Pa igrao sam NWN i NWN2 i to mi je manje-vise jasno. Ali ovo...
Evo ovako, zbunjuje me to sto se neke stvari (recimo SP u spells) ne nalaze u opstoj atribute ili bilo kojoj drugoj listi pa ne mogu da ih desifrujem.
Koliko god se trudio, ne mogu da desifrujem do kraja sta recimo ova magija iz attachmenta tacno radi. Nanosi damage tokom trajanja, ne pise koje je trajanje, pominje se neki SP, pa se pominje da na svakih 10HP-a skinutih snizi protivniku armor za 1AP (10HP dmg-a od koga? od te magije iskljucivo ili je dovoljno da ga bilo sta osteti za 10HP (koji se u drugim statistikama pominje i kao VI damage))
ono oko modifiera mi je teska misterija. Sta se desava na svaka tri levela, sta je modifier za tu magiju - pojma nemam. Koliki je krajnji cost bacanja magije - takodje mi je nejasno.
- Dalje, evo oruzje. Ok , znam (bar mislim) da je recimo 1D jedan dice, tj. kocka. ( e sad, DND kocka ima 8 stranica valjda? Na kakvu kocku oni ovde misle? Koji je max roll?) Ovo ostalo mi je takodje uglavnom nejasno (sta znaci ono (0/0) i koja je razlika naspram (0/1) Modifier sa strenght 1W+3 - nemam nigde "W" u statistikama, pojma nemam sta je W i sta ce biti krajnji rezultat toga 1W + 3...) Bzvz mi je sad da citam 50 strana necega kako bih izvalio "nesto sto se podrazumeva", u NWN toga nije bilo, tj. bilo je ali je sve manje vise jasno (recimo oruzja su imala 1D8 npr. to je znacilo prakticno od 1 do 8 DMG i kraj price (ako ima neki "+" to se doda i znas uvek koji je mini max dmg)
Elem, eto

Da, jos jedna stvar, sta mi znaci "- 1" na nekim magijama dole ispod quickslot bara? Pominje se neki afinity, ali kako ja da znam koji je meni affinity? :S:
Moze se igrati i bez znanja o svemu tome, ali nekako imam osecaj kao da nabadam na prazno :S:
Branje cveca je tek posebna prica. Znam da skill od 6 nije puno, ali kako zaboga "FAILED" pri branju?! :zgran: *****izam, kako mozes fejlovati da uberes cvet?! :smash:
edit: takodje, kad dizem level magijama, nista se ne menja u njihovim u njihovom opisu i statistikama. Digao sam thunderbolt za 3 i isto je, cak mi se cini da i u akciji isto dmg radi :S: