Šta je novo?

DungeonSiege2, F.E.A.R Demoi & NFS:Most Wanted Movies

Ja sam skinuo Dungeon Siedge, u ponedeljak prenosim utiske

Samo da dodam, nadam se da nije krsh, s obzirom da sam skinuo 1,4 giga.

...nada umire poslednja...:d

Dajte ljudi, moze li neki da nabavi link za F.E.A.R. demo? Vec pola sata se mucim da ga trazim i ne mogu da ga nadjem :(

Je li probao neko FEAR?
Meni ide ok dok se ne pojavi neprijatelj. E onda pocinje slideshow :wall: (citaj: ispod 20 fps-a) nezavisno od rezolucije.

Evo sta kazu za zahtevnost:
MINIMUM SYSTEM REQUIRED
· Windows XP or 2000 with latest service pack installed
· DirectX 9.0c (April Edition) (included)
· Pentium 4 1.7 GHz or equivalent processor
· 512 MB of RAM
· 64 MB GeForce 4 Ti or ATI Radeon 9600 or equivalent with hardware T&L and pixel shader support
· 5.0 GB free Hard Drive Space for installation
· 4x CD-ROM drive (for Director's Edition, this will have to be DVD-ROM)
· 16-bit DirectX 9.0 compliant sound card with support for EAX 2.0
· Internet Connection Required
· Mouse
· Keyboard

RECOMMENDED HARDWARE
·Pentium 4 3.0 GHz or equivalent processor
·1 GB RAM
·A 256 MB Radeon 9800 Pro or equivalent DirectX® 9 compliant video car with hardware T&L and pixel shader 2.0 support

Imam Athlon XP [email protected], 1 GB RAM, Radeon 9800 Pro 128MB, i opet nije to to. :crash:

Inace, Dungeon Siege 2 fino radi :type: (50-100 fps-a) i izgleda lepse od prvog dela. Sto se gameplay-a tice ima neke simpaticne novine.

Vec vidim da nece biti spavanja kad izadje finalna verzija. :eyebrows:

Dobro, a jel' moze nesto konkretnije? :d Da lepse izgleda od keca to sam i ranije znao, a te simpaticne novine u gameplay opet ne znam koje su :) Jedino sto sad znam je da ti se svidja, a to me ne zanima ;)

@cwelle
jel istina da nema senki u DS-II?

Cwelle je napisao(la):
Inace, Dungeon Siege 2 fino radi :type: (50-100 fps-a) i izgleda lepse od prvog dela. Sto se gameplay-a tice ima neke simpaticne novine.

Vec vidim da nece biti spavanja kad izadje finalna verzija. :eyebrows:
Trebalo bi da izadje za nekih desetak dana...
Svakako cemo probati. :)

Samo se nadam da su uklonili onaj problem da kada ti ubiju mazgu moras sat vremena da skupljas ono sto je ona nosila :)

Ima senki ako ih ukljucis, samo sto se ne vide uvek. Zavisi od mesta gde se nalazis.
Jedna novina koja mi se veoma svidja je ta da kada uzmes neku stvar iz inventara (oruzje, oklop...) odmah mozes da vidis kako i koliko ce ta stvar da ti promeni stats.
Dodali su teleportere (ko je rekao Diablo? :d ). Imaj jos nekih stvari oko zurnala, mape i td.
Mazgu jos nisam uzeo (malo sam igrao).

Evo skida se FEAR demo, jos nekih 100 mega, cim je full, javljam utiske....

filipenko je napisao(la):
Dobro, a jel' moze nesto konkretnije? :d Da lepse izgleda od keca to sam i ranije znao, a te simpaticne novine u gameplay opet ne znam koje su :) Jedino sto sad znam je da ti se svidja, a to me ne zanima ;)
Mene takođe zanima kakve su to novine u game play.

Otkrio sam zasto mi se kocio FEAR, zbog senki. Kada sam ih iskljucio igra je poletela jedno 3 puta brze. Mislim da koriste selfshadowing.
Upravo sam obrnuo demo i mogu da kazem da je ovo sto sam video fenomenalno :Klanjanje . Nekoliko puta sam skocio sa stolice :hair:.
Samo mi jedno nije jasno. Razlika izmedju iskljucenog AA i 4x AA je 1-2 frejma, sve to zajedno sa 8xAF. Cini mi se da mi je procesor postao spor :crash:.

