Šta je novo?

E3 2011

E3 je tek počeo, tako da mozda do kraja bude iznenađenja s obzirom da su glavne konferencije zadnjih par godina bile razočaravajuće!

lol, citam sad da je Cole iz Infamous-a u SF vs Tekken? rofl :D

Bilo je i danas par zanimljivih stvari (van i na glavnim konferencijama). Ali ove glavne konferencije su zaista zakazale, jedino je EA odradio to otprilike kako treba, tj. bez smaranja nepotrebnim glupostima.

Bioshock Infinite ce imati i Bioshock kao bonus... Taman nemam prvi deo. :)
Takodje je najavljena GoW kolekcija, tj PSP naslovi koji ce izaći na PS3. Izgleda da sve više prate taj trend, bas sad kada se razmišljam da nabavim PSP... S obzirom da ce i Peace Walker izaći za PS3 sve manje mi se daju pare za PSP. Mozda jednog dana onda PS Vita!

Ja sam zadovoljan sto Sony nije uprskao stvar kao uvek sa cenom konzole. 250 eura je i vise nego fer za ovo mocno parce hardvera pogotovu sto su svi mislili da ce minimum biti 300 pa navise.

Nisam bio u mogucnosti da gledam ove konferencije na E3 i bas mi je bilo krivo sto propustam to ali sad vidim da i nisam nista bitno propustio. Onaj cruiser gameplay mi je solidan, raznovrstan i lepo izgleda. Ne mogu da se otmem utisku da je neko recimo mesecima pravio onu lokaciju da bi igrac to preleteo za 3-4 minuta he he. Vidim da su dodali onaj hit marker prilikom pucanja i u singleplayer sto nije lose. Trejler me je sa druge strane odusevio, cela ekipa je na okupu (a ne znam da li je onaj lik Flin koji se vratio iz mrtvih? neki kazu da jeste... ne znam)

Tomb Raider mi je super, citao sam opis iz jednog od onih magazina koji je sve to lepo docarao tako da je ovo sto sam video bilo ono sto sam i ocekivao jedino me nervira Lara koja stenje i vristi ko neka *****ka. Razumem da je mlada i neiskusna ali ipak... :)

MS i 2 nova Halo-a... what else is new, mada voleo bih da vidim stari Halo u novom engine-u, da vidim na sta lici i da se podsetim malo.

Nekako mi ovi Sonijevi handheldi iako kul nekako stalno oduzimaju resurse i potencijal za PS3, ocekivao sam nesto vise za isti osim cell shaded Sly-a. Jel ima za PS3 jos nesto novo sto sam propustio? Gde je nova Quantic Dream igra? Cekaju na Gamescon? Glupost. Svake godine ista prica, E3 je ustvari sve losiji i losiji ne samo za Sony.

Ninja Gaiden 3 deluje fino.

MS konferencija ukratko
[youtube]sLsuB1xw1sU[/youtube]

XxnpI.jpg

Inače PS3 deo konferencije po prilično razočaranje, pogotovo što se nisu ni dotakli Dark Souls-a.

From Sofware ne radi exkluzivu za njih , bice verzije i za xbox , pa se mozda zbog toga Sony toliko ne ponosi buducim naslovom :p. A u cetvrtak oko 20:20h imaces stream o Dark Souls :d

Slike su prejake, naročiti prva!!!
Mislim da je Sony imao OK konferenciju.Ništa spektakularno, bez bombastičnih najava (lično sam se nadao GoW četvorci), ali bilo je naslova koje vrijedi pratiti....
U septembru izlazi GoW PSP kolekcija, i to na disku što me je obradovalo (mislio sam da će biti ''download'').
Pogledao sam i trejler za novu multiplatform igru Insomniaca, nisam nešto ''zagrijan''...

Heavy Rain, MGS 4?!

Ranije je to jos pocelo.. MGS je mozda to 'patentirao' ali sad je tako u svakoj igri bukvalno. To pretvaranje igara u holivudske filmove ce ih dokusuriti.. Ako vec mora nesto da bude 'cinematic' onda nek bude na nacin kako COD rezira scene ali dok igras, kao prolazi patrola a ti se ustekas u zbunje i cekas da prodju, sve vreme je 'filmski' napeto ali ne odlazes gamepad na sto..

Ranije je to jos pocelo.. MGS je mozda to 'patentirao' ali sad je tako u svakoj igri bukvalno. To pretvaranje igara u holivudske filmove ce ih dokusuriti.. Ako vec mora nesto da bude 'cinematic' onda nek bude na nacin kako COD rezira scene ali dok igras, kao prolazi patrola a ti se ustekas u zbunje i cekas da prodju, sve vreme je 'filmski' napeto ali ne odlazes gamepad na sto..

Mogli bismo dugo o poreklu toga, ali i mene strasno smara. Ne u smislu da "ne igram, nego gledam", nego kompletan fokus na te stvari, vise se skoro i ne zna sta su najvazniji elementi gameplay-a na nivou cele industrije. Zbog toga bih danas 'ladno mogao da uzmem neku igru iz '94. koju pominjete i da je igram sa velikim zadovoljstvom samo zato sto mi samo igranje (interakcija) to pruza.

Ako vec mora tako, primer u kome mi ne smeta kako je to odradjeno je Half-life, tu ucestvujes u svemu i sve je uvek iz prvog lica, a i slusajuci Valve se vidi da su bas vodili racuna o toj vrsti "smora" kod igraca.

Najgore mi je kad nesto odradis 5 sekundi, pa onda kratak cutscene u kome otrcis do covera :), pa nastavak. I uopste, spojilo se hiljadu nekih novih elemenata koji zajedno daju nesto sasvim drugo u odnosu na ono sto sam ja smatrao video igrama. Zato mnogi igraju samo multiplayer, jer sve to nestaje i ostaje im samo ono sto im se radi.

Fali mi vrhunski gameplay u svim zanrovima i to sve vise.

A sve ovo pricamo u trenutku kada u sve igre (sta god se u njima radilo) ubacuju podrsku za Kinect i Move. Stvarno tuga.

Poslednja izmena:
Znam da nekima smeta svo to filmsko iskustvo, ali ja bas zbog toga volim i cenim MGS!

Vi se ladno jos uvek igrate:)

Ko misli da je ovaj E3 loš neka sačeka sledeću godinu kada sve što budemo mogli da vidimo budu pečurkice, vodoinstalateri u tregerima, dinosaurusi, princeze, vodovodne cevi, gej zeleni elfovi i ostali crap koji Nintedno uspešno prodaje već decenijama i zarađuje masne pare na tome.

Naravno MS će još jače da udari u Kinect(imals) kolce, Dance Dance Retard and LoseYourWeightWhilePlayingGamesOnBoard.

Mislim da nije u redu puno kuditi Sony. Ipak su preživeli cunami (bukvalno) kao i fijasko sa Geohotom (sprdnja od suđenja + Credit Card Theft: Anonymous Revenge). Mnogo su love izgubili u poslednje vreme, dobro je i ovo što su skrpili za E3.

Nepristrasno, kao sto covek od tebe i ocekuje :).

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Mislim da nije u redu puno kuditi Sony...
... dobro je i ovo što su skrpili za E3.

Ja sam slao SMS za Japan, možda je Sony dobio deo, sem ako nisu znali da ja zbog Nintenda šaljem :p.

3rd party igre za WiiU
[YOUTUBE]EAlqC-9HTm4[/YOUTUBE]
sav video je iz PS3 i XBOX360 verzija

Ne znam da li ste gledali N konferenciju, ali ja mislim da je Nintendo kupio EA :trust:

^u americi , tako da je istrazivanje irelevantno za nase ili EU ili globalno podrucje :p

Vala i ja doprinosim sa svojih 27 :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno