Šta je novo?

Drakensang - The Dark Eye

stisni "." na tastaturi kad ih vodis, mozes i onaj isprekidani pravougaonik ispod avatara sa desne strane pri dnu ekrana. To je "select all", onda svi idu zajedno. ;)
verovatno je mislio na losh pathfinding

A mogao bi i tu bastensku macku da nahranis, samo pazi da te ne ujede :)

Sa kojim likom krenuti ... ,) ima ih 160 a svidja mi se ona amazonka :D

Poslednja izmena:
A mogao bi i tu bastensku macku da nahranis, samo pazi da te ne ujede :)

Ma ja sam ranger, mogu to da odtrpim. Mada, moras da priznas da me ovaj moj ujeo bas u pravo vreme, jes da necu moci da stiskam D na tastaturi neko vreme al sam se izvuko od nekih gluposti.

Jeste, ovde se prica da si namerno podmetnuo ruku macki da te ujede, samo da bi izbegao sluzbeni put. Juce je tvoj imenjak setao po firmi i samo trazio da ga ujede nesto, makar bila pcela ili osa, samo da ne ide na put. :)
Nego, igras Drakensang, a na poslu ne mozes da pritiskas tastere, a ? :)

A sada da se vratimo na topic:

Sa kojim likom krenuti ... ,) ima ih 160 a svidja mi se ona amazonka :D

Pa kreni onda sa njom. :)
Sve zavisi kakav stil igre ti odgovara, fajterski ili magijski. Ili neka mesavina. Biraj lika na osnovu stila igre, a ne izgleda.

nije hobit!!! nema bradu jer je odsekao kad su mu ubili gazdu :d

Ako kupite rock golema od jednog trgovca, on ce u vasoj kuci prokopati u podrumu prolaz ka skrivenoj dvorani, gde mozete pronaci forgrimovu bradu (i jos par stvari), ali ne znam cemu ona sluzi.

Jos neki kompanjoni nakon battlemage su:
-assassin kome moras da platis da bi ti se pridruzio
-vitez sa dvorucnim macem
-healerka
-elf koji mi se pridruzio pre par dana, ali jos nisam stigao da vidim sta je i kakav je, nisam imao vremena da igram od tada zbog posla

Ja i dalje pored sebe (elf fighter) vodim amazonku, dwarfa i charlatanku. Vec svi imaju maksimalne neke skilove i atribute koji su im potrebni i cim pokusam da nekog od njih zamenim nekim novim likom, nekako mi ne ide, jer svaki novi lik je slabiji.

meni je sharlatanka beskorisna, onaj lopov ima vetju upotrbu vrednost

Da li neko moze da me spase muka i kaze mi gde je Pale Ale Brewery u koju treba da se odnesu sastojci u kvestu sa trgovcima? Il' sam slep il' nigde ne pise.

Za sada dwarf mi je kao stena uvek ostane poslednji na nogama, a uz to umrem od smeha kad ga vidim kako hoda, a jos vise dok se sunja. Nego, ne znam da li se meni cini ili je stvarno tako, ali deluje mi kao da tela likova koje vodim nisu za sve ista, tj ona amazonka, charlatan-ka i elf-ca imaju potpuno drugacije animacije prilikom hoda i drugacije su gradjene, verovatno je i za muske likove al njih nisam nesto mnogo gledao. Ako je tako onda je za pohvalu.

Počeo sam da igram ovu igru prekjuče,i završio sam quest o istragama vezanim za ubistva (chapter 2 - Ferdok).
Dobar naslov iz rekao bih jače srednje klase ovakve vrste igara.
Borbe su lake,dijalozi ok mada neki put naivni,i nekako (ugrubo rečeno) izgleda kao mešavina NWN i The Witcher.Grafika je dobra,ali The Witcheru nije ni prići.
Definitivno vredi igrati.
Po meni ne zaslužuje score veći od 80,ali igra ima šmeka,iako neki put smara.

Jel ima kakvih naznaka o English patchu? Za nemacku verziju igre su vec izasla dva komada...

Jel ima kakvih naznaka o English patchu? Za nemacku verziju igre su vec izasla dva komada...

Jesu ali davno tj v1.02 je od 4.Novembra,2008 (a v1.01 od 27.Augusta,2008) tako da je verovatno u English varijanti sve ispeglano šta treba (ona je izašla 27.Mart,2009).U Nemačkoj je izašla još 1.avgusta,2008.

http://www.gamershell.com/download_35334.shtml
http://www.gamershell.com/download_31642.shtml
http://www.gamespot.com/pc/rpg/drakensangthedarkeye/similar.html?mode=versions

Poslednja izmena:
Počeo sam da igram ovu igru prekjuče,i završio sam quest o istragama vezanim za ubistva (chapter 2 - Ferdok).
Dobar naslov iz rekao bih jače srednje klase ovakve vrste igara.
Borbe su lake,dijalozi ok mada neki put naivni,i nekako (ugrubo rečeno) izgleda kao mešavina NWN i The Witcher.Grafika je dobra,ali The Witcheru nije ni prići.
Definitivno vredi igrati.
Po meni ne zaslužuje score veći od 80,ali igra ima šmeka,iako neki put smara.

