Šta je novo?

dx10 agp

smile

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2000
Poena
619
Jel ima negde kod nas da se kupe dx10 kartica za AGP?

I mene zanima, ako ima neki Ati 2600 pa još i sa DDR3...

najbolje kupi 7600GT AGP, sa 2600 serijom neces se naigrati u DX 10

najbolje kupi 7600GT AGP, sa 2600 serijom neces se naigrati u DX 10

Kako mozesh to da kazesh. A sa 7600gt ce se kao naigrati dx10 igrica.
Ko ga tera da igra dx10, uostalom 2600(bilo koja) je brza od 7600gt, i josh malo dok se ispeglaju drajveri bice super. Zasto navodish seriji 2600 podrsku za dx10 kao manu, jer ne mogu dobro da teraju dx10 igre , pa je zbog toga bolje da uzme 7600gt koja moze dobro da tera dx9 igre. Kao da 2600 to i nemoze i to bolje. A usput razlike u ceni nema

U dx 9 modu prednost 2600 serireje pre svega pro ddr3 nad 7600GT je veoma diskutabilna iako je ima ona jako mala a ima igara koje bolje rade sa 7600gt sigurno.
DX 10 mod nije mana samo je neupotrebljiv (radi lepo ali u 800x600).

Da, a i zaboravio si na mnogo bolji kvalitet boja na ATI-ju, plus shto se moze staviti aa i hdr u isto vreme, svi oni napredni aa,.... NE, mislim da je 2600pro ddr3 mnoooogoooo brzi od 7600gt. Osim ako ti ne prichash o 7600gt kolokovan do iznemoglosti vs def 2600pro ddr3 (mada i za to nisam bash siguran). I opet cene su im slicne (razlika je zanemarljiva), a josh dok ati popravi drajvere, ima da bude super karta.

Bolji kvalitet prikaza i reprodukacija boja u danasnje vreme je vise stvar navike nego neke stvarne razlike, a preporucio sam 7600GT AGP iz nekoliko razloga:
1. Daleko se lakse nalazi a cena je tu negde.
2. Starije igre (do pre par meseci) rade brze na 7600GT (FC, COD2, NFSMW, Settlers II Aniversary, Quake 4, Serious Sam 2, a novije jednako brzo MOHA Airborn npr.)

imao sam obe kartice za PCI-E tako da znam o cemu pricam.

Poslednja izmena:
Bolji kvalitet prikaza i reprodukacija boja u danasnje vreme je vise stvar navike nego neke stvarne razlike, a preporucio sam 7600GT AGP iz nekoliko razloga:
1. Daleko se lakse nalazi a cena je tu negde.
2. Starije igre (do pre par meseci) rade brze na 7600GT (FC, COD2, NFSMW, Settlers II Aniversary, Quake 4, Serious Sam 2, a novije jednako brzo MOHA Airborn npr.)

imao sam obe kartice za PCI-E tako da znam o cemu pricam.
1.Slazem se
2.Starije igre rade dobro i na 2600. Zar je bitno dal kartica daje u tim igricama 60 ili 70 frejmova.Mislim da nema smisla porediti te kartice u tim igrama. Dobro pa nisi reko da je 7600 brzi u kanteru od 2600

Netreba da preterujemo, 2600pro ddr3 nije losa kartica, da kupuje za PCI-E magistralu svakako bih to pre preporucio nego 7600GT. Razlika u brzini u starijim igrama kao sto si rekao nije velika ali postoji, occ 2600 kartice pomaze ali ne puno obzirom na npr 200MHz veci takt jezgra dok 7600GT daleko direknije odgovara na povecan takt (mada se i manje klokuje).......

Nemam nameru da igram igre u Visti (dx10), zato mi služi XP.
Trenutno koristim MSI 6600 GT VIVO , tako da će, bilo šta da odaberem, biti bolje. Tačno je da Atija (AMD) 2600 AGP baš i nema u ponudama.

bezi od atija - kako znas i umes - drndanje s drajverima je samo tako - meni na glupavom ati-ju promeni 56 rezoluciju ekrana kad podignem monitor

Da, a i zaboravio si na mnogo bolji kvalitet boja na ATI-ju, plus shto se moze staviti aa i hdr u isto vreme, svi oni napredni aa,....
Koji bre crni napredni AA modovi, kao i HDR+AA *u isto vreme*... na 2600 Pro?!? :zgran:

Pa to samo marketing, lepo kad pise na kutiji... dok u praksi to znaci - slideshow.
Jos ako ce s tim na DirectX 10...

