Šta je novo?

Dragon Age !

Valjda su procureli. Nisam nešto puno čitao uglavnom sam obratio pažnju kako se instaliraju i da li rade. Probaću nešto kasnije kako to funkcioniše u praksi tj. kod mene.
OK, javi, baš me zanima.

Grafika mi je nebitna...igrao bih na najnizim podesavanjima. Ali ako ne moze da izvuce 25-30 fps necu da igram :)

igra deluje zaista kvalitetno :)

mislim to sa sigurnoscu mogu reci kada budem krenuo drugi put pa birao sve kontra opcije od sada, a mrzi me da se zezam stalno sa save-om ne bi li probao i testirao jer mi se igra zapravo igra a ne testira :)

Ima dosta opcija u dijalozima , ali ima i onog klasicno karakteristicnog za bioware (4 opcije u dijalogu efekat isti)

Fajt je odlichan, spcijalni udarci sjajni, omogucavaju taktichne pristupe, pathfinding sjajan :d, razvoj lika deluje zanimljivo...

Inace pikam sa dwarfom koji je noble rogue dual-wield :) sjajno!

Ovaj dan će biti upamćen kao dan kada je Dži posle mnogo godina rekao za neki RPG da je kvalitetan :D

Ključna riječ je "deluje" :)

Ustvari zasad se samo može reći o "djelovanju" kvalitete, kako je on lukavo i rekao :). Za konstataciju o kvaliteti će trebati bar još desetak dana igranja. Bar. I Risen je djelovao puno bolje na početku da bi sa zadnja dva chaptera mnogima drastično opao utisak.

Eurogamer review

http://www.eurogamer.net/articles/dragon-age-origins-review

And although it's a work of great accomplishment and craftsmanship - and no small amount of ambition - Dragon Age is sorely lacking in the things that make a truly great role-playing game, or any game for that matter: vision, inspiration, soul.

Somewhere in its journey back to its roots, BioWare has got lost in the dense tangle of what it was trying to accomplish. It hasn't been able to see the wood for the trees. It has summoned an entire world into existence in the most meticulous detail, but failed to give it an identity beyond the blandest cliché. It has created living characters that respond like humans, but speak like dictionaries and move like mannequins.

BioWare has forgotten the key ingredient of any fantasy: the fantastical. Without it, you're still left with a competent, often compelling, impressively detailed and immense RPG, but it's one that casts no spell.

A ovo je zanimljivo:

There's a huge gulf between the completely mindless Easy and the demanding Normal. On the latter, you'll either have to be a Tactics genius or prepared to pause and micro-manage frequently to get through tougher fights, and even veteran RPG players with a full command of the game's skills will find some regular pulls or mini-bosses turning into epic wars of attrition that will drain their stocks of consumables. That's all fair enough, of course, but without a smooth step up from Easy, it cramps what should have been an expansive middle ground for novice players who wanted to get deeper into the game. Dragon Age is either a pushover or a hardcore RPG.

8/10

Ali ovaj pasus govori sve o tom review-u:

There's no alternative to the eeriness of Elder Scrolls, the colourful exuberance of Warcraft, the gritty savagery of Warhammer, the classical lyricism of Tolkien.

In its desperation to infuse this setting with "maturity" - be it of the sober, political kind, or the game's painfully clumsy gore and sex - BioWare has forgotten the key ingredient of any fantasy: the fantastical. Without it, you're still left with a competent, often compelling, impressively detailed and immense RPG, but it's one that casts no spell.

Čitam komentare na ovaj review, ovaj mi se posebno svideo:

EG strikes again with a review that is contrary to the rest of the reviewing communnity. Once is a difference of opinion, dozens of times says to me something is wrong.

I've long since disregarded this sites reviews, they never match what i experience in the game, so i will be getting this, but i have to be honest here, EG does not know how to review RPGs. Their praise for Bethseda's shows that, for Bethseda have been on a downward spiral since Morrowwind. Oblivion was a pale, pale shadow of that game, and Fallout 3, for me, was AWFUL. I actually stopped playing it, traded it in.

Unless the RPG in question is WoW, this site cannot be relyed on to give you a decent review of RPG. To anyone that was interested in the game, and has posted here saying they'll skip it based on one review, thats pretty stupid. Read other reviews, and not just a review that didnt have the courage of its own convictions (if you want to write it up as a 6, give it a 6, don't fanny out at the end), and base your buying decision on multiple reviews.

The sad thing is with this site, even if they have given it 10/10, i still wouldnt have trusted their review.

I još jedan interesantan komentar, obratiti pažnju na boldovani deo:

"There's a huge gulf between the completely mindless Easy and the demanding Normal. On the latter, you'll either have to be a Tactics genius or prepared to pause and micro-manage frequently to get through tougher fights, and even veteran RPG players with a full command of the game's skills will find some regular pulls or mini-bosses turning into epic wars of attrition that will drain their stocks of consumables."

YAY! An actual Baldurs Gate RPG sequel then, rather than some JRPG clone. Battles that are actually a challenge and require tactics? OH NO!

I don't know how the console versions will differ, maybe they will offer up some button mashing version taht will satisfy the masses and their ten minute attention span.

Odd review as it seems to me to be rife with contradictions, not least the score.

Poslednja izmena:
Evo igram nekih 2 sata i za to vreme mogu reci da je veoma optimizovana,ali imam jednu zamerku,a ujedno i pitanje u vezi borbe!Na koji nacin funkcionise combat?Dali lik automatski napada ili ja neznam da podesim komande?Kako se koristi stit?Izgleda da ovde nema one varijante desni klik je blok,a levim udri!Ako neko ima volje da mi to pojasni!

