Šta je novo?

Dragon Age !

Ne mozesh nishta da zeznesh. Izaberi na osnovu lichnog utiska.
Kako god okrenesh i obrnesh dobicesh dwarfovsku vojsku za konacnu bitku sa archdemonom.

Treba mi neki savet...
Preshao sam igru i stvarno je fenomenalna, ali nisam video sve shto sam mogao pa bih ponovo da krenem.

Muka je sada shta igrati... koju klasu... koji build.
Magovi su mi sisice u haljinama :d, a i ne bi mogao da igram bez Morrigan.
Dual wield warr mi je smor - isto ko rogue koga sam vec igrao.
2h warr jes da bije ali je mnogo spor - ko da gledash Time Warp na Discovery-u.
Tankovanje mi se gadi josh od WoW-a i druida :d
Bow rogue mi deluje kao kesa najobichnija - slab dmg, slab CC. Samo stojish i pucash :D

Ima neko predlog?

Rogue archer, priziva živuljke i late game je dosta jak... ortak je uspeo da ubije onu kapetanicu koja dolazi da te hapsi kad spasavaš kraljicu iz kućnog pritvora, sumonovao dve životinje i samo bežao od kapetanice dok je vuk i medved jurili i udarali :) Malo je slabašan u početku, nažalost.

Ja sam igrao 2hended warr i jeste spor ali zato ima ona blood ability koji te ubrzava, pa još i baka waine može onu auru za speed da razvije... a što skida dmg to nije normalno :smash:

Ček, ja sam mislio da možeš da summonuješ samo jednu životinju u isto vreme?
Hm...

tu Howe-ovu ribu sam ja ubio - fora je samo da izadjesh sa celim partijem iz sobe gde su archeri, jer svi ispaljuju prvi critical. ima ih taman dovoljno da ti potamane celu ekipu iz prve strele.

mada i nije neki loot, a prochitao sam da je svakako ubijash kasnije, te je dobar nachin da se ushtede potion-i tako shto namerno izginesh.

Ne moras da je ubijes kasnije...dogovor kucu gradi:D

U tom prvom susretu, ne moras namerno da zagines, samo kazes, "dosta mi je vasih lazi, vodi me u corku..." , ustedis potion-e, jedino ako zelis nesto xp-a pa krenes u fajt.

Rogue archer, priziva živuljke i late game je dosta jak... ortak je uspeo da ubije onu kapetanicu koja dolazi da te hapsi kad spasavaš kraljicu iz kućnog pritvora, sumonovao dve životinje i samo bežao od kapetanice dok je vuk i medved jurili i udarali :) Malo je slabašan u početku, nažalost.

Ja sam igrao 2hended warr i jeste spor ali zato ima ona blood ability koji te ubrzava, pa još i baka waine može onu auru za speed da razvije... a što skida dmg to nije normalno :smash:
Meni je Leliana bila Ranger, ali je njen dmg bio smeshan u poredjenju sa ostalima iz grupe, cak i sa paukom, koji pravi najbolji dmg.
Haste aura oleshi manu caskom pa i nije pogodna za stalno koriscenje, vec samo u Oh Shit situacijama.

Ja sam deo sa "kapetanicom" preshao tako shto su svi pobegli u onaj hodnik ispred sobe, a morrigan ispustila
Blizzard, Tempest i Death Cloud, a kad je Blizzard istekao - Inferno i svi su gotovi.
Odlicna stvar je shto za ove spellove ne treba LoS pa nema opasnosti za ekipu.

Poslednja izmena:
кад су се толко исцимали за причу и све, могли су да убаце да могу да повратим част, и име, титулу, у патуљачком граду... сви ме зову warden а до јуче сам им био главни наследник за краља. баш сам се сморио. и одрадим посао за оног лика на х, и можда добијем само неку глупу статуу, али сам и даље warden :mad:

Ček, ja sam mislio da možeš da summonuješ samo jednu životinju u isto vreme?
Hm...

Jeste, samo jedna živuljka po pravilu ali mi ortak reče da ima bug neki koji je on zloupotrebljavao u tako teškim borbama :) Valjda baba Wejn treba da oživi prvog ljubimca dok ti sumonuješ drugog... valjda, nisam siguran.

Inače kapetanicu nisam ubio ni kasnije iako me je u'apsila prethodno :)

Jel isprobavao neko ono menjanje izgleda karaktera nakon što pokrenete igru? Video sam kod ortaka Gandalfa maga i sada mi moj Elrond izgleda kao detence. Čitao sma da preko toolseta može lik da se prepravi ali nekima se pokvari igra posle toga, dešavaju se neki artefakti mada je jedan dao neko rešenje tih problema. Ako je neko odavde to koristio nek podeli iskustva plox. :smash:

хм... а нема шансе да га добијем сад? (džukca) :/
нисам одрадио тај квест за штенару, заборавих...

Zna li neko čemu džule služi? Ne mislim na priču u kodeksima, nego praktičnu primenu? da li ga je iko uopšte koristio pošto mu se u Lotheringu pridruži Leliana? Ja ne. Deluje mi da je tu samo za fanatične ljubitelje kerova, i smešne scene u kampu sa Alisterom, koje se ponavljaju. Inače veoma brzo me je u Lotheringu počelo smarati Alisterovo bebeće tepanje "who's a good boy"... :D

nego, jedno pitanje, ne vezano samo za dragon age, vec vise za sve fantasy igre :)
kako to da su civilizacije, posle hiljada godina, i dalje na nivou srednjeg veka :) tj na onom nivou na kom su bili i kada su dogadjaji iz uvoda koji su obicno uvek bili 1000+ godina ranije :)

Mislis li da bi indijanci isto radili i 3050 :d

nego, jedno pitanje, ne vezano samo za dragon age, vec vise za sve fantasy igre :)
kako to da su civilizacije, posle hiljada godina, i dalje na nivou srednjeg veka :) tj na onom nivou na kom su bili i kada su dogadjaji iz uvoda koji su obicno uvek bili 1000+ godina ranije :)

U Arcanum-u se radnja odvija u svetu koji je zahvacen industrijskom revolucijom, koja polako potiskuje magiju. Fenomenalna igra.

Mislim da si u prvoj rečenici dao odgovor. Fantasi igre...
Mada kada pogledaš stvarnu istoriju, nema neke značajne razlike između 500 godina pre nove ere i 500 godina posle nove ere. Čak ni 1000 godina pre i 100 godina posle nove ere situacija nije drastično različita. Pogotovo sa današnjeg stupnja razvoja.

Mislim da si u prvoj rečenici dao odgovor. Fantasi igre...
Mada kada pogledaš stvarnu istoriju, nema neke značajne razlike između 500 godina pre nove ere i 500 godina posle nove ere. Čak ni 1000 godina pre i 1000 godina posle nove ere situacija nije drastično različita. Pogotovo sa današnjeg stupnja razvoja.

upravo. i josh dodash chinjenicu - zashto bi se iko bavio naukom, kad u takvom svetu imash magiju ?

upravo. i josh dodash chinjenicu - zashto bi se iko bavio naukom, kad u takvom svetu imash magiju ?

Ako nemaš dara za magiju?
Inače mislim da je neko jednom rekao: "magija je samo primenjena nauka"...

PS: da zaboravih jednu nulu u prethodnoj poruci. Trebalo je 1000 godina posle, a ne 100

Poslednja izmena:
Jel ima razloga patchovati igru u 1.2 ? Ne bih da izgubim save na pola igre, jel probao neko ? I jel moze odma 1.2 ili mora redom 1.1 pa 1.1b pa 1.2 ?

Jel ima razloga patchovati igru u 1.2 ? Ne bih da izgubim save na pola igre, jel probao neko ? I jel moze odma 1.2 ili mora redom 1.1 pa 1.1b pa 1.2 ?

Moze odma 1.2, meni nije pravilo nikakav problem.

Meni sveza instalacija igre sa 1.2 patchem i novim likom ne daje da odem od Flemeth (posle ostagara). Ucitava kao novu zoni u samo me vrati nazad.

gde tacno treba da se ide da bi se nasao Shale? Sta treba da pise na mapi? Imam instalirano ali mi se cini da nemam aktivnu tu opciju ?

kad dodjesh do lothering-a na world mapi ti zlatnom bojom bivaju obelezeni wardens keep i Honoleth - gde se nalazi i shale.

Honoleth ti je jugozapadno na mapi (dole levo)

прво колко знам треба да сретне патуљка који му даје поломљени control rod.

Dobro, on se sam pojavi kada putujes izmedju lokacija u tom kraju tako da ti nije problem.

Hvala :)

Moze ako nema industriske revolucije. Kada bi postojale druge civilizacije (a zelim da verujem da postoje) u vasioni ne bi se sve razvijale istim putem kao i covecanstvo.
Da kojim slucajem nije bila izmisljena parna masina verovatno bi i mi sada ziveli ko u Feraldenu, sto u principu i ne bi bilo toliko lose. Planeta ne bi bila toliko zagadjena i prenatrpana, a ja bih verovatno imao nekog lepog vranca i sa njim isao na posao, do sume gde bih radio kao dual wield ranger.:)

Poslednja izmena:
Zasto su ljudi izmisljali i vozili kola, kad su mogli da jasu konje :D

konj ide na travu, auto na benzin.

zamishljam kako bi to ishlo ... vozish kola kroz feralden, i nestane ti chorbe. nemash mobilni, jer ga niko nije izmislio, pokushavash da napravish "potion of gas" jer si odlichan herbalista, al shvatash da si ostao bez destilation agent-a koji je u receptu.

shaljesh na zadnje sedishte instrukcije Shale-u da ode po chorbu, ali on muchenik ne moze da izadje iz kola, jer je Golem u bukvalnom smislu.

dzukela prihvata kvest, u medjuvremenu napadaju te darkspawn-i, sa ogre-om na chelu. ti i alister izlazite iz kola, on ide u gepek po mach, i pre nego shto je stigao, darkspawn alfa ga spichio sa strelom u glavu.

ti pobedjujesh nekako, respawnujesh ceo parti, kola u haosu - najblizi zvanichni servis za tvoja kola je u Denerim-u, a ti si u frostback mountains-u .. :) shale bi ih nosio na ledjima, al chim uspe da izadje iz kola .. xD

@Igoritza

Čime si ti "obogatio" um kad si pisao ovu gore avanturu :)

Nazad
Vrh Dno