Šta je novo?

Elden Ring

Na kraju cu morati da kupim, a toliko me nervira sve ovo sa bagovima i dropom fps da vec vidim da cu da zazalim. A ne pa cekaj znam da sam hteo nesto da pitam jel neko probao fix da radi igra na 21:9 monitoru 1440p? Ako ne da se spasem :)

Uh...proveo sam celo veće i noć lutajući okolo, istražujući...
Uđoh u Raya Lunaria Akademiju kao lv30 sa neapgrejdovanim greatswordom sa početka igre, i istražio sam dosta toga okolo. Ne mogu da ubijem bossove u tim regionima (Lucaria Lakes, Raya Lucaria, Caelid) ali sam nakupio materijala za apgred i aktivirao masu checkpointa...
Još nisam ni stigao do Margita, heh.
Problem je što nisam našao nijedno oružje koje mi se dopada i koje mogu da koristim ljudski kao STR/Faith...sve bezvezarije. Mislim da ću da roknem onog Tree Sentinela s početka za oružje i da napumpam STR malo...

jel neko probao fix da radi igra na 21:9 monitoru 1440p?
Radi bez problema sa Flawless Widescreen, jos moze da se otkljuca framerate, poveca POV, kao i skloni vignette efekat. Samo tad ne radi online jer igra koristi Easy Anti-Cheat. Ja sam mislio da ce mi nedostajati online opcije ali sam shvatio da mi vise odgovara da se gubim po mapi bez hiljadu i jedne finger but hole poruke koje su rasute svuda. A tu su i summoni za bossove ako ti treba pomoc tako da vise ni ne primecujem da nisam online.

Jel moguce ovo igrati sa nekim starijim i5 i GTX 1060 6gb na full hd?

Ja igram u fullhd na mašini iz potpisa, nije zahtevna. Uz redukovanje nekih parametara u razumnoj meri.

Isprobao podesavanja, pomazu.

Elden-Ring-Optimization-Fix-Lag-FPS-Drops-Stuttering.jpgElden-Ring-Optimization-Fix-Lag-FPS-Drops-Stuttering01.jpg

A ni iz Evrope xD
RDT_20220307_081237218163451122113550.png

Biram vec 5-i put s kime igrati...naime zelja mi sa MAGom jer ceo zivot se nesto borim sa warrior momcima! A cula sam da MAGovi su malo OP i malo olaksavaju igru...sto mi odgovara (ako je istina)...Pa koga izabrati i sta posle budziti...da mi bude ugodnije i manje stresnije igrati? :)

Sorcery je vrlo jak build...
Dex + Int, pošto Dex povećava casting speed (glupavo rešenje, trebalo je da to povežu sa Mind statom), ima dobrih oružja...

Takođe, većina high level magija nisu baš dobre jer koštaju previše FP za damage koji rade...ima par izuzetaka (meme beam). Rani spellovi su vrlo korisni do kraja igre, Glintstone spellovi i Carian Slicer, kasnije Rock spell (zaboravih ime) i Loretta's Bow spell...

Pomiri se sa tim da ćeš biti ranjiva do sredine igre, pa i posle, dok ne nabiješ 30+ Vit, i oslanjaćeš se dosta na summone da skreću pažnju bossova...ali zato sorcery trivijalizuje dosta toga.

Sorcery je vrlo jak build...
Dex + Int, pošto Dex povećava casting speed (glupavo rešenje, trebalo je da to povežu sa Mind statom), ima dobrih oružja...

Takođe, većina high level magija nisu baš dobre jer koštaju previše FP za damage koji rade...ima par izuzetaka (meme beam). Rani spellovi su vrlo korisni do kraja igre, Glintstone spellovi i Carian Slicer, kasnije Rock spell (zaboravih ime) i Loretta's Bow spell...

