Šta je novo?

EDGE 40

Ne smatramo da su sigurnosne zakrpe glupost, smatramo da je glupost da neko misli da mu je otislo 50k sa racuna zbog sigurnosnih zakrpi ali zato ima 100+ nebuloznih instaliranih aplikacija koje su sigurno ultra bezbedne tipa "speed up my phone"

E ovo zvuči već mnogo razumnije.
Međutim, tema nas može povući totalno 'offtopic' u nekakve kurseve vezane za bezbednost..
To na ovom mestu sigurno niko ni ne želi da čita.
U pravi si, ovaca je bilo i biće ih.
Želim vam svima puno sreće jer uređaj stvarno obećava.
Srećno, i ne zamerite..

Ja stvarno ne razumem zašto uvek neko ima razloga da pljuje po nekom brendu koji mu se iz ličnih razloga ne sviđa, pritom izmišljajući neke razloge i pričati bajke ?!?
Jednostavno kažeš model je ok ali se meni ne sviđa, ne volim ga..i to je to ! Prosto !

Zakrpe stižu kao i za sve telefone ma 3 meseca manje više. Uvek bilo na Vanila Androidu. Ako stižu na 15 dana onda opasno nešto ne valja. Svi drugi šminkani OSovi šalju nadogradnju kako god i kad god oni nešto nekada urade. EMUI i svi MUI ili šta ti ja znam nemaju veze

I tako..dođosmo polako i mi u teme oko elektronskog plaćanja..
Pa nije svejedno ako tamo neko od nas običnih ljudi na svojoj ( još uvek nejakoj) kičmi drži čitavu porodicu na komunalijama, plaćanju kojekakvih životnih potrepština, ima možda bolesne, nepokretne i ko zna još štošta..
Bezbedno elektronsko plaćanje dođe kao spas. Spasava njihove realne potrebe a istovremeno naše slobodno vreme i živce...
Digitalna pismenost generalno je u Srbiji na nikakvom nivou a potrebe se samo uvećavaju.
Ne kažem da su zgubidani oni koji se bave maskama za telefon (dobra maska spase uređaj od uništenja pri padu) ali, ipak dođe važno to, da li moram za sve gore nabrojano da imam makar minimum bezbednosti..
Elektronsko bezgotovinsko plaćanje više nije hir, već realna potreba običnog čoveka.
Imam li para za flegšip?
Baš i ne.
Da li želim makar minimum bezbednosti oko gore nabrojanih stvari?
Mislim da je odgovor potvrdan.
Da li je to motorola, iphone, xiaomi...mislim da je to manje bitno.

Jeste videli Redmi note 13 pro+, iskopirali moto,isti 😂😂😂

Evo da napišem par utisaka o telefonu nakon dve nedelje korišćenja. Sve u svemu svidja mi se telefon ali imam par zamerki. Da krenemo od dobrog, dakle stvarno mi se sviđa sam izgled telefona(zakrivljeni ekran) i kako telefon leži u ruci. Do sada najbolji koji sam imao plus ova veganska koža(ili šta već )na poledjini daje dobar osećaj prilikom korišćenja telefona i što je meni bitno ne klizi iz ruke. Zatim nisam ni znao da će mi brzo punjenje ovoliko značiti, za 40 min telefon se napuni do 100%, zbog prirode posla potrebno mi je da telefon bude stalno uz mene tako da je ovo pravo osveženje. Takodje razlika koju primetim jeste naravno osvežavanje ekrana koje sam podesio na 120Hz i stvarno u poređenju sa prethodnim telefonom (mi 9 lite) kao nebo i zemlja. Što se tiče hardvera nemam zamerke nijedno štucanje ili kočenje nisam osetio tokom korišćenja. Da napomenem da nisam imao nikakvih problema sa pregrevanjem, možda tokom punjenja malo se zagreje ali skoro neprimetno. Što se tice kamera, pre svega da kažem da mi nisu toliko bitne i da se ne razumem nešto previše, dakle zadnja kamera sasvim solidna kako fotografisanje tako i snimanje, uglavnom zadovoljava moje potrebe. Eh sad sto se tiče prednje kamere odnosno selfi kamere, pa moram reći da me je ona baš razočarala. Jednostavno loša je i to se primeti na oko. Baš sam je uporedio sa prethodnim telefonom i prosto neverovatno da telefon koji je star 4 godine ima bolju selfi kameru od edge 40. Prilikom zuma veći nivo detalja vidim na mi 9 lite nego na edge 40. Takodje primetio sam da prilikom slikanja ima neko procesuiranje slike i zatim se slika dodatno izmeni. Još što mi fali na telefonu je ulaz za slušalice, najviše zbog toga što volim kad idem na duže putovanje da pustim neki podkast i budem miran. Definitivno me nervira galerija na telefonu i što na play prodavnici nema nijedne krštene bez reklama ali ajde skinuo sam Google gallery pa radi posao kolko tolko. I zadnja zamerka se odnosi na trajanje baterije, sa mojim korišćenjem koje se uglavnom odnosi na pozive, dopisivanje i surfovanje netom, dakle bez gejminga, imam osećaj da se baterija brzo prazni. Jedva izguram jedan dan, u 9 ili 10 uveče telefon je na 10% ali ovo sve poništava brzo punjenje tako da i nije od neke važnosti preterane.
Sve u svemu vrlo sam zadovoljan sa telefonom uz sitne zamerke.
Nadam se dužem korišćenju.

