Nasmejao si me i onda sam se zapitao zasto je i kod mene razmakUvek mi je bila misterija zašto ljudi ne izvade isti dan i LK i pasoš 😁😁
Mogao sam da sam imao mozga tad, mada pitanje je da li imam i sad. A secam se da su ranije dokumenta morala negde da se oglasavaju da su izgubljena, znam da je bila peripetija.Mogao si sa 18 da "izgubiš" LK pa da izvadiš novu kad si vadio pasoš.
U mom slučaju ceo proces je trajao mesec dana, tako da na kraju bio 20 dana bez važeće vozačke.Meni je sad već frka jer mi vozačka ističe za dve nedelje, nadam se da će se rešiti dotad sve...
A može li vozačka i LK odjednom, pri čemu je za LK već zakazan termin? Sada mi pade na pamet. Pri čemu vozačka važi još 18 meseci...Uvek mi je bila misterija zašto ljudi ne izvade isti dan i LK i pasoš 😁😁
Evo moje hronologije: 13. marta 2024. podnet onlajn zahtev, 15. javljeno da mora uživo (prethodna priča), 21. sam išao uživo (bio je četvrtak), neki dan naredne sedmice otišao da preuzmem (ne znam tačno kad, ali to znači da sam uzeo najkasnije u petak, 29. marta, što je samo osam dana kasnije). Da stvar bude zanimljivija, 1. aprila mi je preko eUprave javljeno da je spremna za preuzimanje: Поштовани/а, Дошло је до промене статуса Вашег захтева. Нови статус: ОБРАЂЕН. Коментар: Преузмите Вашу возачку дозволу у Полицији. Dakle, javili su mi nakon što sam već preuzeo, hahah, ali eto, suština je da javljaju ako nisi u mogućnosti da sam odeš da proveriš. U normalnim okolnostima dve nedelje jesu dovoljne, ali nikad se ne zna.pretpostavljam da će me zvati iz MUP-a?
Ne znam kakva je tvoja policijska stanica, ali kod mene to ni ne bi imalo smisla, pošto su odvojeni šalteri. Zakazivanja za vozačku ni nema, a ne možeš ni istovremeno da stojiš u dva reda.A može li vozačka i LK odjednom, pri čemu je za LK već zakazan termin?
Ima tu više razloga - i zašto nije dobro i zašto nije moguće uvek menjati oba dokumenta zajedno.Uvek mi je bila misterija zašto ljudi ne izvade isti dan i LK i pasoš 😁😁
Tako sam uradio i prazno.Prijavi se mobilnim telefonom (ConsentID) i probaj ponovo.
meni se nekoliko puta desilo da stigne email, a u sanducetu nistaDa li se nekom dešava da dobije e-mail da se dokument nalazi u esandučetu, ali ga tamo nema, prazno. Radi se o izvodu iz MKR. Dobro što sam tražio i u pismu.
Poslednji updejt, stigla vozačka i slika je preuzeta sa poslednjeg slikanja, tj. sa lične koja je u toku izrade ili nije još preuzeta na šalteru. To treba danas da preuzmem ličnu. Za vozačku je trebalo 4 radna dana da dođe do mene.Evo da javim, pre pola sata mi stiglo:
Поштовани/а,
Дошло је до промене статуса Вашег захтева.
Нови статус: ОБРАЂЕН
Коментар: Пратите испоруку Возачке дозволе преко сајта ПТТ Србије, Ваш број пошиљке : xxxxxxxxx
Срдачан поздрав!
Pre tri dana poslat zahtev.
Pretpostavljam da ovo znači da će ipak sve proći okej![]()
VIdeh da je neko to pisao. Znači samo to. Čudi me, ispade ConsentId dosta jednostavno rešenje. Brže i u pošti završiti nego u mupu, a plus ne trebaju čitači i instaliranje aplikacija itd.sa sertifikatom mozes da aktiviras consent id. to je razlika![]()
Interesantno.Ja mu ništa nisam radio, a izvadio novu LK pre dva meseca. Stari sertifikat kojim je kreiran ConsentID je istekao pre mesec dana, ali CID radi i dalje, piše unutar aplikacije da ističe za godinu dana.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari