Šta je novo?

DVD Shrink pomoc potrebna

• Začetnik teme Začetnik teme MR.BIG
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

MR.BIG

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2004
Poena
350
Problem je sledeci; film je 7,48GB i zelim da ako je moguce "stisnem" isti na 4.3 BG disk.

DVD2one uradi bez problema ali kvalitet je ?????? vrlo!
DVDShrink jednostavno ne moze da ga spakuje na 4,3.
Problem je sto mogu izbaciti svega 40 i koji MB nepotrebnih stvari ostatak je zaista potreban i sve su delovi filma znaci nema spica ili komentara, sve su delovi filma.

Ima li neko predlog, savet,.... a da to izgleda pristojno na TV?

Probao sam DVDRebuilder ali je rezultat krs!

Evo kako ga DVD shrink vidi:

Prilozi

• Shrink.webp
    Shrink.webp
    66.7 KB · Pregleda: 94
  • Shrink 2.webp
    Shrink 2.webp
    54.5 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
ja uopste ne kontam sta ti je problem i sto kazes da dvd shrink NE moze da ga sabije na kolko treba?? ja to jos nisam video da se, a kolko vidim iz ovih shotova sve je ok, stisni start i vozi...

inace dvd rebuilder mora da da odlican rezultat, cak bolji puno od recode ili shrinka, ali to zavisi od kompresora koji korisits i koliko mu vremena das (preporuka: hc vise prelazni, max kvalitet cca 10 sati za 2 sata filma)

znaci gresis nesto opasno |)

Kako start kad film zauzima sa max shrinkovanjem 4.63GB a ne dozvoljava vise stiskanja???

Poslednja izmena:
Ima li neko predlog, savet,.... a da to izgleda pristojno na TV?
jednostavno uradi to iz dva puta.
jednom šrinkuješ koliko može, pa iz drugog puta šrinkovan materijal svedi na kapacitet diska.

obavezno uključi "perform deep analysis..."
preporučujem da na istoj strani uključiš "maximum sharpness".

tih 47MB koje možeš da izbaciš neće napraviti značajnu razliku u kvalitetu tako da možeš da probaš da kompresuješ kompletan disk.

što se kvaliteta tiče, on će ponajviše zavisiti od kvaliteta polaznog materijala.

jesi li razmišljao da materijal podeliš i snimiš na dva diska.

Kvalitet polaznog materijala je vrhunski.

Materijal mi zaista treba na jednom disku.

Hvala na savetu, probacu sa dva shrinkovanja : )

Jos jedno pitanje, svi se nesto hvale kako im DVDShrink brzo odradi posao. Meni je trebalo vise od dva sata za slican film. Ukljucen perform deep analysis. Dali je to OK vreme.

Poslednja izmena:
ako je DVD uredjaj otkljucan brzo odradi
sporije radi sa ukljucenim deep analysis
nsiam probao sa deep analysis, sta vise, ne mogu se setit' kad sam poslednji put koristio DVDshrink

jesi li video sta jos nudi osim Automatic?
nemam trenutno DVD film kod sebe da proverim sam

Poslednja izmena:
Pa jel si probao u video umesto automatic da stavis custom ratio, pa da sam izaberes stepen kompresije, onda podesis da bude na 4.3 gb i to je to.

Poslednja izmena:
Da, probao sam "custom ratio" ali ne dozvoljava ispod ovoga sto je na slikama gore, znaci 56,8 % za glavni najveci fajl.

Sad sam zavrsio sa dva srinkovanja i rezultat je da je film blokast poprilicno. Ispada da DVD2one daje najbrze ali najbolje rezultate, 20 minuta i bolje izgleda od dva srinkovanja. Moracu se zadovoljiti sa tim.

DVDrebuilder po defaultu odradi isto tako brzo ali manje kvalitetno, a da ga podesim da radi vise prolaza i cekam 10 sati a da ne znam sta cu dobiti ........ ne bih bas.

Probao sam i "Shrink to 5" po dobijenom kvalitetu je odmah iza DVD2one.

Ovo navodim cisto da neko koga zanima ima uvid u ove programe. Na svima sam probao isti film koji traje nesto preko tri sata.

Hvala svima, puno : )

Da da, ipak ti je fajl prevelik.

Inace, ovo je svojevrsni test softwera za ovu namenu, pa sad znamo sta nam je ciniti ako budemo u slicnoj situaciji, znaci DVD2one.

Hvala tebi sto si iskustva podelio sa nama😉

@MR.BIG
ako je brzina problem onda probaj nero recode.
poprilično je brži od šrinka, uz indentičan kvalitet.
ne verujem da će biti brži od 20min.
dvd2one je disk verovatno odradio u jednom prolazu što bi trebalo da da lošiji rezultat.
ti kažeš da test kaže drugačije što je malo čudno ali moguće.

ps 2 sata sa šrinkom na maximum sharpnes ili neko drugo setovanje ?

Dva i vise sata sa shrinkom na max sharpnes. nije problem ni dva sata ali mi se ne ceka desetak sa DVDrebuilderom na vise prolaza.

Evo fotke.

Mozda je ovo zbog duzine filma, nisam probao sa kracim filmom pa ne mogu reci da bi bilo isto.

Prilozi

• Untitled-1.webp
    Untitled-1.webp
    20.9 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
daj covece udji u rebuilder i ostavi ga celu noc...
da li si svestan da hoces 50% smanjivanje fajla, bez rekompresije!? nema sanse...
a da... skini prvo na hard celu pricu... to znas i sam?

danijel00 je napisao(la):
daj covece udji u rebuilder i ostavi ga celu noc...
da li si svestan da hoces 50% smanjivanje fajla, bez rekompresije!? nema sanse...
a da... skini prvo na hard celu pricu... to znas i sam?

Pusticu ga veceras pa cu javiti rezultate 🙂

Zoni, hvala na linkovima ali ne znam sta si hteo reci time?

moze i ovako. dvd-x copy platinum. sve to uradi sa dva klika misom i to vrlo kvalitetno.😉 .

Jesil probao ovu opciju? Jeste da je kvalitet los al moze se spakovati na 4.3Gb!

Prilozi

• dvd-shrink.webp
    dvd-shrink.webp
    42.9 KB · Pregleda: 48
omasujete poentu...
dvdshrink mu ne dozvoljava da jace kompresuje fajl od tih 53 ili kolko vec posto... a obzirom na algoritam koji dvdshrink koristi ne bi se dobio narocito lep rezultat... mora rekompresija...
ja bih to licno strpao u neki h264 i uzivao u nesmanjenom kvalitetu |) problem nastaje ako big planira da gura disk u standalone...

Meni i dalje nije jasno kako je Rebuilder ispao najlosiji, koji encoder si koristio? Je li Cinema Craft, sa koliko je prolaza radjeno, treba ti 3 (to je ustvari 2)
Inace ako si u mogucnosti obavezno probaj novi Nero Recode, brz je a daje odlicne rezultate...

Uf , sad cu da lupim malo zesce jer gubim nadu da mogu pristojan snimak dobiti. Jel moguce napraviti od ovoga idealan DiVX od recimo 3GB pa ga recimo ubacim u VSO ConvertXtoDVD i ...... to je to, nasmejte se slobodno ali moram da pitam. Osim slike ton je manje bitan , ne mora uopste da bude 5.1 kao na originalu.

Poslednja izmena:
evo jos jedan covek ti je napisao da ti je rebuilder resenje... mozes naravno zvuk da prebacis na 2.0, ali to bas nije tako jednostavna operacija...
dvd->divx->dvd zaboravi... a i trajace ti puno duze nego da pustis da rebuilder posteno odradi posao...

Za sve ovo vreme sto si izgubio isprobavajuci razne varijante jeftinije bi prosao da si jednostavno uzeo DL disk i prekopirao disk takav kakav je, bez shrinkovanja i gubljenja kvaliteta.

Zar zaista mislis da sam toliko :wall: Postoje jaki razlozi zasto pokusavam da smestim taj film na obican DVD, veruj mi.

U svakom slucaju hvala svima na ukazanoj podrsci i savetima, ostaje mi jos da DVDrebuilder pustim da odradi kako ste mi rekli pa cu postaviti slike da vidite kako je ispalo.

ako se ne snadjes sa rebuilderom, pogledacu ga ja kad dodjem kuci... secam se da sam bio najzadovoljniji sa kombinacijom koju sam ti opisao gore (dakle hc 2pass max kvalitet)... naravno cce bi ga usio, ali sam iz principa hteo free resenje...

@MR.BIG
jesi li razmatrao varijantu da to spakuješ u divx od 4gb.
mora da ispadne veoma dobro, da ne kažem identično kao orginal 😉

i to smo ga vec pitali, ocigledno mu treba dvdr od 4.5gb i kraj..

daniel00, ajde reci kako da razmotrimo taj DVDRebuilder, da nesto ne zeznem jer ako ce da potraje da ne bude dzabe.

Citiram korisnika: danijel00
secam se da sam bio najzadovoljniji sa kombinacijom koju sam ti opisao gore (dakle hc 2pass max kvalitet)... naravno cce bi ga usio, ali sam iz principa hteo free resenje...
Citiram korisnika: MR.BIG
daniel00, ajde reci kako da razmotrimo taj DVDRebuilder, da nesto ne zeznem jer ako ce da potraje da ne bude dzabe.

heh, rebuilder bi trebalo da je generalno bolji, ali u nekim specifičnim situacijama zna da zakaže.

npr. lort:rotk (skoro 3h) je recimo recode (ili shrink sve jedno) uradio posao mnogo bolje nego rebuilder (cce sp).
u svakom slučaju probaj 😉

Poslednja izmena:
eh, juce sam bio na poslu od 8-21, tako da bas nisam stigao da cackam rebuildera... danas cu...

i mene bi interesovalo sta je najbolja opcija za DL diskove sa 3-4 sata materijala, jer Nero Recode (koji je valjda isto sto i DVD shrink, isti autor) ne moze to da odradi...

malo kasnim, ali oprosticete mi... bio sam u frci...
gledam ovaj najsveziji dvdrebuilder i ne svidja mi se...
verovatno bi trebalo onu profesional varijantu uzeti, ova ne daje nikakve mogucnosti za konfiguraciju |[ starija je imala dosta istih...
No, u ovoj varijanti se nudi samo 3 nivoa kvaliteta/brzine za hc enkoder, tako da predlazem da se podesi max kvalitet i nada najboljem... ako mi bude dosadno propusticu danas neki film kroz njega...

Nazad
Vrh Dno