Šta je novo?

DVD Shrink pomoc potrebna

U svakom slucaju hvala svima na ukazanoj podrsci i savetima, ostaje mi jos da DVDrebuilder pustim da odradi kako ste mi rekli pa cu postaviti slike da vidite kako je ispalo.
@MR.BIG
i šta bi sa tim ?

Pa .............. prilicno blokasto ali izgleda da bas ne znam da podesim DVDRebuilder.:wall:

Probacu jos jedno podesavanje pa se javljam

Prilozi

• Bitmap-57.jpg
    Bitmap-57.jpg
    45.5 KB · Pregleda: 54
a volis da se vidi svaka vena |>>

ko sto rekoh sa ovom verzijom nema podesavanja... samo odaberes kvalitet kompresije (stavis max) i vozi misko...

Hvala na pitanju, jer u stvari nisam uopste siguran sta i kako u rebuilderu, tu ima svasta nesto i zenskih i sve. Sa ovim podesenjima sam dobio uzas!

Nisam hteo da vas previse maltretiram ali bih zaista prijao jedan slikoviti savet :)

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    102.1 KB · Pregleda: 37
  • untitled2.JPG
    untitled2.JPG
    108.1 KB · Pregleda: 31
  • untitled3.JPG
    untitled3.JPG
    118.4 KB · Pregleda: 47
aaa.... ti imas professional... ja nemam |>
a i dalje nije jasno koji encoder si korisito, tj dade ti tu neka podesavanja, ali nisi nisi pokazao koji metod kompresije si izabrao... jel imas cce sp instaliran inace? cce bi morao da da najbolji rezultat... kolko je taj materijal uopste dugacak?

auh...ja ne znam o chemu prichate al neshto opasno greshite kad je dvdrebuilder u pitanju. ja ga koristim od kada se pojavio...ima 2 godine sigurno...(mozda gresim).
uvek idem klasiku (ostavim ga celu noc) : CCE, jedno 6 pass-ova i rezultat je uvek iznad ochekivanja, da ne kazhem fenomenalan.
vrhunac mi je dvd koncert od Disturbed-a na kom sam ostavio sve audio streamove, menije itd..nekih 1.5 GB....nista nisam izbacio , a ostalih 6gb video materijala sam spakovao na 3...za neverovati je koliko je dobro ispalo...
shrink i svi ostali transkoderi su teshko sr...e, nero dodushe sam chuo da se znachajno popravio sa svojim Recode-om...kao i da je dvdshrink sad ok za manje dvd-ove...gde stepen kompresije nije toliko veliki.
mene licno ne interesuje to jer mi jedna noc nikad nije problem da ostavim komp da radi.
poredjenja radi Disturbed sam odradio jednom i u 12 prolaza...da vidim efekte....al mi se chini da je sve preko 6-7 prolaza besmisleno.
shto se xvid/divx-a tiche potpuno masjhite poentu kad govorite o fajlovima od 3-4gb..
xvid il divx NE MOGU da naprave toliki fajl jer jednostavno nikad nece dodeliti veci bitrate od odredjenog nijednom segmentu video materijala. poenta je u samom kodeku, kako on radi , matematici koju koristi itd...
probajte sa xvidom, dajte mu da moz4e da napravi koliki ocete fajl i ko uspe da predje 2gb svaka mu chast...(mozda sad lupam sa cifrom od 2Gb ali poenta je ista)
zakljuchak : idi na doom9.org...procitaj guide za dvdrebuilder, nabavi dvdrebuilder bundle sa regovanim CCE-om kako bi mogao da radis vishe od 2 pass-a i vozi. Za HC ne znam , neko ga pomenu, chuo sam da je xtra ali ga licno nisam probao..
srecno

Poslednja izmena:
@austin
Citiram sebe:
heh, rebuilder bi trebalo da je generalno bolji, ali u nekim specifičnim situacijama zna da zakaže.

npr. lort:rotk (skoro 3h) je recimo recode (ili shrink sve jedno) uradio posao mnogo bolje nego rebuilder (cce sp).

ako imaš original "povratak kralja" probaj.
baš me interesuje šta će da ispadne.

uvek idem klasiku (ostavim ga celu noc) : CCE, jedno 6 pass-ova i rezultat je uvek iznad ochekivanja, da ne kazhem fenomenalan.
koliko znam smatra se da je sve preko 3-4 prolaza nepotrebno.

shto se xvid/divx-a tiche potpuno masjhite poentu kad govorite o fajlovima od 3-4gb..
xvid il divx NE MOGU da naprave toliki fajl jer jednostavno nikad nece dodeliti veci bitrate od odredjenog nijednom segmentu video materijala. poenta je u samom kodeku, kako on radi , matematici koju koristi itd...
probajte sa xvidom, dajte mu da moz4e da napravi koliki ocete fajl i ko uspe da predje 2gb svaka mu chast...(mozda sad lupam sa cifrom od 2Gb ali poenta je ista)
mašiš poentu.
nije štos u tome da se napravi fajl od 4gb, već da se ostavi kodeku dovoljno prostora da odradi posao kvalitetno koliko je to moguće.
a to da ako divx kojim slučajem - karikiram - spakuje 48h hi-def videa u 3 bajta ja uopšte ne vidim kao problem ;)

... nabavi dvdrebuilder bundle sa regovanim CCE-om kako bi mogao da radis vishe od 2 pass-a i vozi...
ali ti zato za cce sp ne treba nikakav hack ;)

ps nego, jesi li ti uopšte probao shrink, recode i tako to ?

Poslednja izmena:
Pazite sad ovu misteriju!!! Pustio sam DVDrebuilder da radi 3 prolaza, trajalo je nekih 8 sati za film od 7,8 GB i prvi deo filma je ispao fantasticno ali zadnjih 50 minuta katastrofa. Evo slikica pa pogledajte razliku.
Nista mi nije jasno :wall:

Prilozi

• Bitmap-0.jpg
    Bitmap-0.jpg
    26.1 KB · Pregleda: 69
  • Bitmap-1.jpg
    Bitmap-1.jpg
    40.5 KB · Pregleda: 73
Pazite sad ovu misteriju!!! Pustio sam DVDrebuilder da radi 3 prolaza,
@MR.BIG
8 sati je dosta...
koja mašina je u pitanju ?
i dalje nije jasno koji si enkoder koristio...

prvi deo filma je ispao fantasticno ali zadnjih 50 minuta katastrofa
pa naravno, tip sa desne slike i enkoder se ne podnose :D

HC encoder sam koristio jer ne mogu da nateram CCE da fercera , javlja mi da path do njega ne postoji tj nema ga a lepo sam ga instalirao i to sve jel.

Masina je :
AMD Barton 2500+
1GB RAM Trancend
X1600 Pro
...........

Kada sam bolje pregledao snimak, samo taj tip sa druge slike ne valja tj sav je u kockama a chapter iza njega opet fantasticna slika. Ko je lud ovde ja ili on? Neverovatno!

Kako da nateram DVD rebuilder da radi sa CCE?

Poslednja izmena:
Kako da nateram DVD rebuilder da radi sa CCE?
prvo koja je verzija i koja varijanta cce (basic, sp, trial (sp/basic), 2.5) ?

pretpostavljam da znaš, ali opet - putanju podešavaš u option-> setup
u zavisnosti od toga koju varijantu imaš.
takođe: mode-> cce, a zatim u options-> cce options opet izabereš verziju.
obzirom da cce u prvom prolazu pravi info fajl, tj ne radi enkoding, u advanced za broj prolaza stavi minimalno 3 (ili možda 4 ;))

možda vredi razmotriti varijantu da se zvuk konvertuje u npr stereo sa nižim bitrejtom i da se tako dobije još oko 450mb za video.
mislim ipak je to oko tri i po sata full screen videa.

Poslednja izmena:
Skroz sam zbunjen moram ti reci... HC je spor, puno sporiji od cce, ali sa tri prolaza rezultat je morao da bude odlican... jel su ti sve ostale scene ok? preziveces da je ta jedna na kocke |) a i nisu to kocke to su kompresioni artifakti (jako puno detalja ima na toj sceni, ovi svi iza se vide, pa vene, pa tako |))

Darth Zool je napisao(la):
@austin
koliko znam smatra se da je sve preko 3-4 prolaza nepotrebno.
verovatno je neko chuo i da je 2 passa previshe....svejedno, idi na nforce.nl pa pogledaj koliko passova rade sve DVD RLS grupe na "sceni", sta ja znam...mozda oni ne znaju bas da ga koriste, ipak izbacuju samo po 5-6 dvd rls-ova dnevno ...i tako vec nekoliko godina....sa sve editovanjem menija, sadrzhaja, ubacivanjem titlova itd....verovatno ljudi ne znaju sta rade...

Darth Zool je napisao(la):
mašiš poentu.
nije štos u tome da se napravi fajl od 4gb, već da se ostavi kodeku dovoljno prostora da odradi posao kvalitetno koliko je to moguće.
ti nisi chitao sta sam napisao > upravo sam na to i mislio, ostavi mu koliko oces prostora i on opet nece preci odredjeni bitrate zbog ogranichenja samog kodeka/matematike, i rezultat kranji ce uvek imati odredjena ogranichenja i falinke (adaptivna furijeova transformacija, vektori pokreta, delta modulacija...da ne tupim sad, imao sam i predmet na faksu iz toga...mada bih morao malo i da se podsetim..)

uputstvo za CCE + rebuilder > http://www.doom9.org/index.html?/guides.htm
a jos bolje nabavi dvdrebuilder bundle 1.04 (sad proverih, izasla je i nova verzija an torrentima...cini mi se da je sad 1.10 zadnja) koji je vec podesen i ready2go. imas ga na torrentima, a ako bas ne mozes da ga nadjes posalji mi poruku pa cu ti ga poslati na mail...

@MR.BIG
... i šta bi ?

Guzva prijatelju, ali evo uspeo sam da namestim da radi CCE pa cu veceras da postavim fotke sa rezultatima : )

CCE je od onog chaptera sa onim tipom sto ga ne vole encoderi :d napravio jos vece brljotine, ovo ostalo je OK. Stvarno mi nije jasno zasto taj chapter ispadne tako katastrofalno! Poslednji chapter isto tako, a ostalih 6 su sasvom OK - na TV izgledaju fantasticno.

Probacu sutra neki drugi film pa ce vidimo ko je :whip:

Prilozi

• Bitmap-3.jpg
    Bitmap-3.jpg
    30.2 KB · Pregleda: 39
  • Bitmap-2.jpg
    Bitmap-2.jpg
    38.3 KB · Pregleda: 47
ako jš hoćeš da se zezaš, možeš da probaš da tom segmentu dodeliš veći bitrejt nego ostatku filma.
npr. u rb-opt može da edituje rebuilder fajlove i nekom segmentu dodeliš veći ili manji bitrejt.

nisi rekao koji cce koristiš.
koliko prolaza si koristio ?
kompresovao si ceo dvd sa sve menijima ili samo glavni deo ?

ps pa lepo sam ti rekao da ga enkoderi ne vole :D

Evo uspeo sam i od tipa kojeg ne vole enkoderi da napravim pristojnog coveka.
Koristio sam DVD Cloner III http://www.dvd-cloner.com/
I reci cu vam da daje najbolje rezultate od do sad svih programa koje sam isprobao da DVD od 8 GB stisnem na 4.3 GB. Film je trajanja 3 sata i 12 minuta.

Prilozi

• Bitmap-10.jpg
    Bitmap-10.jpg
    46.4 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Vrh Dno