Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Svidja mi se ovo da ne razumem zbog fascinacije komunistickim 😁
Pretpostavljam da pricamo o istoj stvari na razlicite nacine, ali da se zbog razlicite perspektive navodno "ne razumemo". Ovo je svakako off topic.
 
Одштампаш плаћену уплатницу коју генерише банка, однесеш у банку да ударе печат као потврду банке да је плаћено и понесеш у ПУ. Ја сам пре годину ипо за сваки случај тако урадио за пасош и завршио експресно, иначе би било нервирања. Ни ови код мене немају појма о е-уплатама.
 
Dobijam

This site can’t be reached​

prijavas.eid.gov.rs took too long to respond.
gresku kad pokusavam da se ulogujem preko LK (elektronski kvalifikovani sertifikat). Probao sam eporezi i radi.
Probao sam Edge i Chrome i isto je. Firewall sam iskljucio, antivirus je windowsov sistemski. Neka ideja?
 
Da li ti izbaci pop up prozor da izabereš sertifikat?
 
da, odaberem onaj auth, unesem pin i onda se nekih minut nista ne desava i izbaci gresku
 
Možda imaju neko održavanje ili sl, ili im je prosto nešto zabagovalo kod pristupa sa sertifikatom. Sa lozinkom radi redovno.
 
Dobijam

This site can’t be reached​

prijavas.eid.gov.rs took too long to respond.
gresku kad pokusavam da se ulogujem preko LK (elektronski kvalifikovani sertifikat). Probao sam eporezi i radi.
Probao sam Edge i Chrome i isto je. Firewall sam iskljucio, antivirus je windowsov sistemski. Neka ideja?
Ne znam da li je ovakav sled događaja slučajnost ili ne, ali rešio se problem na sledeći način.
Pokušao sam prijavu iz hroma. Ista poruka o nedostupnosti. Kopirao sam adresu i ubacio u firefox. Prijava je uspela!?!
Izdao sam si parametre za consentID i proradilo je i to. Od tog momenta se mogu logovati na eupravu preko consentID (u mom slučaju je bilo važno da aplikacija bude neaktivna u momentu pokušaja logovanja sa cID, pa da se onda uđe i tamo odobri zahtev).

Hvala svima koji su pokušali pomoći!
 
Poseban ID za svaki telefon mora, odnosno za svaki nalog ide poseban ID, dođe mu isto znači.
 
Koliko se placa zamena ostecene licne karte i moze li preko ovog sajta sve? hvala

Inace nisam registrovan pa reko da probam onda.
 
Nešto malo preko 2000 din.
 
Manje je placeno 2017 kad je izdata.. a da li mora papirologija slikanje otisak? Ili je samo predam, dobijem tipa potvrdu i dodjem po novu?
 
Ja sam prosao sve, otisak itd...

Idu 2 takse.

Screenshot_20230124-204414_Gmail.jpg
 

Prilozi

  • Screenshot_20230124-204410_Gmail.jpg
    Screenshot_20230124-204410_Gmail.jpg
    36 KB · Pregleda: 20
Jutros otvorim zakazivanje termina za LK, kliknem na neki termin nisam potvrdio zakazivanje i taj prozor ostane u pozadini, zaboravio na njega,
E sada mi stoji da sam zakazao termin, a kada pokušam da vidim koji termin, jer nemam pojma ni koji dan sam kliknuo, kaže srvis nije dostupan. Nakon 3-4 pokušaja, jednom je izbacio, termin nije rezervisan/zakazan/tako nešto - pokreni zakazivanje. I nakon toga servis opet nije dostupan.
 
Stičem utisak da su Euprava i MUP na ratnoj nozi, a mi smo kolateralna šteta. Pre nekog vremena euprava je blokirala gomilu sertifikata MUP-a. Sada mi u MUP-u kažu da uplata nije prošla, iako sam prethodno dobio potvrdu od euprave da su dažbine plaćene. Ništa bez papira - morao sam da idem u banku za potvrdu o plaćanju. Luda kuća.
 
Meni dozvola stigla za 3 dana, a uplata istog minuta proknjižena. Očito je shit samo kad moraš lično među panduranciju.
 
Meni dozvola stigla za 3 dana, a uplata istog minuta proknjižena. Očito je shit samo kad moraš lično među panduranciju.
Vozačka - morao sam zbog godina. Iako tako ne piše u propisima, ako se dozvola menja u godini u kojoj se puni 65 ide procedura kao da si stariji. A kao da euprava nije prosledila MUP-u da je plaćeno.
 
Ulogovao sam se na ConsentID na Android telefonu, objavio je da je potrebno uraditi update. Posle update nisam mogao da se ulogujem sa sadasnjim pin-om. Otisao sam na Eupravu na racunaru sa sertifikatom na kartici i tu je stajalo da je kvalifikovani potpis u cloud-u neaktivan. Uradio sam aktivaciju, stiglo je obavestenje da je u toku. Posle 5-10 min status je promenjen u aktiviran. Probao sam na telefonu ali i dalje stoji samo pin polje ali lozinka ne prolazi. Ne postoji back i neka druga opcija. Euprava mi je odgovorila da je potrebno deinstalirati aplikaciju i ponovo instalirati i uraditi aktivaciju, parametre mogu da dobijem u posti ili sam da ih izdam ukoliko imam sertifikat i dvofaktorsku autentifikaciju na racunaru. Probacu kasnije da uradim novu instalaciju i aktivaciju.
Na forumu nisam naisao na razgovor u vezi zaboravljenog pina ako je pin bio zaboravljen, pa ovi koraci mogu da pomognu nekome.
 
Evo trebam da vadim pasos istekao mi i reko aj da probam da zakazem termin online. Ali ne mogu da se registrujem, pokusam da prilozim slike licne karte i uvek mi pise "niste prilozili nijedan dokument" probao sam i na kompu i na telefonu i isto je.
 
Jel ta ConsentId aplikacije nekad radi?? Keva je danas išla da joj za poljoprivredno gazdinstvo / zbog pristupa eAgrar portalu izdaju podatke za taj ConsentId i ne radi dodavanje ID-a u app.

Kad se samo skenira QR kod i otvori u browser-u link koji predstavlja taj QR kod izbaci neku nginx grešku 🤣🤣🤣 (& 🤬🤬🤬), a kad se u ConsentId Android aplikaciji skenira QR prikaže isti info koji piše na tom papiru za QR kodom i dalje kad se bira opcija da se doda vrti loading ikonicu u beskonačno i ništa se ne dešava (tačnije dešava se da ako se telefon zaključa onda stoji i pozadini UI za kucanje PIN koda a preko njega i dalje se vrti kružić i ne dozvoljava ni kucanje PIN). Ista stvar i kad se ručno kucaju podaci sa papira umesto da se skenira QR kod.

p.s. Keva naravno da nema sertifikat ubačen u ličnu kartu.
 
Parametri se i izdaju na papirima za one koji nemaju sertifikat na lk, ili imaju lk na koje ni ne može da se instalira.
 
Jasno mi je šta čemu služi. LK cert spominjem jer je ranije ovde pisano da su oni koji ga imaju mogli da rešavaju probleme sa ConsentId app.
Dakle, čisto napomena da tako nešto nije opcija za kevu da rešim.

Osnovna stvar je bila da pitam radi li to đubre trenutno i generalno.
 
Ja koristim za majku ali je sve podešeno i instalirano pre updejta aplikacije consent id, parametri iz pošte su radili normalno, moguće je da je problem sa novom verzijom app.
 
@shamanNS

Jel ti verifikovan nalog za majku za e-upravu?
Ne secam se sad bas tacno ali za vreme korone sam nekom otvorio nalog na eupravi i nije bila prosla verifikacija naloga koja traje tipa nesto 48h i isto nisam mogao da aktiviram constenid.
 
Ako misliš na slanje scan-a tj očitane lične karte to je odrađeno čim je kreiran nalog, a kreiran je tipa april 2021. kad su trebale potvrde o primljenim kovid vakcinama i/ili digitalni zeleni sertifikat.
I proverih da login na eUprava sajt sa username + password još uvek radi.
 
Nazad
Vrh Dno