Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Uradio sam factory reset na telefonu, i sad mi ne radi consentid. Imao sam backup ID-a, ali ga ConsentId izgleda ne prihvata, ali nista ne prikaze, nikakvu poruku o gresci, samo me vrati na prethodni meni. Backup je iz 2023. A imam jos jedan iz 2022, ni on ne radi. Da li je to problem, sto su backup-i stari, za novu verziju ConsentId-a?
Dobio sam mejl da mi je stiglo resenje o porezu za 2025. u esanduce, pa mi zato treba.
Vidim ja da cu morati opet u postu.

E sanduče može da se otvori i sa najnižim oblikom autentifikacije tj.korisničkim imenom i šifrom, ne treba za to ConsentID.

A i sertifikat iz ConsentId backup-a može da se doda u certificate storage na Windows i Android uređajima pa da se pri login na eID sajt bira opcije za login putem sertifikata pa umesto onog iz čipa LK se bira (i podvali) onaj iz ConsentId backup-a 😁😁

Ja se stalno tako logujem jer me smara da kucam gl*pi PIN za ConsentId aplikaciju.

Човече, нисам знао за те форе, хвала вам!

Preporuka je da ima bilo kakav (barem osnovni) pin, password ili biometrijska zastita na telefonu ili racunaru gde je instaliran sertifikat na taj nacin.

Nazad
Vrh Dno