Nisam, drzim se PHPDesigner-a. Koristim ga jako dugo i zaista je fenomenalan.
Moje iskustvo kaze sledece:
- ako radite na MacOS-u kao ja, imate nekoliko varijanti:
1. TextMate - odlican editor, vrlo lagan, podrzava gomilu programskih jezika i sluzi za iskljucivo kodiranje (znaci nije DW-like)
2. Ako zelite da peglate samo PHP, imate vec pomenuti PHP Eclipse koji je takodje jako dobar (Eclipse je generalno ok)
3. Aptana je bazirana na Eclipse-u i ne dopada mi se.... probao sam da kodiram Ruby On Rails na njoj ali smorila me je brzo; preporucujem TextMate
4. Zend PHPNesto (zaboravio sam ime) - baziran na Eclipse-u, solidan ali malo bagovit i spor;
Sto se Windowsa tice situacija je sledeca:
1. PHPDesigner preporucujem svima - ubedljivo mi je najbolji i najbrzi, nikad nikakvih problema sa njim; postoje 2 verzije - free i pro a ako odlucite da koristite Pro, izdvojite 39 EUR koliko kosta - vredi
2. PHP Eclipse - ista prica kao i za MacOS...
3. Zend IDE - ubedljivo najgori IDE za PHP; bagovit, ultra spor, odvratan, ruzan... prosto ne mogu da verujem da su ga tako lose uradili
4. Notepad++ - super editor, jako lagan i brz, preporuke sa moje strane
5. Dreamweaver - ok je za HTML i vizuelni dizajn ali za kodiranje nije bas nesto.. previse je trom i ogroman, ja ipak preporucujem da koristite neki drugi laksi editor
Sto se Linuxa tice ja koristim PHPEclipse i jako sam srecan
I naravno - pored editora obavezan je A4 blok, olovka i gumica

Ukoliko se zaglavite, nema bolje stvari od crtanja po pairu i resavanja problema
UPDATE: ako nemate vremena i volje da instalirate Apache, PHP i MYSQL odvojeno i da se zezate sa tim, imate sledece varijante:
- MacOS: mampstack
- Windows: XAMPP
- Linux: to mozete i sai preko apt-get-a ili yum-a
Za MYSQL, ukoliko ne volite PHPMYADMIN, preporucujem EMS proizvode, pogotovo za dizajn ogromnih i komplikovanih query-a jer ima jako lep Query editor (mislim da postoji samoza Windows).