Ja bih sa onim character generatorom mogao do sutra da se zezam.

I svidja mi se sto je pocetak igre drugaciji u zavisnosti koju rasu i koji klasu izaberete.
Probao sam na brzinu human warrior, elf warrior, elf mage i dwarf rouge, i uvek je bio drugi pocetak igre. Mada tek sam instalirao igru pa jos ne znam kako se dalje grana, ali + od mene za to.

Ovaj dan će biti upamćen kao dan kada je Dži posle mnogo godina rekao za neki RPG da je kvalitetan :D

Ključna riječ je "deluje" :)

vec duze vreme sam osecao da bi ovo mogao biti dobar rpg, konacno mi se dosta toga poklopilo, dobra prica dobar setting kamera udaljena od prokletih ledja npc-eva, ocigledno ce imati dobar replay value, eto samo da potraje a ne da dobra bude prva trecina igre... borbe su izazovne, nisu predugacke, moras ponekad i da se povlacis :) zamke na svakom koraku, ako koristis luk i strelu razlike su drastichne izmedju obicnih i vatrenih recimo strela... i tako, nisam se skoro napalio ovako na neki rpg (jedino sto u borbi mozes health potion da popijes malte ne u bilo kom momentu, ono sevaju ostrice oko tebe a ti kao lagano eksiras potion :))

e da, cak sam igrao i onu flash igru :d

Ona flash igra (Dragon Age Journeys) čak i nije loša, samo je kratka.I tamo sam zaradio koji dodatni item :D

Samo još da mi se 6-og unlockuje DDE verzija na steam-u. Dotle, Skidrow here i come!

Evo igram nekih 2 sata i za to vreme mogu reci da je veoma optimizovana,ali imam jednu zamerku,a ujedno i pitanje u vezi borbe!Na koji nacin funkcionise combat?Dali lik automatski napada ili ja neznam da podesim komande?Kako se koristi stit?Izgleda da ovde nema one varijante desni klik je blok,a levim udri!Ako neko ima volje da mi to pojasni!

Sto je najgore nisi jedini...

Ne mogu da verujem da je doslo vreme kada je hajp toliki da igru probaju ljudi koji nikad nisu slicnu igru igrali :wall:

bro82, kao sto rece onaj lik sa gejmspota, borba je kao u KotORu tj. takticka/potezna. To znaci da kad naidjes na neprijatelja pauziras igru (ili se pauzira automatski, ne znam nisam jos probao DA), izaberes neku od akcija (imas u onom dole meniju magije i napade) i pustis igru da se odvija dalje. Tako moras za svakog clana druzine.

Omg, Dži hvali igru :zgran:, to neće na dobro da izađe :(

Ne mogu da verujem da je doslo vreme kada je hajp toliki da igru probaju ljudi koji nikad nisu slicnu igru igrali
LOL. Pa šta?

Jedino što počinje da mi smeta (a mislim da sam još uvek na početku i ako igram par sati,i radnja se sve više i više zahuktava) to su za mene česti sinematici.Valjda ih neće biti toliko posle kada se razvije radnja.

Uh ja ne mogu da se strpim da dodjem kuci da ih gledam :D Obozavam sinematike u igri.
Salu na stranu, izuzetna imerzivnost sa GOMILOM cinematika. Uvukla me je toliko da sam igrao do 4 ujutru a ustao u 6 da idem na posao :D

Jedino što počinje da mi smeta (a mislim da sam još uvek na početku i ako igram par sati,i radnja se sve više i više zahuktava) to su za mene česti sinematici.Valjda ih neće biti toliko posle kada se razvije radnja.
Izuzev toga (što je subjektivno) igra je extra,pravi what a blast.

Poslednja izmena:
G@W,hvala na pojasnjenju,polako se navikavam i na ovakav nacin borbe!Ovo je pravo osvezenje za razliku od naslova bilo kojeg tipa koji su izasli u poslednje vreme!

Omg, Dži hvali igru :zgran:, to neće na dobro da izađe :(

hvalio sam ja mnoge igre, ali RPG-ovi su nazalost bili bash retki

anyway, podesavanje tvojih NPC-eva je fantasticno detaljno, zaista ima dosta podesavanja, tako da ne moram da se zamaram sa njima kada ih fino tuniram :p sto je super, jer zna da smori balansiranje u borbi kada vodis hrpu ljudi...

e da za sada nisam primetio da mogu nekog da shakrtiram iz grupe, mada mi se cini da je u nekom intervjuu to najavljeno uz napomenu da je tada gotovo nemoguce preci igru... nista nije nemoguce !! :D

lol pa šta? pa hype je trebao da bude zato što se na neki način vraća korenima gameplay-a (baldurs gate, icewind dale) a ne zato što je izbacuje bioware ili zato što ima jebačku grafiku

stvarno je tužno što ima dosta osoba koji nikada nisu igrali rpg nalik ovome, pravi rpg

Izašao je Dragon Age Origins Prima Official Game Strategy, lijepo izgleda.

E da,zaboravih da napomenem, da kupanje u hektolitrima krvi može naravno i da se isključi, u opciji Enable persistent gore.

Poslednja izmena:
Recite mi kako ova igra izgleda na PC-u (texture) ? Posto je Xbox-u ocajno.

Nazad
Vrh Dno