Ili lepo u BIOS-u zameniš particije sa kojih se diže sistem i gotovo. Posao od 5 sec i to najsigurniji mogući, radi svaki put![]()
Instaliras nezavisno na svaki hdd sistem i iz BIOS-a biras na koji se dize.
Moze i 7/vista pa xp ali mora da se ponovo konfigurise boot.
Jel može malo objašnjenje za ovo, koje su to opcije u BIOSU?
Jel neko prakticno probao da menja nacin butovanja vise OS-a sa vise hardova na taj nacin, preko BIOS-a?
Mislim da to ne bi moglo da radi!
@Martin Mystere
Mora da ima, ne brirni, kako bi nace instalirao OS, samo malo procunjaj po njemu.
Jel neko prakticno probao da menja nacin butovanja vise OS-a sa vise hardova na taj nacin, preko BIOS-a?
Mislim da to ne bi moglo da radi!
Sve to treba da ide preko nekog boot loader-a, a ne preko BIOS-a.
EDIT
E sad, jes da nisam pokusao, ali iz licnog iskustva, mislim da bi radio dual boot dva OS-a sa jedno harda, iako bi prvo instalirao prvo XP pa 7-cu.
Imao sam dva XP-a na jednom HDD-u, i to radilo bez problema, ne vidim neki razlog zasto to ne bi radilo i sa 7-com. Obrunto bi radilo 100%, ipak je 7-ca dva stepenika vise od XP-a i videla bi XP.
Probao bi ovo, ali nekom drugom prilikom, mrzi me da ovo isprobavam, pa posle da vracam opet 5 OS-a.
onda se iz BIOSA pokrece onaj koji vi izaberete(imate 30 sek za taj izbor)...
Moze da se instaliraju dva sistema na jedan hard ako se od njega naprave dve primarne particije i na svakoj od njih instalira po jedan sistem.Prvo se instalira XP pa onda WIN7 ili VISTA i onda se iz BIOSA pokrece onaj koji vi izaberete(imate 30 sek za taj izbor)
Mislim da ce uvek prvo da se ponudi onaj koji je poslednji instaliran.
Inace ja sam bas juce instalirao XP i WIN7 na zeninom laptopu i izbrisao originalnu Vistu koja je toliko kocila i sporo radila na njemu da ga umalo nisam polomio.:crash:
Sada XP leti na njemu a sa WIN7 i nisam puno zadovoljan jer je i ona malo bolja od Viste ali je ipak zahtevan i nije bas za slabije racunare i laptopove.Moj je savet zadrzite XP jer je zasad najbrzi na racunarima koji nemaju vise od 2gb rama i brzinu vecu od 2.5ghz naravno i ostale dobre karakteristike.POZDRAV![]()
Instaliras nezavisno na svaki hdd sistem i iz BIOS-a biras na koji se dize.
Moze i 7/vista pa xp ali mora da se ponovo konfigurise boot.
To je možda bio problem ranije sa PATA diskovima ali sa SATA-om to više nije slučaj. I da svaki hard je podeljen na po dve particije.
Ma moglo je i ranije.
Moglo i moze i dalje. Ja na poslu teram na dva diska (jedan pata i jedan sata) xp i win7 i po meni je to ubedljivo najbolja varijanta posto (ukoliko imate dva fizicka diska naravno) nema cackanja jednog OS-a po mbr-u drugog i u svakom trenutku moze da se izvadi jedan disk a drugi da radi samostalno kao da drugi nije nikada ni postojao sto kod klasicnog dual boot-a bas i nije slucaj.
Moglo i moze i dalje. Ja na poslu teram na dva diska (jedan pata i jedan sata) xp i win7 i po meni je to ubedljivo najbolja varijanta posto (ukoliko imate dva fizicka diska naravno) nema cackanja jednog OS-a po mbr-u drugog i u svakom trenutku moze da se izvadi jedan disk a drugi da radi samostalno kao da drugi nije nikada ni postojao sto kod klasicnog dual boot-a bas i nije slucaj.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari