zek
Znamenit
- Učlanjen(a)
- 11.11.2004
- Poena
- 1,445
Kod izbora gitare najvažnije za početnika je da proba kako vrat gitare leži u ruci. Nisu svi vratovi istog profila i to varira dosta.
Osim oblika vrata nekima je bitna dužina skale - kod stratolikuh gitara je obično 648mm a kod Les Paul modela je 628, što utiče na zategnutost žica.
Pored ovoga bitno je i koju vrstu magneta ima gitara, da li su siglecoil ili humbuckeri, što utiče na zvuk.
Najbolje je otići u muzičku prodavnicu i na licu mesta probati više modela i videti šta najviše odgovara, svaka druga preporuka je lično mišljenje pojedinca koje ne mora da se poklopi sa tvojim željama i ukusima.
Po različitim preporukama evo par gitara:
Harley Benton SC-Custom II SPAF
Harley Benton DC-Custom II
Harley Benton Fusion-III HSS Roasted FBB
Squier Classic Vibe 60's Stratocaster
Squier Debut Stratocaster
Yamaha PAC012
Yamaha PAC112V
Sire Larry Carlton T7 FM
Sire Larry Carlton L7
Gretsch G5220 Electromatic Jet
Što se tiče pojačala, ja bih iša na polovno, čini mi se da navedena nova su malo preskupa za početnika.
Osim oblika vrata nekima je bitna dužina skale - kod stratolikuh gitara je obično 648mm a kod Les Paul modela je 628, što utiče na zategnutost žica.
Pored ovoga bitno je i koju vrstu magneta ima gitara, da li su siglecoil ili humbuckeri, što utiče na zvuk.
Najbolje je otići u muzičku prodavnicu i na licu mesta probati više modela i videti šta najviše odgovara, svaka druga preporuka je lično mišljenje pojedinca koje ne mora da se poklopi sa tvojim željama i ukusima.
Po različitim preporukama evo par gitara:
Harley Benton SC-Custom II SPAF
Harley Benton DC-Custom II
Harley Benton Fusion-III HSS Roasted FBB
Squier Classic Vibe 60's Stratocaster
Squier Debut Stratocaster
Yamaha PAC012
Yamaha PAC112V
Sire Larry Carlton T7 FM
Sire Larry Carlton L7
Gretsch G5220 Electromatic Jet
Što se tiče pojačala, ja bih iša na polovno, čini mi se da navedena nova su malo preskupa za početnika.
Poslednja izmena: