Šta je novo?

Dugo nije bilo: 100000 n! test

Evo ga i 1:12 !!! Ima i screenshot... :D :D :D

Do sutra...

Prilozi

• max.jpg
    max.jpg
    98.6 KB · Pregleda: 148
ipin je napisao(la):
2500+@2508MHz 1:13
Moze sigurno jos koja sekunda nize. Mrzi me da overklokujem jos.

Ja sam pokusao na 205x12.5 @ 2563 Mhz ali nece da prodje, puca posle 30 sekundi, tako da je na tebi sada da juris vreme! :D

FX 51 2.53 GHz-a (220x11.5) 1:05

Izvinite ali ja moram glasno da se nasmejem :) :) :) :) :) :) Aca je rekao svoje :) Svaka cast Aco :)

NightVision je napisao(la):
AMD ce uvek razbijati Intel u skoro svemu sto ima veze sa racunanjem i matematikom. To je cinjenica.

Khm khm...pogledaj rezultate tester-a :)

Aca je napisao(la):

Tebe smo cekali :D

Jos da se jave Simpson i Kokos,pa da vidimo jel ima sanse da se ide ispod 1min

Aca je namazan svim bojama:) Ima on vec spremnih 55 sekundi ali mudro ceka;)

Da li je neko uspeo ispod 1 min? Ajmo Aco!!! :)

Aca je napisao(la):

Aco, svu zabavu nam pokvari!
A taman sam mislio da oveklokujem na 2.6GHz pa da popravim rezultat.

Naprotiv! Sad ce zabava biti bolja nego ikad:D

ipin je napisao(la):
Aco, svu zabavu nam pokvari!
A taman sam mislio da oveklokujem na 2.6GHz pa da popravim rezultat.

Tesko da bi ga popravio i sa 2.8 GHz-a. ;)

Aca je napisao(la):
Tesko da bi ga popravio i sa 2.8 GHz-a. ;)

Upravo, to vise nema veze sa gigahercima :) .

Da pitamo one Fince sto su digli P4 na 6GHz, koliko njima radi n!

Hm... Ja sam izvadio jedan memorijski modul (bolje se klokuje masina, ide na 2300MHz) i probao sa 512MB i A643000+ @2300 MHz i daje mi 1:24 za 100 000n! i tester uradi za 17s.

Acin rezultat je bolji za 19 sekundi od mog... malo mi je to nejasno?!?

testthenext je napisao(la):
Hm... Ja sam izvadio jedan memorijski modul (bolje se klokuje masina, ide na 2300MHz) i probao sa 512MB i A643000+ @2300 MHz i daje mi 1:24 za 100 000n! i tester uradi za 17s.

Acin rezultat je bolji za 19 sekundi od mog... malo mi je to nejasno?!?

Los ti procesor. :d Nije svaki A64 isti. Neki imaju i veci kes i dvokanalni 128 bitni memorijski kontroler u sebi a neki nemaju. ;)

Evo i ja probao
1 min i 30 sec za faktorijel
16 sec za tester

P4 [email protected] GHz
Vec vidim kako tester biva uvrsten u zvanicnu bateriju testova od strane Intela :d

Ne kazem Aco naravno da si lazirao rezultat, nego mozda kod mene nesto nije "podeseno" kako treba.

Dvokanalni kontroler ne donosi ne znam koliko prednosti. Pa kes, moj 3000+ istina ima "samo" 512kb kesa ali ni to nije toliko presudno, barem ne po testovima na netu.

Tvoja masina je tek 200MHz (oko 8.7%) brza od moje a rezultat je 84s a tvoj 65s sto je nekih 30% razlike u tvoju korist, zar ne?
Ajde uradi tester, pa da vidimo razliku.

Nemam trenutno puno vremena, da kopam po netu, ali ovo sam imao snimljeno:

Na Anandu, u Doom3 recimo A64 na 2200 S754 socket ima 80.4fps, a FX-51 na 2.2 ima 81fps. razlika je dakle akademska (1280 x 1024)

95.5fps vs. 98.4fps ide u (800 x 600).

Imas li Aco nesto od 3D programa, da uradimo po neki rendring?

Ne kazem Aco naravno da si lazirao rezultat, nego mozda kod mene nesto nije "podeseno" kako treba.

Dvokanalni kontroler ne donosi ne znam koliko prednosti. Pa kes, moj 3000+ istina ima "samo" 512kb kesa ali ni to nije toliko presudno, barem ne po testovima na netu.

