Šta je novo?

Dragon Age !

hm.

skinuo sam svih 8 Dlcova na desktop i widu winrar fajlova, i kad pokrenem daupdater, i kliknem na select dazips, navigiram na desktop gde mi se nalaze rarovi i on ih ne vidi... :? any idea ?

To se i meni dogadja,mada sam odustao cekam da mi se otkljuca Steam verzija.

Taj kompas se uvek može u opcijama isključiti :wave:

Edit: Steam pomerio otključavanje na 7.novembar :wall:

Poslednja izmena:
Počeo sam igru kao Dalish Elf Warrior, specijalizovaću se posle za ranged weapons, ALI...!!!

Da li je moguće da cenjena Bench zajednica smatra RPGom uopšte? :zgran: Eeeej, bre, kompas sa strelicom ka kvestu :( Ja sam frapiran kako igra do sada nije napljuvana zbog toga, čovek bi pomislio da postoje dvostruki standardi za nahajpovane igre koje se na prvu prime pozitivno i ostale...:d

Ono što mi se stvarno ne dopada jesu kojekakvi razni atributi koji su u 85% slučajeva totalno beskorisni. Šteta što, barem mi tako deluje, neće biti nekog većeg eksperimentisanja sa time, već je - iako u teoriji možeš da biraš razne atribute - efikasnost lika direktno proporcionalna od uzimanja isključivo glavnih atributa. Možda grešim, videćemo kada odmaknem u levelima. Za sada deluje OK.

veruj mi ja nisam skontao nikakav kompas :)
u ostalom toga odavno ima u bioware igrama, a nisu ni oni prvi izdali hard core :p

nego ne kapiram na koje atribute mislis da su beskorisni? i koje atribute smatras glavnim... nista mi nije jasno... meni deluje kao da sve funkcionise sasvim dobro ceo taj sistem

meni ovo deluje linearno, ovako na pocetku, nemas opcija nekih u resavanju kvestova, zavisi samo koji si origin izabrao... da se razumemo nije lose ni to

hm.

skinuo sam svih 8 Dlcova na desktop i widu winrar fajlova, i kad pokrenem daupdater, i kliknem na select dazips, navigiram na desktop gde mi se nalaze rarovi i on ih ne vidi... :? any idea ?

Ne znam sta moze biti problem!Ja sam moje skinuo na c:my downloads i odma ih je prepoznao.Probaj tako!

nego igrali neko a da se trudi da bude maksimalno zao? ima li kakvog efekta :)

Koliko sam pročitao na njihovim forumim ne može pure-evil. Kako god okrenuo tvoj cilj je da zaustaviš veće zlo aka The Blight tako da si u neku ruku narodni heroj.:)
Ovo i predstavlja malu dozu linearnosti ali šta da se radi.
Ono što je pozitivno u evil strani je naklonost nekih članova tipa Morrigan ako u opcijama biraš "zle" odgovore.

Poslednja izmena:
jel zna neko da li dual wield daljim upgradeovanjem dozvoljava nosenje 2 jacha oruzja od obicnih daggera koje mogu da nosim na prvom levelu dual wielda ?

Napokon sam dobio Morrigan u ekipi. :banana:

Nego zanima me ljudi koji igraju sa mage elf ili mage zbog price. Warning spoiler alert.

Sada sam sa Human Noble 7 nivo i presao sam deo gde je trebala da se zapali varta na kuli. Zanima me posto prica za druge rase nije ista da li se spaja, da li ste imali ovaj deo ili ide nesto sasvim drugo.
I da li je neko probao sledecu taktiku. Posto sam dobar sa stitom i macom koristim shield pummel i shield bash za specijalni udarac. E sad posto mogu da popunim sada jos neke mislio da uzmem isto dve napadacke, npr. sa dva oruzja ili two handed oruzjem. Posto mogu da bindujem menjanje dlavnog i sekundarnog oruzja, tako bi imao mogucnost da dok iskoristim ova dva, zamenim na sekundarno pa koristim druga dva specijalna udarca dok se ovi pune. Da li je neko probao nesto ovako?

I sto se tice duzine igre, na ovom Level 7 mi pise da sam tek na 6%.

Poslednja izmena:
I ja sam kod levela 2 uzeo dual wield i od nekog pokupio onaj neki mace ili šta već ali neće da ga koristi zajedno sa mačem.

Napokon sam dobio Morrigan u ekipi. :banana:

Nego zanima me ljudi koji igraju sa mage elf ili mage zbog price. Warning spoiler alert.

Sada sam sa Human Noble 7 nivo i presao sam deo gde je trebala da se zapali varta na kuli. Zanima me posto prica za druge rase nije ista da li se spaja, da li ste imali ovaj deo ili ide nesto sasvim drugo.

ja igram sa dfarwom, isto sam zapalio beacon na kuli i ubio onog ogra.

Poslednja izmena:
Počeo sam igru kao Dalish Elf Warrior, specijalizovaću se posle za ranged weapons, ALI...!!!

Da li je moguće da cenjena Bench zajednica smatra RPGom uopšte? :zgran: Eeeej, bre, kompas sa strelicom ka kvestu :( Ja sam frapiran kako igra do sada nije napljuvana zbog toga, čovek bi pomislio da postoje dvostruki standardi za nahajpovane igre koje se na prvu prime pozitivno i ostale...:d

Ono što mi se stvarno ne dopada jesu kojekakvi razni atributi koji su u 85% slučajeva totalno beskorisni. Šteta što, barem mi tako deluje, neće biti nekog većeg eksperimentisanja sa time, već je - iako u teoriji možeš da biraš razne atribute - efikasnost lika direktno proporcionalna od uzimanja isključivo glavnih atributa. Možda grešim, videćemo kada odmaknem u levelima. Za sada deluje OK.

Ne brini posle igra postaje teza, dosta teza, kad naidjes na zombije, undeadove, bice problema. Pocetak je lak, posle je jako bitno da imas odredjene osobina nabudzene, kao i dobra oruzja naravno. Mada je igra mala maca po tezini za Demons Souls, ono je bolesno, jedan udarac i mrtav si. :D

Pa prica onda ideu istom pravcu, samo pricao oko glavnom lika je ista, ali iste stvari treba da uradis, zar ne ? Ja sam Human i isto sam palio Tower Beacon (ala LOTR pred bitku u trecem delu).

Poslednja izmena:
Lol ja tek sada provalio da u igri postoji opcija za party camp.

I sto se tice duzine igre, na ovom Level 7 mi pise da sam tek na 6%.
Hmmm,i ja sam Human Noble-level 7, ali sam otišao dosta dalje od onoga što si napisao u spoileru i piše mi Amount of Dragon Age:Origins complete 6% tj evo me u The Circle Tower gde su mages i templari u frci, a sve u vezi sa Redcliffe Castle u koji sam otišao posle Lotheringa.

Poslednja izmena:
jel zna neko da li dual wield daljim upgradeovanjem dozvoljava nosenje 2 jacha oruzja od obicnih daggera koje mogu da nosim na prvom levelu dual wielda ?

mozes od prvog lvla da nosish longsword (ili axe, ili neki buzdovanchic) u jednoj i dagger u drugoj recimo
e sad nisam siguran da li bi mogao do kraja da nabudzish da nosish dva longsworda recimo, ali provericu :)

Na 7 levelu ne može dva longsworda,i dalje samo bodež i mač,a sumjam da će moći i kasnije da se upare dva mača tj longsworda.

Sa GS foruma: "You need a high level dual wield skill to be able to equip a normal weapon in the offhand. Until then you are stuck with a light weapon (dagger)."
ili "Like other said, eventually youll be able to duel wield regular weapons in each hand, level 12 as long as you meet the stat requirement."

Poslednja izmena:
Samo da znate Morrigan moze da pravi health potione. Treba joj samo elfweeds i prazne boce [ima da se kupe jeftino].

Za dual gledajte najbolje oruzje za koje pise one-handed, ta mogu u levu ruku.

Nije veliki spoiler, ali neka ga:

Koliko vas ima koji su psa nazvali Dogmeat? :D

Samo da znate Morrigan moze da pravi health potione. Treba joj samo elfweeds i prazne boce [ima da se kupe jeftino].

Predpostavljam da mislis na elfroot, ne elfweed? Jel mozes objasniti kako da napravim napitke za zdravlje, neki screenshot ili tako nesto? Petljao sam po inventaru i po svim ostalim sheetovima i nisam uspeo da provalim kako.

Da li si izučio herbalism?

