Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

Pa ima na delu za plaćanje kartice, i PayPal. Očigledno može.

Moze li neko da mi protimaci ovo? Sta je ovo od 07.07? Jel to znaci da je paket u Kini, da je poslat za Kinu, ili sta? Nesto mi je neverovatno da je za tri dana stigao iz Srbije u Kinu?

1 copy.jpg

I jos nesto. Problem je sledeci. Drugarica je stomatolog. Zamolila me je da joj porucim neke stvari za ordinaciju. Dve stvari su porucene, odvojeno. Jedna je urucena bez problema, a za drugu je dobila obavestenje sa carine da se javi njima i kada se javila, rekli su joj da je to stvar koja ne moze da se koristi za kucne potrebe, vec samo u stomatoloskoj ordinaciji i da mora da poruci na adresu ordinacije jer je takav neki ******ski zakon ovde. I kao oni sada moraju da drze paket MESEC dana, pa da ga salju za Kinu, pa da Kinez onda ponovo salje, ali ovog puta na adresu ordinacije (prvi put je bilo poruceno na kucnu adresu). I ona je probala da pokaze dokaz da poseduje ordinaciju, medjutim carinici su stoka i nije vredelo. Onda ih je zamolila da makar ne cekaju mesec dana, vec da posalju to nazad odmah, jer joj to treba za rad i da bi ga sto pre ponovo dobila. I kao pristali su na to, medjutim ona se snasla na drugoj strani, ja nisam pratio i sada kada sam posle vise od dva meseca pogledao, vidim da stoji ovo sto gore pise. Kontaktirao sam Kineza i on kaze kako posaljika jos, posle dva ipo meseca od kada je pocelo to ******, nije stigla kod njega. Sad ja ne znam sta ovo znaci i da li je stigla ili nije. I ne znam kome uopste da se bratim sada za pomoc. Da li da saljem drugaricu na carinu ili gde?

Znaci da je stiglo u Kinu. Sad prati na sajtu kineske poste dalje (kao sto pratis na sajtu nase poste otkad udje u nasu zemlju).
Kinezu posalji tracking number, a meni posalji drugaricu :D

Ne znam bas da li je tako. Mislim da je 17track pratio ranije, bar u ovom smeru prema Srbiji, do kraja isporuke.

Pogledao sam sada i na sajtu kineske poste i stoji manje vise isto

asd.jpg

Ovo je broj, pa ako imas neki drugi nacin da proveris RA478053599CN.

Pa dobro, vidis da imas detaljan opis tamo. I lepo pise da je tek skeniran na carini. Kada prodje carinu, preuzme ga kurir i na kraju taj kupac tj u ovom slucaju prodavac, to ce i pisati. Kazi ti prodqvcu da on proveri to u posti. Nonsalantno kroz poruku provuci pominjanje dispute-a.

U kojoj mrezi je ta drugarica? Ja ovaj broj ne mogu da okrenem :D

Drugarica nije slobodna, da to rascistimo. :)

Sto se ovoga tice, mislim da nisi lepo video datum. POslednja evidencija je od 7. JULA, a danas je 29. AVGUST, dakle proslo je skoro dva meseca. Zato ne mogu vise ni dispute da otvorim.

Ihhh bre :D

Video sam datum, ali sam mislio da si otvorio dispute pa zato vracas predmet.
Onda mu reci sve sto sam ti rekao samo bez pominjanja dispite-a. Znaci reci mu da je stiglo i da je u njegovoj posti, da ide i da proveri. Sve lepo i kulturno :)

Danas mi je poslao da je paket jos u Srbiji, a kao dokaz mi je poslao ovo iz mog prvog posta. Sto znaci ili da je previse bezobrazan, ili ne znam ni sam to da protumaci. Ja mislim da je 99% to stiglo odavno kod njega, ali prosto nece da salje opet, jer mu se ne isplati, a pare je dobio. Dispute nije opcija, sto takodje verovatno vec zna.

Pozovi ti nasu carinu i pitaj ih sta se desava. Onda to reci njemu i eventualno trazi da vrati pare ili salje opet. Ako nece, daj mu negativnu (ako mozes). Jeste da bije neka satisfakcija, ali kad nemas bista drugo... koliko si para dao za to nesto?

Ili da iz inata kupis jos nesto kod njega, jeftino, pa kad stigne ti mu drmnes negativnu i za to (slazes sta hoces) a i napises i ovo iskustvo od ovog puta. Makar da ljudi znaju da ne kupuju od njega. Jeste da nije posteno, ali sa bezobraznim ne mozes drugacije.

@bad habbit

Obrati pažnju da to što će joj stići na ordinaciju znači da će morati da prođe ceo proces carinjenja i da je vrlo verovatno da neće imati sve papire za tu vrstu robe. Ne znam tačno o kojoj vrsti opreme se radi ali za većinu je potrebna dozvola agencije za lekove i medicinska sredstva.

Recite mi ako prodajem stvar na ebay-u kako mogu taj keš da dobijem? Jer znam da nije moguće primiti pare na pp iz Srbije?

A ako je pp registrovan na ameriku ili slično npr?

Druze, ne moze. Jer kad trebas da podignes novac oni vide da vuces na srpsku karticu. Ili cim vide da primis vecu sumu novca (npr 100$, odjednom ili ukupno) oni cesto traze dokaz da stvarno zivis u toj zemlji (telefonski racun, racun za struju...). Pisalo se hiljadu puta o tome i niko nece da ponavlja. Zato mi veruj kad ti kazem da ne moze :)

Kupio sam neki cover za macbook i stiglo mi ladno za 13 dana, platio 10$ a na paketu vidim da je lik samo za postarinu platio 6,5$

jedno pitanje:
da li je neko od vas koristio freight forwarding system iz USA? Pitam ovo posto zivim u Dubaiju, a kako ovde bukvalno nema carina rekoh da se okoristim...

hvala

pocetkom avgusta sam dobio na aukciji neku stvarcicu za 30 dolara,osetno ispod njene uobicajene cene...prodavac je uz USA,100% feedback.....za shipping (USPS First Class Mail International) je trazio 30 dolara,iako je za takve stvari shiping oko 15-25$,sto se vidi i na USPS.com sajtu........ali prodavac zapeo za 30......ok,ja toliko platim racunajuci da sam stvar dobio jeftinije......i prodavac predmet posalje 6 avgusta....

prodje skoro mesec dana,predmet ne stize do mene.....i prodavac mi se javlja pre neki dan i obavestava me da mu se vratio predmet jer je u transportu sa paketa otpala nalepnica,tj papiric na kojem stoji moja adresa.....i onda oni iz USA poste nisu znali gde da salju,pa vratili njemu.........i pita me da li hocu da mu ponovo posaljem 30 dolara kako bi mi opet poslao paket......

ja odmah otvorim case (sa naznakom da jos zelim predmet),a njemu predlozim da trazi neku naknadu od USA poste,pa da mi o tom trosku posalje paket....on odgovara da USA postu to ne zanima,da mu nista nece refundirati,ali mi iznosi novi predlog da podelimo troskove,tj da mu posaljem 15 dolara a on da doda jos 15 pa da mi posalje predmet ponovo

i sad,na osnovu svega ja se pitam da li se taj prodavac tako glupira i ustvari pokusava da dobije vise para za tu stvar koju je inace prodao na aukciji ispod cene....(mada do sada NIKADA nisam imao takvih problema sa USA prodavcima)

sta mislite,da li da prepustim stvar EBAY da oni rese ili da delim sa njim troskove ponovnog slanja?.....da liiz EBAY-a mogu od prodavca da zahtevaju da mi ponovo posalje stvr o njegovom trosku ili ce mu naloziti da mi refudira se pare (oko 60 dolara)?