Pomiri se sa tim da ćeš biti ranjiva do sredine igre, pa i posle, dok ne nabiješ 30+ Vit, i oslanjaćeš se dosta na summone da skreću pažnju bossova...ali zato sorcery trivijalizuje dosta toga.
Ok, znas mi sad zelje...Ok nisam ni u fazonu da iskljucivo budem MAG (to je samo zbog promene cisto-u gejmingu...Moze I malo klasicnog fajta...Sta mi predlazes...
Jer zabrinula me tvoja tvrdnja da ''sorcery trivijalizuje dosta toga.'' :unsure:

Dobro, možda sam preterao...neke stvari/borbe zaista trivijalizuje ali daleko od toga da se nećeš mučiti, pogotovo rano u igri.
Koliko ćeš se "fajtovati" klasično a koliko frljati magije zavisi od tebe i koliko ćeš uložiti u koji stat (najčešće korišćeni spellovi zahtevaju ispod 40 Int, uz par izuzetaka) i šta ćeš koristiti od oružja. Svakako možeš da mešaš stilove...

Druga varijanta ti je Faith build. Ima zanimljive spellove, vrlo raznovrsne...lightning, lightning + frost, holy, dragon spellovi koji skaliraju sa Faith i Arcane, Beastial spellovi, heal & buff...
Malo više melee orijentisano od Sorcery (pogotovo do polovine igre) ali, opet, zavisi od tebe koliko ćeš i šta.

Zato se zove "meme beam", heh. Ako stigneš da okineš to i ako boss ne ode u stranu, razara sve. Problem je da se kockice poklope...zato ne bih taj spell nazvao potpuno OP.
Više mi smeta što 95% Int usera koristi jednu istu katanu, kao da druga oružja ne postoje...

Dobro, možda sam preterao...neke stvari/borbe zaista trivijalizuje ali daleko od toga da se nećeš mučiti, pogotovo rano u igri.
Koliko ćeš se "fajtovati" klasično a koliko frljati magije zavisi od tebe i koliko ćeš uložiti u koji stat (najčešće korišćeni spellovi zahtevaju ispod 40 Int, uz par izuzetaka) i šta ćeš koristiti od oružja. Svakako možeš da mešaš stilove...

Druga varijanta ti je Faith build. Ima zanimljive spellove, vrlo raznovrsne...lightning, lightning + frost, holy, dragon spellovi koji skaliraju sa Faith i Arcane, Beastial spellovi, heal & buff...
Malo više melee orijentisano od Sorcery (pogotovo do polovine igre) ali, opet, zavisi od tebe koliko ćeš i šta.
Ako sam dobro razumela ''Confessor'' ili Prophet da biram? Nisam gotivila DS, ali ovo mi deluje kvalitetno i hocu da udjem u ovaj svet sa malo pozajmljenog iskustva :)

Mislim da je najlaksi start sa Confessor-om. Dobro oruzje i odmah imas i dobre miracles. A kasnije kada budes otkljucala dragon arts (samo faith buildovi)... odusevices se.
Ja sam vise krenuo ka dex buildu, sa zrnom magije. Nadao sam se weapon enhancement-u al odo ja u blood build-up. Cim sam nasao twinblade i upario ga sa blood ash of war-om, igra se olaksala duplo.
No ne brini previse oko builda, moci ces u sred igre kod jednog NPC-a da respac-ujes stats, cak i kozmetiku (ja napravio darth maula zbog twin blade-a).

eldenring.exe Screenshot 2022.03.10 - 10.07.46.74.png

Ali do respec-a mora preko bossa. Treba napraviti build koji će biti u mogućnosti da ubije pomenutog bossa i onda prepakivati po potrebi.

Zato sam rekao - na sred igre.
Tad ima smisla, nadjes silnu opremu vidis sta ti najvise lezi i promenis stats,a ne da menjas stats za svakog glavnog. Ionako je broj onih itema, larvi za respec, ogranicen. Cini mi se da mozes da nadjes samo 5-6 komada po prelasku igre.
Ljudi igra stvarno nije teska. Recimo onog Radhana koji svima pojede zivce ja sam bukvalno presao ne udarivsi ga ni jednom. Samo sam:
bukvalno jahao unaokolo i summonovao saveznike kako koji pogine. Posebu paznju obratiti na onu healer-ku koja se summonuje na sred brda iza Radahna. Drzace ih u zivotu dosta duze.

Mislim onaj lik je vec presao igru bez ijednog primljenog udarca za 2,5 sata ,sa najosnovnijim oruzjem i smesnim buildom.
Nije toliko do builda - do igraca je.

Pusti Azijate koji igraju goli level 1 :)
Prosečan igrač ako ima loš build može samo da razbije džojstik.

Ova igra je ogromna, samo skriveni dijelovi igre bi mogli komotno da se prodaju kao jedna cijela igra.