Samo klikneš na herbalism dugme na donjem bar-u sa akcijama i dobićeš meni za muljanje napitaka.

p.s. Vuk nek vodi evidenciju :)

Moze! Svako ko je rolao elfa, odma' ide u ignore listu... :d :d :d

Btw, ne znam da li sam ja jedini kome ovo smeta, ali da li je moguce da najudaljenija kamera (koju, inace, stalno koristim) nema opciju za vertkalno scrolovanje?! Mogu da je rotiram oko characterove ose, ali ne i da je postavim ispred charactera, tako da prakticno nikad ne vidim sta mi sve dolazi u susret... :S: Znam da je ovo izvodljivo sa blizim kamerama, ali mi, prosto, ne pada na pamet da igram ovo iz neke kvazi tps perspektive, kad su nam vec ponudili mogucnost preglednosti iz pticjeg pogleda. :)

Mišem možeš pomerati kameru u svim pravcima, samo kursor pomeri na kraj strane ekrana na koju želiš da skroluješ.

Mišem možeš pomerati kameru u svim pravcima, samo kursor pomeri na kraj strane ekrana na koju želiš da skroluješ.

U tom slucaju mi igra scroluje gore/dole i levo/desno. Opcije mi ne nude prakticno nista vezano za views, a zaista bih voleo da imam kameru kao u NWN 2, gde mi se, kad kursorom dotaknem kraj ekrana, pomera i kamera. :)

Na 7 levelu ne može dva longsworda,i dalje samo bodež i mač,a sumjam da će moći i kasnije da se upare dva mača tj longsworda.

Sa GS foruma: "You need a high level dual wield skill to be able to equip a normal weapon in the offhand. Until then you are stuck with a light weapon (dagger)."
ili "Like other said, eventually youll be able to duel wield regular weapons in each hand, level 12 as long as you meet the stat requirement."

okej, ali od cega zavisi to, od kog skilla, mozda od onog prvog reda u dual wield sekciji, jer sam ja to odmah cekirao prilikom kreiranja lika, znam da od gotovo samog pocetka nosim mach i dagger, i pravim neopisivu kolichinu damage, prvo stun pa onda
dual weapon sweep i na kraju flurry :)

evo nasao sam :)

Dual-Weapon Mastery
* Passive
* Requires: Level 12
* Requires: 36 Dexterity
* Requires: Master Combat Training
Only a chosen few truly master the complicated art of fighting with two weapons, but the character is now among that elite company, able to wield full-sized weapons in both hands. Stamina costs for all dual-weapon talents are also reduced

Dual-Weapon Mastery
* Passive
Only a chosen few truly master the complicated art of fighting with two weapons, but the character is now among that elite company, able to wield full-sized weapons in both hands. Stamina costs for all dual-weapon talents are also reduced
E,to.Thanks.A dok dođem do tog stadijuma u tom će biti i kraj igre (mislim na 36 Dexterity :d )

Nije veliki spoiler, ali neka ga:

Koliko vas ima koji su psa nazvali Dogmeat? :D
Ja sam svoje pseto nazvao Snoopy.

Poslednja izmena:

Dual-Weapon Mastery
* Passive
Gdje si našao ove podatke? Zanima me da imam neki izvor za takve stvari, jel neki sajt ili neki guide u pitanju?

Ljudi moji šta rade Morrigan i bakuta Wynne u duetu kao henchmani kada ih vodite (+ moje verno pseto Snoopy).
Alal im mage majka :)
A onaj Alistair jadničak je kilav za medalju.Uvek mi ga roknu,a ako roknu i još nekoga on je uvek prvi na tapetu.Više ga i ne vodim nigde sa sobom.

Poslednja izmena:
E a gde imaju da se kupe boce za napitke ? Ja sam izucio herbalism i imam gomilu onih elf travica.
Jel to ima svaki trgovac ili ?
Ja nema mogu da povatam sva ova imena, igra prosto bombarduje informacijama, mrzi me i da citam sve one knjige sto pokupim. U sustini me zanima main quest, ove ostale izbegavam kad mogu.

Imam problem sa odbranom Redcliff-a, izgleda je mozda bug.

Klao sam zombie gore kod barikada, otiso isped crkve pobio hordu, vratio se gore pobio i tu sve isto je izaslo... i sta sad? Igra stoji, muzika pici, nigde zombija vishe na vidiku?

Sta raditi? Pretrcao sam celu mapu nigde nema nijednog zombija vishe.
POMAGAJTE! Vec sam jednom reloadovao celu bitku i opet isto se desava.

edit -presao sam :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno