Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

Ne znam ja sam probao da unesem par linkova i izbacuje mi ne možete kupiti ovaj proizvod preko nas....linkovi su sa ebay e sad dal zbog nece zato sto je sa mobilnog ne znam ali bas bih voleo da vidim proviziju i dal moze da se ne cimam sam ako je smešno nesto

Inace verovatno rade na količinu tipa isporučuju na nedeljnom dvonedeljnom nivou itd kao licne stvari pa se ne carini nista

Ne znam ja sam probao da unesem par linkova i izbacuje mi ne možete kupiti ovaj proizvod preko nas....linkovi su sa ebay e sad dal zbog nece zato sto je sa mobilnog ne znam ali bas bih voleo da vidim proviziju i dal moze da se ne cimam sam ako je smešno nesto

Inace verovatno rade na količinu tipa isporučuju na nedeljnom dvonedeljnom nivou itd kao licne stvari pa se ne carini nista

De mi objasni ovo, pa da vidim kako to da i mi svi prolazim bez carine ?

Na stvar od 9 $ njihova cena je US $ 11.56 to sam ja gledao recimo.

Bio je pre saj educan il tako nesto oni su radili takvu kupovinu, tipa poruce i recimo isporuka za Srbiju je bila jednom mesecnom al nek me ispravi neko ako gresim, dal su slali kontejnerom imas opciju za shared transport pa te izadje džabe da posaljes neku gomilu stvari koja zauzima malo mesta ili tipa platis nekom dodatni kofer koji je pun krcatim stvarima i naravno veza na carini da se to ne pregleda i eto ti kako al su propali cini mi se
Al oni su ga drali sa cenama

A ovaj sajt sad nece da mi proračuna za patike od 280$

Bio je pre saj educan il tako nesto oni su radili takvu kupovinu, tipa poruce i recimo isporuka za Srbiju je bila jednom mesecnom al nek me ispravi neko ako gresim, dal su slali kontejnerom imas opciju za shared transport pa te izadje džabe da posaljes neku gomilu stvari koja zauzima malo mesta ili tipa platis nekom dodatni kofer koji je pun krcatim stvarima i naravno veza na carini da se to ne pregleda i eto ti kako al su propali cini mi se
Al oni su ga drali sa cenama

A ovaj sajt sad nece da mi proračuna za patike od 280$

Veza na carini da ti to ne pregleda neko bi mi imala samo smisla da neko to narucuje jako i strogo tajno a da ovako znaci javno to posle prodaje ili preprodaje mi ne ide u glavu nikako.

Sad sam stavio stvar od US $159.00, njihova cena pise da je US $ 169.07.

US $ 374.87
Fora je izgleda kakva je roba kog tipa.

Pa moguće i da zavisi od postarine al opet sad je razlika 54$ a ne 68$, elem procitao sam sad uslove koriscenja ovo je cena da dođje do carine plus koliko te naši oderu i ceka se i do mesec dana za posalje iz amerike a do 15 iz EU, kao sto sam rek'o sve na gomilu pa šalju i kad pogledaš onda skupi su, s'obzirom da one patike lik salje za 35$, verovatno se isplati za neke jeftinije stvari i ako ti se ceka

Hahahaha, cekaj cekaj placa se carina ili pdv ili carina i pdv ne bitno je ?
Ako je tako za koji ce mi krasni onda oni, da mi uzmu 50e provizije sto ce da mi naruce nesto, pa nije nije invalid u mozak ode otvori devizni za dzabe odrzavanje dzabe uplati i naruci, i sta narucim preko njih recimo te tvoje patike 50e provizija njihova + posle da platim jos carinu i pdv kod nas hahahahaha, auuu koji likovi.

Sto je jos veći crnjak traže uplatu unapred, PIB-a nema nigde na sajtu znaci mozes i da ne vidiš robu ikad a ni pare

Ma ja mislio narucis platis tu provizju sto ti traze nemas sa carinom nista i to je to, reko da vidim dal moze sta normalno da se kupi za pristupacnu cenu, ako je ovo sto ti kazes, ma daleko im lepa kuca, al pogledacu ne mogu nocas da trazim ziv zaspah videcu sutra.

Lepo piše da carina nigde uračunata, slabo vi ti čitate

Zanimliva situacija, uzeo sam ove folije:

http://www.ebay.com/itm/351506795158

ali ne za 7 dolara nego za 2 dolara. Kupljeno krajem oktobra. Plaćeno odmah i prodavac kaže da je poslao, čak mi je dao i tracking number, što mi je odmah bilo sumnjivo za ovako jeftin predmet MP00502078XSG. Sve vreme pokušavam da dobijem podatke o trackingu, ni na jednom sajtu nisam uspeo da dobijem bilo kakav podatak. Rok za isporuku je istekao pre 3 dana i pokrenuo sam request u resolution center, znači samo sam pitao šta je sa paketom, niti sam tražio pare niti predmet. Prodavac mi je bez ikakvog odgovora poslao refund, što me još više ubeđuje da mi nije uošte ni poslao i da je peglao svoju grešku kad je okačio ove folije sa pogrešnom cenom. Povratom novca on je zatvorio case. On me je ocenio odmah čim je dobio pare a ja sad vidim da ne mogu da mu uzvratim. Šta da radim? Kako je moguće da se Kinez izvukao?

^Da nije istekao rok za feeback? Mislim da je 60 dana.

Ja ne znam stvarno da li sam toliki baksuz ali ovo je neverovatno.

Narucio sam preko ebaya neku led sijalicu, placena je 180 dinara. Posle 30+ dana stize postar na vrata i kaze da platim postarinu 250 dinara.....i vidim carinarnici lupili vrednost da ovo kosta 550 dinara. I sada meni nista nije jasno......a bilo je free shiping.

