Šta je novo?

Dragon Age !

anyway, podesavanje tvojih NPC-eva je fantasticno detaljno, zaista ima dosta podesavanja, tako da ne moram da se zamaram sa njima kada ih fino tuniram :p sto je super, jer zna da smori balansiranje u borbi kada vodis hrpu ljudi..
Gde se podešavaju NPC-evi? Tek sam na početku, pa je moguće da nisam još otvorio te opcije, ali nemam sada vremena da igram, a hteo bih samo da vidim kako to izgleda da uporedim sa FF XII.

Inače su mi prvi utisci jako pozitivni. Malo mi je u početku bilo čudno što se ne čuje moj deo dijaloga jer sam od Mass Effect-a navikao na to. Grafički izgleda vrlo pristojno, pogotovo likovi. Za sada mi je ipak nekako prirodniji onaj "spušteni" pogled od ptičije perspektive. Videću kada krenu neke veće bitke na otvorenom.

Poslednja izmena:
Jel'mi se samo cini ili je ovo nwn2 na "steroidima" :)

Svakako igrivo ,)

@Vader
Imaš li link za Prima guide?

Evo osnovnog manual-a ako nekog zanima. Iako nije veliki kao Prima ima dosta korisnih stvari.
Manual

Na kojoj težini igrate?
Ja sam počeo ako human mage na normal ali do sada nisam imao nikakvih posebnih poteškoća. Izabrao sam normal jer sam čitao po forumima da ljudi imaju problema čak i na ovoj težini. Onog Ogre u Tower-u što je pokidao sve na turniru sam prešao iz prve sa svim preživelim članovima. U manjim borbama i ne moram mnogo da taktiziram. Uglavnom koristim standardne taktike za svaki party based RPG.

ima li neko problem sa startovanjem igre? kliknem na new game i izbaci me na desktop

Poslednja izmena:
nije, ima tamo u config da se doda firewall exception, klikuno sam i tu i opet isto

da li je moguce da mora SP3 za winxp? imam onaj registry hack da igre kontaju da ima instaliran sp3

Poslednja izmena:
nije, ima tamo u config da se doda firewall exception, klikuno sam i tu i opet isto

da li je moguce da mora SP3 za winxp? imam onaj registry hack da igre kontaju da ima instaliran sp3

Probao Vista compatibility?

na xp_u? kako?

Ljudi,ja ne mogu da se odvojim od ove igre.
Sva sreća te se supruga navikla i zna da kada je RPG u pitanju ne pominje pomoć u kući jer nema vajde,a i deca me ne cimaju više ni zašta :d
Totalno me hipnotisala igra.A i već je manje sinematika.

Poslednja izmena:
Nakon toliko godina cekanja na ovu igru (a smatram da je BG2 najjaci rpg ikad napravljen, na vrlo visokom drugom mestu je Planescape... pitanje ukusa), prosto mi je zao da svedem igranje ovoga na sate kad dodjem s posla... nije dovoljno :wall:. Nadam se samo da ce "narod" pruzati podrsku za DLC sadrzaje jer sam procitao da Bioware sprema da za ovu igru izbacuje DLC-eve u naredna 2 godine. Ipak, najvaznije je da prica ne razocara, a kako stoje stvari, ne bi trebalo :D

Za nepoverovati... Mesecima se osecao zestoki fail, da bi na kraju igra ispala sasvim solidna... Ne mogu jos u potpunosti da sudim, s obzirom da sam prakticno tek krenuo sa igranjem, ali, za sada, deluje poprilicno obecavajuce. Glasovna gluma je izvrsna, a pocetak price sa human noble je odlicno osmisljen i pomaze igracu da su uzivi u lika.

Btw, slobodno mozete da me napljujete, zasluzio sam... :)

@Bob Marli: Evo ti par screenova, pa sam prosudi... ;)

Prilozi

• Vuk_80.jpg
    Vuk_80.jpg
    455 KB · Pregleda: 110
  • Vuk_88.jpg
    Vuk_88.jpg
    331.3 KB · Pregleda: 95
  • Vuk_203.jpg
    Vuk_203.jpg
    353.2 KB · Pregleda: 100
  • Screenshot20091103161639593.jpg
    Screenshot20091103161639593.jpg
    261.8 KB · Pregleda: 94
  • Screenshot20091103172531218.jpg
    Screenshot20091103172531218.jpg
    461.1 KB · Pregleda: 122
Za nepoverovati... Mesecima se osecao zestoki fail, da bi na kraju igra ispala sasvim solidna...Btw, slobodno mozete da me napljujete, zasluzio sam...
Nećemo ako priznaš da je odlična....a i još se femkaš, čim kažeš da je solidna (a i samo si ti osećao žestok fail) :)
Hajde olakšaj sebi i glasno reci da je ovo dosta dooobra igra :d