Poslednja izmena:
Ja bih to prepustio ebay da resi i trazio kompletan refund, zajedno sa shippingom

Trazi refund, za*ebi dzibera, on ti robu nije ni poslao. TO otpala nalepnica je klasicna fora da dobije na vremenu ili izvuce jos koji dolar.

Pozz, ovako imam ebay gift karticu 50$ da li bih mogao tih 50$ sa te kartice da prebacim na paypal nalog?

Ne ali mozes da kupis na ebay za te pare nesto, a ako se desi da to ne stigne zalis se i dobijes pare na paypal.
Ili ga prodaj na ebay :D

Ako kupim nesto od 40 $ i platim tom karticom, sta ce biti sa 10$? ostaju tu ili se prebacuju na paypal?

Mislim da bi ga iskoristio moras robu vece vrednosti od 50$ da porucis.

dali neko može da pomogne oko ebay naloga? napravio sam nalog na ebay-u uneo osnovne podatke ime, prezime, mail i password. posle toga sam na jedan proizvod kliknuo buy it now :S:
i sada mi traži pin kod koji nisam dobio jer nigde nisam uneo ni adresu ni tel. šta raditi dalje kako dovršiti registraciju i dobiti ovaj pin? jer sad na bilo šta da kliknem dolazi mi prozor sa pinom.

Koji pin, sta tacno pise? Da te ne prosledjuje mozda na Paypal, pa ti tu trazi da se logujes? A verovatno jeste to, u tom slucaju ti treba nalog na istom, koji dobijas kad svoju Visa/Master ili koju vec karticu registrujes na istom, i onda sa nje skida sredstva da plati to sto si uzeo, i nemoj te kisele osmehe, valjda znas sta znaci BUY = KUPI.

naravno da znam šta znači stavio sam kiseli osmeh zato što sam požurio pre vremena da kliknem na buy. kako sam pročitao posle te osnovne registracije trebalo je popuniti adresu, telefon... što ja nisam uradio a sad mi ne dozvoljava ništa od toga. paypal je registrovan uredno. stoji mi poruka confirm your phone number enter pin.

Zovi besplatan hotline i pitaj, moras znati engleski dobro...

Pa unesi svoj telefon i potvrdi ga. Ne moze ti traziti da potvrdis telefon ako ga nisi uneo.
Ako ti je Srbija kao default shipping address, onda unesi telefon u formatu 06xxxxxxxx bez razmaka i crtica

Sta raditi kada prodavac ne salje predmet dobijen na aukciji,ni posle nedelju dana (tj predmet je placen pre 7 dana)?

2 dana nakon placanja(nedelja) se jedini put javio,rekavsi da je sve OK i da robu salje najkasnije u utorak......ali evo do danas nista,a na moje poruke sa pitanjima sta se desava,ne odgovara.....u pitanju je USA prodavac,feedback 100%,preko 150 transakcija......

Tj. da li se uopste moze raditi nesto u tom slucaju osim cekati da istekne onaj rok kada je moguce pokrenuti case?

Probaj, ne kosta te, idi na kontakt, odaberi item za koji pises i biraj prvu stavku, I didn't receive my item i izjadaj se lepo da nije u redu da cekas toliko, nije ni on tebe cekao za pare, ovo ono...
Ako se ni tad ne javi za 2 dana prijavi eBay-u, a mozda nije lose da pogledas tu kupovinu, da ne pise mozda da je shipped (onaj koverat je crn a ne providan), ja se tako zeznuo juce, pitam Amera kad ce da mi posalje paket, 7. kupljen a vec je 11. jer mi nije nigde bilo posiljke u Summary, i on kaze tebi je danas vec na izlaznom mestu iz USA, ide za Evropu danas/sutra!?
Ja pogledam malo bolje, vidim pise Hidden, stikliram to, i ladno se pojavi ta kupovina, koverta crna, tu je i broj za pracenje, a ja nisam nikakva obavestenja o tome dobio nigde (a dobijam) jer je nekako sa nekom starom kupovinom slucajno bacen u Arhivu, i kad je Hidden onda...

Nazad
Vrh Dno