Šta je novo?

DVB-T2

Ја сам пре 3-4 месеца узео од другара DVB-T2 пријемник, од другог неку антену, ставио у прозор и одмах је имао фул сигнал. Антена гледа скоро супротно у односу на Јастребац, око мене гомила зграда али је ухватио неку рефлексију која је била довољна. Мислим да нема потребе улагати у скупе антене док се не проба са обичним јер је можда сигнал довољан а ту нема предности бољих антена, или ради или не ради.

Sve je ok sa običnim antenama dok ne prođe neki apn4 ili neki auto sa lošom bobinom, pa da vidiš štucanja...

A inače to ne bi imao sa "neobičnom" antenom ?! Smetnje zavise od mnogo stvari, a APN4 sigurno ne smeta jer je antena "obična".

meni treba antena za Crnu Goru, ima vec jedna montirana na terasi ali je slab prijem.

jel se ovi jeftini boxovi od 2-3000din mogu koristiti i za kablovsku digitalnu (dvb-c)?
uopste nisam u toku, pre par dana izvalih da imam digitalne kanale koje ne koristim, pa bih matorcima da namestim nesto u dnevnoj, za sto manje para naravno

Ne, to su dvb-t2 prijemnici a za kablovsku ti treba dvb-c (t = terrestrial, c = cable)

Dvb c ali noviji ne oni koji imaju samo mpeg2 vec i mpeg4

Pitanje jednog laika- kako da povezem SBB kablovsku (ne mogu da uzmem risiver od njih) sa monitorom koji ima samo VGA ulaz? Najbolja i najjeftinija varijanta a da nije interna TV kartica?

Hvala unapred!

Neki samostalni TV tuner, ima ih već od 30€ naviše, polovni mogu da se nađu i za manje para.

(mada ovo pitanje, a ni odgovor, nemaju veze sa DVB-T2)

Poslednja izmena:
Koju oznaku imaju ti tuneri da znam sta da trazim? Koliko sam shvatio dvb-t2 je za zemaljske antene a dvb-c za kablovsku.

Ako imaš SBB kablovsku treba ti najobičniji samostalni TV tuner box, nemaš koristi od DVB-T2/C

Ok hvala. Secam se da su se u Winwin-u prodavali neki Intex-ovi ali da nisu bas imali dobra iskustva sa tim modelom. Da nemas neku preporuku za model?

Slaba vajda od preporuke, vidi šta možeš da nađeš. Ja sam imao neki Items ITV-901 i bio je ok, slika ok, malo lošiji meniji ali generalno upotrebljivo. Samo mislim da ih kod nas više nema u ponudi.

Pozdrav ljudi, imam dvb-t2 risiver i na njega nakacenu obicnu antenu sa nekim pojacivacem. Antena je okrenuta ka Jastrebcu i nasao sam 32 kanala, 8 sa nacionanom frekvencom i 23 ovih lokalnih. Sve radi dobro i onda odjednom pocne da prekida slika, da se koci, pa nestane signal. Inace antena se nalazi na vikendici udaljenoj oko 5km od centra Nisa. Da li se signal gubi zbog lose antene ili mozda loseg risivera i da li bi nesto popravila kupovina digitalne antene kako su mi rekli u jednoj radnji?

Kupi obicnu logu bez pojacivaca i probaj sa njom.
Panel antene sa pojacivacima znaju da prave problem, sto je bio slucaj kod mene.
Npr. Iskra P 2845, ne kupuj one mini loge.

Pozdrav ljudi, imam dvb-t2 risiver i na njega nakacenu obicnu antenu sa nekim pojacivacem. Antena je okrenuta ka Jastrebcu i nasao sam 32 kanala, 8 sa nacionanom frekvencom i 23 ovih lokalnih. Sve radi dobro i onda odjednom pocne da prekida slika, da se koci, pa nestane signal. Inace antena se nalazi na vikendici udaljenoj oko 5km od centra Nisa. Da li se signal gubi zbog lose antene ili mozda loseg risivera i da li bi nesto popravila kupovina digitalne antene kako su mi rekli u jednoj radnji?
Skini pojacivac, ako imas neku plocicu na antenu skini je i vezi kabl direktno za antenu.Imao sam isti problem.