Tvoja masina je tek 200MHz (oko 8.7%) brza od moje a rezultat je 84s a tvoj 65s sto je nekih 30% razlike u tvoju korist, zar ne?
Ajde uradi tester, pa da vidimo razliku.

Ovo me podseca na ono "layk" za Simpsa :d :d

Pa vise niko ne zna kako da objasni pojedinim strucnjacima % OC, i koliko to ima veze sa zivotom (da ne kazem aplikacijama).
Valjda neki misle (navukao ih Simpson) da ako prebace 25%, postaju overklokeri :p .
Nema sta Aca da "radi" testere :) (samo je fin pa nece da objasnjava dzabe, mislim bez efekta), on dobro zna sta mu se desava u procesoru, memoriji, severnom mostu, na magistrali.. a ne samo pukni magistralu, x mnozilac i makina 300% bolja. :)
Citajte i dalje testove po netu, tamo je svo "znanje", ima malo i trgovine, ali nemojte da se cudite kada neko kao Aca uradi nesto sto vam "rusi" logiku i saznanja.

Poz.

P.S. Oni "tamo" preko nemaju ni Acu ni Simpsa ni Cara ni Kokosa ni Jaksu...(da izvinu nespomenuti), ali sta ces, oni tamo si "inostranci"..

dobro nisi i sebe sa jaksom stavio u vrh overklokerske zajednice :d odbegli AMD-ovci, chim predju na intela, odma' vrsni overklokeri :d :d :D

Poslednja izmena:
Ji 4Tze je napisao(la):
dobro nisi i sebe sa jaksom stavio u vrh overklokerske zajednice :d odbegli AMD-ovci, chim predju na intela, odma' vrsni overklokeri :d :d :D

Eto, ti pripadas "zagradi" :D , a sebe ne svrstavam NIKAKO u OC-ere, posto sam "odbegli" :) , a taman posla "u vrh". Kada pokazem rezultate, neka me drugi "svrstaju", ako hoce, ali ja to radim prilicno "neozbiljno", i parcijalno, tako da...bez licne ambicije, tesko, a nema je, kao ni dovoljno vremena. Samo laka zabava.
Vidis da se neki "penzionisu" na po godinu i vise dana, Simpson se "valja" u staroj slavi, Car "pobio" sve po kuci, i od slave ostala samo izgubljena garancija... :d , Kokos samo "preti"...
Ostaju "mlade snage", eto NightVision vec izbacuje neke rezultate (Acin komshija), Baltazar_13 je malo "uzdrmao" scenu, ali je potopljen.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
dojdje mi da placem sto sam pre dve godine uzeo celeron a ne duron!!!
naravno sad ima barton

Nemam trenutno puno vremena, da kopam po netu, ali ovo sam imao snimljeno:

Na Anandu, u Doom3 recimo A64 na 2200 S754 socket ima 80.4fps, a FX-51 na 2.2 ima 81fps. razlika je dakle akademska (1280 x 1024)

95.5fps vs. 98.4fps ide u (800 x 600).

Imas li Aco nesto od 3D programa, da uradimo po neki rendring?
Procesori se testiraju na 640x480 što je najmerodavnije na višim rezolucijama sa brzim grafickim kartama mogu da budu čak usko grlo,pogledaj testove GeForce 6800Ultra i Radeona X800XT na rezoluciji 1024x768

Barton 2500+, 2x256ddr400@2-3-3-11, nf7-s
10x200 - 1:30,
10.5x200 - 1:24,
11x200 - 1.20,
11.5x200 - 1.17,
12x200 - 1.14.

Poslednja izmena:
XP 2100 MHz (140x15)
Tester 21s
n! 1:29

Ivice, ako citas ovo ajde uradi ti sa nasviranim celeronom D, bas me zanima njegov rezultat.

@SS2 Ja sam samo skinuo sa Ananda sta pise. Ako ga on nije testirao u 640x480 a pritom je radio test procesora, onda ni ja nisam imao odakle to da prepisem.

@VladD Sta hoces ti od mene? I jos me poredis sa nekim likovima?!? Zar zaista mislim da ja nista ne znam o kompjuterima. I da je ono sto si napisao "bauk" za mene. Za moje znanje se ti ne brini. A takav sliht Aci si napravio da ti jos samo noge vire, zna se odakle.

Niti ja ikoga osporavam, niti lupetam gluposti. Samo me interesuje da vidim, koji je uzrok tolike razlike.
Ja kompjuter koristim za ozbiljne stvari, i svaki dobitak u brzini od 30% u odnosu na moju masinu mi znaci!

Nazad
Vrh Dno