Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

(offtopic)

@alphaunits iz nekog razloga ne mogu (odjednom) preko tapatalka da ti sibnem PM.

Haha, e ako si mi vratio istom merom. :D Ne znam kad sam ga pre napunio. Nevolja je sto sam trenutno bez monitora tj. racunara (znas situaciju) pa nemam mogucnost da bsckup-ujem neke PM-ove jer ima kvalitetnih informacija u njima. Uff aj sad cu da pogledam da nesto obrisem. Sorry za offtopic.

@evilmc sta... znaci mi iz Srbije ne mozemo da dodamo karticu ili devizni racun na PP i da prebacimo novac da ga imamo na PP balance?

(offtopic)
Btw posto kazes da si upravo platio nesto preko PP balance to bi znacilo da je tebi neko prethodno poslao novac na PP, jel tako? (pretpostavljam neki freelancing ili sl.) Kazi mi, jel' ti iznos ostaje u dolarima ili PP automatski konvertuje balans u evre (il', daleko bilo, dinare)? ... i... Mozes li novac sa PP balansa (dodavanjem deviznog racuna neke srpske banke) da povuces na svoj racun u banci i tako podignes, ili smo mi i dalje to sto jesmo tj. 3rd world country?

^ izvinjavam se na offtopic-u.

Sent from my SM-T113 using Tapatalk

Bas tako, nemamo tu mogućnost da ubacimo novac na balance.

Uglavnom ne mogu sa pošaljem sebi dolare na račun, mogu samo euro. Ne znam u cemu je fora :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vi ne mozete uopste da placate preko PP? Ja sam platio preko PP na HRKGames, samo na Ebayu nisam mogao.

Elem, iz Ebay podrske su rekli da rade na problemu. Covek je trazio od mene da uradim unlink PP racuna sa ebaya i da probam da platim da vidim da li ce da mi ponudi placanje preko PPa. Posto nije ponudio PP kao nacin placanja, on je zakljucio da je do Ebaya i eskalirao slucaj. Rekao je da ne zna koliko ce da traje. To je to...

Ostala placanja preko PP rade. Uvek je bila klimava ta veza eBay-PP za naloge iz Srbije, sto je bezeveze posto su doskora bili ista firma.

Meni vise ni na ebay aplikaciji ne radi placanje putem PayPala....:D

Meni nije radio nikako (samo preko kompa idem), i sad vidim da mogu da kliknem na Paypal, nije vise siv! Ali, nece da se spoji, javlja mi neku gresku kad kliknem na Paypal. Dobro je, mislio sam da su nas oladili.

Evo ja danas opet preko računara platio, imao novac na balance i sve uredno proslo.

@evilmc ako ne zadirem previse u privatnost, da li je tebi neko uplatio nesto na pp registrovan na SR i ti onda taj novac sa pp balance-a trosis bez problema za neko placanje? Zanima me i situacija gde ti neko posalje dolare... Da li to pp automatski konveruje u evre na tvom balance ili stoje i dalje dolari i koverzija nije uradjena? Jer razmisljam, ne bi valjalo da dobijes dolare, pp odradi konverziju u eure a onda kada nesto placas online u dolarima opet ide konverzija iz eura u dolare za tu transakciju? Moze neko pojasnjenje oko toga? (znaci pitam za situaciju kada se radi o srpskom pp nalogu, a NE generalno, kakva su iskustva)

Poslednja izmena:
@evilmc ako ne zadirem previse u privatnost, da li je tebi neko uplatio nesto na pp registrovan na SR i ti onda taj novac sa pp balance-a trosis bez problema za neko placanje? Zanima me i situacija gde ti neko posalje dolare... Da li to pp automatski konveruje u evre na tvom balance ili stoje i dalje dolari i koverzija nije uradjena? Jer razmisljam, ne bi valjalo da dobijes dolare, pp odradi konverziju u eure a onda kada nesto placas online u dolarima opet ide konverzija iz eura u dolare za tu transakciju? Moze neko pojasnjenje oko toga? (znaci pitam za situaciju kada se radi o srpskom pp nalogu, a NE generalno, kakva su iskustva)

Imao sam uplate neke i od naših u € i isto bez problema sam mogao da ih trošim. Uplate na nalogu stoje u obe valute, sve zavisi odakle ti ko šalje novac.

e9edd8818c79ce4899e348c837a63d8d.png

Ok hvala. Kazi mi sta se desi npr. ako na pp imas $10 i 10eur, a hoces nesto da platis sto kosta $15? Pretpostavljam da pp automatski izvrsi konverziju potrebne kolicine iz eur u dolare i zavrsi zapocetu kupovinu? (tj u ovom primeru skine od eur balance-a vrednost od 5 dolara) ... ili ti moras 'rucno' da odradis konverziju, kako bi pre placanja imao potrebnih $15?

Poslednja izmena:
Kod mene je to uglavnom automatski.

Iskreno nisam nikada radio ručno :) Manja je konverzija ako odradim ručno?

Pa ne znam, ja nisam ni rucno ni automatski. :D Zato pitam. Trenutno ne mogu licno da testiram jer je na oba balansa (za dolare i eure) trenutno isti iznos, pa tu ne postoji 'problem'. :)

Ako kupuješ u dolarima skidaju se dolari sa balansa a ako nema dovoljno skinu se svi dolari pa dopunjuje sa drugim valutama, ako nema drugih valuta skida se sa kartice vezane za PP. Evo moje kupovine od pre mesec dana sa GB

image.jpg

Mislim da ovo objasnjenje nema veze sa zivotom. Da je kasnjenje u pitanju eBay bi to drugacije resavao a ima drzava u kojima mnogo vise kasni pa nista. Inace PayPal cesto ima razne probleme sa nalozima iz Srbije.

Mislim da ovo objasnjenje nema veze sa zivotom. Da je kasnjenje u pitanju eBay bi to drugacije resavao a ima drzava u kojima mnogo vise kasni pa nista. Inace PayPal cesto ima razne probleme sa nalozima iz Srbije.
+1.

Ja od kada imam PayPal,tj od kada se pojavio u Srbiji,ovo je jedini put da mi nesto ne funkcionise....od svog dolaska,meni je funkcionisao kao svajcarski sat..:)

A nesto se bas ne secam da su ljudi u prethodnih nekoliko godina imali masovne probleme sa Pay Palom i Ebay-em....mozda su bili neki pojedinacni slucajevi......ovo,koliko vidim,je najmasovniji i najveci problem koji postoji od kako je PayPal dostupan u Srbadiji....

Evo nekoliko primera iz glave, sto znaci da ih barem jos toliko nisam zapamtio:
1. pre par godina kada nije moglo da se plati sa .com sajta nego sa .ie.
2. prosle godine otprilike u ovo vreme nije dao da se podesi konverzija prilikom placanja na ebayu.
3. nekima cesto izlazi Serbia & Montenegro na PayPalu mada je nema u eBayu.
Svi problemi uglavnom nestanu sami od sebe. A samim tim sto neki imaju probleme a ne svi je logicno da nisu neke kaznene mere od strane eBaya nego verovatno bagovi.

Otišao na .ie i napravio glupost. Predmet je prošao, ne znam kako ali stoji u unpaid, kao da je bidovan a ne kupljen preko opcije buy now. Prodavac samo prihvata PP a ja ne mogu da uradim plaćanje...

Moze da bude u unpaid i kada nije bidovan ako prodavac ne trazi placanje prilikom kupovine. Ako ne moze nikako drugacije, zamoli ga da ti posalje racun direktno na PayPal.

Da li mozete da trazite refund na ebay sada? Meni pise da posiljka treba da dodje do 10. ovog meseca i kada to prodje da kontaktiram prodavca... Prosli je i sano me vrti u krug.

Nazad
Vrh Dno