Poslednja izmena:
lol pa šta? pa hype je trebao da bude zato što se na neki način vraća korenima gameplay-a (baldurs gate, icewind dale) a ne zato što je izbacuje bioware ili zato što ima jebačku grafiku

stvarno je tužno što ima dosta osoba koji nikada nisu igrali rpg nalik ovome, pravi rpg
To što se tebi (a i meni, i verovatno većini) ovakvi rpg-ovi najviše sviđaju, ih ne čini "pravim". Nema ništa tužno u tome što je neko dovoljno mlad da nikad nije igrao Baldura i slične igre. A prvi pasus ne zaslužuje odgovor.

ontopic: Igra mi se mnogo sviđa. :)

Poslednja izmena:
log file

Kod:
LEVEL	MESSAGE
Platform	Multi-core system detected. Using multi-threaded renderer.
Platform	4 core(s) detected, 3 worker thread(s) created.
General	Initialize - Verify Platform capabilities
General	Initialize - Resource Manager
General	Initialize - World Database
General	Initialize - Physics
General	Initialize - Facial Animation
General	Initialize - Graphics
Graphics	Adapter is 'ATI Radeon HD 4800 Series'
Graphics	Detected 1 ATI GPU(s) present.
General	Initialize - Input
General	Initialize - Console
General	Initialize - GUI
General	Initialize - Game
General	Initialize - ClientApp Start Services
General	Initialize - Per Frame AI
General	Initialize - Game Rules
General	Initialize - Main AI
General	Initialize - Scripting Engine
General	Initialize - Module RIM Manager
General	Initialize - Pathfinding
General	Initialize - Game Mode Controller
General	Initialize - Sound
Audio	Speaker mode: Stereo
General	Initialize - GUISounds
General	Initialize - Online Features
OnlineFeatures	LoadProfile() : Failed to load profile save file: C:\documents and settings\illidan\my documents\bioware\dragon age\settings\profile.dap
DA Download Manager (DADM)	Service was started!
General	Initialize - Initialization Complete
DA Download Manager (DADM)	Attempting to connect to DADM Control Server!
DA Download Manager (DADM)	Could not connect to DADM Control Server!
DA Download Manager (DADM)	Restarting DADM HeartBeat!
DA Download Manager (DADM)	Service start pending...
DA Download Manager (DADM)	Received DADM HeartBeat!
DA Download Manager (DADM)	Shutting Down DADM HeartBeat!
DA Download Manager (DADM)	Attempting to connect to DADM Control Server!
DA Download Manager (DADM)	Service started successfully.
DA Download Manager (DADM)	Connected to DADM Control Server!
DA Download Manager (DADM)	Cannot start the service because it is already running
DA Download Manager (DADM)	Successfully configured DADM!
General	Loading - Start

nemam ovaj profile.dap fajl

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
ima li neko taj profile.dap da uploaduje da probam. ne kontam sta ga zeza

tek poceo da igram kao mage ... :) Izgleda da svaka klasa ima drugaciji pocetak, mora biti..

p.s. jedan hardver comment, igra ima bolestan cpu demand, sva 4 jezgra mi drzi na 70%+ ... ne znam sta racuna toliko zaista

ima li neko taj profile.dap da uploaduje da probam. ne kontam sta ga zeza
Evo ti moj pa probaj.
Ne znam da li je do toga što tebi beži na net? Ja sam mog Comodo-om vatreno zazidao u startu :D

tek poceo da igram kao mage ... :) Izgleda da svaka klasa ima drugaciji pocetak, mora biti..

p.s. jedan hardver comment, igra ima bolestan cpu demand, sva 4 jezgra mi drzi na 70%+ ... ne znam sta racuna toliko zaista
Postoji 6 početaka, mislio sam da je očigledno iz izbora kada kreiraš lika.
Meni isto muči sva 4 jezgra, ali to je i očekivano. Rekli su od starta da je igra CPU zahtevna.

Inače opet sam sastavio malo vremena za gameplay i moram da priznam da sam poginuo već 4 puta na istom mestu i to prilično blizu početku. Očigledno nešto radim pogrešno...

