Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

Išao sam na jedini conctact seller koji je imao i koji piše i na tubu , contact / i have a question about using my item or i want to send seller a masage.
Inače , nema ni jedan otvoren case .
Poslao sam tri poruke . Jednu odmah posle kupovine ( na isti način , ako se ne varam jedini mogući za kontakt ) , tu sam mu rekao da stavi pravu cenu , jednu nešto kasnije , da mi kaze da li je poslao pošto ne mogu da pratim paket . Treća , juče , da li je poslao ili da otvorim case . Nema odgovora.
Isitna postavih pitanje jednom top selleru da li šalje robu za Srbiju pošto mu je nema u spisku , ni taj ne odgovra .
Ja sam 2gog juna kupio tj platio a 26ti jun je pislao na ebay kao očekivani rok isporuke . Eto sačekao sam mesec dana od uplate i niti je stiglo niti odgovara .
Trebalo bi da stigne ono papirče iz Pošte , da imam nešto da pokupim ?

98ws9u.jpg

Ovo je onaj top seller . Pitah ga ali nema odgovora za sad , znači li ovo da uopšte ne šalje ?

2lksle9.jpg

Poslednja izmena:
To znači da verovatno ne šalje.

Inače ti kad prodavcu poslajes poruku a ima razloga za dispute, on se automatski pokreće. Kod tebe je verovatno sve u roku tako da dispute ne možeš još da pokrenes.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

To znači da verovatno ne šalje.

Inače ti kad prodavcu poslajes poruku a ima razloga za dispute, on se automatski pokreće. Kod tebe je verovatno sve u roku tako da dispute ne možeš još da pokrenes.

Ovog sam pitao , jer onde nudi opciju contact seller i išao sam na temu shipping . Ne znam je li to u redu da bih dobio info , da li šalje za Srb ?
A u kom slislu je kod mene sve u roku ?

Poslednja izmena:
Prvi simbol je dolar da je plaćeno, ali nije poslato (paket tj drugi simbol nije označen)

Jel to taj što ne šalje u Srbijiu?

Nije . Taj što ne šalje , njega sam pitao juče , jer su mu ostala dva tri pa čisto ako se razmislim da pazarim. Ali , kazete , da on ne bi bi trebalo da šalje pa neću ni kupovati .
A onaj toadster je taj što nije poslao . Kod njega sam platio.

Kad Srbija nije na spisku verovatno ne šalje, ali kad nije na spisku prvo pitaš za shipping pa onda kupujes a ne obrnuto.

Za onaj Casio nema šta više da čekaš.

Da , skapirao sam , zato sam i pitao ovog sto nema Srb na spisku , ali nema odgovora , tako da neću ni kupovati.
Za casio case pokrenut.
Na limnudu i kupujep još nisam imao loše iskustvo :D

Imao si srece, na domacim online sajtovima za prodaju obicno kriju prave informacije sto saznas tek po obavljenoj kupovini. Te nova roba u malo ostecenoj kutiji a ono u stvari otvarano i kupljeno ko zna gde od ko zna koga.

Sto se ove situacije tice poslednji rok za dospece koji je sam prodavac naveo je 26. jun, posto nije poslao a izgleda da ti nije ni poslao poruku naravno da treba da otvoris dispute i prvom prilikom umesas ebay i pustis njih da rese i vrate ti pare. Ja to isto cekam za nekih dve nedelje, samo da istekne rok.

Inace, Ameri uglavnom ne salju za Srbiju (mislim da imaju dobre razloge za to). Oni koji salju, kada ih pitas da li moze, obicno naplate oko 25 dolara sto je neka suma sto i kod nas platis ako saljes za Kinu postom, na primer. To je za najjeftiniju opciju slanja.

Mada tvoj je Kinez iz Amerike a to je u oko 90% slucajeva prevara, pogotovo ako ne odgovara na poruke.

Cheater Seller. Takes money, sends false tracking #, never ships item

https://www.theregister.co.uk/2017/04/24/ebay_fraud/

Ja izgleda imam oko 100 evra zarobljeno, nadam se da ce me ebay refundirati na kraju. Mada imam jedan unpaid invoice jer prodavac iz Kine nije naveo shipping cost a invoice sa shippingom je stigao kasno da bi otkazao a prodavac rece da on ne moze otkazati porudzbinu. Pa smo cekali da automatika odradi svoje i mene ubeleze kao neplatisu. Drugo sto nisam platio je aukcija prodavca koji ima dve negativne za poslednji mesec, obe ga optuzuju da je prevarant a na poruke ne odgovara niti se buni sto nisam platio. Ostalo kao poslato, tracking number nevazeci, 3/8 listinga kao i nalozi prodavaca obrisani.

Rok za slanje ni u jednom slucaju nije prosao (tek za 10 dana istice rok za prvu porudzbinu) a paypal kulira prvi slucaj. Poslali tri mejla prodavcu pre 10 dana i tu stali.

Paypal vratio novac u jednom slučaju posle 15-tak dana većanja. Druga dva slučaja sam tražio refund preko ebay, dobio full refund pola sata po podnošenju zahteva. Izgleda da je radila automatika. U sva tri slučaja prodavac je obrisan sa ebay kao i listing. Jedan slučaj je bila kupovina sa vremenski ograničenim kuponom od 3 dolara koji je dao ebay. Dobio sam nazad punu cenu proizvoda, ono što sam platio plus iznos kupona. Profi, zaista. Ja iz Srbije naviknut na muljatore svih vrsta i boja i slabu zaštitu potrošača ostao u čudu.

Sandisk 64gb - 28$. Za sad radi za sve pare. Stavio sam bitrate na akcionoj kamerici 100mbps za 4K i radi. Jes da se kamerica usijala, al to je sredjeno :)
Samsung Evo + isto U3, ne moze da izdrzi taj bitrate. 60Mbps najvise.

Nekako mi je promaklo ali eBay je uveo placanje karticama bez PayPal-a, naravno prodavci koji primaju takvu vrstu uplate. Danas porucio nesto direktno karticom i sve proslo ok.

Zar nije od uvek moglo karticama ali su ljudi izbegavali i trazili samo gde ima PP? Barem ja tako radim

Послато са Lenovo A7600-F уз помоћ Тапатока

Moglo je trikom onim kao guest kad udjes ali mi se to nije radilo. Imam Paypal i nije to problem, ali sad je uvedeno preko naloga da moze da se izabere i snimi kartica na nalogu i sve prolazi uredno.

Mogao sam to i ranije, platio sam jednom (poznat mi je covek, pa me uopste nije plasilo).
Ali ne vidim razlog zasto bi to radio :)

Nazad
Vrh Dno