Za vas koji ste skinuli DS: Dajte neke screen-shotove plz!

FEAR demo koja zver od masine ti treba?

slucajno probah ovaj demo i ono na mojoj ne tako slaboj konfiguraciji igra secka i u 640x480 na low ditails da se skoro nemoze igrat !!!
Pa jel su ti coderi poludeli, grafika je slicna doom3 mozda malo bolja..
moj komp je P4 2.8, 1Gb ram-a, fx5900
Jednom recju katastrofa

Isto pitanje je postavio i neki tip na forumu Guru3d, samo on ima 7800gtx i kaže da mu igra radi 8-10 fps.

Cwelle je napisao(la):
Otkrio sam zasto mi se kocio FEAR, zbog senki. Kada sam ih iskljucio igra je poletela jedno 3 puta brze. Mislim da koriste selfshadowing.
Upravo sam obrnuo demo i mogu da kazem da je ovo sto sam video fenomenalno :Klanjanje . Nekoliko puta sam skocio sa stolice :hair:.
Samo mi jedno nije jasno. Razlika izmedju iskljucenog AA i 4x AA je 1-2 frejma, sve to zajedno sa 8xAF. Cini mi se da mi je procesor postao spor :crash:.

Hoces da kazes Softshadows? Ajoj, meni radi super na High + Medium, ali i kada stavim na Maximum + Maximum, igrivo je ali sve dok ne nalete neprijatelji...

Ova igra je naprosto fenomenalna. Kakvi d3-ovi, hl2evi i fcevi :D . Mogu da kazem da je ovo solidna kombinacija Doom 3ke, HL2ke i Riddicka. Atmosfera mracna kao u D3, fizika i AI kao u HL2 (naravno, 2x bolji). Ima nekih scena od kojih sam se zesce u**o, ali brzo je proslo :D AI je odlican, skace kroz prozore, juri te kroz hodnike, steka se iza zidova i za divno cudo nista nije skriptovano! :zgran: U kombinaciji sa slow motionom, kada razvalite nekog neprijatelja u nogu, noga mu se jednostavno otkine, a on padne dole i krvari, pa jos se jos malo cima. Najvise mi se svidja kada bacim neku bombu, pa ukljucim bulletttime... To morate da vidite :smoke: Ima razna oruzija, od pistolja, shotke, neko oruzje koje ispaljuje kolac, neki rail gun sa strujom, itd... Strana igre sto lici na Riddicka je neka doza sunjanja, kao i meele combat. Iz ovog demoa mogu da vidim da ce prica da bude dobra, ima nekih strasnih elemenata u igri, gde se prosto covek najezi :zgran: Meni i opcije su dosta dobre, moze skoro sve da se podesi, od preseta za graficku, do detljanog podesavanja. Kontrole za igru su klasika, malo nesto me je zbunio bullettime na CTRL?!? Ja sam ga stavio na MOUSE4 :p Sa Live! karticama ce zvuk da krci zbog EAXa (nadam se da znate resenje na ovaj problem), a podrzan je i EAX4 (ko ima, ima da vozi). Jedina mana je sto je ovaj demo kratak... previse... Pa dajte ljudi zar 600+ mega i manje od 15 minuta igranja? Mogli ste bar pola sata da se uzivim i da ubijem onog bossa :p

Sta cekate, niste skinuli?

Pozdrav,
Dorian

zeljko je napisao(la):
slucajno probah ovaj demo i ono na mojoj ne tako slaboj konfiguraciji igra secka i u 640x480 na low ditails da se skoro nemoze igrat !!!
Pa jel su ti coderi poludeli, grafika je slicna doom3 mozda malo bolja..
moj komp je P4 2.8, 1Gb ram-a, fx5900
Jednom recju katastrofa

Aaah, mozda novi drajveri, softshadows (zato onom tipu koci), neka treca sila?

Poslednja izmena od urednika:
Nisam ukljucio softshadows jer znam da je to prezahtevno za moju masinu, ali sam primetio da kada su ukljucene senke objekti bacaju iste na sebe (to je valjda selfshadowing). Koliko se secam Doom 3 po default-u to nije imao :trust:, odnosno nije bilo ukljuceno.

Ja imam Soundstorm i zvuk radi bez problema sa EAX-om. :,,:

Stvarno su mogli da stave malo vise od onih 15 minuta igranja. Taman sam se nalozio da ubijem onog boss-a kad ono kraj demo-a. :mad:

Dakle, cekamo oktobar.

2 Dorry
Jesi li uspeo da pumparicom odvalis glavu marincu u slow mod-u? Strava. :banana:

Dorry je napisao(la):
Ova igra je naprosto fenomenalna. Kakvi d3-ovi, hl2evi i fcevi :D . Mogu da kazem da je ovo solidna kombinacija Doom 3ke, HL2ke i Riddicka. Atmosfera mracna kao u D3, fizika i AI kao u HL2 (naravno, 2x bolji). Ima nekih scena od kojih sam se zesce u**o, ali brzo je proslo :D AI je odlican, skace kroz prozore, juri te kroz hodnike, steka se iza zidova i za divno cudo nista nije skriptovano! :zgran: U kombinaciji sa slow motionom, kada razvalite nekog neprijatelja u nogu, noga mu se jednostavno otkine, a on padne dole i krvari, pa jos se jos malo cima. Najvise mi se svidja kada bacim neku bombu, pa ukljucim bulletttime... To morate da vidite :smoke: Ima razna oruzija, od pistolja, shotke, neko oruzje koje ispaljuje kolac, neki rail gun sa strujom, itd... Strana igre sto lici na Riddicka je neka doza sunjanja, kao i meele combat. Iz ovog demoa mogu da vidim da ce prica da bude dobra, ima nekih strasnih elemenata u igri, gde se prosto covek najezi :zgran: Meni i opcije su dosta dobre, moze skoro sve da se podesi, od preseta za graficku, do detljanog podesavanja. Kontrole za igru su klasika, malo nesto me je zbunio bullettime na CTRL?!? Ja sam ga stavio na MOUSE4 :p Sa Live! karticama ce zvuk da krci zbog EAXa (nadam se da znate resenje na ovaj problem), a podrzan je i EAX4 (ko ima, ima da vozi). Jedina mana je sto je ovaj demo kratak... previse... Pa dajte ljudi zar 600+ mega i manje od 15 minuta igranja? Mogli ste bar pola sata da se uzivim i da ubijem onog bossa

Nedjo kaze da je igra bezveze jer koriste neki ruzan endzin... po imenu Litech :crash: ;)
Kao olaksavajucu (ili mozda otezavajucu) okolnost cemo mu uzeti da nije ni video igru :)

Poslednja izmena:
Cwelle je napisao(la):
2 Dorry
Jesi li uspeo da pumparicom odvalis glavu marincu u slow mod-u? Strava. :banana:

Samo nogu sam uspeo, probacu glavu :S: Nego toliko sam se napalio na igru da sam jos jednom obrnuo demo, i to polako, stekerski :) Sada cu da probam treci put na najtezi skill :zgran: Igra je prosto fenomenalna, a posto je monolith u pitanju, malcice lici na NOLF serijal :d

Cwelle je napisao(la):
Otkrio sam zasto mi se kocio FEAR, zbog senki.

Puno vremena ti je trebalo da otkriješ,mislio sam da ćeš biti brži. ;)

Nedjo kaze da je igra bezveze jer koriste neki ruzan endzin... po imenu Litech :crash: ;)
Kao olaksavajucu (ili mozda otezavajucu) okolnost cemo mu uzeti da nije ni video igru :)

Baš je smeće ovaj engine. :)
Zanima me šta će reći kad proba demo,ako već nije.

starac je napisao(la):
Puno vremena ti je trebalo da otkriješ,mislio sam da ćeš biti brži. ;)

Iznervirao sam se kada sam video koliko secka, pa sam mu sutradan dao jos jednu sansu (bez senki). :d

Evo upravo sam je dobio, pa cemo odmah da prionemo na testiranje sa jednom (a bogami i dve 7800GTX kartice ;))
Ako sam pogresio javnocu da se izvinem za predrasudnu plljuvacinu ;)

Nema sta zaista lepo izgleda. No nista sto su oni ubacili tamo nije neka novotarija. S grafickog aspekta sve ono je izvodljivo u D3 masini, a mozda bi i malo brze radilo.
No, bilo kako, bice ovo zabavna igrica!

Vrh Dno