Nisi jos puno grafike iz igre video. Meni je grafika bolja nego ona u witcheru. Videces malo kasnije i zasto.

Inace, ne vidim potrebu za patchom, nema nikakvih problema sa igrom! :)

Nisi jos puno grafike iz igre video. Meni je grafika bolja nego ona u witcheru. Videces malo kasnije i zasto.

Inace, ne vidim potrebu za patchom, nema nikakvih problema sa igrom! :)

Verovatno,mada mi ne smeta ni ovakva.
A problema ima ,vidim na "stranjskim" sajtovima ali se ne odnose na samu igru,nego na sitnice tipa kodeci...a čini mi se da i nema šta da se ispravi posebno - sem, po meni, još malo više glasovi da pokrivaju dijaloge koji se vode sa npc.

Poslednja izmena:
Debelo sam se iznervirao oko one ogromne queen pacovcine u sewer-u harbora. Ne ne znam u cemu gresim, ali nikako ne mogu da je dokusurim. Uvek pozove jos gamadi, koji joj se pridruze i onda riknem samo tako... Tek sam 4 lvl, mozda je rano?... Ali, svejedno, izuzetno neusaglasen polu boss, ili sta vec... Do sada sam sve protivnike seckao sa pola snage, a sada se ubih oko ove nakaze. Warrior sam, a sa sobom vodim rogue-a, amazonku i onog dwarfa. Jel neko provalio kako moze da se sken*a pacovcic na low levelu (4)?... :p

mnogo je rano level 4, treba ti level 7 tj treba ti brdo will powera (preko 18 svima) i constitucije. Takodje, kad joj ubijes sve pacovcice, ona pozove jos. Nemoj (kada kasnije opet budes isao tamo) sve da ubijes, ostavi jednog i ako vodis elfikinju (a verovatno je jos nisi dobio) baci meekYouBe na poslednjeg pacova.

Hvala na brzom odgovoru :)

Sad se, ocigledno, moram baciti na budzenje willpower-a, jer ga jedino moj char i amazonka imaju preko 5 lol...

Poslednja izmena:
Nema na cemu. slobodno pitaj ako negde zapnes. ali pitaj ovde, da resenje bude dostupno svima! :)
:wave:

savet: budzi na pocetku willpower svima, const takodje. Nemoj sarati sa budzenjem skilova svim likovima, tipa, ne treba ti njih 3 koji imaju disarm traps. Perception je nebitan (imace ti bar jedan od likova magiju da budzi perception za +5 uz malo investicije), imaj healing spell na bar dva lika ako je moguce, gledaj da jedan lik (kasnije) ima neku summon magiju. Elfkinja na summon wild beast 11 (modifier 11) dize medu koji je , kolko si do sada video, prilicno mocan (knock down, brdo HP...)

PS. Opet napominjem, willpower obavezno na max svima! On je faktor za resist wounds, a wounds su jako gadni, jedan wound = ko da si level 0

Na RPGWatch sajtu sam našao da je na GameBanshee sajtu član ili šta već Ergopad uradio FixPack-ove (modove) za Englesku verziju Drakensanga.
http://www.gamebanshee.com/forums/drakensang-the-dark-eye-123/ergos-fixpack-mods-107436.html

A fix sadrži:
The pack contains localisation fixes, balance tweaks and other changes. Here's the latest log:

v1.4
- Lot of localization fixes related to special ability descriptions
- Major changes to special abilities' XP costs *7)
- Offensive- and Defensive Combat abilities bonuses lowered (+1,+2 and +4).
- Master Parry texts fixed and ED cost reduced to 10 (from 15)
- Master Throw will have proper learn price, different requirements and will also cause a wound
- Power Throw will now stun and ignore armor. *8) Was just weaker version of Master Throw.
- Miscellaneous small fixes related to Special abilities
- Changed monsters' Sweep Attacks to be dodged only (no parry)
- Added PA(and DV) penalty to some monster special attacks
- Removed XP gain penalty, due the new balance changes and feedback from users

Sačuvajte savegame pre "fix-anja" !!!

Kako sam se zaglavio kad sam hteo da radim Moorbridge quest.
Dva dana sam se vrteo u krug.
Nikako da provalim šta da radim.Kad izađem na mapu sveta ne vidi se,a u stvari treba da se skroluje mapa sveta da bi se našao i tamo otišlo.
Pa ako neko nije provalio kao i ja evo mu hint.

