Šta je novo?

Drakensang - The Dark Eye

jedan gigic na 32bit sistemu ti nece skoro nista promeuti, been there done that. Dobice realno oko 300mb vise. Bolje prelazi na x64 bilo koji. Mozda se i ATI razleti tamo, u mojim i testovima mojih bliznjih drugara bolje se ponasao na x64 sistemima. ;)

Razletao se on i ovako. Oduvao me je sa svojim performansama u FC2. :) Iskreno, ovo je prva igra da mi pravi probleme i nisam imao mnogo frke sa 4870, a druzim se s njim vec 7 meseci. Sto se tice 64-bitnog OS-a, ne bi mi bio problem da dokupim jos 2GB rama, koji su sad, prakticno za dz, ali ostaje problem sa plug-inovima koji mi provereno nece raditi na visti... Koliki je realno pomak u performansama u odnosu na XP SP3?

hmm... dobro pitanje! Ako koristis RAM zahtevne aplikacije pomak je velik zbog veceg adresiranja rama po aplikaciji. Ako koristi boraniju i sitne app onda pomaka nema, cak ima i nazadovanja. sa tvojom masinom ne bi trebalo da bude nazadovanja, samo beneficije od vise rama mozes imati. Ja inace zivim pd shopa i AI i menije x64 pomak, ne bitno da li je vista, al sam reko aj kad vec krecem na to nek bude glista :)

Koristim 'shop, flash, ilustrator i ponekad max. Prva tri redovno, a pre neki dan sam se frapnuo, kad sam skontao da su mi (drzim ih sva tri ukljucena), pojeli skoro 2 gb rama... Jos memorije mi svakako ne bi skodilo... Kakav je pomak u samim igrama? Jer se oseca rast u fps-u?

...igra pravi probleme svaki put kad udjem u novu teritoriju. Svejedno da li je to nov section grada, ili neka druga mapa, prvih 5-6 sec. dok ne ucita (bar ja mislim) sve objekte i teksture, igra zesce laguje, da bi posle isla besprekorno. ...

... Kakav je pomak u samim igrama? Jer se oseca rast u fps-u?

A da probаš i sa nekom drugom verzijom drivera za GPU.
Ako imaš zadnji probaj sa prethodnim,čisto ako te interesuje možda ti i reši problemčić.
I ja nemam nikakvih problema grafičke prirode sa ovom igrom - sve je na max i rezolucija 1680 x 1050

U većini ne,a u nekim novijim da.
Baš sam negde čitao skoro da se za Far Cry 2 pominje da bolje štrika na Vista x64 nego na XP.

Inastaliraj i Vistu naporedo sa XP tj dual boot pa posmatraj, i za posao i za zabavu - znaš i sam da ćeš najpre i najbolje primetiti sve na tvom kompu nego čitajući tuđa iskustva koja zavise od gomile drugih faktora koje drugi koriste, a koji na tvoj komp možda neće uticati jer ti koristiš druge stvari ;)

I obavezno instaliraj SP za Vistu i odradi sitna podešavanja iste - ako te mrzi da ih juriš i ti podešavaš, sve ih imaš u Yamicsoft-ovom žestokom programčiću Vista Manager. (sorry,ali ne znam imaš li iskustva sa Vistom ili ne)

Izvinjavam se zbog malo zalaženja u druge vode,umesto priče o Drakensangu....:S:

Poslednja izmena:
Chekaj, a shto ne predjesh na XP x64?

Evo privodim igru kraju (bar tako mislim - u zemlji patuljaka sam,završio istragu sa lažnim optužbama), i mogu vam reći da nisam baš očekivao da će biti ovako dobro odrađena. :happy:
Prva dva poglavlja su pomalo smorna,pogotovo drugo,ali kad se krene sa Moorbridge questom počinje kuvanje.Ko je možda odustao na početku,zeznuo se.
Grafički engine pokazuje puni sjaj (priroda je odrađena super,mada je prikaz vode podbacio u odnosu na ostalo),a i questovi su dosta zanimljiviji.
Neki put su dijalozi sa npc naivni,ali ok,može da se progleda kroz prste.
I još bih voleo da je glasovno pokrivanje npc-ova malo bogatije,ovako ispadaju polu mutavi.
Što se tiče stabilnosti,tu nema šta,stabilna je skroz na skroz, a nisam primetio ni neke posebne bagove.

Topla preporuka svima.

Poslednja izmena:
Zavrsih je! Posle toliko ocekivanja - hladan tus... Psihopatska tezina igre pred sam kraj mi je ubila kompletan dozivljaj i posle 2 sata besomucnog pokusavanja da se priblizim glavnom boss-u, igra me je naterala da uradim on sto, inace, nikad ne radim - iskoristim cheats... I posle svega toga, bedna cut scenica od 10-15 sekundi koja ne govori apsolutno nista, odmah posle koje krece odjavna spica. Apsolutno nista nije objasnjeno do kraja, niti je dalja sudbina bilo kog od karaktera na bilo koji nacin opisana... Obecavalo mnogo, zavrsilo se bedno... :wall:

Zavrsih je! Posle toliko ocekivanja - hladan tus... Psihopatska tezina igre pred sam kraj mi je ubila kompletan dozivljaj i posle 2 sata besomucnog pokusavanja da se priblizim glavnom boss-u, igra me je naterala da uradim on sto, inace, nikad ne radim - iskoristim cheats... I posle svega toga, bedna cut scenica od 10-15 sekundi koja ne govori apsolutno nista, odmah posle koje krece odjavna spica. Apsolutno nista nije objasnjeno do kraja, niti je dalja sudbina bilo kog od karaktera na bilo koji nacin opisana... Obecavalo mnogo, zavrsilo se bedno... :wall:

Si ocekiv'o spansku seriju na kraju da odgledas :d

Odigrao si jednu epizodu iz serijala od gomile, ako bi da znas koliko dece i boju ograde su imali glavni akteri onda pojuri knjige pa citaj :D

fina igrica :) bash je relaxirajuca

jel normalno da vashi kompanjoni brze lvluju od vas. sad sam u ferdoku (ili kako vec, tek sam poceo) i ja sam 2 lvl dok su ostali 3 i 4... jel tako treba

inache je sjajno sto ne levelujesh na svakih 15 min, i sto nema budzevina od opreme tipa da ti tvoj tupavi fajter postane visoko intelekutalni lopov zavodljivac tako sto neke enchantovane charape, i sto su magije retke i teshke ..najs :)

jel normalno da vashi kompanjoni brze lvluju od vas. sad sam u ferdoku (ili kako vec, tek sam poceo) i ja sam 2 lvl dok su ostali 3 i 4... jel tako treba

Da tako treba, i moji kompanjoni su uvek imali vise exp-a kada sam ih nalazio. Ako sam ja bio pri prelasku na neki level, oni bi imali 1 level vise, a ako sam bio na pocetku nekog levela, oni bi bili pre kraju tog istog levela. Tako da su uvek levelovali pre mene.

Drakensang: The River of Time

"Starting in Aventuria’s Middenrealm in the city of Ferdok, the story of the games takes players down the Great River to the city of Nadoret. Many mythical legends entwine around this river and will also flow into the main plot. The story will contain more twists than in Drakensang: With every place the player visits, his view on things will change. Depending on the choice of character and behavior new opportunities and series of quest will come up.
Living on a ship, players will experience a broad variety of RPG quests. There will be two new character archetypes to play, tons of new foes and monsters as well as equipment items."
citirano sa http://www.rpgwatch.com/

Official Site
http://www.am-fluss-der-zeit.de/index.php?lang=en

vidoje sa GamesCon-a:
http://www.gamestar.de/index.cfm?pid=1589&pk=12665

Kampfszene-Wald.jpg

Kampfszene-Steinbruecke.jpg

lichtung-sonne.jpg

gjalskerlaender_kundschafter_rework.jpg

02_wasserdrache.jpg

Poslednja izmena:
Sve je to lepo, sto kaze nas narod, ali dosadna igra.

Sto je dosadna? Bas je simpa i opustajuca. :) Budzet je regulisao koliko ce biti posveceno igri, tako da su, nazalost, mnoge stvari ostale nedovrsene. No dobro, sve u svemu, jako fino za prvi pokusaj adaptacije nemackog pen & papera u CRPG. :)

Kao neko ko je odrastao sa Schwarze Auge, radujem se swakom novom delu!

System requirements for Drakensang: The River of Time

Minimale Systemanforderungen
Pentium® 4 2,8 GHz oder vergleichbare CPU
RAM: 1 GB für Windows® XP, 2 GB für Vista / Windows® 7
NVIDIA 6800GT mit 256 MB RAM oder vergleichbare Grafikkarte
Windows XP mit Service Pack 3, Vista oder Windows® 7
DVD-ROM Laufwerk
DirectX®9c kompatible Soundkarte
7 GB freier Festplattenspeicherplatz

Empfohlene Systemanforderungen

Intel® Core™ 2 Duo E6750 2,66 GHz oder vergleichbare CPU
RAM: 3 GB
NVIDIA 8800GT mit 512 MB RAM oder vergleichbare Grafikkarte
Windows XP mit Service Pack 3, Vista oder Windows® 7
DVD-ROM Laufwerk
DirectX®9c kompatible Soundkarte
7 GB freier Festplattenspeicherplatz

Kod mene je igrata 1h i otisla je na put bez povratka...

Ne mogu da pomjeram kameru u igri osim ako ne drzim desni klik? Moze li se to kako srediti?

Nazad
Vrh Dno