Šta je novo?

E8x00 batch

veoma interesatno, ali kolko vidim u anketi vecina nema problem, a ona manjina ko zna cime hladi cpu...Na stranu to, eco zakljucak lika koji je sve i zapoceo:

UPDATE/CONCLUSION

Well guys, I can confirm now that my CPU's did not actually degrade.

It is apparent now that the 45nm CPU's have a burn-in period of about
1 - 2 weeks, after this time the CPU's will need a small bump in vcore
(.024mv - .050mv) to regain initial prime stability.

My CPU's are rock solid stable now, and are not showing any other signs
of further degradation, I even had the vcore on one up close to 1.5v for
some suicide runs, and still did not hurt it.

eh to su vec novosti :D
znaci ipak im treba neko 'zagrijavanje' sto dodaje novu notu u ovo sve, pa ako neko smatra da ne moze dalje sa svojim procesorom neka ga zagrijava koju sedmicu pa nastavi :d

Poslednja izmena:
eh to su vec novosti :D
znaci ipak im treba neko 'zagrijavanje' sto dodaje novu notu u ovo sve, pa ako neko smatra da ne moze dalje sa svojim procesorom neka ga zagrijava koju sedmicu pa nastavi :d

iskreno, ja mislim da su i to gluposti, al ***, oni su tamo kao svi experti jelte tako da... (ne kazem da sam ja ekspert, samo kazem da mi "razradjivanje" CPU nikako ne zvuci kao bilo sta logicno iz IT industrije...)

PS. Jel moguce da nema nikog jos ko radi u nekom servisu ili na mestu gde je u dodiru sa komponentama i da je primetio nesto slicno sa ovim 8200 ?! Ili svi cutite da ne kvarite firmi posao i pomamu za 8200 (ako doticna uopste postoji) ?!

Poslednja izmena:
i
PS. Jel moguce da nema nikog jos ko radi u nekom servisu ili na mestu gde je u dodiru sa komponentama i da je primetio nesto slicno sa ovim 8200 ?! Ili svi cutite da ne kvarite firmi posao i pomamu za 8200 (ako doticna uopste postoji) ?!

Pa evo kazem ti ja juce stavio 8200 i to sa box kulerom (treba da poliram Tuniqa ovih dana :)), znaci 32C idle 46-47C load na defu, u Antec 900.:)
A box kuler je beda teshka.:d

Poslednja izmena:
to je cool, takvi su bili i prodali se sad su stigli ovi o kojima ja pricam ! (bar u firmu sa kojom "saradjujem") . sad ne znam da li su oni opet napravili neki deal tipa ati karte bez sli kablica = -5e u nabavci ili je nesto drugo po sredi...

to je cool, takvi su bili i prodali se sad su stigli ovi o kojima ja pricam ! (bar u firmu sa kojom "saradjujem") . sad ne znam da li su oni opet napravili neki deal tipa ati karte bez sli kablica = -5e u nabavci ili je nesto drugo po sredi...
Pazi, ja sam ga uzeo pre 2-3 dana, batch je Q752Axxx, pack date 22/2/2008, novi batchevi su Q8xxAxxx oni su pack date iz marta, ne znam kakvi su, meni je upao ovaj malo stariji.:)

Stigao mali danas, batch je Q807A, e sada po onome sto sam uspeo da izguglam |sve neki japanski sajtovi i jedan sa xs-a| obecava puno :d a kako je uistinu javljam ovih dana :D

e uzimam i ja jedan u ponedeljak, ima da pada krv ako ovo ispadne s$it !!! Kaze drug da sa real temp pokazuje 10C manje...nesto razmisljam da dodam 10e vise i uzmem q6600...

e uzimam i ja jedan u ponedeljak, ima da pada krv ako ovo ispadne s$it !!! Kaze drug da sa real temp pokazuje 10C manje...nesto razmisljam da dodam 10e vise i uzmem q6600...

Da nije tvoj drug to za 10c niže video za core temp a ne za real temp,jer kod mene matična prikazuje na def kloku 25c,koja košta 100 i kusur evra. A core temp ne košta ništa i prikazuje skoro 50c kao i real temp samo što real temp ti daje opciju kalibracije da poklopiš temperature sa matičnom. :wave:

ma jok, objasnio sam u ranijim postovima, i bios i c.t. pokazuju isto.

@Vule:

sta ce mi sta ? 8200 ili 6600 ? :)

daj bre tomas :) Pa momak je serviser, ploca je na stolu, a i nije samo na jednoj ploci probano...Pre ce biti da za sada jedino DFI i jos par ploca korektno citaju e8x seriju iako su biosi na MSI plocama (na kojima je drugar probavao) updejtovani i sve to.