I to slučajno nađem na nekom forumu: "When you are on the World Map you will have to scroll down to see moonridge, you can't see it on your main view, hold down your left mouse button and scroll it up. It took me 3 freakin days to figure this out."

Poslednja izmena:
Bas nesto i ne vidim kako je taj patch bolji od ovoga sto sad igram :(

Bas nesto i ne vidim kako je taj patch bolji od ovoga sto sad igram :(

Čovek jurio neki patch,ja slučajno naleteo i ostavio post.
Ako mu treba ok,ako ne opet ok :)

Doduše nije oficijalni,ali ko voli ovakve stvari tj modove.....ja lično i ne baš.

Poslednja izmena:
ma to je ok, samo komentarisem mod koji te zapravo oskrnavi i oteza ti igru. To mu dodje kao neki HC mod :D

Da li nemacki patch i nemacko ono rade na eng verziji igre? Eng patch ne mogu da pronadjem.

Na RPGWatch sajtu sam našao da je na GameBanshee sajtu član ili šta već Ergopad uradio FixPack-ove (modove) za Englesku verziju Drakensanga.
http://www.gamebanshee.com/forums/drakensang-the-dark-eye-123/ergos-fixpack-mods-107436.html

A fix sadrži:
The pack contains localisation fixes, balance tweaks and other changes. Here's the latest log:

v1.4
- Lot of localization fixes related to special ability descriptions
- Major changes to special abilities' XP costs *7)
- Offensive- and Defensive Combat abilities bonuses lowered (+1,+2 and +4).
- Master Parry texts fixed and ED cost reduced to 10 (from 15)
- Master Throw will have proper learn price, different requirements and will also cause a wound
- Power Throw will now stun and ignore armor. *8) Was just weaker version of Master Throw.
- Miscellaneous small fixes related to Special abilities
- Changed monsters' Sweep Attacks to be dodged only (no parry)
- Added PA(and DV) penalty to some monster special attacks
- Removed XP gain penalty, due the new balance changes and feedback from users

Sačuvajte savegame pre "fix-anja" !!!

Kako sam se zaglavio kad sam hteo da radim Moorbridge quest.
Dva dana sam se vrteo u krug.
Nikako da provalim šta da radim.Kad izađem na mapu sveta ne vidi se,a u stvari treba da se skroluje mapa sveta da bi se našao i tamo otišlo.
Pa ako neko nije provalio kao i ja evo mu hint.

I to slučajno nađem na nekom forumu: "When you are on the World Map you will have to scroll down to see moonridge, you can't see it on your main view, hold down your left mouse button and scroll it up. It took me 3 freakin days to figure this out."

Hvala na informaciji. :) Raspitivao sam se za patch, jel mi igra pravi probleme svaki put kad udjem u novu teritoriju. Svejedno da li je to nov section grada, ili neka druga mapa, prvih 5-6 sec. dok ne ucita (bar ja mislim) sve objekte i teksture, igra zesce laguje, da bi posle isla besprekorno. Interesantno je da se ovo desava svaki put kad treba da "usetam" u teritoriju na kojoj nisam bio do tog momenta, a posle toga mogu 50 puta proci istim putem, radice normalno... Da li se ovo jos kome dogadja, ili su, sto kaze Kuzmanovic, gremlini?... :d

EDIT: Mislim da bi valjalo da napomenem da se ovo nije desavalo na demo-u.

Poslednja izmena:
ja nemam tih problema, zaista. Sta vise, napravio sam i profil za igru da mi tera super sampling AA i 16xAF. Jedino ako nije do x64 sistema i 4gb rama.

Provalio sam sta je. Naime, ako iskljucim opciju "high textures", sve ide normalno... lol konfa iz potpisa tera krizu i FC2 na max detaljima sa 4X AA i 8X AF u 45+ fps, ali zato drakensang ocigledno ne moze lmao.... :d

Na x64 sistem mi se ne prelazi, zbog gomile plug-inova za max i photoshop, koji su mi preko potrebni, a ne rade na Visti, al' mi zato jos jedan gigic rama ne bi nista falio, tako da cu ga sigurno pazariti u narednih nekoliko dana, kad dodjem do slobodnog vremena... :)

e sad ce svi opet da me zapljunu al boli me - ****ga brate - A T I ! Uzivaj u jefitnijem :d eto prosto, zato je nvidia skuplja i vredi tih 20-30 vise, nema tih ******.

edit: jedan gigic na 32bit sistemu ti nece skoro nista promeuti, been there done that. Dobice realno oko 300mb vise. Bolje prelazi na x64 bilo koji. Mozda se i ATI razleti tamo, u mojim i testovima mojih bliznjih drugara bolje se ponasao na x64 sistemima. ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno