Šta je novo?

Drakensang - The Dark Eye

Nije kratka nego sam se zaleteo ko sivonja, odavno nisu napravili dobar 'old school' FRP.

Stvarno tako, odavno nije vidjeno nesto vako, klasicno! Samo steta sto nisi pribrao nekakvog Big Laleta, koliko sam video sa onim cilcem sa pocetka efekti magija su odlicno uradjeni u igri nekako mozda i najprijatnije vizuelno do sada.

ne bih se bash slozhio, meni deluju nekako vasharski

Kada se, hejtujući unatrag, budemo dovoljno vratili u prošlost, shvatićemo da u stvari nijedan RPG ne valja ništa još od Ultime, gde ima da se peče svoj lebac.

Lebac mozesh da pechesh i u Arx Fatalisu mada je igra generalno krsh.

P.S. Izvrshio si gore samoubojstvo od Gruje kada je on maknuo Jokera. Posle toliko vremena...

Shame on you! :S:

meni deluju sporo :S: Ocekivao sam da ce battlemage sejati haos na sve strane - a treba mu dva kruga za najobicniji thunderbolt. :( No, nema veze. Naucio sam ga da mlatara sa sekirama i two-handed macevima. To mu za sada bolje ide od magija :d

PS. Kakvi treba likovi da mi budu da bih mogao preci onaj podrum level 4/5 sa crnim vuk-pacovima? Sta mi treba? Constitution? Willpower? AT?

Treba ti 8-9 lvl likovi ne vredi ranije da pokusavas to da resis, ja se ubi sa 4-tim i odustade.

Lebac mozesh da pechesh i u Arx Fatalisu mada je igra generalno krsh.
WTF? Arx Fatalis je vrlo dobra igra. Teška je i zeznuta, i ne može se baš "proigrati iz prve", ali kapiram da je daleko zanimljivije za igranje čak i fanovima old school RPG-ova, sem onima koji ne priznaju ništa sem izometrije.

WTF? Arx Fatalis je vrlo dobra igra. Teška je i zeznuta, i ne može se baš "proigrati iz prve", ali kapiram da je daleko zanimljivije za igranje čak i fanovima old school RPG-ova, sem onima koji ne priznaju ništa sem izometrije.

Nista bez Eye of Beholder-a! E, to je bila igra!

Nego, onaj "dragon preparation nesto" quest ispod one crkve/zamka.....ne mogu da nadjem treci komad da me upucas. Nasao levo i desno krilo, ali treci deo nemam pojma gde je, a prespartao sam uzduz i popreko sve. Cak sam onom malom seljaku i knjigu nasao sto je deckonja izgubio i nije mogao da nadje, ali prevrnuh sve dole sa onim amebama, ali treceg dela NEMA! :d:wall::d

3. deo se nalazi na zadnjem nivou, kod paukova. Pronadji deo gde se spustas ispod nivoa crkve, u pecinu.

Nista bez Eye of Beholder-a! E, to je bila igra!

Nego, onaj "dragon preparation nesto" quest ispod one crkve/zamka.....ne mogu da nadjem treci komad da me upucas. Nasao levo i desno krilo, ali treci deo nemam pojma gde je, a prespartao sam uzduz i popreko sve. Cak sam onom malom seljaku i knjigu nasao sto je deckonja izgubio i nije mogao da nadje, ali prevrnuh sve dole sa onim amebama, ali treceg dela NEMA! :d:wall::d

Sta bre Eye of Beholder, sve su to bedne kopije Dungeon Master-a sa Atari-ja i Amige, pradede svih FRP igara na kompu :D

Sta bre Eye of Beholder, sve su to bedne kopije Dungeon Master-a sa Atari-ja i Amige, pradede svih FRP igara na kompu :D

Ode ja u offtopic spam...ali....ne znam, samo dungeon master nije imao pricu (po meni) kao EoB. Jednostavno da me neko prica kakvu bih igru sada zeleo da igram - rekao bih EoB 2 iz topa. Ista grafika, isti zvuk, sve isto, samo da se prica izmisli druga. Ono kao, malo lemanje u sumi i onda neki uvrnuti zamak. Samo lavirinti, nista drugo.

elem, da se vratimo na temu....bio ja kod paukova dole, ubio onog velikog pauka, ali ne nadjoh treci deo. el sam corav ili sta!? :wall:

Kako izgleda treci deo? ko ostavlja taj treci deo?

znam, znam.....bolje da ne igram nego da na bench forumu trazim resenje....:wall:

edit: *****......nasao sam; sve vreme mi bio ispred nosa, ali ga nisam video i zato nisam pokupio :wall: :wall: :wall:

Poslednja izmena:
to bi moglo i da ti bude dosta, willpower je jedini bitan i carum purum kod jednog lika da skida otrov. sretjom nema shta da te knocdownuje kod tog bossa.

yup, nije straight forward kao d&d

Jel neko uspeo da resi onaj Treasure hunt quest u mocvarama ubih se lutajuci okolo?

Ne smetaju vam bloom i krš grafika? :d

ovaj poslednji screen je odlichan

Evo nekoliko pitanja sa moje strane:

Vidim da se par strana u threadu vrti iskljucivo oko izuzetno komplikovanih rules-a, koji su, ocigledno, jako verno i do detalja preneseni sa table na igru. E sad, za razliku od D'N'D-ja, poznavanje nemackog Dark eye-a mi je ravno nuli, a koliko vidim, pravila i skillovi umeju da budu jako zaguljeni, tako da me interesuje da li u igri postoji neka meele straight forward klasa, kao sto su paladin ili fighter u d'n'd-ju?

@gx-x: Sto napravi tog mage-a (wizarda) ili sta je vec, tako ruznog? :d A i kapica mu ne popravlja bas utisak... :p

Salu na stranu, grafika je sasvim zadovoljavajuca za jedan niskobudzetni naslov. Ukoliko su prica, atmosfera i gameplay korektni, visak blooma mi svakako nece smetati. :) Kad vec pomenuh storyline, valja li on cemu? Ne zelim da cujem detalje, naravno, samo me interesuje da li je na nivou nekih kvalitetnijih RPG naslova i ima li dobar zaplet? :)

Poslednja izmena:
Lepo odradjena igra, ali dodjoh u onaj grad i tu naranih ono mace, i posle toga nekako mi se ne igra, ne vuce me, mozda cu da se nateram narednih dana da poigruckam malo ovaj Drakensang.

tebra kako ne razlikujesh hobite (halflinge) i dwarfove, blasfemija tako mi brade :)

Kakve bre macice u gradu vi spominjete? Ja ne nadjoh nikakvo mace? Mozda sam nesto propustio?

Ako moze neko samo da mi kaze da li se u igri sve leveluje sa likom (oruzije i protivnici, kao npr. u oblivionu) ili je "normalno", tj. postoje mocna oruzija u staru,i postoje oblasti u koje se jednostavno ne ide dok ne postanes baja?

Zasto ne dati kintu? Ja sam mu dao onu srednju kolicinu, i on mi je onda dao novi quest, na kome moze mnogo vise da se zaradi.

Ekstra je igra, mada smara sto kompanjoni nekad zaostaju prilicno.

Upravo sam resio sam onaj veliki kvest i uzeo 50 dukata. :)

Nije smor igra uopste.

Poslednja izmena:
jel dobra igra? :)

Nece dusa sto kazu, ukljucim i kada treba da krenem dalje sa onom druzinom izadjem iz igre i odem da igram nesto drugo...

@G!!!

Pa s obzirom da si se slatko izigrao s Falloout 3, ovo ce posle toga da ti bude nepojmljivo dobra igra!

Poslednja izmena:
Vrh Dno