Šta je novo?

Dragon Age !

1. Koliiko znam ne moras, dovoljno je samo da mu dovoljno dignes approval rating.
Ma, nek se nosi...krenem razgovor i on meni odmah tu nesto "handsome...blahblah"

mrs :d

trebao sam da ubijem olosa....:smackbum:

мени је зевран у једном тренутку рекао нешто у фазону да му се свиђа све и свашта, и питао ме шта би ја рекао ако ми он каже да му се свиђам.
ја одговорио у фазону, немој да ти се тако нешто понови, or else... од тада водим нормалну причу са њим, не мора да дајем гузове да би ме научио да будем assassin, јер имам добар approval rating. ал пошто сам тенк, не треба ми.
то питање је вероватно одредило и искључило могуће геј понашање остатка дружине.

ja sam mu ofikario vrat na prvom igranju, nisam ni znao da je potencijalni parti member, iznervirao me dok je trazio milost .. jer je drzak, a i videlo se odma da je gej :)

eto, mogao sam da pretpostavim na kodeksu, da je moguce uzeti ga, jer mu je bio opshiran kodeks, kao i svima ostalim koji idu u parti .. al nisam.

ja sam mu ofikario vrat na prvom igranju, nisam ni znao da je potencijalni parti member, iznervirao me dok je trazio milost .. jer je drzak, a i videlo se odma da je gej :)

eto, mogao sam da pretpostavim na kodeksu, da je moguce uzeti ga, jer mu je bio opshiran kodeks, kao i svima ostalim koji idu u parti .. al nisam.

Hahaha isto :D
Inace kada treba da pocnem da vodim Shale-a u thaigama zbog njegovog questa, a da mine zasmeta pri izboru izmedju Branke i golema jer se jos uvek nisam odlucio (nisam ni dosao do tog dela, slucajno sam spoilovao sebi da ce da se okrene protiv mene ako izaberem Branku)? Poceo sam od pocetka thaige, ali mi nedostaje Lilliana kao fenomenalan dual damage dealer i lockpicking expert. A o shunjanju i otvaranju vrata da vidim ko je u sobi pa da mogu baciti AOE spells da ni ne pricam. Nista ne moze poraziti dva blizzarda, lightning storm i inferno odjednom :D
Da ne bude zabune, i Shale ima odlican damage, ali ne kao Ljilja koji ima nenormalan damage sa backstabom.

a...video sam da je pisano o tehnici ubijanja, ali....ljudi, koji ste nivo bili kada ste roknuli Flemeth?

baba hebe pa rastura kad se pretvori u zmaja....a neko rece "zmajovi su mnogo glupi" :d

a...video sam da je pisano o tehnici ubijanja, ali....ljudi, koji ste nivo bili kada ste roknuli Flemeth?

baba hebe pa rastura kad se pretvori u zmaja....a neko rece "zmajovi su mnogo glupi" :d

Mislim da sam bio 12-13. lvl kada sam nju sasjekao. Prvi zmaj je pao kao od sale, ali shapeshifter je bio malo tezi.

Hahaha isto :D
Inace kada treba da pocnem da vodim Shale-a u thaigama zbog njegovog questa, a da mine zasmeta pri izboru izmedju Branke i golema jer se jos uvek nisam odlucio (nisam ni dosao do tog dela, slucajno sam spoilovao sebi da ce da se okrene protiv mene ako izaberem Branku)?.

Nema potrebe da se sekiras da li si odabrao pravu ekipu, jer neposredno pred kraj questa za patuljke, tj. odabira Cordiana ili Branke, moci ces ponovo da selektujes party membere i to bez odlaska u kamp pri cemu ce Ogren morati da bude u ekipi hteo ti to ili ne. Tako da slobodno smes da vuces Shale-a ( mislim nju :d ), mislim da ovo nije bio bas neki spojler :p !

Što se tiče respecijalizacije likova, otkrio sam da se dotični gavran može naći i na obali jezera kod Magova, a ne samo u kampu. Na skroz levoj gredi onog čardaka ispred kojih se nađu i ubiju ona 3 dezertera "nacionalne garde" ili kako se već zovu. Dobra pomoć da se ne bi moralo trčkati između kampa da se dobije respec potio i lokacije da bi se mogao izvršiti respec party likova.

