Šta je novo?

EDGE 40

Najveći minus ovog telefona je baterija. Očajna je, katastrofalna, baš sam razočaran. Jutros mi se desilo da nisam imao struje od 9 do 1 a telefon na 20%. Korišćen samo za pozive i za poruke. Ispraznio se u 12...
Slažem se i kod mene je tako. Da nije tog problema sa slabom baterijom ovaj telefon bi bio vrh.
Koliko telefonu treba da nauči ovo optimizovano punjenje? Evo posle dve ili tri nedelje još uvek mi piše Learning charging pattern... Da li možda telefon puniti do 100%? Veoma vodim računa o punjenju, uvek ga isključim između 80 i 90%.

Po meni telefon uopšte ne mora da izdrži dva dana. Jedan dan od ujutru do uveče uz intenzivno korišćenje je sasvim dovoljno. Mnogo je bitnije da može da se napuni za 45min

Slažem se, ja svaki telefon stavljam tokom noći na punjenje do ujutru, nikada nisam vodio računa o tome da li to valja ili ne jer nikada nisam imao problema da mi se telefon isprazni pre večeri, ako nekad zaboravim ujutru ga dopunom dok se spremam za posao.

Pojavila se crna wallet futrola viška, ako je nekome potrebna neka se javi. Sve u pm.

Изашао апдејт за камеру, сам ми понудио да апдејтујем при покретању камере. Има да се бира као тај Гуглов ауто обрада или природни изглед. Нисам приметио неку разлику у односу на раније... Screenshot_20231018-153908.png

Edge 40 ili Edge 40 Neo?
Hocu zeni da zamenim G72.

Па Едге 40 је бољи, ако ти цена одговара...

Ista cena na KP...

Имаш данас баш Бенч избацио рецензију на УТ за Нео и упоређују са обичним Едге... Процесор је генерално бољи на Едге 40.

Meni se sam update-ovao preko noci, dobro da mi je zvonio alarm.

Pozdrav, trenutno koristim 11T, i preko glave mi je Xiaomija i njegovih bagova, ovo mi je 4. Xiaomi po redu... Od konstatnog prebacivanja sa gornjeg na donji zvučni prilikom slušanja glasovnih poruka, krčanja video snimaka sa glasnijom muzikom, nemogućnosti gašenja vibracije za neke aplikacije itd itd itd... Zanima me da li je neko snimao video snimke gde je glasna muzika, tipa koncerti, klubovi, sa ovim telefonom i kakav je zvuk?

i mene zanima kako se ponaša na koncertima, ali prvi sledeći koncert mi je u decembru pa ću znati... 🤘

Pozdrav, trenutno koristim 11T, i preko glave mi je Xiaomija i njegovih bagova, ovo mi je 4. Xiaomi po redu... Od konstatnog prebacivanja sa gornjeg na donji zvučni prilikom slušanja glasovnih poruka, krčanja video snimaka sa glasnijom muzikom, nemogućnosti gašenja vibracije za neke aplikacije itd itd itd... Zanima me da li je neko snimao video snimke gde je glasna muzika, tipa koncerti, klubovi, sa ovim telefonom i kakav je zvuk?
Ja sam isto sa Xiaomi presao na ovaj. Posle vise modela Xiaomija, zbog istih bagova koje si imao , nisam imao vise zivaca. Koristim ga vec 5 mes od prlike. Ni jednu zamerku do sad nemam, za Xiaomi mogu pisati dva dana bez prestanka. Snimao nesto kratko na veselju, I super je bar meni. Neces se pokajati sigurno. Bolje za te novce neces naci.

Ono što sam ja primetio, ne koristim ovu Motorolu, ali verujem da je isti princip.
Postoji u Video settings-u opcija 'Smart noise cancellation'. Pretpostavljam da treba isključiti tu opciju i da će onda snimci sa koncerata i raznih tih glasnih manifestacija da budu kako treba.

Krčanje imaš i kod Edge40 Pro, skoro mi se dok sam ga snimao klinac prodrao, pa sam posle primetio to kad sam gledao snimak.. Vratio me na dane sa Xiaomi 12 Pro.. 😂

Ja nemam sa koncerta ali imam iz Arene sa utakmice, nikakvih problema sa zvukom nema

Hahahah... Imam i ja iz Arene snimak sa 11T, užas. Ako neko ide malo ćešće u kafanu. nek snimi malo pa nek javi rezultate sa Motorolom, odlepiću ako i na njoj ima isti problem, ovo je jezivo za telefon novije generacije, ovako mi je krčao P20 Lite davnih dana. A da uzimam iPhone zbog toga, ne bih baš...

Mali off, ali pošto su u istom cenovnom rangu moj samsung a54 solidno snima zvuk u takvim uslovima kada je jaka muzika, nema krčanja.

Solidan je zvuk sa koncerata. Nije za odusevljavanje, ali cuje se jasno muzika i reci ako ih ima.

Postoji jedan chip u premium telefonima koji se zove DAC.
Ukoliko se na tome 'štedi' - u smislu da se ubaci jeftinjara - onda na koncertima sleduje - razočarenje..

U ovom slucaju ADC

I kad bi mogle negde da se iščitaju specke tog ADC-a sve bi verovatno bilo jasnije..

Малопре ми искочила опција да "бустујем" РАМ 8+2 и ја обележио да хоћу, рестартовао се телефон али видим да нигде нема те опције у телефону (ни раније нисам виђао ту опцију).

Nazad
Vrh Dno