Ovaj ebay je pish zivi. Skorasnja iskustva:
- Dva itema od po 7 dolara sto idu na aukcijama po 10-30 dolara zavisno itema a realno kostaju oko 50 dolara su oba obrisana i kao cekam krajnji rok da trazim pare nazad, ebay obrisao listing i prodavce bez ikakvog upozorenja.
- Video nesto za dolar i po, jako povoljno ali ne bas i dzabe da bi bilo prevara, prodavac pouzdan, ali nije naznacio free shipping iako je iz Kine. Ja reko ajd verovatno je free shipping pa kliknem kupi. Porudzbina prodje ali jos nema shipping cost. Pisem prodavcu oko toga on odgovara posle dva dana i salje invoice. Shipping cost 4 USD ja kazem sebi necu ja to. Pisem da otkaze, on kaze ne moze kao seller, kaze meni da trazim da se otkaze i prihvatice, ja ne mogu jer je prosao ebay grace period za to. Sad sam u limbu. Na aliju to isto sa free shipping u pola cene koju ovom treba da platim i ebay me zeza svaki dan da platim i brane mi da ucestvujem na vise od par aukcija zbog toga...
- Hocu da kupim drugi item ista prica kao gore ali pazi sad ne mogu jer nije izlistan shipping, spametovali se paceri sto odrzavaju sajt u medjuvremenu valjda sta li je.
- Ucestvujem na aukciji koju zarko zelim da dobijem, pred sam kraj cena 13 dolara, ja lupim 20 sekundi pred kraj ponudu za 21 dolara da u slucaju da hoce neko da me prestigne ne uspe da provali koliki je max bid. Sta se desava, od dva biddera do tog momenta nijednog nema jer verovatno spavaju stagod, odjednom se pojavljuje fantomski bidder koji samo biduje na iteme od tog sellera ma sta bili i u 10 sekundi baca tri bida, i na kraju sam ja pobednik i placam max bid. Poprilicno sam siguran da je Kinez kao i prodavac, neki njegov pajtos ili mozda cak skripta koja nabija aukcije na neki nacin. Razmisljao sam da ovo prijavim ali recice da sam lud i izmisljam i kao da je bidder stvarno hteo item. Pa da je hteo onda bi preskocio mene kada je vec sposoban da biduje triput za deset sekundi i pored onog confirmation dijaloga koji to trebalo da onemoguci. Prevarantska banda, ali ajde nije item skup i ovako sam prosao dobro. Ako se prodavac ispostavi prevarant tako cu sa slascu da mu zalepim negativnu i opljujem ga u komentaru ako ga ne obrisu.
- Vidim stvar, slika original, naziv original, kopija toga izgleda da ne postoji. Prodavac bez ocena, od juce. Kazem ajde da probam sta me kosta. Dam 20 dolara, inace stvar kosta oko 300-400 dolara. Ocekujem prevaru pogotovo sto je adresa Altrincham ali neki iz Kine (to je grad iz UK) i cena je u GBP. Danas stize mejl kako je prodavac komprovitovan i da je haker postavio taj listing. Jeste ja sam sisao vesla. Ili je prodavac glupan koji je greskom lupio pogresnu cenu posto izgleda da item poseduje posto je jedna od slika realna a ne sa neta ili je mislio nekako da me zavrne. Ovog puta dobijam obavestenje na mejl od ebay ekipe. Koj mene briga, nek posalje ono sto je listingovao, ja se prevario i to legitimno jer mi prodavac nije naznacio cenu slanja a ebay me smara kao da sam prevario citavu americku drzavu. Tako cu da mu zalepim negativnu, tom nazovi hakovanom
Jos ovo nije na nivou srpskih onlajn aukcija alias Limundo gde je svako prevarant, a onaj ko nije ispostavi se da jeste

ali moram priznati da me ovi Kinezi sa forama i foricama malo umaraju mada i dalje biram njih umesto "naseg" coveka. Jos da me carina ne smori i budem morao pet prigovora po 440 dinara svaki da platim za stvari kojem sam platio u proseku hiljadu dinara po komadu... aj da zaboravio sam granicnog postara i njegov cin otvaranja paketa koji kosta 150 dinara. Kakvi god Kinezi muljatori bili, trebaju oni jos mleka da piju da prevazidju Srbe.