Inače, moram priznati da je u jednom Qzma ipak bio u pravu u svom review-u Dragon Age-a u SKu. Morigan je stvarno "beznadežno izvikan i loše formiran arhetip smarajuće kučke". Shvatam ja šta su hteli od njenog lika. Jaka riba koja nikada niodkoga nije dobila nikakvu pomoć, niti je naučila da je traži, jer je naučena da je život preživljavanje najjačih, a ako ti je potrebna pomoć da bi rešio neki problem onda ne zaslužuješ ni da postojiš", i uz to sa izrazitim pikom naTemplare i Circle of Magi. I sve bih to mogao da progutam da nije takva po pitanju glavnih questova.
Trčkamo okolo da bi smo obezbedili pomoć ovih i onih, ali kada mi treba njima da pomognemo za početak, da bi oni mogli pomoći nama, ona je uvek protiv toga i neodobrava te postupke. Kako onda misli da zaustavimo Blight?
Mislim da je ovo jedan od propusta u samoj priči.

^Nju bas i nije briga za Blight;)

A taj "review" u SK sa tom "beznadežno izvikan i loše formiran arhetip smarajuće kučke" konstrukcijom je beznadezno povrsan kao i svaki opis i tekstuljak koji je radio taj lik.
Majkumu, pvt. Soap ili cpt. Price verovatno zasluzuju oskara ili copor zlatnih medveda za karakterizaciju...?

Morrigan je jednostavno, interesantan karakter, kamo srece da i u drugim igrama ima i promil tolike "izvikanosti" kao u njenom slucaju...:)

^Nju bas i nije briga za Blight;)

A taj "review" u SK sa tom "beznadežno izvikan i loše formiran arhetip smarajuće kučke" konstrukcijom je beznadezno povrsan kao i svaki opis i tekstuljak koji je radio taj lik.
Majkumu, pvt. Soap ili cpt. Price verovatno zasluzuju oskara ili copor zlatnih medveda za karakterizaciju...?

Morrigan je jednostavno, interesantan karakter, kamo srece da i u drugim igrama ima i promil tolike "izvikanosti" kao u njenom slucaju...:)

Lik Morigan jeste interesantan, ali dotična stvar što sam rekao stoji.
Manje više nebitno da li ju je briga za Blight ili ne. Pridružila mi se da mi pomogne da sprečimo Blight. To nam je cilj. Da bi smo to uradili moramo uraditi to, to i to, ali ona je uvek protiv toga da se to, to i to uradi. I naravno bez ponuđenog ikakvog drugog rešenja s njene strane. Vidiš li kontradikciju? Šta će onda tu? Da bi smarala druge, kako nju smara to što mora da radi to što mora da se uradi? Pogotovo ako u obzir uzmemo njen jak karakter. Kuka podjednako kao Alister, samo na drugi način.
Mislim da to jeste propust u priči.

A što se Qzme tiče, znam da najverovatnije nije mislio na to kada ju je tako okarakterisao, ali pogodio je definiciju s obzirom na gore pomenuto. a što se ostalog tiče, mislim da bi pisanje opisa RPg igara mogao da prepusti nekome ko i dalje voli fantasy RPG, a on neka se drži svojih ljubljenih FPSa, CoDo-va i Halo-va.

Ne, ne i ne...:)
Ona se NIJE pridruzila tebi da bi sprecavala Blight.

To sto padne approval ili baci neki komentar kada krenes da glumis besprekornog dobricu koji bi da pomogne i prevrnutoj kornjaci kraj puta je takodje - u njenom fazonu:)
Sto bi ona odobravala pomaganje magovima koji proganjaju takve kao sto je ona, u resavanju problema koji su sami izazvali? Eto, jedan primer...
Sto bi tolerisala templare? Nacin zivota u Thaedass-u?

Tu je i taj momenat romanse izmedju glavnog lika i nje...tu stvar moze (a i ne mora) da ima obrt u vezi njenih krajnjih namera, ali o tome necu da pricam zbog spojlera.
Tu konstataciju je mogao izneti (sto je i logicno) samo posle jako malo vremena provedenog u igri. Obimnu igru kao sto je ova, samo zagrebati, pa obici net da se vidi sta su drugi rekli, pa napisati kredibilan opis je praksa koja je dovela do smesnih tekstova kao sto je taj.

I onda videti sta je sve dobilo vecu ocenu u tom broju...taj lik ne moze biti u pravu sve i da pise o tome da je zemlja okrugla:d

Kao što reče nex999 da bi se shvatio lik i delo Morrigan mora se igra odigrati do kraja.
I mene su u početku nervirale njene izjave ali sam je u potpunosti shvatio pogotovo posle poduže priče sa njom u kojoj se sazna dosta o njenom životu u divljini sa Flemeth.
Ne znam da li je to slučajno ali kad sam imao veliki approval kod Morrigan nije se toliko protivila mojim odlukama iako su to bili situacije za koje sam siguran da bi nešto prigovorila.

Ne, ne i ne...:)
Ona se NIJE pridruzila tebi da bi sprecavala Blight.
O da jeste. Barem po onome što sam do sada otkrio.
Flemth nam ju je "dala" kao pomoć u borbi protiv Blight-a. Koje su zadnje namere u svemu tome ne znam. Još nisam toliko prešao.

To sto padne approval ili baci neki komentar kada krenes da glumis besprekornog dobricu koji bi da pomogne i prevrnutoj kornjaci kraj puta je takodje - u njenom fazonu:)
Sto bi ona odobravala pomaganje magovima koji proganjaju takve kao sto je ona, u resavanju problema koji su sami izazvali? Eto, jedan primer...
Sto bi tolerisala templare? Nacin zivota u Thaedass-u?

Na taj deo nisam imao primedbu. To je sasvim razumljivo
Tu je i taj momenat romanse izmedju glavnog lika i nje...tu stvar moze (a i ne mora) da ima obrt u vezi njenih krajnjih namera, ali o tome necu da pricam zbog spojlera.

Nemam vremena da se igram svaki dan i ne znam koliko dugo, tako da nisam prešao više od četvrtine za sada. Komentarisao sam ono što mi trenutno smeta, bez i trunke želje i žaljenja što ne čekam još jedno 2 meseca da igru završim da bih mogao dati visoko kritičku doktorsku disertaciju na temu igre koja pri tom neće povrediti krhka osećanja beznadežno zaljubljenih u igru i Morigan. :eyebrows: :-devil-:

Tu konstataciju je mogao izneti (sto je i logicno) samo posle jako malo vremena provedenog u igri. Obimnu igru kao sto je ova, samo zagrebati, pa obici net da se vidi sta su drugi rekli, pa napisati kredibilan opis je praksa koja je dovela do smesnih tekstova kao sto je taj.
I onda videti sta je sve dobilo vecu ocenu u tom broju...taj lik ne moze biti u pravu sve i da pise o tome da je zemlja okrugla:d

Verujem da bi pevao drugu pesmu da je hvalio Dragon Age dok mu se usta nisu osušila, ali čak i da je tako. treba da bude jasno da se "pošten" review ne može dobito od nekoga ko za mesec dana (ili 720 sati) pored zavrešene igre kojoj je potrebno 80-tak sati i napisanog opisa za nju stgne da to isto uradi za još 4 igre, 3 preview-a, 3-4 strane šuška se dolazi, napiše kolumnu i "reši" probleme čitalaca. Inače od tih 720 sati u mesecu možeš odmah obiti 300 sati (30x10) za spavanje, jelo, ličnu higijenu i put do posla i nazad. Ako se poslužimo informacijama iz njegove kolumne za ovaj konkretan slučaj, odmah možemo odbiti još 5 dana za izlet u Rumuniju, plus još i gledanje televizora i filmske maratone i na kraju za već pomenute poslove ostane manje od 300 sati u toku kojih je spžio igru od 80 sati gameplay-a odigrao još 4 igre, i 3 demoa, napisao opise svega toga i odradio još ono resto. Naravno da se ne može očekivati ozbiljan i objektivan opis u takvoj situaciji.
Ali koliko god se ne slagao sa njegovim tekstovima mora mu se skinuti kapa za obavljen posao. :Klanjanje
A ja sam završio kao advokat tipa čiji review mi se nije svideo i kojeg sam i sam do sada u ovoj temi kritikovao.:lupko:
*** :wall:

Meni je totalno je razumljiv njen stav prema svetu.
Kao shto nex999 kaze, ona je odrasla u divljini i njeni kontakti sa "normalnim" svetom su uglavnom bili neprijatni.
Uz to ju je odgajala vestica iz mocvare koja je jela za dorucak vojnike koji bi zalutali u mocvaru.
Ona je vaspitana da bude tough chick i svakoga ko nije takav, ona smatra za nesposobnog i nepogodnog za zivot.
Takva je i divljina u kojoj je odrasla - ako zivotinja nije dovoljno jaka, pametna i snalazljiva - biva pojedena, pa se i ona vodi tim principom.