Motorola se najvise kupuje zbog odlicnog odnosa dobijeno ,ulozeno
Ako treba odlicna kamera zaobilazi se
Ako ti treba sampionsko trajanje baterije,takodje(mada to zavisi od vise faktora)
Ako ti je bitna redovna i brza podrska takodje se zaobilazi(nadam se da ce to srediti)
Ako ti treba neka app,kupi je,ne kukaj Cene su smesne a koristis je dok postoji
Inace naglasavam ,najbolji odnos dobijeno, ulozeno
I sve ovo sto sam napisao za Motorolu nije nista novo,ko je prati to i zna

Evo da napišem par utisaka o telefonu nakon dve nedelje korišćenja. Sve u svemu svidja mi se telefon ali imam par zamerki. Da krenemo od dobrog, dakle stvarno mi se sviđa sam izgled telefona(zakrivljeni ekran) i kako telefon leži u ruci. Do sada najbolji koji sam imao plus ova veganska koža(ili šta već )na poledjini daje dobar osećaj prilikom korišćenja telefona i što je meni bitno ne klizi iz ruke. Zatim nisam ni znao da će mi brzo punjenje ovoliko značiti, za 40 min telefon se napuni do 100%, zbog prirode posla potrebno mi je da telefon bude stalno uz mene tako da je ovo pravo osveženje. Takodje razlika koju primetim jeste naravno osvežavanje ekrana koje sam podesio na 120Hz i stvarno u poređenju sa prethodnim telefonom (mi 9 lite) kao nebo i zemlja. Što se tiče hardvera nemam zamerke nijedno štucanje ili kočenje nisam osetio tokom korišćenja. Da napomenem da nisam imao nikakvih problema sa pregrevanjem, možda tokom punjenja malo se zagreje ali skoro neprimetno. Što se tice kamera, pre svega da kažem da mi nisu toliko bitne i da se ne razumem nešto previše, dakle zadnja kamera sasvim solidna kako fotografisanje tako i snimanje, uglavnom zadovoljava moje potrebe. Eh sad sto se tiče prednje kamere odnosno selfi kamere, pa moram reći da me je ona baš razočarala. Jednostavno loša je i to se primeti na oko. Baš sam je uporedio sa prethodnim telefonom i prosto neverovatno da telefon koji je star 4 godine ima bolju selfi kameru od edge 40. Prilikom zuma veći nivo detalja vidim na mi 9 lite nego na edge 40. Takodje primetio sam da prilikom slikanja ima neko procesuiranje slike i zatim se slika dodatno izmeni. Još što mi fali na telefonu je ulaz za slušalice, najviše zbog toga što volim kad idem na duže putovanje da pustim neki podkast i budem miran. Definitivno me nervira galerija na telefonu i što na play prodavnici nema nijedne krštene bez reklama ali ajde skinuo sam Google gallery pa radi posao kolko tolko. I zadnja zamerka se odnosi na trajanje baterije, sa mojim korišćenjem koje se uglavnom odnosi na pozive, dopisivanje i surfovanje netom, dakle bez gejminga, imam osećaj da se baterija brzo prazni. Jedva izguram jedan dan, u 9 ili 10 uveče telefon je na 10% ali ovo sve poništava brzo punjenje tako da i nije od neke važnosti preterane.
Sve u svemu vrlo sam zadovoljan sa telefonom uz sitne zamerke.
Nadam se dužem korišćenju.
Citam po netu komentare da je baterija krs. Ja od kad sam je kupio 2 dana lagano izguram.
Screenshot_20230925-125618.png

Da li vam se greje telefon prilikom punjenja?
Da li ima fabrički dual messenger opciju?

Da li vam se greje telefon prilikom punjenja?
Da li ima fabrički dual messenger opciju?
Normalno je da se greje na punjaču , svi punjači su sad brzi tj. Jaki preko 30w. Video sam juče neku recenziju 250w punjač puni 5000ma za 7 min.

Ali nemaš Edge 40 i ne možeš 100% tvrditi da li se greje ili ne.
Imao sam i ja sve te(i još mnogo drugih) navedene telefone, i samo mi se Edge 30 Fusion grejala pri punjenju.