Ako moze neko da mi objasni ili sam ja lud ili su ovi lopovi....?

Carinik ti procenio sijalicu na 550, udario pdv 20%, to ti je 110 din, plus otvaranje paketa 140 din, ukupno 250.

Tako je sa našom carinom. Nekom procene više nekom manje. Cista lutrija.

Otvaranje posiljke 100 din + 45 din opsta uplatnica.

poceo si mnogo brzo da nabijas postove

Posto nikad nista nisam narucivao preko neta, zanima me, ako mi ocarine neku robu daleko vise nego sto sam je platio, da li mogu da se zalim ili moram da platim? Npr, uzmem neki duks na nekom popustu, nek bude 30, 40$, a kod nas taj duks kosta 80$. Da li imam pravo da se zalim ukoliko ga ocarine na 80$ koliko je kod nas?

eno teme iznad ove u podfurmu, sve piše prelistaj malo, čisto da znaš šta može da te snađe

Skontao sam da mogu samo da cutim i da platim posto od zalbe uglavnom nema nista...

A da se oznaci kao gift, to ne prolazi?

imas.ali bolje ti je da uzmes na sportdirectu do 50e nema ni carine ni pdv

Znam za to. Onda cu da narucim nekoliko proizvoda, svaki dan po jedan i nece ni jedan preci cifru od 50eur. :D

Nesto mi je to malo nestvarno, kontam da ce mi nesto sigurno naplatiti, al dobro. :)

tako je za svaku robu do 50e koja ide dhl express sluzbom, sa bilo kojeg sajta dhl placa pdv drzavi, tako su mi rekli u dhl call centru. ako je iznad 50e onda se na ukupan iznos sa postarinom placa pdv i carina tj 32% i 4000din fiksni troskovi spedicije. vise paketa je uvek bolje iako placas slanje svaki put.

Pozdrav svima,

Dosta dugo kupujem na ebay, sve do sada sam imao samo pozitivne transkacije, dostava bez ikakvih problema, ali sada (po prvi put) imam "situaciju", pa bi mi trebala pomoc, savet, sugestija... sta god.

Dakle,
25.11. narucio sa ebay odredjen proizvod (u ovom slucaju Xiaomi power bank) od Top Seller prodavca. Uredno placeno, PayPal transakcija prosla OK (kao i sve ostale do sad).
27.11. dobio potvrdni mejl da je paket otpremljen i termin kada ga mogu ocekivati - Estimated delivery : Fri. Dec. 11 - Fri. Jan. 1

A onda...
04.12. dobijam mejl sledece sadrzine...

Da ne duzim previse, ne znam zasto je do ovoga doslo, ali zakljucno sa danasnjim danom situacija je sledeca. Proizvod nije stigao, pare (refund) nisu "legle" na racun.

Imam dva pitanja:

1. Koliki je neki normalan rok u kom bi refundiran novac trebao da se pojavi na racunu ukoliko ga je prodavac uopste refundirao?

2. Sta preduzeti ukoliko se u nekom razumnom roku pare (ili proizvod do tog nekog krajnjeg roka) ne pojave? Prvo kontaktirati prodavca, ili... ?

Rok je onaj koji je naznačen regularno, ja sam dva puta imao ove situacije, oba puta sam otvarao dispute pre isteka roka i dobijao novac nazad bez ikakvih peripetija.

Rok je onaj koji je naznačen regularno, ja sam dva puta imao ove situacije, oba puta sam otvarao dispute pre isteka roka i dobijao novac nazad bez ikakvih peripetija.
Nesto si pobrkao....
ne mozes da iniciras dispute pre roka.

1. Koliki je neki normalan rok u kom bi refundiran novac trebao da se pojavi na racunu ukoliko ga je prodavac uopste refundirao?

2. Sta preduzeti ukoliko se u nekom razumnom roku pare (ili proizvod do tog nekog krajnjeg roka) ne pojave? Prvo kontaktirati prodavca, ili... ?
Rok je od 5-7 dana
Ne treba da brines oko refunda ovo je tebi zvanicno odobreno.

Pre svega, drugari, hvala na odgovorima :)

@bakara

Meni je ovaj mejl o otkazivanju porudzbine od strane prodavca stigao pre 20 i kusur dana, pa gledajuci ovo sto si napisao (refund bi trebao da "legne" za 5-7 dana, i da ne treba da brinem oko istog jer mi je zvanicno odobren), nervira me to sto oni (ebay) u mejlu kazu:

We hope you received your refund from the seller already.

NE, pare od prodavca NISAM DOBIO (zato sam i pitao koji je okvirni rok)...

If there's a problem, contact us and we'll be glad to help.

...i sad ako recimo IMAM problem, ja na ovo CONTACT US ne znam KOGA i KAKO sad (pre isteka roka) da kontaktiram da mi resi problem oko refundiranja, jer se ovde ILI prodavac pravi blesav po tom pitanju, ILI mozda ja ne kapiram da u svakom slucaju moram da sacekam da istekne predvidjeni rok u kom bi uredjaj koji sam narucio trebao da mi stigne (sto se samo po sebi kosi sa logikom mejla koji sam dobio gde jasno pise da NECE doci), pa tek onda krece refund po nekom automatizmu. :(

- - - - -

Ovaj deo oko disputea mi je jasan, i to cu pokrenuti kada istekne gore pomenuti rok za prispece, a pare "ne legnu".... Bzvz je samo sto u listi razloga zahteva za refund (koliko sam video) ne postoji opcija "prodavac otkazao porudzbinu posle uplate", vec ILI kupac nije dobio, ILI je dobio pogresnu stvar, itd, itd...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno