Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

pa jedino ako možeš da vratiš vreme,i tako poništiš svoje aktivnosti....

***,nije mi jasno kako neko ovako može da funkcioniše i da zayebava druge ljude...i još ne bi da dobije negativnu ocenu....(?!?!)
Tako lepo sto ti taj neko postavi shipping 30funti za predmet vrednosti 10 i tvrdi da je to najjftiniji shipping iz UKa. Ma vazi.

Tako lepo sto ti taj neko postavi shipping 30funti za predmet vrednosti 10 i tvrdi da je to najjftiniji shipping iz UKa. Ma vazi.

Pa da li si znao koliki je shiping pre tvog licitiranja(bidovanja)?

Ako nisi znao koliko je shiping,zašto nisi pitao prodavca pre licitacije,pa da vidiš da li ti odgovara ili ne,tj da znaš hoćeš li to kupovati ili nećeš?

Ako si znao koliko je shiping i ne odgovara ti,zašto si uopšte bidovao na toj aukciji?.....mislio si da će se shiping smanjiti sam od sebe vremenom?

pa tamo opcija "more actions",pa leve feedback....

nisam ni sumnjao da se može ostaviti negativna ocena,nego sam mislio kako da se kontaktira EBAY,jer me baš zanima šta bi oni rekli o ovakvim ******štinama...

nešto sumnjam da bi im odgovor bio u stilu "yebi ga,ako neko neće nešto da ti proda,a dobio si aukciju,ne možeš mu ništa"....mislim,ne znam kako bi to formulisali i obrazložili

Jesi li dobio obavestenje o ponistenju transakcije? U mom slucaju nakon sto bih dobio otprilike ovakav mail:

"Hi abc,
We're sorry to let you know that xyz canceled your order and mentioned the reason as I'm out of stock or can't fulfill the order for another reason.
You don't need to do anything else. "

nije bilo vise opcije za negativan feedback osim u slucaju ako je vec placeno kada ima nekih opcija da se ne slozis sa time itd.

Poslednja izmena:
ja nisam od ebaya dobio nikakvo obavestenje,osim one generične poruke "please pay for you item" bla,bla...

kako da platim,kada boodala neće da mi pošalje predemet?

Onda taj i nije zvanicno ponistio transakciju. Dopisivali ste se preko eBay poruka? Pitam cisto da imas dokaz gde je zapelo da i on tebi ne lupi negativan feedback i ne prijavi da neces da platis.

Pa da li si znao koliki je shiping pre tvog licitiranja(bidovanja)?

Ako nisi znao koliko je shiping,zašto nisi pitao prodavca pre licitacije,pa da vidiš da li ti odgovara ili ne,tj da znaš hoćeš li to kupovati ili nećeš?

Ako si znao koliko je shiping i ne odgovara ti,zašto si uopšte bidovao na toj aukciji?.....mislio si da će se shiping smanjiti sam od sebe vremenom?
Cemu attack? Pitao sam a njega je mrzelo da odgovori a bio je u fazonu ok moze da se salje.
Sok je nastao kada je licitacija prosla i odjednom javio cenu shippinga, tako skromnu bas...

Pa znači nisi znao cenu shipinga,a nadao si se da će ti odgovarati?....(?!)

Jedino da objasniš prodavcu da ti nije spomenuo cenu shipinga iako si ga pitao.....i da se nadaš da ti neće dati negativnu ocenu.....da ponistiš aukciju ne možeš....možda bi mogao prodavac,ako se smiluje...

Videcu da ga urazumim koliko se secam 10funti je van UK, neka potrazi malo ako zeli da proda to, ja za jednu negativnu medju 50 pozitivnih necu sigurno propasti a kupac sam nisam prodavac.

Nisu bas ti prodavci naivni, prvo je trazio da mu iznos uplatim direktno sa paypala, pa sam mu skrenuo paznju da treba preko ebaya to da ide, eh ;-)

Poslednja izmena:
Da li ima kakva opcija da se prijave poruke sa prodavcem na Ebay, da to oni pogledaju, ne vidim nigde takvu opciju ?

Videcu da ga urazumim koliko se secam 10funti je van UK, neka potrazi malo ako zeli da proda to, ja za jednu negativnu medju 50 pozitivnih necu sigurno propasti a kupac sam nisam prodavac.

Nisu bas ti prodavci naivni, prvo je trazio da mu iznos uplatim direktno sa paypala, pa sam mu skrenuo paznju da treba preko ebaya to da ide, eh ;-)

za ovo sto ti je trazio transakciju van ebaya za predmet koji je tamo postavio ebay njega moze strogo da sankcionise,kazi mu da ces da ga prijavis za to ako nece da ti posalje predmet za razumnu cenu postarine,koliko vidim taj se pravi malo vise ******

Ne postoji "razumna cena postarine"-postarina AKO SALJE U ODREDJENU zemlju jasno pise-i to je sve

Ako ne salje svuda,a ti kupio mozes da se slikas-nema obaveze da salje ni za 1000000 evra

Obrisace mu ebay ocenu

Poslednja izmena:
Da li ima kakva opcija da se prijave poruke sa prodavcem na Ebay, da to oni pogledaju, ne vidim nigde takvu opciju ?

Ukoliko dođe do problema prilikom prodaje, kupac otvori dispute, i u toj međusobnoj razmeni poruka ne dođe do rešenja problema između kupca i prodavca, onda ebay pročešljava sve poruke i odlučuje.
Dakle ako imaš neki problem sa prodavcem, moraćeš otvoriti dispute za početak.

za ovo sto ti je trazio transakciju van ebaya za predmet koji je tamo postavio ebay njega moze strogo da sankcionise,kazi mu da ces da ga prijavis za to ako nece da ti posalje predmet za razumnu cenu postarine,koliko vidim taj se pravi malo vise ******
Pa to sam mu i napisao, medjutim uspeli smo da se dogovorimo ona njegova suluda cena za shipping je pala u vodu, poslao sam mu link od royal posta gde jasno pise kolika je cena kada salje za Srbiju, da nema dosta pozitivnih nebi oklevao da ga prijavim ali eto, on je pokusao ali nije uspeo, dogovirili se i sve ok, poslao je.
Uglavnom ko ne zna, sa njime se lako manipulise, tako je to.

@Fiser kao sto sam i napisao, sve je moguce uz dogovor, ebay ti nudi ako pobedis na aukciji da posaljes invoice za shipping iako je on postavio da salje samo u UK, to dali hoce ili nece naravno zavisi od njega, dogovor je cudo.

Poslednja izmena:
Cekaj,covek stavio samo UK,ti licitirao iako ne salje za srbiju,dajes mu negativnu,pretis,zoves vucica ,odredjujes mu postarinu

Ti njega da prijavis sto ne salje u turkizistan po tvojoj zelji,a stavio na aukciji da salje samo u UK ,ajde idi begaj nije ti to KP

Zato ja na ebay i ne saljem za Srbiju i nikad necu ni slati,postoji opcija i za blokiranje kupca iz drzava gde ne salje,verovatno nije podesio

Dugo sam na eBay i mogu reci da mi oticu m.... od kupaca iz treceg sveta koji sami pisu pravila,odredjuju postarine itd...

Poslednja izmena:
Care ti si malo odlutao vrati se ti na svoje mesto... Kakav Vucic, znas li sta znaci dogovor? Znaci ja sam pitao njega pre licitacije hoce li slati za Srbiju AKO pobedim na licitaciji, on je odgovorio da hoce ali da kao nema vremena da proveri koliko iznosi shipping, ja sta cu ocekujem razumnu cenu za shipping malo vremena ostalo ja licitirao i pobedio na kraju.

Drugo to sto je hteo da mu ja platim preko pay pala van ebaya, pa bi on to meni poslao bez problema kako je rekao.
Da nije doslo do dogovora dao bi mu negativnu, niko nema pravo da te odere za shipping i pritom trazi direktno preko paypala uplatu... Nisam pao sa kruske, drugo je to sto mu ti drzis stranu, verovatno gotivis UK.

A bre Paypal i eBay ti je isto-na paypal imas 180 dana da trazis povrat novca
Inace svi scameri-prevaranti traze refund bas preko paypala-skoro uvek dobiju novac nazad :)

Ako ti reko da salje,onda si u pravu-nisam spazio da si to napisao

Ukoliko dođe do problema prilikom prodaje, kupac otvori dispute, i u toj međusobnoj razmeni poruka ne dođe do rešenja problema između kupca i prodavca, onda ebay pročešljava sve poruke i odlučuje.
Dakle ako imaš neki problem sa prodavcem, moraćeš otvoriti dispute za početak.

Da to znam, nego pre prodaje, cisto da vide kako im se prodavac ponasa u komunikaciji sa kupcima, al izgleda da to nema...

Ono sto sam se zalio da mi nije stiglo i da cu da trazim refund ako ne stigne do kraja ove sedmice covek sam vratio malopre i poslao mi poruku :

''I just have offered a full refund to you via original payment, please check it. At the same time, I have sent the cancel order request to you via ebay, you just need to confirm that you don't need it.. This order will be cancelled, and we don't need to pay for the ebay fee. Thanks for your understanding and cooperation.

By the way, I had left the positive feedback to you before, so hope you also can leave the same positive feedback with all 5star DSR to me. Much thanks.

Any question, please feel free to contact us, we will do our best to serve you.
Have a nice day.''

E sada prvi put se susrecem sa ovim postupkom, do sada sam dobijao refund i to je to nema nista da cancel order da se ja slazem ili ne, sad treba da odgovorim da li se slazem, ja se slazem novac mi je poslao nazad, ali mene zanima sad ovde ja ispadam kriv na kraju, jer koliko vidim pise :

''Reason for cancel transaction request: The seller says that you have purchased the item in error.

Click the "Respond now" button to accept or decline this cancellation.

If you don't take action by Dec-16-2015, the seller will be able to cancel the purchase without your consent''

Sto nije posteno, nisam ja kupio greskom nego nije stiglo ili nije poslato, sta mislite da li treba da se slozim sa ovim ili ne, jednostavno da se ne slozim i da ga ocenim kao da je sve bilo u redu da kazem nije mi stigao proizvod ali sam dobio refund ( kako sam i do sada radio ), ili da se slozim sa ovim ? :S:

Pogrešno si ti ovo protumačio, prodavac mora da naznači razlog poništavanja da ne bi plaćao proviziju ebay-u, šta god drugo da navede kao razlog, ispašće da mulja zbog provizije.
Ostavi pozitivnu ocenu i plati mu ako ti predmet ikada stigne, ovo je korektan prodavac

tacno tako na ebayu se tad vracate na polje 1,medjutim paypal ti nece vratiti proviziju

Pa jesam, jer ono ispada da sam ja otkazao porudzbu a ne da se paket zagubio da prodavac nije poslao ili sta vec... A i bilo mi je cudno kazem jer do sada kada mi se ovo desavalo niko mi nije trazio ovo samo vrate novac i to je to.

Ne znam na koju proviziju mislis, ja sam platio karticom, vraceno je na PP, sa PP ide onda knjizenje na karticu, koliko vidim vracen je celokupan iznos.

Cekaj,covek stavio samo UK,ti licitirao iako ne salje za srbiju,dajes mu negativnu,pretis,zoves vucica ,odredjujes mu postarinu

Ti njega da prijavis sto ne salje u turkizistan po tvojoj zelji,a stavio na aukciji da salje samo u UK ,ajde idi begaj nije ti to KP

Zato ja na ebay i ne saljem za Srbiju i nikad necu ni slati,postoji opcija i za blokiranje kupca iz drzava gde ne salje,verovatno nije podesio

Dugo sam na eBay i mogu reci da mi oticu m.... od kupaca iz treceg sveta koji sami pisu pravila,odredjuju postarine itd...

Trguješ iz Srbije i nećeš da šalješ u Srbiju? [emoji2]

Pa jesam, jer ono ispada da sam ja otkazao porudzbu a ne da se paket zagubio da prodavac nije poslao ili sta vec... A i bilo mi je cudno kazem jer do sada kada mi se ovo desavalo niko mi nije trazio ovo samo vrate novac i to je to.

Ne znam na koju proviziju mislis, ja sam platio karticom, vraceno je na PP, sa PP ide onda knjizenje na karticu, koliko vidim vracen je celokupan iznos.

Mislio sam na proviziju koju prodavac plaća ebay-u

Aha, jasno sad

na payalu ti ide fee i kad kupis i kad se povrate sredstva preko ebaya bar me mnei tako bilo,ja placam sa balance paypla posto tamo imam neke pare

Ne ide, vraća se sve u cent osim ako nije neka konverzija valuta pitanju!?

Nazad
Vrh Dno