Danas sam 2h i vise izgubio u jednom dungeon.
Onaj prvi, na samom pocetku igre, vratis se kasnije i ubacis stone sword key, e taj 😁

Tu imaju neke masine, kao neka osovina samo umjesto tockova ima nozeve. I nema boga da stignes preko jednog mostica da pretrcis prije nego te isjecka.
Definitivno sam digao ruke, nema tog itema i nagrade da se ponovo vratim i pokusam.

Ako neko ima viska zivaca, da zna u kom dungeon ce ih ostaviti 😁

Ako sam dobro razumela ''Confessor'' ili Prophet da biram? Nisam gotivila DS, ali ovo mi deluje kvalitetno i hocu da udjem u ovaj svet sa malo pozajmljenog iskustva :)
Confessor za Faith build. Ima solidno oružje (weapon art je sjajan za bossove) i štit, startuje sa Heal spellom...
Ako bi Int sorcery možeš da biraš između Astrologera (čisti spellcaster) ili Prisonera (više melee orijentisan).
Ova igra je ogromna, samo skriveni dijelovi igre bi mogli komotno da se prodaju kao jedna cijela igra.

Danas sam 2h i vise izgubio u jednom dungeon.
Onaj prvi, na samom pocetku igre, vratis se kasnije i ubacis stone sword key, e taj 😁

Tu imaju neke masine, kao neka osovina samo umjesto tockova ima nozeve. I nema boga da stignes preko jednog mostica da pretrcis prije nego te isjecka.
Definitivno sam digao ruke, nema tog itema i nagrade da se ponovo vratim i pokusam.

Ako neko ima viska zivaca, da zna u kom dungeon ce ih ostaviti 😁
Može se eskivirati ona kočija, može i da se uništi sa jednog mesta. Boss na kraju je vrlo zeznut, nema šanse da ga ubiješ na startu, ali daje jedan od najboljih summona u igri. Drugde u tom dungeonu ima dobar talisman, povećava HP, staminu i equip load...

Dodjem ja na L90. I igram lagano, istrazujem.
I sve ide lagano, dok nisam resio da se osvetim onom Draconic Tree Sentinel. Pokidao me covek 23x dok ga nisam sredio.
Ali sam hteo da ga sredim sa magijom. Vukovi +1, Terra Magicus + Comet Azur. I tako 2x i onda jos jedan Rock Sling i cao. Inteligence 63.

Malo sam odradio farming, mozda 45 minuta, ali sa onom bubom i howl foot, pa dobijem po 17k za ubijanje one ptice kod Road To Palace Grace. Rinse and repeat.

Elem, igra mi tako odaje Lord of the Rings vibe, da sam odusevljen...

Pusti Azijate koji igraju goli level 1 :)
Prosečan igrač ako ima loš build može samo da razbije džojstik.
Istina. Pogledao par streamera kada je igra izasla da vidim kako im ide. Svi strength buildovi, veze sa vezom nemaju. Jednostavno su bili dobri u starijim souls naslovima zato sto su proveli na hiljade sati u njima.
Video sam skoro neki podatak da je vise od polovine igraca jos uvek zaglaviloo kod prvog boss-a (ili onog u zamku, to je mozda drugi).
Mislim jeeee...

^ Bio je neki dan članak da oko 70% igrača koji su kupili igru na steam nije prešlo prvog boss-a.

Kontam da bar 50% od tih ljudi čekaju da se igraju tek kad se igea u potpunosti ispegla u smislu rešavanja onih štucanja i trzanja.

Ja bas cekam malo da je ispeglaju, a voda mi curi na usta od vasih komentara. :giggle:

Dosao konacno do one mega farme. Ceo nivo je jedna velika farma, na stranu sto bos daje vise od pola miliona runes.
Uspeo sam da izvedem onaj famozni retardirani skok posle 20 minuta pokusavanja, i usao kod glavnog na "kvarno". AI se nije aktivirao.
Od runes pojacivaca sam koristio onu grancicu, i onaj zlatni medaljon, tako da je ukupni bilans 670K runes.

eldenring.exe Screenshot 2022.03.12 - 20.04.06.11.png
eldenring.exe Screenshot 2022.03.12 - 20.12.34.79.png

Vrh Dno