Šta je novo?

[E72] Zvanicna tema

Jel radi SIM kartica kada je ubaciš?
Možda je "samo" crkao ekran.

Kada je upao u vodu, ti ga izvadio i rsklopio, bitno je da ne pokušavaš da ga uključiš dok se DOBRO ne osusi. Može da ima uticaj i voda u koju je upao, da li je slana (morska), puna peska, prašine ili je čista voda (tipa WC šolja :d).

Evo posle dužeg sušenja sam uspeo da ga upalim. Erkan radi bez problema, ali tastatura ne reaguje, tj. reaguje povremeno. Verovatno negde i dalje ima vode koja pravi probleme. Probaću da ga "dosušim", pa ako ni to ne pomogne nosim ga u servis.
Upao je u čistu vodu, tako da se nadam da mu dodatno čišćenje neće trebati. :)

Nisi trebao da zuris sa paljenjem... Koliko ja znam procedura kod takvih slucajeva je sledeca: rastaviti fon u sto vise delova i cekati sto duze da se telefon sto bolje osusi...ako je upao u cistu vodu kao sto kazes kad se dobro osusi ako nije pretrpeo posledice prilikom samog upada u vodu trebao bi da radi bez problema.

Očistio sam kontakte koji povezuju tastaturu sa pločom, pa sad tastatura radi bez problema. Zapravo, sve radi bez problema dok se ne ubaci sim kartica. Sa karticom se telefon gasi odmah nakon uključivanja. Ali kada ubacim bateriju sa drugog telefona, sve radi bez problema, tako da je verovatno riknula baterija.

Gledao sam na netu, cene se kreću od 1000 do čak 6000 din. U čemu je fora? Kapiram da ima originala i kopija, ali nekako baš veliki raspon cena. Vredi li se uopšte cimati sa kopijom ili odmah uzeti original?

Sa kopijom ocekuj 1 dan max...ja imam kuci jednu kopiju koju sam kupio kao rezervu,probao je i video da sam bacio pare...tako da ako utvrdis da ti sigurno treba baterija idi odmah na original da ne gubis i zivce i vreme. Inace original je oko 40e cini mi se

sent from TT

da ne generalizujemo, ima i kvalitetnih baterija koje nisu oridjidjidji, pa cak i kvalitetnijih od fabricke... Naravno, ne na buvljaku i ne za 5-10 evrica :d

^^^ Ok,slazem se...ali,ako ne planira da prodaje fon ,a i kad dodje vreme za prodaju,pametnija investicija je originalna baterija.

sent from TT

Dali neko moze da mi kaze,postoji opcija za pozive van imenika da si nedostupan kao i SMS,u pitanju je nokija e 52 video sam skoro kod jednog lika
Hvala

advanced call manager? Dolazi preinstaliran...

^^^ wow! Ne verujem... prvi put vidim da je neki fw dogurao do 70 i kusur i jos za relativno star fon,nokia cim moze batali sa ispravljanjem bug-ova (cim se pojave nekoliko novih modela) ...tako da sam stvarno iznenadjen.. nadam se da bar taj fw donosi nesto korisno,a ne kao prosli update :s

sent from TT

instalirao, ne vidim nikakve bitne promjene (kamera npr i dalje baguje :p )
PS Dobili smo smajlije u porukama i novu aplikaciju...
Latest software release for Nokia E72 is 071.004

Nokia E72

The following new features and updating options are available for your Nokia E72.

New, faster version of the web browser, including web search integrated into the web address field, and support for multiple windows
Here and Now application, which provides you with timely information on your current location, including the weather forecast and details of local movies, restaurants, and events
Emoticons can be used in text and multimedia messages
New versions of Maps and Ovi Store
Ovi Contacts removed
General performance and usability improvements

Da li su jedan firmware izbacili da na kraju liste izmena ne bude neka izmišljena stvar poput:
General performance and usability improvements

Jel to za smajlije ona fora da od karaktera izbaci sličicu ili sada postoji neki shortcut za smajlije? Mislim, šta god da je, nije mi potrebno, već pitam, da znam :d

izbaci slicicu, nema shortcut :p To sam odmah provjerio. Ova "nova" aplikacija je prilicno beskorisna, makar meni.
A sto se tice stizanja do fw70, lako im je, kad skacu sa 50 na 70 :-/

A sto se tice stizanja do fw70, lako im je, kad skacu sa 50 na 70 :-/

Pa nema bas veze sa tim,nego mi je cudno (pohvalno) sto na primer za E72 peglaju jos uvek FW ,a za N86 na primer poslednji SW je 30 nesto,od pre Hrista... ne znam koji su im kriterijumi za te stvari.

Kad bih imao osjetne promjene, imao bih razloga za veselje ;)

^^ Broj prodatih telefona? :)
Za E72 i dalje postoji (mala, ali postoji) određena potražnja u maloprodaji.

^^^ Pa to ima smisla. Ako je po tome onda u Nokii da urame jedan E72,jer im je to najsvetlija tacka u zadnje 2 godine:)

sent from TT

Ljudi imam jedno pitanjce da li je Mobile F Secure stvarno besplatan ili je samo download besplatan a on skida kredit u pozadini. Ja sam postpaid i stvarno mi ne treba veci racun od ovog sto placam mesecno. Ajde neko da mi odgovori i to fast ako skida kredit da brisem momentalno. Unapred zahvalan pozz svima.

Besplatan je ako se koristi samo protiv kradje telefona. Da bi radio i antivirus deo programa, mora da se plati. Ne skida kredit, sem ako ne radiš osvežavanje programa preko GPRS.

Ja sam primetio jedan ogroman improvement :)
Mene je mnogo nerviralo to sto kada krecem broj brzo, brojke kasne sa ispisivanjem na ekranu, postojao je neki delay, sada toga nema, napokon!
I cini mi se da je krtanje kroz menije brze!

EDIT: I dalje ne mogu da uklonim password koji sam postavio kada se ukljuci mob, ne postoji opcija, to je bag koji cinimi se se desava i kod drugih koliko sam procitao.

Poslednja izmena:
Ako neko može da mi pomogne - nov sam korisnik ovog telefona.
Naime u pitanju je kamera. Često mi se desi da je kompletna polovina fotke, leva ili desna,
neoštra, a druga je ok. Snimano danju, na otvorenom.
Definitivno izgleda da neznam ovo koristim.
Čemu služi beli okvir u sredini, koji nekad pozeleni uz prateći zvuk.

Ako ste već raspravljali na ovu temu dajte neki link da ne davimo druge.

Hvala!

kada beli okvir pozeleni znaci da je telefon uradio auto focus, i tek tada bi trebalo da slikas.

kada fotografises, prvo drzi prst na glavnom tasteru dok ne pozeleni taj okvir, to znaci da je fokusirao, pa tek onda pritisni do kraja.
zato su ti neostre slike bile, nisu bile fokusirane.

da moras ponoviti postupak, nije fokusirao lepo.

Interesantno da o ovome nema ni jedne jedine reci umanualu.

Hvala obojici na pomoci!

Gde moze da se nadje ili naruci original maska? To je u Srbiji pitanje od milion jura xD

Može da se naruči u ovlašćenim servisima, ali ti se nikako ne isplati.. (čini mi se da je maska sa ugradnjom reda veličine 80 EUR).

Malo kasnim sa odgovorom, ali bih se isto slozio da novi firmware nije bas neko poboljsanje u odnosu na stari.
Mene smajliji (tj slicice smajlija) u porukama strasno nerviraju, ako neko zna kako mogu da se uklone, neka kaze :)
Jedine prednosti ovih novih update-a jeste sto mi Garmin uopste ne puca, generalno ubrzanje telefona koje navode sa svakim update-om ne vidim.

Nego imam jedan problem koji nisam ni sam siguran da li je vezan za telefon ili za mrezu. Naime telefon u jedno 20% slucajeva kad salje sms posalje isti sms 2 puta (nebitno na koju mrezu saljem). Ponekad uspem da ga "presretnem" posle prvog, posto ostavi poruku u outboxu jer navodno nije uspeo da je posalje odmah, pa odlozio slanje za par minuta, a poruku je u stvari poslao... Koristim telenor mrezu, pa ako neko moze da kaze u cemu je problem bio bih zahvalan. Naravno software je najnoviji, a isto se ponasao i sa prethodnom verzijom i sa novom, pa to iskljucujem kao mogucnost.

Dalje, ono sto me pomalo neprijatno iznenadilo, zvucnik (u slusalici) pocinje da mi crkava... Tj sve vise susti dok razgovaram. Pritom telefon od kako je nov ima 54h razgovora, cini mi se da to nije puno.
Nadam se da kad ga reklamiram u Telenoru necu cekati na telefon 2 meseca (jos je u garanciji).

@zulu 92
Kako si uspeo da unistis masku? Posto, meni je telefon star preko godinu ipo dana, i dalje izgleda veoma slicno kao prvog dana. Mada, ja ga stalno nosim u futroli, i uvek kad mi ispadne ispadne zajedno sa futrolom :D

Nazad
Vrh Dno