To shto je Flemeth primorala Morrigan da krene sa tobom ne mora da znachi da se njoj to i dopada.

BTW, Kada dovoljno podignesh approval kod Morrigan, na svako pitanje odgovara sa "I await your command!" :D

Meni je totalno je razumljiv njen stav prema svetu.
Kao shto nex999 kaze, ona je odrasla u divljini i njeni kontakti sa "normalnim" svetom su uglavnom bili neprijatni.
Uz to ju je odgajala vestica iz mocvare koja je jela za dorucak vojnike koji bi zalutali u mocvaru.
Ona je vaspitana da bude tough chick i svakoga ko nije takav, ona smatra za nesposobnog i nepogodnog za zivot.
Takva je i divljina u kojoj je odrasla - ako zivotinja nije dovoljno jaka, pametna i snalazljiva - biva pojedena, pa se i ona vodi tim principom.

To shto je Flemeth primorala Morrigan da krene sa tobom ne mora da znachi da se njoj to i dopada.

BTW, Kada dovoljno podignesh approval kod Morrigan, na svako pitanje odgovara sa "I await your command!" :D

Taj deo, zašto glumi "tough chick" sam otkrio i ukapirao. Smetalo mi je prigovaranje glavnim kvestovima iako "zna" da se to mora uraditi. Inače uprkos njenom "tough chick" stavu, od starta mi je delovalo da ću nju mnogo lakše odvući u krevet nego Lelianu iako bi ova možda trebala biti lakša. Zato sam i pitao o Leliani pre par postova. Počeo sam da sumnjam da se riba zaljubila u boga pa je tipovi više ne interesuju. :D

Nego nova tema. Kako doći do love? Sve stvari mi deluju nenormalno skupe. Uvek imam tek par zlatnika, a pare trošim na opremu samo kada naiđem na nešto bolje od onoga što imam, a mogu da priuštim. Što je retko. Prodajem sve što nađem ili napitke koje smućkam. ali nikako... Znam da se može zaraditi na trgovini između Denerima i Circle of Magi, ali osim toga?

Trebam pomoc! Vec dva puta skidam igru i oba puta mi neki rar fajlovi budu corrupted, ajde ako vas ne mrzi da mi neko okaci ove fajlove koji su kod mene syebani pa da ih rucno usadim u rar.

Daklem trebaju mi:
env.rar: CRC failed in packages\core\env\orz701d\orz701d_8.gpu.rim
textures.rar: CRC failed in packages\core\textures\high\texturepack.erf
env.rar: CRC failed in packages\core\env\brc502d\brc502d.gpu.rim
audio.rar: CRC failed in packages\core\audio\sound\glo_dog_bank00.fsb

Nego nova tema. Kako doći do love? Sve stvari mi deluju nenormalno skupe. Uvek imam tek par zlatnika, a pare trošim na opremu samo kada naiđem na nešto bolje od onoga što imam, a mogu da priuštim. Što je retko. Prodajem sve što nađem ili napitke koje smućkam. ali nikako... Znam da se može zaraditi na trgovini između Denerima i Circle of Magi, ali osim toga?

Oklopi bato.

ali pazi, imash dilemu -

u ozermaru pronalazish najskuplje oklope, pravljene od Silverite-a ili Dragonbone-a (tier 6 i 7) koje prodajesh za sulude pare - 3-4 slata po oklopu. chak i kada nisu magic, klot oklopi od tog materijala.

e al - ne mozesh krenuti u osermar na samom pochetku, niti je preporuchljivo.

kad skupljash loot, vidi da skupljash stvari sa shto vecim tier-om, uglavnom armor, jer to daje najvishe para.

stvari koje ti NECE trebati u inventaru da bi imao mesta za oklope:

drago kamenje osim Garnet-a (kvest na kraju igre u denerimu)

salves - ovo zapravo sluzi HC gejmerima koji igraju na 3 ili 4tom nivou tezine

craft items struke koje nemash - ako si recimo herbalista, ne trebaju ti demonic ichor, shardovi, i sve ostalo shto ide na poison i trap making. bash ti nikako ne trebaju.

trpaj armore u backpack i pevaj.

note - i kozni predmeti mogu da budu skupi, ako su od reinforced leather-a, inscribed leather-a i drakeskin leather-a

Trebam pomoc! Vec dva puta skidam igru i oba puta mi neki rar fajlovi budu corrupted, ajde ako vas ne mrzi da mi neko okaci ove fajlove koji su kod mene syebani pa da ih rucno usadim u rar.

Daklem trebaju mi:
env.rar: CRC failed in packages\core\env\orz701d\orz701d_8.gpu.rim
textures.rar: CRC failed in packages\core\textures\high\texturepack.erf
env.rar: CRC failed in packages\core\env\brc502d\brc502d.gpu.rim
audio.rar: CRC failed in packages\core\audio\sound\glo_dog_bank00.fsb

Ne trebaju mi svi, samo orz701d_8.gpu.rim

Jesi probao repair iz Winrar-a?

Jesam, ne pomaze, a vidim da masa ljudi ima iste probleme sa instalacijom.
Fajl ima oko 30MB a ne mogu ga nigde naci osim da skidam ceo taj env.rar ponovo a on ima 1.2GB i opet mi niko ne garantuje da ce hteti da se instalira.

Zna li neko gde mogu da nadjem onog Rogeka.
Nakon sto sam odneo Godwinu lirium vratio sam se u Dust Town da ga nadjem ali tamo ga nema?!

http://hotfile.com/dl/21416665/98e8f2e/orz701d_8.gpu.rim.html
;)

E jesi ljudina davno nisam sreo ovakvog :d

Hvala ti ko bratu, bas sam izgubio zivce sa ovom instalacijom.
Ako igra nije vredna ovog cimanja necu vise nikada igrati nista na kompjuteru.

да ли се враћаш на "покорене" локације? ја често то радим, пошто доста ствари оставим иза себе јер ми је инвентар пут. тада водим и љиљану са собом, да би ми откључала ковчеге које сам успут оставио, јер немам роуга у партију.
до сад нисам имао проблем са новцем, на овај начин. скупљам све - од обичног лука до неког heavy dwarven armor.

nesto mi nije jasno...ostao mi je Anscient history quest u kojem nisam pokupio sve dokaze bla bla ali kada se vratim u Soldiers peek da ga zavrsim ne mogu da udjem u tvrdjavu?
Tamo, u dvoristu je onaj lik i njegov brat smith koji mi je napravio starfang, a na mapi imam oznaku za tunel ali tamo nema tunela vec su ulazna vrata u dvoriste....nista mi nije jasno mogu samo da budem u dvoristu...kako da zavrsim quest?

Poslednja izmena:
да ли се враћаш на "покорене" локације? ја често то радим, пошто доста ствари оставим иза себе јер ми је инвентар пут. тада водим и љиљану са собом, да би ми откључала ковчеге које сам успут оставио, јер немам роуга у партију.
до сад нисам имао проблем са новцем, на овај начин. скупљам све - од обичног лука до неког heavy dwarven armor.

Nikada ne ostavljam ništa iza sebe. Sve pokupim i sa Lelianom počistim svaki kovčeg koji mogu (mada ima nekih koje ni ona ne može(još)). I naravno prodam. Bio to najbičniji deathroot ili neki skrnavi nož.

ne sto mi nije jasno...ostao mi je Anscient history quest u kojem nisam pokupio sve dokaze bla bla ali kada se vratim u Soldiers peek da ga zavrsim ne mogu da udjem u tvrdjavu?
Tamo, u dvoristu je onaj lik i njegov brat smith koji mi je napravio starfang, a na mapi imam oznaku za tunel ali tamo nema tunela vec su ulazna vrata u dvoriste....nista mi nije jasno mogu samo da budem u dvoristu...kao da zavrsim quest?

Nažalost je tako. Ograničen si samo na dvorište. U slučaju da nisi završio taj quest moraćeš da učitaš raniji save.

kuzma_x je napisao(la):
Koliko sam shvatio, mozes da odigras igru i kao negativac. Valjda.

Može da se igra ali ne postoji evil kraj. Što je jedna od mana igre. Šta god uradio na kraju su heroj koji je zaustavio Bligh.

Vrh Dno