Prilozi

• Profile.rar
    3.8 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
hvala.
jeli treba da blokiram .exe u firewall ili dopustim?

edit... nece nikako. sada u log fajlu ne javlja da nije nasao profile.dap ali opet izleti (zvuk tj ona muzika krene za zavija na tren i izleti)

moze li neko da pogleda u log fajl sta mu pise, log se nalazi u c:\Documents and Settings\user\My Documents\BioWare\Dragon Age\Logs\DragonAge_1.log (win xp)

Poslednja izmena:
Evo ti deo od prvog pokretanja igre. Posle on dodaje za svako novo podatke u log (ne znam da li posle nekog vremena počne da briše stare...)

LEVEL MESSAGE
Platform Multi-core system detected. Using multi-threaded renderer.
Platform 4 core(s) detected, 3 worker thread(s) created.
General Initialize - Verify Platform capabilities
General Initialize - Resource Manager
General Initialize - World Database
General Initialize - Physics
General Initialize - Facial Animation
General Initialize - Graphics
Graphics Adapter is 'ATI Radeon HD 4800 Series '
Graphics Detected 1 ATI GPU(s) present.
General Initialize - Input
General Initialize - Console
General Initialize - GUI
General Initialize - Game
General Initialize - ClientApp Start Services
General Initialize - Per Frame AI
General Initialize - Game Rules
General Initialize - Main AI
General Initialize - Scripting Engine
General Initialize - Module RIM Manager
General Initialize - Pathfinding
General Initialize - Game Mode Controller
General Initialize - Sound
Audio Speaker mode: Stereo
General Initialize - GUISounds
General Initialize - Online Features
OnlineFeatures LoadOffers() : Unable to read file 'C:\Users\_dandy_\Documents\BioWare\Dragon Age\Settings\offers.xml'!
OnlineFeatures LoadProfile() : Failed to load profile save file: C:\users\_dandy_\documents\bioware\dragon age\settings\profile.dap
DA Download Manager (DADM) Service was started!
General Initialize - Initialization Complete
DA Download Manager (DADM) Attempting to connect to DADM Control Server!
DA Download Manager (DADM) Could not connect to DADM Control Server!
DA Download Manager (DADM) Restarting DADM HeartBeat!
DA Download Manager (DADM) StartService failed (1053)
DA Download Manager (DADM) Service start pending...
DA Download Manager (DADM) Service started successfully.
General Loading - Start
General Area List Swap - Start
General Area List Swap - End
General Saving - Start
General Saving - End
General Saving - Start
General Saving - End
General Shutdown - Start
General Shutdown - Game
General Shutdown - World Database
General Shutdown - GUI
General Shutdown - Console
General Shutdown - Input
General Shutdown - Graphics
General Shutdown - Sound
General Shutdown - Physics
General Shutdown - Online Features
OnlineFeatures Online connection closed.
General Shutdown - Resource Manager
General Shutdown - Utilities

Koliko vidim moj se nijednom nije zakačio na DADM Control Server.

Poslednja izmena:
nece nista... blokirani su u firewallu (windowsov) i opet se konektuje, mada mislim da to nije problem. nista sutra instaliram w7...

Juce igrao kao Human noble warrior, danas kao elfica mage. Razlika u igri kao nebo i zemlja, takodje u prici. Jos vise sam se odusevio pricom mage-a, pogotovo onaj deo u Fade-u gde zapravo moras da citas dobro i da koristis mozak. Pravi mage feeling! Oh yeah :D

Uf kako je odlicna igra, bash sam se navukao. Postao sam Sivi Cuvar [sa Human/Nobleman/Warrior originom].

Jel iko moze da mi kaze gde da se stavi DLC? U koji dir.

nece nista... blokirani su u firewallu (windowsov) i opet se konektuje, mada mislim da to nije problem. nista sutra instaliram w7...
Ne verujem ni ja da je to problem, ali samo da znaš da XP-ov firewall uopšte ne blokira odlazne konekcije, samo dolazne.

@Jedno 20,30% izgleda bolje igra na PC-u nego na Xbox-u. Mada je prvi leve ocajan i na PC-u, posle kad krene prva velika bitna pocinje da izgleda odlicno.
Mada to nije bitno, jer me prica izuva! Kao da igra LOTR filmove, slican fazon.

Posle malog isprobavanja pocetnog odabira video sam da ima 6 mogucih kombinacija za pricu.
Za ljude noble i mag (koji je isti za elfove), elfovi za warrior i rouge danish i city elf, a patuljci noble i siromasni.

Ajde ljudi da vidimo ko sa kime igra, ja sam samo napravio par prepravki u odnosu na default.

Prilozi

• Screenshot20091103023229718.jpg
    Screenshot20091103023229718.jpg
    282.1 KB · Pregleda: 124
Poslednja izmena:
Vrh Dno