Koji bre crni napredni AA modovi, kao i HDR+AA *u isto vreme*... na 2600 Pro?!? :zgran:

Pa to samo marketing, lepo kad pise na kutiji... dok u praksi to znaci - slideshow.
Jos ako ce s tim na DirectX 10...

Shto ja sam probao sa njim da igram oblivion tako, i ide fino

Problem je sto ljudi imaju razlicito poimanje termina ide fino. Meni je fino kada mi je prosecan fps 50 a nikada nepada ispod 30fps, dok je nekom prosecan FPS od 25 i min 15 sasvim OK a to je ogromna razlika.

Pa tebi onda nishta ne ide fino sa tom konfiguracijom :)
I verovatno bi bio ipak presrecjan sa 2600, zar ne?
Svi smo mi subjektivni :) Ja i dan danas uzimam samo AMD , nisam imao intela od celerona333 :)

Imam 2600pro DDR3 (nisam jos updateovao profil) i velika vecina stvari radi odlicno u 1024x768 cak i u 1280x1024 (stariji naslovi)... Ali u novim igrama 2600 opasno posustaje, Moha Airborn, Bioshock, novi Settlers ako se potera u High detaljima u 1024 gubi dah i povremeno ima 15fps sto je po mojim standardima neigrivo, tako da je 800x600 rezolucija za ovu karticu da moze sve da gura kako treba.

Poslednja izmena:
Problem je sto ljudi imaju razlicito poimanje termina ide fino. Meni je fino kada mi je prosecan fps 50 a nikada nepada ispod 30fps, dok je nekom prosecan FPS od 25 i min 15 sasvim OK a to je ogromna razlika.
Evo bre, rece covek u postu odmah iznad mog sta i kako... objasni sve :) :D

Poslednja izmena:
U dx 9 modu prednost 2600 serireje pre svega pro ddr3 nad 7600GT je veoma diskutabilna iako je ima ona jako mala a ima igara koje bolje rade sa 7600gt sigurno.
DX 10 mod nije mana samo je neupotrebljiv (radi lepo ali u 800x600).

Potvrđujem!

2.Starije igre rade dobro i na 2600. Zar je bitno dal kartica daje u tim igricama 60 ili 70 frejmova.Mislim da nema smisla porediti te kartice u tim igrama. Dobro pa nisi reko da je 7600 brzi u kanteru od 2600
Lupaš gluposti ali OK, nisi ti kriv, kriv je onaj koji te je tako naučio (napalio te da je to tako). ;)
Npr. CivIV radi sa 7600GS DDR2 4xAA @ 60fps zakucano a R2600 se muči između 20-45fps u istim uslovima.
A to je samo 1 "siromašna" (efektima) DX9 igra.

P.S. Bolje je da ćutiš i da misle da nemaš pojama nego da progovoriš i to potvrdiš. ;) NHF

Poslednja izmena:
Potvrđujem!

Lupaš gluposti ali OK, nisi ti kriv, kriv je onaj koji te je tako naučio (napalio te da je to tako). ;)
Npr. CivIV radi sa 7600GS DDR2 4xAA @ 60fps zakucano a R2600 se muči između 20-45fps u istim uslovima.
A to je samo 1 "siromašna" (efektima) DX9 igra.

P.S. Bolje je da ćutiš i da misle da nemaš pojama nego da progovoriš i to potvrdiš. ;) NHF
VIdecemo kad se ispeglaju drajveri sta ce da bude. Mada s obzirom na to kakve ati ima programere mogu samo da naprave josh gore:type:. USput probaj oblivion, bioshock, ili nesto tako pa uporedi taj 7600 sa 2600.

PS: Nisam znao da je r2600 tako jadan u CivIV

NA kraju krajeva cela ova tema je debeli off jer pogledaj prvi post:bottle:

Svaka vam cast covek vas lepo pita gde da kupi grafiku a vi kao mala deca sta je jace sta je brze

@smile
Ne verujem da ce da izadje agp kartica sa podrskom za dx10
I nema gde se kupi agp kartica sa podrskom za dx10

Poslednja izmena:
Priča se od februara,a najavili su u roku od mesec dana da zvanično izađe.Ja to ne bih uzimao,bojim se da je ipak,manje ili više,uzaludno trošenje novca.

S obzirom na bagove nvidia 7xx serije u AGP verziji,voleo bih da vidim kako će da radi tek dx10 na dx10 igrama...

Nazad
Vrh Dno