Moj se zagreje ali u granicama normale, tanak je telefon sa 65w punjenjem, ne moze biti hladan. Ja svakako ne koristim tel dok je na punjacu pa i ne primetim da li se nesto preterano greje ali koliko sam uspeo da primetim za ova 3 meseca, greje se ali u granicama normale

Bukvalno svaki telefon od poslednjih 10ak koje sam imao se grejao dobrano na punjaču. Čak i iPhone 12 kad sam ga punio njegovim užasnim originalnim punjačem. Nije samo ni do brzine punjenja, mnogo je faktora.

Jel vi koristite telefon dok se puni? Pa nije ringla, normalno da se zagreje, za sta se vi opterecujete :D
Kako kad, ja većinom ne. Ali kolega je pitao i ja sam odgovorio. Od svih telefona kući, Moto Edge 40 se najviše greje ale najbrže napuni telefon.

Kako kad, ja većinom ne. Ali kolega je pitao i ja sam odgovorio. Od svih telefona kući, Moto Edge 40 se najviše greje ale najbrže napuni telefon.
Napisao sam već , ne treba ulaziti dalje u raspravu , fizika 6ti ili 7mi razred drugi zakon termodinamike.

Koristim ovaj fon 20 dana otprilike, sta znam generalno sam zadovoljan, ali ima nekih nedostataka, baterija stvarno brzo iscuri, ali najveci problem je sto mi se desava da tastatura kasni kad kucam, nekada mi se desi da ukucam cak i nekoliko recenica i da se tek posle par sekundi pojavi tekst, znaci kao na slepo da kucam, uzas. Jel ima jos neko takav problem?

Koristim ovaj fon 20 dana otprilike, sta znam generalno sam zadovoljan, ali ima nekih nedostataka, baterija stvarno brzo iscuri, ali najveci problem je sto mi se desava da tastatura kasni kad kucam, nekada mi se desi da ukucam cak i nekoliko recenica i da se tek posle par sekundi pojavi tekst, znaci kao na slepo da kucam, uzas. Jel ima jos neko takav problem?
Gboard koristiš jel? Jesi li probao da očistiš podatke? Proveri da li postoje ažuriranja na play prodavnici.
Ako i to ne pomogne , probaj možda Swift keyboard.
Nikakvih problema sa tastaturom nisam imao.

Jel vi koristite telefon dok se puni? Pa nije ringla, normalno da se zagreje, za sta se vi opterecujete :D

Greje se i moj edge 20 pro na brzom punjaču, mada njega retko koristim. Uglavnom punim preko APC produžnog noću, kada krenem na spavanje.
Hoće da se zagreje još više, ako ga koristim dok je na brzom punjaču, mada to radim ekstremno retko (recimo ukoliko je tel prazan, a moram hitno da obavim poziv, proverime mejlove...). Igrice ne igram, pa verujem da bi tu bila rerna. Iskreno, nije mi normalno da neko koristi intenzivno telefon dok je na punjaču. Odmori malo, napravi pauzu...

Greje se i moj edge 20 pro na brzom punjaču, mada njega retko koristim. Uglavnom punim preko APC produžnog noću, kada krenem na spavanje.
Hoće da se zagreje još više, ako ga koristim dok je na brzom punjaču, mada to radim ekstremno retko (recimo ukoliko je tel prazan, a moram hitno da obavim poziv, proverime mejlove...). Igrice ne igram, pa verujem da bi tu bila rerna. Iskreno, nije mi normalno da neko koristi intenzivno telefon dok je na punjaču. Odmori malo, napravi pauzu...
Što bi rekli , dodirni travu. Vala bas tih sat vremena može čovek malo da odmori :)

Družio sam se sa Edge 40 protekla 2 dana i to je to. Super telefon, ne mogu reći da je loš hardverski super telefon. Kamera me iznenadila prijatno, bolja nego na ženinom iPhone 14. Motorola UI je kilometrima ispred MIUI to sam znao i pre tako da je to prednost velika kod Motorole.
Generalno super uređaj ko ne želi puno novca da plati, ali ja kao neko ko protekle godinu-dve koristi OneUI nemogu se navići na nešto drugo.

I jedna velika mana je zakrivljen ekran, S23 Ultra mi smeta baš zbog toga ali ovde je zakrivljenost mnogo veća i maska koja ide uz telefon je baš loša, kruta, i ne pokriva krajeve uopšte.

meni sve radi ok osim Viber. Da li neko ima problem da ponekad (verovatno kad je izašao iz ram-a), učitava dugo chat u viberu( 2-5 sekundi). Na svim drugim aplikacijama nisam primetio nikakvo usporavanje

Po meni je ovo brzo trošenje baterije. 4 procenta za 24 minuta. Telefon kupljen prekjuče. Nisam igrao igrice, najnormalnije korišćenje telefona. Malo youtube, malo twitter itd.

Prilozi

• Screenshot_20230929-052109.png
    Screenshot_20230929-052109.png
    2 MB · Pregleda: 33
  • Screenshot_20230929-054525.png
    Screenshot_20230929-054525.png
    2 MB · Pregleda: 33
Vrh Dno