Šta je novo?

EDGE 40

Stigao i meni, juče ujutru sam nadogradio na četrnaesticu. Takođe i security update je tu.

Od početka ne radi messenger i viber, sad ne radi wa kako treba. Definitivno loša kupovina, moj prvi i poslednji Motorola telefon.

Od početka ne radi messenger i viber, sad ne radi wa kako treba. Definitivno loša kupovina, moj prvi i poslednji Motorola telefon.
Samo ugasi battery -> Background app use i reinstaliraj ako ne proradi.

Da ugasim ili upalim? Sve aplikacije su bile nameštene na tkzv pametna upotreba.
Ugasi skroz, ovaj glavni toggle na vrhu ekrana. Sve drugo sam probao, ovo mi je jedino resilo problem. A kad razmislim, cini mi se da je ovaj background app use dosao sa nekim security update-om i da su od tad poceli problemi sa Viberom.

Posle 8 meseci korišćenja baterija je pala na 88% kapaciteta. Nakon nadgradnje na Android 14, vraćanja na fabričko podešavanje i svežeg podešavanja telefona mogu reću da se baterija mnogo više troši. Napunim telefona na 100%. Ostavim ga preko noći bez korišćenja. Nakon 7 8 sati baterija padne na 75%. Koliko sam bio oduševljen telefonom u startu toliko sam sada razočaran.

Ако ти толико троши у мировању, нешто ради у позадини.

Posle 8 meseci korišćenja baterija je pala na 88% kapaciteta. Nakon nadgradnje na Android 14, vraćanja na fabričko podešavanje i svežeg podešavanja telefona mogu reću da se baterija mnogo više troši. Napunim telefona na 100%. Ostavim ga preko noći bez korišćenja. Nakon 7 8 sati baterija padne na 75%. Koliko sam bio oduševljen telefonom u startu toliko sam sada razočaran.
Kod mene jer Android 14 doneo znatno manju potrošnju baterije. Nisam radio reset na fabrička podešavanja, da bih video kako će se telefon ponašati posle apdejta.
Srećom, za to nije ni bilo potrebe. Sve je za sada OK.

Imas sad na 14 lepo razdvojeno na svaka dva sata koje aplikacije trose bateriju u pozadini. Probaj da stavis neke restrikcije na te aplikacije sto trose puno. Ja nisam primetio razliku sa 13 na 14, sto ne mora da znaci da ti nemas neki problem sa samim telefonom.

Da li ste upgrade na A14 dobili preko regiona Srbija? Kod mene još ništa, MTS.

Da li mogu da rade jedna sim i dve Esim kartice.Pitam zbog interneta u Grčkoj tu treću karticu bi isključivo koristio za internet.

Juče sam brisao esim karticu sa ovog telefona i pre nego što sam obrisao mislim da sam video da nudi dodavanje još jedne esim kartice

Može da se doda više esim kartica, ali samo jedna može biti aktivna.

Jel zna neko kako da isključim da mi se google chrom ovako otvara? Prvi put otvori normalno i svaki sledeći put ovaj mali prozorčić. Isključio sam u podešavanjima za apk da je dozvoljeno slika u slici ali i dalje se dešava. Pokušavao sam da nađem u podešavanjima na chrome ali nisam mogao naći .1000019864.png

Update: rešio sam restartovanjem telefona. Verovatno nije registrovao da sam isključio slika u slici.

Probaj preko RSA aplikacije na računaru. Ja sam na taj način.
Nikako da se nakanem da probam ovo preko aplikacije. Još ništa od OTA ažuriranja na MTS-u, barem kod mene. Video sam na nekom YT klipu da kada se radi preko aplikacije to podrazumeva i fabrički reset. Da li je zaista tako? Izvinjavam se što ponovo pišem na ovu temu.

Gde na motoroli moze da se vidi potrosnja ram memorije? Kako bi inace znali da li prosirivati ili ne, hvala.

Nikako da se nakanem da probam ovo preko aplikacije. Još ništa od OTA ažuriranja na MTS-u, barem kod mene. Video sam na nekom YT klipu da kada se radi preko aplikacije to podrazumeva i fabrički reset. Da li je zaista tako? Izvinjavam se što ponovo pišem na ovu temu.
Pozdrav, ne mora fabricki reset. U aplikaciji se samo oznaci da google nalog ostaje, da se ne brise.
Mozes da nastavis da cekas, ali mislim da ti nece stici update redovnim putem.

Juce je izasao novi update sa security patch Jul.

1000030386.jpg
Da li ima neka pomoc, probao u bazen nekih 5 min mozda ... i ceo dan vec ovako,osusi se kad upalim da slilam posle 3-4 fotke i opet ovako... i da li priznaju garanciju,logicno je da da. Valjda nece da me razocara sad :)

Ne mogu edit na gornji post, samo da javim da je Telefon gotov :( ugasio se, me reaguje na punjac. Nije izdrzao vodu u deciji bazen. Izgleda da je dobra reklama bila :) sad su me razocarali skroz.

Nisam uspeo kroz pretragu da pronadjem pa ajd opet ovde...

Zvuk notifikacije, automatski postavi isti za sve, ali jel realno instaliram whatsup nema njegovog default zvuka, viber isto.. jel ima neka fora da nisam provalio, da jednostavno svaka aplikacija ima svoje default zvuke??

Hvala!

Pa imaš u viberu podešavanja > notifications > notification sound

I tu nema tog zvuka samo default i eventualno nesto skinuto sa zedge. Isto i za whatsup. Instagram koristi moto zvuk npr za poruku.. Jel moguce da samo meni ovo ne radi?
Evo gledam Telegram, ma koja kod app. Teška glupost

Poslednja izmena:
I tu nema tog zvuka samo default i eventualno nesto skinuto sa zedge. Isto i za whatsup. Instagram koristi moto zvuk npr za poruku.. Jel moguce da samo meni ovo ne radi?
Evo gledam Telegram, ma koja kod app. Teška glupost
Pa ne znam, kod mene je svaka apk ima svoj zvuk i mogu da menjam u podešavanjima. Valjda imaš u podešavanjima svake apk koji sound hoćeš da staviš.

Ma jok, samo default tonovi i ono što skinem sa neta pa dodam ručno, pazi kad viber nije prepoznalo nego skidam ton da mi ne bi zvucao kao sms. Bag neki mnogo glup.

Ima li još neko problem sa viber pozivima i obaveštenjima na satu? Poruke i sve ostalo od Vinera odmah prikazuje na Mi Watch, ali kad me neko cima ili zove, na satu muk. Ni da bekne dok se ne prekine poziv i onda stigne obaveštenje o propuštenom pozivu.

Nazad
Vrh Dno