Šta je novo?

DVB-T2

Slika onako, srednja žalost, antena od 60cm, risiver klasika za risivere operatera. Menja kanale standardnom brzinom, više sporo nego brzo.

Hmmm, interesantno zvuči taj Polaris, dobar im je sajt, vidim da se upravo završila promocija besplatnog setupa, sada je opet 2900 din. Kako su ljudi generalno zadovoljni, kakva je slika, jel bolji kvalitet nacionalnih kanala nego kod Ikoma digital (preko dvb-c)?
Koju antenu montiraju, koji prečnik, kakav im je risiver, jel brzo menja kanale... i sl?

Nemam Ikom pa ne mogu da ti odgovorim a nemam ni Polarisov box ali na nesto ipak mugu da odgovorim :D

Kvalitet je po meni nesto bolji na SBB Dvb-C nego na Polarisu sto se tice domacih kanala, Arene su im SD, stavljaju tanjire manjih precnika do 80cm mozda cak i nesto manje (slobodna procena sto videh u prolazu) signal sa tog satelita je prilicno jak pa nema potrebe za vecim.

Edit: nisam video evo odgovorio covek iznad

Poslednja izmena:
Zbog ovih arena je pretplata tolika, da njih nisu ubacili bilo bi oko 300-400 din, mislim da im je to nepotrebno, bolje neka stave osnovni paket pa hoće arene neka plaća dodatno. Takođe, bez discovery i history kanala, nema svrhe uzimati, nadam se da će i njih da ubace...

Minimum 20 kvalitetnih kanala i ne veca preplata od 500din i onda moze.

Zbog ovih arena je pretplata tolika, da njih nisu ubacili bilo bi oko 300-400 din, mislim da im je to nepotrebno, bolje neka stave osnovni paket pa hoće arene neka plaća dodatno. Takođe, bez discovery i history kanala, nema svrhe uzimati, nadam se da će i njih da ubace...

Realno ako odvoje Arene ovo ostalo ne mogu da prodaju ni za 200-300 din a po meni ne vredi taman ni 100 din

Naravno da ne vredi, treba do dodaju još kanala kojih ima kod svih ovih provajdera u osnovnim paketima, pa onda čovek i da razmisli...

Cekajte, ako sam dobro razumeo ove dodatne kanale je moguce gledati besplatno do kraja oktobra, a posle toga ko hoce da nastavi da ih gleda mora da potpise ugovor sa MTS-om i da koristi njihov risiver?

Upravo tako. I placa posle 900 din mesecno.(za jedan tv, + 300 din za svaki dodatni tv)

Poslednja izmena:
Jedino se isplati ljudima koji bas nemaju nikakvu infrastrukturu u mestu gde zive, planine i to. A sa druge strane cisto sumnjam da su oni i culi za ove kanale...

Kako nisu culi za pink kanale, i ne cudi me da vecinu "ponude" cine ti kanali s obzirom koliku propagandu vrse u njihovim emisijama.

Umesto da nam telekom prosiri dostupnost 4g signala i da uvede svima optiku, oni trose pare na ovu glupost, koju skoro niko nece da koristi. 4g i optiku bi koristio mnogo veci procenat ljudi nego sto ce korisatiti pay tv preko dvb-t2... Pay tv preko dvb-t2 jedino ima smisla ako ponude arene za 500 dinara. Umesto pinka je bolje da su pustili dokumentarne kanale Discovery, Nat Geo, History... Mtv/Vh1 i neki normalan filmski kanal tipa - Hbo, Cinemax, Fox. Kada bi izbacili pinkove i ubacili normalne kanale onda bi cena od 900 din. bila sasvim ok. Ako ostane ova cena i ova ponuda kanala zelim im dosta neuspeha sa ovim projektom.

Za "Antena PLUS" navode da je "Dostupnija je i jeftinija u odnosu na druge vidove distribucije TV signala" i "Da biste gledali digitalnu televiziju nisu vam potrebni ni internet ni fiksna telefonska linija" sto zapravo nije tacno.

1. Total TV i Polaris su satelitske platforme i dostupne su u celoj Srbiji, takodje za ove dve platforme (Total i Polaris) nisu potrebni ni internet ni fiksna telefonska linija.

2. Total TV i Polaris su jeftiniji od "Antena PLUS" platforme. Total Tv nudi "start" paket za 803 dinara mesecno, Polaris nudi paket "Sve za 650" za 650 dinara mesecno. Dok oni za njihov paket traze 899 dinara. Njihov paket nije jeftiniji u odnosu na druge vidove distribucije TV signala.

3.Total Tv u "start" paketu ima 52+4 HD kanala, Polaris u paketu "sve za 650" ima 70 kanala (od toga i nekoliko HD kanala). a oni nude 26 kanala + nekoliko besplatnih kanala (regionalni i lokalni), Kanali koje nude Total i Polaris u njihovim najjeftinijim paketima imaju daleko kvalitetniji sadrzaj od od onih kanala koje mts Antena Plus nudi, a cak su i jeftiniji od "Antena Plus".

Sto se tice mts Antene PLUS, trudicu se da objasnim svima koji su zainteresovani za mts Antenu PLUS, da ne uzimaju to, i da za manje novca mogu da uzmu Polaris ili Total TV, koji su takodje dostupni svuda, i koji imaju dosta bolju ponudu kanala.

Sve u svemu ovo je jako los projekat telekoma, ali sta drugo mozemo ocekivati od Telekoma Srbije.

Poslednja izmena:
tacno tako buraz....ponuda za tu lovu je Nula...

Poslednja izmena:
2138322b6e1ff83376f10ff8932bd29e.jpg

d4d2a31de592ce4951e9b9ab9888317c.jpg

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Verovatno je mislio na prvi deo svoje rečenice, što zaista nije tačno

Ja već razmišljam o Card Sharingu :) šta mislite koliko će proći dok neko ovo ne omogući? Ako već neko hoće da plaća, jeftinija je varijanta... Mada bi mogli da se ugledaju na Mađarsku pa ubace Discovery i ostale gluposti...
Sent from Tunguzija.

Ako već imaš Sat opremu,šaring se manje plaća,a pruža mnogo više

Ne bih ja uzimao već davao :)
Sent from Tunguzija.

Samo treba videti da li su kartice uparene. Ako nisu eto šeringa za čas

Ja nemam opermu za cs, ali zato iptv liste odlicno sljakaju.Kupio sam i siptv aplikaciju.Povoljno i sasvim dobro dok ne nabavim opremu za cs.

Sent from my m2 using Tapatalk

Ovo za Sharing samo u slučaju da je već deo postojećeg šeringa koji sad plaćam i sa kojim sam zadovoljan....

Pogresno sam se izrazio, hteo sam da kazem da i za satelitsku televiziju (Total Tv i Polaris) takodje nisu potrebni ni internet ni fiksna telefonska linija.

s tim da Total TV i Polaris i SK i N1 i slicni nisu *nashi*
i da za satelitsku treba skuplja oprema koja se teze montira itd.

čekaj malo, koji "naši"?
rts 1, 2 i 3 i radio beograd 1,2/3 i 202 su naši jer se finansiraju od pretplate i iz budžeta. svi ostali su nisu "naši".
arena sport je nelegalno "naša" jer država ne može da bude vlasnik medija.

orange47, Nisi u pravu, Total tv nudi besplatnu instalaciju opreme, instalacija opreme kod polarisa je 2900 din, a za mts Antena Plus oprema kosta 1800 din.

Total TV - "Start paket" , 52+4 HD kanala, besplatna instalacija opreme, Trenutna promocija - prvi mesec 1 dinar, pretplata 803 din. mesecno.

Polaris media - "Sve za 650 paket" , 70 kanala (od toga je 6 kanala u HD rezoluciji), Cena instalacije opreme u slučaju jednog risivera je 2900 dinara sa dodatnim iznosom za utrošeni kabl, pretplata 650 din. mesecno.

mts Antena Plus - 26 kanala + nekoliko besplatnih kanala (regionalni i lokalni), Priključna taksa po pojedinačnom STB/CA modulu 1.800,00, Mesečna naknada 899,00. Trenutna promocija - Prva dva meseca besplatno, za prijave do kraja oktobra.

Moj zakljucak je da je isplativije uzeti Polaris ili Total tv, zbog toga sto imaju bolju ponudu kanala za manje para od Antene plus

pa oprema je generalno skuplja i komplikovanija a sto ne platis na cupriji platices na mostu. mislim da idu posebni spliteri za satelitsku itd. a mnoge novije zgrade vec imaju zajednicke antenske sisteme. dvb-t2 u teoriji mogu da gledam i sa laptopom i nekom malenom antenom, u kolima itd, mnogo lakse nego satelitsku.
kolko vidim ni total ni polaris ne nude CAM module?
kasnjenje signala je (obicno) mnogo vece kod satelita sto je bitno za sportske kanale.
bitrate SD kanala je na satelitskim (obicno) losiji.
na total tv-u ima mnogo manje FTA kanala.

cena se ni meni ne svidja, ali mislim da ljudi dobro znaju za ponudu kanala, satelitska postoji vec dugo godina a total se reklamira svuda, reko bih da je bespotrebno a mozda i maliciozno reklamirati ga u temi o dvbt2.

Srećna nova godina! :d
Kako li su to uspeli da mi je znati.

Nazad
Vrh Dno