Evo da napišem par utisaka o telefonu nakon dve nedelje korišćenja. Sve u svemu svidja mi se telefon ali imam par zamerki. Da krenemo od dobrog, dakle stvarno mi se sviđa sam izgled telefona(zakrivljeni ekran) i kako telefon leži u ruci. Do sada najbolji koji sam imao plus ova veganska koža(ili šta već )na poledjini daje dobar osećaj prilikom korišćenja telefona i što je meni bitno ne klizi iz ruke. Zatim nisam ni znao da će mi brzo punjenje ovoliko značiti, za 40 min telefon se napuni do 100%, zbog prirode posla potrebno mi je da telefon bude stalno uz mene tako da je ovo pravo osveženje. Takodje razlika koju primetim jeste naravno osvežavanje ekrana koje sam podesio na 120Hz i stvarno u poređenju sa prethodnim telefonom (mi 9 lite) kao nebo i zemlja. Što se tiče hardvera nemam zamerke nijedno štucanje ili kočenje nisam osetio tokom korišćenja. Da napomenem da nisam imao nikakvih problema sa pregrevanjem, možda tokom punjenja malo se zagreje ali skoro neprimetno. Što se tice kamera, pre svega da kažem da mi nisu toliko bitne i da se ne razumem nešto previše, dakle zadnja kamera sasvim solidna kako fotografisanje tako i snimanje, uglavnom zadovoljava moje potrebe. Eh sad sto se tiče prednje kamere odnosno selfi kamere, pa moram reći da me je ona baš razočarala. Jednostavno loša je i to se primeti na oko. Baš sam je uporedio sa prethodnim telefonom i prosto neverovatno da telefon koji je star 4 godine ima bolju selfi kameru od edge 40. Prilikom zuma veći nivo detalja vidim na mi 9 lite nego na edge 40. Takodje primetio sam da prilikom slikanja ima neko procesuiranje slike i zatim se slika dodatno izmeni. Još što mi fali na telefonu je ulaz za slušalice, najviše zbog toga što volim kad idem na duže putovanje da pustim neki podkast i budem miran. Definitivno me nervira galerija na telefonu i što na play prodavnici nema nijedne krštene bez reklama ali ajde skinuo sam Google gallery pa radi posao kolko tolko. I zadnja zamerka se odnosi na trajanje baterije, sa mojim korišćenjem koje se uglavnom odnosi na pozive, dopisivanje i surfovanje netom, dakle bez gejminga, imam osećaj da se baterija brzo prazni. Jedva izguram jedan dan, u 9 ili 10 uveče telefon je na 10% ali ovo sve poništava brzo punjenje tako da i nije od neke važnosti preterane.
Sve u svemu vrlo sam zadovoljan sa telefonom uz sitne zamerke.
Nadam se dužem korišćenju.