Šta je novo?

Dual channel u interpretaciji IMTEL-ovog servisera!??

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Postovanje,

U ponedeljak uvece mi je crkao komp. Odmah sutradan sam ga odneo u Imtel gde sam kupio maticnu koja je bila pod garancijom jer sam odmah posumnjao na nju.

Danas su me obavestli da sam bio u pravu i da je zaista crkla maticna.

Tom prilikom, serviser mi je rekao jednu stvar koja me je najblaze receno sablaznila pa zelim da proverim sa vama da li je moguce da sam toliko bio u zabludi.

Naime, ja sam prilikom kupovine citavog kompa u toj radnji kupio 2 giga rama, dva cipa posebno, znaci sa razlicitim serijskim. Oni su mi sastavili citav komp i od prvog dana meni ta memorija radi u Dual channel modu.

Kasnije sam ja dokupio jos 2 giga istog proizvodjaca, potpuno isti ram, stavio i memorija mi je i dalje radila u DC modu. Po meni je to sasvim normalno i u redu.

Medjutim, danas mi serviser saopstava da mi je crkla maticna i da on samo nije zadovoljan time sto moja memorija radi u DC modu!?? Ja sokiran. Pitam, sta, kako. Kaze, ne mogu dva memorijska modula koja imaju dva razlicita serijska broja (odnosno ona koja nisu kupljena kao 2x1MB kit, znaci dva u jednom pakovanju) da radi u DC modu. Ja mu kazem da je tako od prvog dana, da su mi oni tako namestili ida prvi put cujem to sto on govori. On kaze, moze to da radi tako ali je samo pitanje vremena kada ce da pocne da pravi probleme (kao ok je, odradicemo garanciju ali ipak si ti malo kriv, vidim da aludira na to).

Ima li ovde bilo kakve logike ?

trazi mu da dokumentuje svoju tvrdnju

Nije ni cudo sto imaju probleme kada takvi "strucnjaci" rade ;)

Da znate da hocu. Prosto ne mogu da verujem sta mi je rekao. Posto cu od njega i preuzeti komp nakon ugradnje neke druge (ili iste) ploce, ozbiljno cu ga pitati o tome sto je rekao. Prosto ne mogu da predjem preko toga.

E sta sve nece covek cuti. Castio bi ja njega sa jednim lepim jed g***a i reklamirao plocu pride. Kad god nesto crkne i odneses na reklamaciju, po automatizmu si ti kriv (ne ti bukvalno, nego vecina nas koje je zadesila takva sreca). Sta ima on da izvodi besne gliste? Jel kompjuter radio u svojoj specifikaciji? Jeste. Jesu li oni namestili tako da radi? Jesu. Jel imas ti parce papira na kojem pise da su oni u obavezi da garantuju za taj proizvod? Imas. Kraj price.

Pa meni bi stari komp crkao dosad 16 puta po toj logici (imao je tri razlicita memorijska modula i sve je to najnormalnije radilo u DC modu ,)).

ma ajde, do juce nisu postojali kitovi, garantujem da ni danas 99.9% ljudi ne kupuje kitove... to je i tako fenserizam...

U pravu je taj serviser. Memorija u DC režimu je tempirana bomba, nesreća koja samo čeka da se dogodi! :d:d:d
Ni ja ne znam kako bih reagovao u tom trenutku, jer u takvim situacijama se čovek prosto :zgran: da ne zna šta bi pre rekao...znači :zgran::smackbum::laugh::mad::bottle:

Psihologija šta li...da oni tebe malo naplaše pa ćeš sledeći put razmisliti pre nego što nešto reklamiraš. Da posumnjaš sam u sebe, da si ti nešto zeznuo...

IMTEL je, bar po meni, ime za poštovanje, ali zaposliti nekoga ko ovako nešto priča, baš im i ne ide u prilog.

Strašno...:d

Recimo da spržim ploču ili procesor ili nešto jer sam ga overklokovao (pu, pu, pu). Da li serviseri mogu da saznaju zašto je riknulo ili samo znaju da je riknulo? I da li otključavanjem jezgra (otključao sam PII 720), odnosno radom u tim uslovima, gubim garanciju?

Jok, mogu da pretpostavljaju samo ali nece utvrditi - niti bi to iko radio, osim ako nema bas nekih vidnih ostecenja a to je stvarno raritet za videti.

Meni sto se reklamacije tice Imtel mi je uvek /\ brate :)D) bio, serviser je lupio za RAM i ta prica da dva "ne indenticna" modula vremenom prave problem je za mythbuster-e.

Poslednja izmena:
Hiljade članova Bencha su mythbusteri i razbucali su mit samo tako ;).
Ako on dokaže da je to zbog DCa, biće u našim očima /\ serviser :d.

e dobar taj serviser, pa on bi pao u nesvest kad bih mu rekao da je moja prosla konfa radila u DC sa NCP i PQI od po 1Gb

Ma klasicno su probali da ga izrade i ne priznaju RMA.CCC prosto da ne poverujes

e dobar taj serviser, pa on bi pao u nesvest kad bih mu rekao da je moja prosla konfa radila u DC sa NCP i PQI od po 1Gb

Kod mene NPC, Samsung i Kingmax, a posle umesto NCP dva razlicita modela Samsunga (prodao NCP jer je bio DDR-266 memara) :d

Meni ovo lici na skriveno zastrasivanje, u fazonu, eto zamenili smo ti plocu al da znas da si dobro prosao, jer smo mogli i da ti ne zamenimo, jer si imao DC mode, koji pravi probleme, pa eto i crkne ploca, msm, koji jos serviser uporedjuje serijale ne modulima pored svog redovnog posla da bi ti time solio pomate posle????!!!!
Garant neka fora, kao dobro si proso, al nemas ti pojma o kompjuterima, crklo je to zbog tebe, e ako je zbog tebe i loseg rukovanja.... :smash::smash::smash::mad::mad::mad::mad:

Serviser for the win! :smash:
Znam par ljudi koji imaju module razlicitih proizvodjaca i razlicitih fabricki deklarisanih taktova pa im radi sve bez problema, a ovaj drobi mrvice... :p

U pitanju je odrastao covek, tipa 50 godina, znam da tu radi dugo... pitacu ga na sta je mislio pa javljam...

Da nije onaj iz Polarotora ? :d:d:d

Zoran Modli? Nema šanse:d

Ne, Zoran Modli nije voditelj, vec onaj covek prosed celav, visok, a Modli radi neke priloge i pozajmljuje glas emisiji:) Iskreno, meni omiljena emisija o IT, nekako mi starinski dodje:)

E bre ne kapirate za*ebanciju :) Taj iz Polarotora je negde neki profesor, predaje neshto u vezi IT, a svaki put se nalupeta u nekoj emisiji za osnovne stvari :)

tip je profan na VPS , na svu srecu meni nije nista predavao :) , hocu reci BPS :)

Naravno da i taj lik-serviser dobro zna da je to što je rekao glupost. Čista navlaka da daš koju paru više kad kupuješ kod njih, "bolje uzmi kit i sl", a on/firma u kojoj radi da ispadne "korektan". Još ako ga je čovek zbunjeno/šokirano gledao kad mu je to izjavio verovatno je čak i pomislio da mu "prošla" fora. Standardan bezobrazluk, moraju da probaju da te nabede da si ti "kriv" kad nešto okine, pa to ti je...

Pazi, to sto je on rekao " da je OK ali je samo pitanje vremena kada ce da pocne da pravi probleme" je potpuno OK informacija. Stvarno ume da bude gomila problema sa stabilnoscu na nekim plocama/memorijama u dual-channel modu. Naravno, sve to nema nikakve veze sa crkavanjem ploce :)

^
Ako radi par dana bez problema, velike su sanse da nikada do istih nece ni doci :)

Tacno... Evo u staroj konfiguraciji i dalje rade pqi i kingmax u DC... Vec dve godine. Jel treba da se zabrinem? :D

Nazad
Vrh Dno