Šta je novo?

DVB-T2

Kako da ustanovim sa kog predajnika (ili kojih predajnika) i sa kog MUX-a ili MUX-ova hvatam signal?

Pre neki dan su mi prvo duplirali sve kanale, zatim ugasili RTV, RTS HD i RTS Digital, a zatim su se i ti duplirani kanali izgubili.
Trenutno imam 11 kanala i to: RTS1, RTS2, B92, Pink, Prvu, Happy, Studio B, Kanal 3, Mag, Moju TV i SAT TV.
Treba li nešto da učinim kako bih uhvatila više kanala, ili su pobrojani kanali trenutni maksimum za deo grada u kom živim (Novi Beograd)?

Vidis na kojem kanalu hvatas signal, a imas na netu spisak na kojem kanalu radi predajnik.
A vezano za android i box, pa valjda ako ide signal sa np. Avale i oba imaju signal trebalo bi da imaju i isti br kanala.

Jutros sam na tv-u cuo da planiraju da puste eksperimentalni digitalni signal za radio do kraja godine...

Opa fino fino povlacim optuzbe da kasnimo povodom toga :) ala ce da svira radio Mileva :p

Kad smo vec kod digitalizacije, cini mi se da je nokija n96 imala ugradjeni neki digitalni tv prijemnik, ili mi se samo cini?

Пошто опрема сигурно има и радио опцију, глупо је да се не испробава мало. Они који мисле да ће то код нас да крене за 10-20 година се грдно варају, кад крене, има да пршти а швабе ће да се чуде и да нас полако копирају у напредним технологијама. ;)

Kod mene na srt8201 se pokazuju 3 puta (verovatno sa 3 predajnika) kanali sa nacionalnom frekvencijom.
Pri promeni kanala stalno izlazi poruka " imate novu uslugu..". Može li se isključiti ta poruka, da mi ne nudi nove usluge?
Kanali se memorišu na poziciju 800, 801.. i dalje .
Pre isključenja analogne slike su bili u dve grupe 1,2,3.. i 800, 801 i koliko ih ima.
Restartovao sam boks na fabričko podešavanje i skenirao kanale, i sve je isto kao što sam napisao.
Da čekam da isključe sve analogne ili da nekako podesim boks?

Pa oni za nedelju dana sve analogne iskljucuju u celoj Srbiji, tad bi trebalo da radi sve kako treba.

Ajde napisite nesto o cryptonu, kako radi, da li zuji, kako hvata signal, jel brzo menja kanale, da li ima sat na displeju?Ako moze neki ss, ja ove nedelje treba da kupujem, jos ne znam sta...

Sve ti je to isto, s jedne strane su Strong, Xwave, Horizons, Tesla, Crypton (Ali) a s druge Bear, Orion, Alpha Star (Mstar). Crypton nema displej pa ni sat.

Poslednja izmena:
sobna antena i 42LG550V hvata sve ali rec je o Torniku :)

Kod mene na srt8201 se pokazuju 3 puta (verovatno sa 3 predajnika) kanali sa nacionalnom frekvencijom.
Pri promeni kanala stalno izlazi poruka " imate novu uslugu..". Može li se isključiti ta poruka, da mi ne nudi nove usluge?
Kanali se memorišu na poziciju 800, 801.. i dalje .
Pre isključenja analogne slike su bili u dve grupe 1,2,3.. i 800, 801 i koliko ih ima.
Restartovao sam boks na fabričko podešavanje i skenirao kanale, i sve je isto kao što sam napisao.
Da čekam da isključe sve analogne ili da nekako podesim boks?

Hvata sa 3 predajnika, zato ih imas trostruko. Ja sam rucno pobrisao te visestruke, mada ce ih ponovo ubaciti kod prvog sledeceg skeniranja.

Poruka/dijalog za nove usluge i autoskeniranje izgleda ne moze da se iskljuci, prilicno bezveze. Pisao sam Strongu (kontakt forma na sajtu) sa molbom da se doda opcija za ovo u narednoj verziji softvera, sad dal to iko cita ne znam.

Ako iskljucis "LCN" (opcija u meniju) memorisace kanale redom sa brojevima 1,2,3...

Ni ja na Karaburmi ne hvatam signal ni za jedan kanal, u pitanju je horizons s i sa sobnom antenom.

Oni likovi iz HANDY-ja mi prodali STB TV Star 525 tvrdeci da moze da radi na RF Out. Idem danas da im trazim da mi vrate lovu jer ne moze, cak i na njihovom sajtu pise da je RF izlaz LOOP. I ja OVCA! Koji mi preporucujete STB da ima RF modulator?!

У понуди је и један Horizons са RF излазом.
Последњих година се драстично повећао број продаваца, нарочито у техничкој и ИТ области, који немају појма са оним што раде. Ваљда су јефтинија радна снага.

Ja imam horizons s rf, fino radi. Istina, postavljen je u selu gde se ide dva puta mesečno, tako da ne radi 24/7, ali ono vreme koje radi, daje dobru sliku, ton, nema seckanja.

Koji STB preporučujete a da je primarna stvar što bolje nalaženje kanala ne našminkanost interfejsa pošto će biti korišćen u vikendici na ibarskoj region vranić, i koristiće ga keva koja će verujem gledati tv bez nekog ulaženja u napredne opcije

Koji STB preporučujete a da je primarna stvar što bolje nalaženje kanala ne našminkanost interfejsa pošto će biti korišćen u vikendici na ibarskoj region vranić, i koristiće ga keva koja će verujem gledati tv bez nekog ulaženja u napredne opcije

X Wave Digital One, koji sam i ja sebi kupila, bi bio OK rešenje za tvoju mamu. U NT Soft-u su uz njega davali USB flash od 8 Gb, a u Gigatronu Scart-Scart kabl. Inače, košta 4.000 dinara.

Koliko prodavci koji rade u prodavnicama tehnicke robe pojma nemaju ili jednostavno ih nije briga dodje mi da zaplacem.
Danas obidjem par prodavnica trazeci adapter hdmi na vga. Niko nije znao o cemu se radi dok neki kazu da i ne znaju sta je to.
U jednoj prodavnic su mi pokusali uvaliti vga na hdmi adapter od par hiljada dinara tvrdeci da je to isto. Tu sam vec popizdio, zahvalio se prodavacici i otisao.
Tako je i sa stb, prvo moras da se potkujes znanjem o onome sto hoces da kupis pa tek onda u kupovinu inace ima da uvaljaju sta bilo....

Neko je baš pitao kako to radi sa starijim monitorima, evo ja sam testirao i mogu reći da radi prilično dobro. Povezao ga sa već 15 godina starim Belinea monitorom i prikaz je naravno bolji nego na tv-u iste veličine. Potrebno je samo izlaz postaviti na 576P, sa I se ne snalazi dobro, premda prikazuje i 720p :d

b7an3l.jpg

12301a8.jpg

166k7r4.jpg

p.s. naravno audio se mora posebno izvaditi iz scart-a ili činčeva.
35487_4_1600x1600.jpg

Poslednja izmena:
Neko je baš pitao kako to radi sa starijim monitorima, evo ja sam testirao i mogu reći da radi prilično dobro. Povezao ga sa već 15 godina starim Belinea monitorom i prikaz je naravno bolji nego na tv-u iste veličine. Potrebno je samo izlaz postaviti na 576P, sa I se ne snalazi dobro, premda prikazuje i 720p :d

Pogledajte prilog 171595

Pogledajte prilog 171596

Pogledajte prilog 171597

p.s. naravno audio se mora posebno izvaditi iz scart-a ili činčeva.

Pogledajte prilog 171598

Gde si našao hdmi to vga konventor? Kada ugsiš STB gasi se i monitor?

Nazad
Vrh Dno