Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

Pitao sam prodavca koliko je isporuka za Srbiju za ovaj proizvod: http://www.ebay.com/itm/Prepworks-F...247?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2591d0250f

Na sta mi on odgovara: "Hi there,

This item can ship internationally. Under the item description, and under shipping, it has an international shipping calculator built in. You should be able to easily input your location and it will tell you how much the shipping is to your country. From the U.S., the item goes to an international shipping site, and eBay handles the item from that point, so U.S. sellers don't quote the international part - just from U.S. (seller's location) to the center. I believe eBay then sends you a quote for the remainder of the shipping costs estimates!

I hope that helps!"

E sad, ili sam ja slep ili na ovom proizvodu uopste nema tog kalkulatora?!

Ima shipping calculator, ali mora glupi amer da ode da se raspita a ne ti. To sam ja radio par puta i vise nikad. Odjebao te na finjaka. Ako ti bas ovo treba reci mu da ti kaze tacnu cenu postarine posto ti iz Srbije mozes da gledas samo u pasulj.

Kako se otvara dispute na ebay-u?
Narucio sam foliju za telefon i nije stigla. Naruceno 12.06. a pise da je rok za isporuku 23.07. Da li mogu da otvorim dispute ili sam zakasnio? Ili predlazete da jos cekam...

Nisi zakasnio.
Posle 23.7. mozes da otvoris dispute.
Otvaras jednostavno uspostavljanjem email kontakta sa prodavcem preko ebay-a, napises mu pisamce i zalis se ...

Sta je ebay menjao na sajtu skoro?
Sa svojim ebay.co.uk nalogom vise ne mogu da se ulogujem na ebay.com sajt?
Primetio sam da vise sa leve strane nema ni da se izabere pod location worldwide?
Kako sad da vidim predmete koje prodaju prodavci van UK regiona?

Sta je ebay menjao na sajtu skoro?
Sa svojim ebay.co.uk nalogom vise ne mogu da se ulogujem na ebay.com sajt?
Primetio sam da vise sa leve strane nema ni da se izabere pod location worldwide?
Kako sad da vidim predmete koje prodaju prodavci van UK regiona?

ja se sa svojim com nalogom logovao na uk i au pre jedno nedelju dana.
za worldwide ne mogu trenutno da ti pomognem...
I sto samo uk region?

Pa trebaju mi prodavci iz USA, ranije samo ih lako nalazio kad izaberem worldwide, sad ne znam kako da ih nađem jednostavno kao pre.
Ne kapiram zašto ne mogu da se ulogujem na ebay.com na UK nalogom kao ranije?
Aj nek neko proba UK nalog da loguje na USA nalog, da vidim jel to neki bag kod mene ili su svima to ograničili.

Pa majku mu valjda sa jednim ebay user id mozes na svaki da se logujes. .de .co.uk itd.

Moglo je da skoro, logovao sam se godinama bez problema

Upravo sam se sa svojim .com ebay nalogom ulogovao na .co.uk, kao i na .de, .au...
Ne znam u čemu je kod tebe problem?

Otvorio sam dispute za foliju koja nije stigla (1$, ali mi treba). Prodavac mi nudi da zatvorim case i da mi posalje drugu ili da mi vrati novac pa kad/ako stigne da mu ja opet platim.
Sta je po vasem iskustvu najbolje da uradim?
Opet kazem, folija mi treba...

Refund, pa kupiš drugu, a ako ova stigne, platiš čoveku.

Prvo refund, pa kad dobijes obavest od pp (ebay) da je refund uradjen ti zatvoris case odnosno zatvori ga sam ebay (ako si preko ebay isao u kupovinu) i onda opet kupis istu foliju (kod drugog prodavca, mozda) a ako ona prva dodje ti platis ponovo onom prvom covi i .

Tako sam i uradio. Ako stigne (sto bi mi najvise i odgovaralo) naravno da cu mu platiti. Hvala obojici :)

Kada je pušten PayPal kod nas napravio sam glupost i napravio ebay nalog na ebay.de. Sada kada kupujem sa eBay-a, stižu mi mejlovi na nemačkom jeziku sa potvrdama, ponudama, itd. Iako ja kupujem na ebay.com. Istraživao sam kako da prebacim na engleski, ali rešenje nisam našao. Postoji li način da to prebacim na engleski jezik?

Pozdrav, imam ebay 50$ gift card ali nemam karticu da bi napravio paypal, da li mogu da napravim account bez kreditne kartice na paypalu? ( proizvod bi platio gift karticom)

jel mogu da me kazne? tipa da mi uzmu sve sa te gift kartice ili nesto sa racunom da mi urade?

Ne mogu, ne moraš da dodaš karticu ako nećeš. Btw, šta će ti PayPal ako je eBay gift kartica?

Koliko sam citao po forumima kazu da moras da imas paypal acc?

Paket sa ebay-a mi nije stigao. Predvidjeno vreme za isporuku je 26-i avgust. Da li da cekam ili da otvaram danas dispute? I kako se to radi?

Da, ali sada kada odem na "contact seller" i oznacim da nije stigao ne mogu da otvorim dispute. Izgleda moram da sacekam da prodje vreme za isporuku, pa tek onda da otvaram, ne moze pre.

Jel moze ovo neko da potvrdi?

30 dana od poslednjeg dana predviđenog za dostavu je krajnji rok za otvaranje case-a. Sačekaj još malo, tipa do nedelju dana do isteka tog roka, pa onda pokreni.

Hvala na informaciji :)

Mislim da nije kinez ni poslao.
U isto vreme sam narucio jos nesto iz Amerike i to je stiglo odavno. Ajde, druga zemlja, nije merodavno... ali posle 10 dana narucim slicnu stvar (o kuhinjskim vagama je rec) od drugog kineza, on ekstra usluzan, i broj za pracenje dao (za razliku od ovog prvog, a maltene ista cena ~12-16$) i evo danas je paket stigao na carinu.
Procitam pre neki dan njegov.feedback i vidim da imaljudi kojima nije slao, ili nisu zadovopjni kvalitetom.

Hvala na informaciji :)

Mislim da nije kinez ni poslao.
U isto vreme sam narucio jos nesto iz Amerike i to je stiglo odavno. Ajde, druga zemlja, nije merodavno... ali posle 10 dana narucim slicnu stvar (o kuhinjskim vagama je rec) od drugog kineza, on ekstra usluzan, i broj za pracenje dao (za razliku od ovog prvog, a maltene ista cena ~12-16$) i evo danas je paket stigao na carinu.
Procitam pre neki dan njegov.feedback i vidim da imaljudi kojima nije slao, ili nisu zadovopjni kvalitetom.

ima svakakvih koji lupaju ocene. Meni je paket stigao posle 3 meseca. Ima razlike od koga kupujes, ali takođe i od mesta. Kina i Us nije za poređenje.

Znaci sigurno mogu da koristim ebay gift card bez paypal naloga? Moram 2 puta da pitam da ne se z****em
I zelim da kupim neki razerov mis kako da znam da mi ne uvali nesto kinesko? dam u trazim slike na mailu?

Treba da kupim masku za telefon. Nisu neke naročite pare. Nemam PayPal nalog. I nešto me mrzi da ga pravim. U kolikom sam riziku da platim direktno karticom realno?

Nisi u riziku ako prodavac uopšte prihvati direktno plaćanje.

Nazad
Vrh Dno