Poslednja izmena:
daj bre tomas :) Pa momak je serviser, ploca je na stolu, a i nije samo na jednoj ploci probano...Pre ce biti da za sada jedino DFI i jos par ploca korektno citaju e8x seriju iako su biosi na MSI plocama (na kojima je drugar probavao) updejtovani i sve to.

i to je vrlo moguće:)

pa ne znam, q6600 je oko 165e, e8200 oko 150e, a ici ce i Q6600 na 3.6...nek ide i na 3.4 dosta je. sa e8200 na 3.6 ne bi bio zadovoljan, ne odgovara mi ta brzina/FSB odnos nikako, ili bi morao manje ili vise. Videcu u Ponedeljak.

pa ne znam, q6600 je oko 165e, e8200 oko 150e, a ici ce i Q6600 na 3.6...nek ide i na 3.4 dosta je. sa e8200 na 3.6 ne bi bio zadovoljan, ne odgovara mi ta brzina/FSB odnos nikako, ili bi morao manje ili vise. Videcu u Ponedeljak.

još bolje ako bi mogao nekako da uzmeš oba pa da probaš koji ti više odgovara :p

:) Ma meni odgovara i ovaj e2180, samo se halavim :p

E ovaj moj je OK, mislim nije na 50+
Probao sam odmah na 4g bez dizanja voltaza, sem za memoriju i zamalo da udje u win XD valjda cu danas da se poigram jos malo :D

pa izgleda da je upravo do onoga sto sam rekao, tj DFI vidi dobro procesore i korektno cita temperature, dok Abit ip35pro i MSI (te dve su probane) ne citaju...

PS. Lep primerak. Aj napisi na kom naponu je stabilan (kad istestiras)

:wave:

edit: sad se setio, pored one dve ploce,jedan od tih e8200 je proban i na ASUS P5K i isto je pokazivao 50+

Poslednja izmena:
oni sa manjim VID-om uglavnom rade na default taktu i sa jos manjim naponom, nije pravilo ali je cest slucaj da bas takvi i vise hoce da se klokuju.

Sto se safe napona tice, to je prica za sebe. Niko nema e8xxx dovoljno dugo da bi mogao da kaze da jeimao par komada od kojih su oni na preko xyz vrednosti crkli, a oni ispod te vrednosti nisu. Tako da ko god da je to utvrdio nije nista utvrdio. Svako podizanje napona je rizik i steti procesoru. Pitanje je samo oce li mu skratiti vek za godinu ili pet.

Nece mu skratiti vek i da oce to je manje bitno, daleko je bitnije to da ako se ide sa naponima preko 1.460v proceso vremenom gubi na snazi to jes ako je za klok 4200mhz trebali 1.500v nakon nedelju dana ce trebati 1.520v a nakon mesec dana nece raditi ni na 4000mhz sa tim naponom, sve to vazi ako se procesor hladi standardnim vazdusnim kulerima, ne bitno koliko kvalitetnim, samo da mogu da zadrze temperaturu u granicama normale, znaci debelo u plisu 60-85c

CPU VID Control 1.3 v
CPU VID Special Add AUTO
DRAM Voltage Control 2.12v
SB Core/CPU PLL Voltage 1.640v
NB Core Voltage 1.304
CPU VTT Voltage 1.149
VCore Droop Control Enabled

Samo malo da smanjim vcpu i pll i milina ,)

Bogami, vreo je. :) 65C za par minuta, znaci da ce za 2 sata da ode na 70C sto ti bas i nije dobro :S: Menjaj kuler :)

edit: da se razumemo, meni je 27 minuta "par minuta" kod ovakvih testiranja :)

Poslednja izmena:
Da, da naravno, smor mi je da blejim 4h + da bi dokazao nesto, evo pikam dotu i tmn sve je ok za sada.
Sto se tice vreline svi ventovi su na 800, a i mislim da vcpu moze jos dole.
Orthos bas optereti cpu, mislim da u normalnom radu sigurno ne prelazi 60c.
Jos par blagovremenih testova i zategnucu ga bas.

edit, eo crysis max temp :)

Poslednja izmena:
u bre, sto si se nadrndao :) Ne treba nista da dokazujes, ja sam te samo zamolio da kazes koji napon @ koji klok je stabilno kad istestiras sve i to je to. 27 minuta orthosa je daleko od potvrde stabilnosti, ali to je vec tvoj problem :) Meni je svejedno jel tebi komp stabilan ili ne :) Najvaznije je da je tebi ok i da si ti zadovoljan ! :wave:

Ma de sam se nadrndao, smor mi to da radim :D nhf :)
To za dokazivanje sam rekao bezveze u smislu da me smara da cekam.
Ali pusticu ga veceras, ovo je i ovako bilo iz prve ruke :D

Spustio sam ga u biosu na 1.28xx, e a sta mu dodje ovaj vdroop ctrl, sta dobijam/gubim ako ga iskljucim?

Nazad
Vrh Dno