Sent from my m2 using Tapatalk

Juce sam prebacio na neku obicnu antenu, ali neka bas stara i radilo je sve dok sam bio tamo, videcemo za vikend kad se ode na duze kako ce da se ponasa

antene su analogna tehnologija a sto se tice signala on moze biti analogni ili digitalni...

http://www.strong.tv/en/products/accessories-dvb-t-antenna/srtant30

primer ove antene koja radi savrseno, koristim je bez ikakvih problema :) bez adaptera, koristi sa Stronga napajanje (5v)

A svakako znaci i to sto ima lte filter iako kod nas isti nije zaziveo nesto pa tako za neku buducnost bice od koristi...
viseo tome : https://en.wikipedia.org/wiki/4G-LTE_filter

Naravno nije nuzno nista uzimati , ko ima neku staru antenu na krovu i ona radi posao, a razne filtere i pojacivace mozete uvek nakaciti, nikakav problem.

Digitalne antene hehehe....
Kod nas na jugu pogotovo gde je narod neupućen prodaju digitalne antene na svakom koraku i to skuplje jer mogu da hvataju digitalne kanale....
Par puta sam se pravio glup pa pitao prodavce da mi objašnjavaju.... e to je trebalo da se snimi tek..... :) ima i korektnih naravno ali više je ovih što prodaju "digitalne antene" pogotovo kad snime mušteriju da nema pojma.....

A ove smetnje dok su bile, mada ima ih jos uvek, samo experimentisu nesto--- komsija se naljutio i kupio jos jedan STB i to skuplji, pitam ga ja posle par dana i sta bi radi li bolje sada ? On onako besno me pogleda i kaze izgleda mi je los napon u kuci. Hahahahahah e sta su ti ljudi, nece da prizna da se zaebao i to ti je...sta ces kada si u Banana drzavi, i sam postajes Banana.

Pa dobro, nemam pojma o tome, zato sam i pitao ovde da me uputite :) Znaci nema tu pomoci, posto vidim radilo mi je dok sam namestao i sa nekom prastarom antenom, mislim dok sam bio tamo, videcemo sutra kad odem na ceo dan. Inace radilo je i sa ovom antenom sa pojacivacem isto, pa kad sam pokusao da gledam djokovica prosle nedelje, nije moglo da spoji 3 gema bez seckanja i gubljenja signala. Ako postoji neka antena dobra pustite mi link u pp. Moze i sa kupujem prodajem ili iz neke radnje.

Pa dobro, nemam pojma o tome, zato sam i pitao ovde da me uputite :) Znaci nema tu pomoci, posto vidim radilo mi je dok sam namestao i sa nekom prastarom antenom, mislim dok sam bio tamo, videcemo sutra kad odem na ceo dan. Inace radilo je i sa ovom antenom sa pojacivacem isto, pa kad sam pokusao da gledam djokovica prosle nedelje, nije moglo da spoji 3 gema bez seckanja i gubljenja signala. Ako postoji neka antena dobra pustite mi link u pp. Moze i sa kupujem prodajem ili iz neke radnje.
Napisao sam ti sta radis.Bolje nemoj d bacas pare na antenu.

Sent from my m2 using Tapatalk

Koliko ti je jak signal? Ako je pregorela pločica na anteni, skini je i kupi novu pločicu, ona je oko 200din, pa je zameni. Onda skini ceo onaj deo što ide u struju, gde se ubadaju žice od antene(deo koji ide u stb), umesto toga stavi onaj običan priključak, poveži sa stb, i u podesavanjima uključi napajanje antene, tako kod mene radi bez problema...

Послато са E2303 уз помоћ Тапатока

Plocica je pregorela, pa sam je zamenio i bolje je radilo, ali se i dalje gubio signal. A sad sam zakacio drugu antenu, ide direkt sa antene u stb, nema pojacivaca. Videcemo kako ce da se pokaze danas

Ma to je neki problem sa repetitorom, i kod mene povremeno secka a signal na 100%...

Послато са E2303 уз помоћ Тапатока

Sad za vikend radilo perfektno bez seckanja. Vezana direkt za antenu, bez pojacivaca. Hvala ljudi! :)

Posle research-a po netu kao najbolji izbor mi se čini Xwave Digital ONE ili eventualno Horizons 115. Najbitnija stavka je osetljiv tjuner (da ima što bolji prijem signala) jer mi treba za selo u zapadnoj Srbiji (dolina na 500m nadmorske visine, okružena brdima). Čovek koji se razume u ove stvari mi je preporučio ovaj... vaše mišljenje, preporuke???

Xwave Digital ONE

Ok, hvala... a ima li uopšte neko zvanično rangiranje STB-a po pitanju prijema signala (tipa ovaj je dobar, ovaj nije dobar... za mesta sa slabijom pokrivenošću signala)? To ne mogu da nadjem, ili su svi uredjaji veoma slični po kriterijumu hvatanja dobre slike u zabitima?

Nazad
Vrh Dno