio i krenuo sa Vagabundom, mislim da sam lvl 20 sad.

Kad prestanes da se osecas ranjivo u ovoj igri? Na kom levelu

Iskreno probao sam igru zbog hajpa, danas mi je tek kliknula, ubio sam sigurno 5-6h...

Ovakve igre bi mogao opisati kao potezne u realnom vremenu. Git gud se sastoji u tome da na momenat ukljucis mozak, analiziras bosa na par minuta bez da ga agresivno napadas. Kada snimis patern onda ga potez po potez rastavis od zivota. Nisu ovo teske igre, u stvarno teskim igrama moras da reagujes u 20 ms ili si gotov. Recimo kao Mount and Blade.

Glavnu prepreku predstavlja analiza paterna, 90% igraca nema volje i zelje da se time bavi u video igricama. Davno su prosla vremena strpljivih igraca, zagonetki, p&c avantura, poteznih strategija itd.

Ovakve igre bi mogao opisati kao potezne u realnom vremenu. Git gud se sastoji u tome da na momenat ukljucis mozak, analiziras bosa na par minuta bez da ga agresivno napadas. Kada snimis patern onda ga potez po potez rastavis od zivota. Nisu ovo teske igre, u stvarno teskim igrama moras da reagujes u 20 ms ili si gotov. Recimo kao Mount and Blade.

Glavnu prepreku predstavlja analiza paterna, 90% igraca nema volje i zelje da se time bavi u video igricama. Davno su prosla vremena strpljivih igraca, zagonetki, p&c avantura, poteznih strategija itd.
Upravo, soulsborne naslovi zahtevaju samo dve stvari, strpljenje i plan borbe.

U suštini nisu preteške, pogotovo kada se ukapira ta osnova.

Ovakvi naslovi samo ističu taj problem modernog društva da većina pati od nekog oblika ADHD-a. I da nema živaca ni za partiju šaha gde će promisliti barem tri poteza unapred. :)

Nemojte tražiti tutorijale, na yt vijati kako se ubija koji bos. Već polako otkrivajte igru i uživajte. Ne mora se preći kroz nedelju-dve dana... Samo da bi se štikliralo da ste prešli igru i krenuli na neku drugu...

Ranni's rise, tri tornja u severozapadnom delu mape, konkretno na vrhu srednjeg tornja kad se ulazi kod vestice, stavio sam head armor djenerala Radhana i eto lepote, fps pade na 1 dok se gleda okolina, verovatno kombinacija one crvene kose i magle u okolini. Igram na ps5, nek proba jos neko da znam da mi nije ps5 na samrti. Inače igra je stvarno remek delo ako zanemarimo da je tehnicki deo kao pisan nogama ali to smo vec navikli od njih, šteta nakon odusevljenja u vidu demons souls remake i bluepoint-a.

Ranni's rise, tri tornja u severozapadnom delu mape, konkretno na vrhu srednjeg tornja kad se ulazi kod vestice, stavio sam head armor djenerala Radhana i eto lepote, fps pade na 1 dok se gleda okolina, verovatno kombinacija one crvene kose i magle u okolini. Igram na ps5, nek proba jos neko da znam da mi nije ps5 na samrti. Inače igra je stvarno remek delo ako zanemarimo da je tehnicki deo kao pisan nogama ali to smo vec navikli od njih, šteta nakon odusevljenja u vidu demons souls remake i bluepoint-a.
Kad (jednom) ubijem Radana probam. Odvaljuje od života čovek :)

Upravo, soulsborne naslovi zahtevaju samo dve stvari, strpljenje i plan borbe.

U suštini nisu preteške, pogotovo kada se ukapira ta osnova.

Ovakvi naslovi samo ističu taj problem modernog društva da većina pati od nekog oblika ADHD-a. I da nema živaca ni za partiju šaha gde će promisliti barem tri poteza unapred. :)

Nemojte tražiti tutorijale, na yt vijati kako se ubija koji bos. Već polako otkrivajte igru i uživajte. Ne mora se preći kroz nedelju-dve dana... Samo da bi se štikliralo da ste prešli igru i krenuli na neku drugu...
Ja sam noobina za DS igre, ustvari mrzim (mrzeo) sam ih, ali poslednja dva dana se lepo zabavljam sa DS3, bez obzira što ginem naveliko.

Za sad mi je najveća mentalna i instinktivna prepreka da nateram sebe da ne bežim od napada - backward roll, već da idem u susret napadu i korisitim iframe. Kad to savladam mislim da će biti bolje.

Druga velika mentalna prepreka je kako se navići da se ne oslanjaš na sigurnost štita, jer je štit predstavlja sigurnost samo od nekih, a ne od svih napada, i to samo dok imaš stamine (znači maks jedan-dva-tri udarca nekih noob-ova), a posle toga je death trap, jer nemaš stamine da se braniš, niti da se otkotrljaš van opasnosti.

I treća velika mentalna prepreka je kako ne biti halav kad ti se otvori prozor za nanošenje štete protivniku, tu često zna da me povuče i dovoljna je sekunda da protivnik dođe sebi i izblokira taj jedan udarac previše i ćao-zdravo.

Izvinite zbog off.

EDIT: E da, za sad ne mogu dobro da procenim weapon reach, pa se većini neprijatelja "unosim u facu" kad želim da ih udarim, a kontam da bi sa katanom fino mogao da ih bockam sa daljine a da oni ni ne mogu da me domaše...
Uglavnom na početku sam, ako preguram još kojih sat-dva sa ovim entuzijazmom kontam da ću se "navući"...

Znam, sve se može isčizovati :) Za sad idem legit. Kad krenem da farmam milione runa deinstaliraću igru jer ništa nakon toga nema smisla

Inače, Arcane scaling ne radi, ili ne radi kako treba, tako da izbegavajte oružja koja skaliraju sa Arcane i ne pumpajte taj stat.

Ovaj exploit ima toliko stvari koje prvo moraju da se urade, quest line koji zahteva online borbu (nemoguce za nas sa piratima) da bi se dobio item koji teleportuje u taj underworld.
Jos je potrebno izvesti onaj skok drzanjem dash-a dok si u skoku (garant to niko nece izvesti iz prve), i onda krckati onog tenka od glavnog (nema svako magic build a ni onu njegovu magiju koja drasticno ubrzava proces).
No zanimljiv find svakako. Dzabe sam samo sebi spoilovao neke stvari koje ionako ne bih provalio dok ne padne neki popust za ER.

nasao isti metod , ali nije potreban quest line, ni online borbe:

Poslednja izmena:
Taj boss je slab na bleed (ironično), pa bi išlo dosta brže...
Da, nije baš lako doći dotle ali ako se dođe, to je ubedljivo najveći rune farm koji sam video do sad.
Srećom, drugi trikovi za niže levele rade (još nisu zakrpili onaj boulder trik)...

Kod mene isto na istom mestu ( PC doduse ) sa drugacijim armor setom. Taj region izgleda baguje, sve ostalo ok

I treća velika mentalna prepreka je kako ne biti halav kad ti se otvori prozor za nanošenje štete protivniku, tu često zna da me povuče i dovoljna je sekunda da protivnik dođe sebi i izblokira taj jedan udarac previše i ćao-zdravo.
Ih koliko puta sam izginuo u ovom serijalu samo zbog te halavosti. Tipa bosu ostalu 1%, makljam se sa njim pola sata i za taj poslednji udarac od nervoze se naložim da ga što pre rešim i naravno izginem.

Igra te bukvalno uči samokontroli.

Nazad
Vrh Dno